Dovolím si glosovat některé postřehy mých předřečníků. Citace jsou v některých případech účelně kráceny, pevně doufám že bez změny jejich smyslu.
Blikající obraz s měnícími se barvami může tak akorát u některých lidí rozpoutat epilepsii...
Jako zdravotník tuto teorii mohu jen potvrdit. Pro mě je to dost nestravitelné i bez toho, že bych byl zrovna epileptik, a spolu se záležitostí z
Love to považuju za nejzbytečnější položky celé sestavy.
Sestřih ze Shea Stadium k písni Eight Days a Week se mi rozhodně líbí víc (je nápaditě sestříhaný)...
Tuto píseň Beatles na Shea Stadium vůbec nehráli...
Tady máte pravdu oba. Sám jsem se trochu podivil, proč zrovna tyto záběry. Se Shea Stadium to opravdu nic společného nemá, je to uměle vytvořený klip, ale aspoň z plusmínus dobových záběrů a celkem v pohodě koukatelný. Na druhé straně bych i já uvítal raději zmiňovaný barevný film, a ty důvody, proč nebyl použitý, si můžeme opravdu jen domýšlet.
U Hey Jude je naprosto zbytečný úvod Davida Frosta - mají to být písničky, tak na co nějaké komentáře?
S tím souhlasím. Když už, tak na prvním disku měla být holá píseň a na druhém kdyžtak tedy s tím úvodem. Dva sestřihy úvodu jsou zbytečné a doteď jsem smysl toho dvojího sestřihu nepochopil.
Come Together ... by bylo účelnější tam dát dobové filmové záběry kolem vstupu do EMI Abbey Road studios, které jsou na youtube ... pod názvem Abby Road 1969... Tato verze je i na neoficialním DVD Beatles 1969-1970. Na tomto neoficiálním DVD je i Here Comes the Sun, zobrazující podpisování George v jeho domě v létě 1969...
Tak tady jsem trochu zapřemýšlel, jestli na YT je nějaké oficiální video nebo jde o fanouškovský sestřih záběrů. Pokud by platila varianta 2, je velmi úsměvné předpokládat, že by se něco takového mohlo ocitnout na oficiálním nosiči... Lze však v principu souhlasit s tím, že mohlo být vyrobeno z dobových záběrů cosi koukatelnějšího - když mohl vzniknout výše zmiňovaný novodobý klip k
She Loves You.
Try to see it my way...