Magical mystery tour
Magical mystery tour
Před vánocemi 1967 se na trhu objevil komplet dvou EP desek s písněmi z filmu, který natočili sami Beatles a jehož premiéra byla přichystána pro televizní obrazovky na Štědrý den. Ačkoli o filmu se nemluvilo lichotivě, tak o písních to platí opačně. Ve Spojených státech vyšly písně na LP desce, která byla doplněna singlovými nahrávkami z nedávné doby. V Británii vyšlo toto album až v sedmdesátých letech.
Co píseň, to hit. Desku mám moc rád a rád se k ní vracím. Nemusím snad jen popěvky Your mother should know a Baby you're a rich man. Kdybych přece jen měl něco vyzdvihnout, tak mezi neoblíbenější by patřilo I am the walrus a Strawberry fields forever. A obrazový doprovod v podobě klipů vystřižených z filmu je dokonalý a zachycuje atmosféru každé písně. Kdyby se takhle dělaly klipy i dneska...
Co píseň, to hit. Desku mám moc rád a rád se k ní vracím. Nemusím snad jen popěvky Your mother should know a Baby you're a rich man. Kdybych přece jen měl něco vyzdvihnout, tak mezi neoblíbenější by patřilo I am the walrus a Strawberry fields forever. A obrazový doprovod v podobě klipů vystřižených z filmu je dokonalý a zachycuje atmosféru každé písně. Kdyby se takhle dělaly klipy i dneska...
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
A to zas já teda tohle ALBUM řadim mezi ty spíš slabší - na můj vkus je až moc šílený a ulítlý, experimenty dovedeny až ad absurdum...z písniček se mi nejvíc líbí Fool on the hill, Your mother should know, I am the walrus, Hello goodbye, Penny Lane a All you need is love. Naopak slabší je Blue Jay way, Flying, Magical M.T. a zbytek...je tu podle mě vidět že na předchozí desce se dost vyčerpali a tady vlastně z větší části jen shrunuli to, co jim z té doby tak nějak zbylo, co se na Seržanta počtem ani tématem či stylem nevešlo...a dalším mínusem je tu i malý počet písniček - jen 11 oproti obvyklým 14...
Z těchto důvodů většinou tohle album jen tak poslechnu a už se spíš těším na tvorbu z roku 1968, kdy se Brouci opět vrátili na zem (jak je vidět už na jejich singlu Lady Madonna/ Inner light).
Z těchto důvodů většinou tohle album jen tak poslechnu a už se spíš těším na tvorbu z roku 1968, kdy se Brouci opět vrátili na zem (jak je vidět už na jejich singlu Lady Madonna/ Inner light).
-
- Lokální hvězda
- Kontaktovat uživatele:
film
Magical Mystery Tour je skvělá práce, bohužel tak trochu ve stínu Seržanta. I Am the Walrus má neuvěřitelně vtipný text, Blue Jay Ways je krásně uspávací. No a k Strawberry fields či Penny Lane prakticky není co dodat.
Film byl den po televizní premiéře strašlivě strhán v britských médiích. Mnohé z nich ale později uznaly, že až tak hrozné to zase nebylo. Tak trochu to předznamenalo dobu Monty Pythons
Film byl den po televizní premiéře strašlivě strhán v britských médiích. Mnohé z nich ale později uznaly, že až tak hrozné to zase nebylo. Tak trochu to předznamenalo dobu Monty Pythons
maaaaagic
Tohle album mám moc ráda, nejradši mám písničky Fool on the hill, Blue Jay Way, Your mother should know, Strawberry fields forever, Penny Lane a ostatní jsou taky super:) Ten film jsem viděla aspoň třikrát, ale bohužel k němu nemám titulky, takže jsem ho dosud plně nepochopila. Snad se mi to poštěstí až budu trochu lepší v angličtině:) Film je to moc krásnej, hodně uměleckej a všichni tam vypadaj skvěle:) Hlavně Paul... (ten vypadá skvěle pořád:))
MMT
Pokud některý album obsahuje svostné věci, musí být skvostné už skoro samo o sobě. Fool On The Hill, Strawberry Fields, Walrus, All You Need Is Love... no nebudu je tady jmenovat všechny......
Hnidopich jistě najde na albu i slabší místa, upřímně - sama o sobě by taková věc jako Flying těžko obstála, ale na kterým albu se vám líbí všechny věci do jedný?
Amíci se k deskám Beatles chovali trochu divně, ale tohle je výjimka, která potvrdila pravidlo. Asi úplnou náhodou se povedla. A kdo znáte obrázky z kopce v Nice nebo k Mrožovi, tomu nemusím nic vysvětlovat. A film? Proč ho vlastně tehdy v TV dávali jen černobíle? Zkuste si při I Am The Walrus vypnout barvu, rázem jsou obrázky skoro o ničem... Měli pocit, že film divákům dluží, tak ho prostě natočili. Paulova megalomanie možná dostala na chvíli zase zelenou, ale výsledek je pořád lepší než třeba Give My Regards... Tam nenajdete takovou scénu jako špagety lopatou!
Your Mother není ani první a ani poslední ukázka McCartneyho oblíbeného stylu, rozhodně lepší než Maxwell... z Abbey Road, a osobně ji mám možná raději i než "64" a Honey Pie. Ale to je věc názoru.
Hnidopich jistě najde na albu i slabší místa, upřímně - sama o sobě by taková věc jako Flying těžko obstála, ale na kterým albu se vám líbí všechny věci do jedný?
Amíci se k deskám Beatles chovali trochu divně, ale tohle je výjimka, která potvrdila pravidlo. Asi úplnou náhodou se povedla. A kdo znáte obrázky z kopce v Nice nebo k Mrožovi, tomu nemusím nic vysvětlovat. A film? Proč ho vlastně tehdy v TV dávali jen černobíle? Zkuste si při I Am The Walrus vypnout barvu, rázem jsou obrázky skoro o ničem... Měli pocit, že film divákům dluží, tak ho prostě natočili. Paulova megalomanie možná dostala na chvíli zase zelenou, ale výsledek je pořád lepší než třeba Give My Regards... Tam nenajdete takovou scénu jako špagety lopatou!
Your Mother není ani první a ani poslední ukázka McCartneyho oblíbeného stylu, rozhodně lepší než Maxwell... z Abbey Road, a osobně ji mám možná raději i než "64" a Honey Pie. Ale to je věc názoru.
Moje první album Beatles jsem dostal z Holandska. První dojem bylo zklamání, když jsem balíček otevřel. Myslel jsem, že mi ta slečna poslala knihu pohádek. Ale záhy jsem poznal, že se jedná o album se dvěma EP deskami. Album se mi líbilo, ale výměnil jsem jej za jiné, které mělo skladeb 12 ! Dnes jsem si sehnal toto album znovu se 2 EP deskami. Super
Re: Magical mystery tour
Viděli jste teď, resp. dnešní díl Tlusťocha? Zpíval tam Penny Lane v němčině! 

this is what you need: Paul McCartney - If you wanna