Nevydané a nedokončené songy...
Nevydané a nedokončené songy...
Pojďte si povídat i o písničkách, které Beatles zkoušeli, natočili, ale z nejrůznějších důvodů nevydali.
já naprosto ujíždim na demáčích "Bad to Me" a "I´m in Love", nebo taky "One and One Is Two". to sice nejsou věci ze studia, ale odněkud z kuchyně, ovšem skvostný. mnohem lepší než oficiální vydání od jinejch interpretů...
zajímalo by mě, jestli přece jenom neexistuje někde v archivu EMI záznam beatlovský verze "Tip of My Tongue". zatim to nikdy na žádným bootlegu nevyšlo. (teda aspoň si to myslim) ale ani tady (http://website.lineone.net/~johnpaulgeo ... /index.htm) o ní nic nepíšou...
zajímalo by mě, jestli přece jenom neexistuje někde v archivu EMI záznam beatlovský verze "Tip of My Tongue". zatim to nikdy na žádným bootlegu nevyšlo. (teda aspoň si to myslim) ale ani tady (http://website.lineone.net/~johnpaulgeo ... /index.htm) o ní nic nepíšou...
Speciálně po Tip Of My Tongue jsem se pídil a zatím nedopídil. Asi neexistuje...
Kdyby jo, tak se pravděpodobně musela objevit na jedničce Antologii...
Ty demáče Bad To Me atd. mám taky, a fakt se mi líbí - nejvíc asi I´m In Love. Na demáč slušně hraje Come And Get It, ale ten vzniknul ve studiu, pokud se nemýlím.
A jestli mám nějakou nahodit, tak nahazuju:
Not Guilty, That Means A Lot - to jsou asi moje nejoblíbenější. Vůbec - nezařadit Not Guilty na White Double považuju za malý "zločin" vůči GH. Když tam může bejt Rocky Racoon.... tedy jedna z mála věcí, který od Beatles opravdu téměř nesnáším.
A pak tu máme pár nedotažených věcí: You Know What To Do, Teddy Boy....
Tak nahozeno je snad dostatečně, teď už se někdo chytí?:-)

Ty demáče Bad To Me atd. mám taky, a fakt se mi líbí - nejvíc asi I´m In Love. Na demáč slušně hraje Come And Get It, ale ten vzniknul ve studiu, pokud se nemýlím.
A jestli mám nějakou nahodit, tak nahazuju:
Not Guilty, That Means A Lot - to jsou asi moje nejoblíbenější. Vůbec - nezařadit Not Guilty na White Double považuju za malý "zločin" vůči GH. Když tam může bejt Rocky Racoon.... tedy jedna z mála věcí, který od Beatles opravdu téměř nesnáším.
A pak tu máme pár nedotažených věcí: You Know What To Do, Teddy Boy....
Tak nahozeno je snad dostatečně, teď už se někdo chytí?:-)
-
- Lokální hvězda
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Hodně neznámých věcí najdete na nahrávkách z ledna 1969, kdy natáčeli desku a film Get Back/Let It BE. Vyšlo to na desítkách pirátských LP a CD. Téměř kompletní taky na několika CD v MP3. Poslouchám to ale málokdy. Přece jenom se jedná z 80 - 90 % o zkoušky ve studiu s komentáři jednotlivých bítlů, personálu atd.
-
- Lokální hvězda
ad Halíř
Doktore, opravdu si myslíš že dema zmiňovaných skladeb jsou lepší než vydané verze od jiných interpretů? Slyšels tyhle nahrávky? Já mám Beatles opravdu rád, a znám je dosti podrobně, ale nejsem Beatlesák za každou cenu. Přiznávám že jsem fanatik do 60's, a tak se mi daleko víc než pouhý "demáč" líbí "Kramerova" Bad To Me, nebo např. "Quicklyho" Tip Of My Tongue.
Marko Hermane, opravdu si myslím, že demáče zmíněných skladeb jsou lepší než jejich pozdější předělávky. proto jsem to jsem asi napsal, ne? obojí (dema i předělávky) jsem nejenom slyšel, ba dokonce to i vlastním. i já mám Beatles rád a dovoluju si tvrdit, že o nic leccos vím. na můj (neúplný) seznam se můžeš podívat na stránkách http://www.bootlegzone.com, uživatel "halir". a jestli jsem Beatlesák za každou cenu? i kdyby, tak co? zkrátka něčemu věřim. vše je věc názoru. a mimochodem by mě zajímalo, kde jsi asi tak slyšel demo "Tip of My Tongue". to jsi se vloupal do archivu EMI?
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Tip Of My Tougue - snad po několika pokusech Beatles nahrávání ukončili a více se o něj nepokusili. Pokud vím, tak tahle nahrávka se neobjevila na žádném bootlegu, není ani na Antologii Jedničce. Velmi pravděpodobně byla coby nepotřebná smazána. Takže: pokud je to pravda, tak pochybuju, že ji někdo mohl slyšet nebo že ji má doma.
K Bad To Me, I´m In Love, One And One Is Two - ty jsou super, ne? Mě teda nejvíc bere I´m In Love.
K Bad To Me, I´m In Love, One And One Is Two - ty jsou super, ne? Mě teda nejvíc bere I´m In Love.
Try to see it my way...