Moje první písnička, na kterou si vzpomínám, byla
Please Please Me z kotoučáku. Pak si pamatuju na
Bílé album, též z kotoučáku. Pak si dlouho nevzpomínám na nic

Později jsme dali doma dohromady obvyklou sestavu desek -
Please Please Me od Pepity, supraphonská LPčka
A Hard Day´s Night a
With The Beatles, ještě předtím se nám doma zastavil na své pouti po sousedech NDRácký výběr.
Abbey Road jsme kupodivu nikdy neměli, takže taky hrálo jen z kotoučáku. Jo, a měli jsem singl
Get Back/Don´t Let Me Down s jablkem. Ten teď tak nějak náhodou leží u mě doma
Někdy myslím kolem svých 12-13 let jsem viděl u nás v kině
Perný den (což by odpovídalo počátku 80. let 20. století, ale rok si už přesně nepamatuju). Tenhle film jsem pak viděl až z VHSky, kterou jsem si koupil ještě s
Help! někdy po roce 1990.
Help! jsem tehdy viděl úplně poprvé, u
Perného dne jsem zjistil, že si některé scény pamatuju i po těch cca 10 letech.
Vzpomínám si na Skalkův
Rytmus, kde přehrál a komentoval snad celou diskografii, jen
Revolution #9 po chvilce stáhl.
Někdy kolem roku 1990 se mi dostal do ruky půjčený Matzner, vzápětí se mi podařilo sehnat knihu vlastní a s ní se dostavila touha poznat zbytek. Naštěstí už tehdy bylo asi snadnější sehnat i zbylou diskografii, která předtím u nás nevyšla. Nejdřív na nahraných kazetách, i když kvalita některých byla kdovíjaká až hrůzná, ale často se dařilo nahradit špatnou kvalitu kvalitou lepší. O pár let později jsem si větší část diskografie pořídil na originálních audiokazetách. V kompletaci mi zabránil nejspíš nástup CDček. V době, kdy šla v telce poprvé
Antologie, jsem měl už všechno, něco na CD, něco na kazetách, jen jsem chtěl sehnat ještě dva nové singly, což se povedlo.
Antologie jsem si tehdy na CD nepořídil, v té době jsem byl rád, že jsem postupně finančně utáhl řadovky. A taky jsem začal kupovat knížky.
Další boom nastal po objevení kouzla bootlegů a BootlegZone, což se stalo někdy po první třetině let nultých nového tisíciletí. A asi díky tomu jsem si ty
Antologie na CD už nikdy nekoupil

Try to see it my way...