Tak to já nemyslel, že by je přímo tohle holandské vystoupení nějak přimělo k ukončení koncertování

Jen je to asi muselo štvát, ne? Nebo nevím, nejsem hudebník, třeba to zpěvákuům přijde normální hrát a zpívat na playback, ostatně je to běžná praxe třeba v televizi, jen mi prostě přijde, že pro většinu umělců to musí být děsná otrava. Ale jak říkám, to si jen domýšlím, umělec nejsem
Ale obrazový záznam toho vystoupení nemám, jen CD, to fakt existuje? Tak to bych byl zvědavý... Z toho jen audia to člověk tak neodhadne, resp. mu to přijde třeba horší než to fakt bylo...
Jasně že dohrávky do živých alb nebo koncertních filmů jsou běžná praxe, ono je asi fakt technicky hrozně obtížný zachytit vše dostatečně na výši v koncertních podmínkách. Takže proti dohrávkám nic moc nemám, když výsledný dojem stojí za to. A SHEA je fakt prima, i když obrazové klipy znám jen z verze Anthology, samostatný celý koncert mám jen v několika audio verzích. S She´s A Woman a nepřerušeným A Hard Day´s Nihgt se asi setkáme jen v případě, jestli Apple někdy vydá novou kompletní verzi. Údajně byla páska s původním neupraveným záznamem prodána v aukci, ale bez práv ke zveřejnění. Že je Act Naturally použitá studiová verze jsem našel v mnha zdrojích, tak předpokládám, že tomu tak je, ale vlastníma ušima ověřené to tedy bohužel nemám - na audio záznamech, které jsem sehnal, je většinou vystřižená úplně nebo nahrazená koncertní verzí tuším že z Blackpoolu (ale tady střílím, nevím to jistě, musel bych se podívat do bookletu). V různých pramenech jsem četl, že zvuk publika byl ve filmu právě kompletně (nebo aspoň z větší části) nahrazen nepoužitým záznamem z Hollywood Bowl, který byl v technicky mnohem lepší kvalitě, stejně jako celá úvodní Twist And Shout. Ale to není tak důležité, hlavní je výsledný dojem a tady z filmu opravdu čiší skvělá atmosféra hektických koncertů uprostřed Beatlemanie... Přivítal bych oficiální vydání, třeba s různými bonusy apod.