Nedávno jsem se dozvěděla o tom, že Aleister Crowley (černý mág, mystik a úchyl z přelomu 19. a 20. stol.) měl vliv na celou větev rnr hudby,
včetně (přinejmenším na první pohled) nevinně vyhlížejících Beatles

Docela to se mnou švihlo, protože jsem ještě donedávna neměla o Crowleym ani potuchy.
Kromě toho, že mají jeho fotografii na albu Sgt. Pepper, někteří členové mluví o magii (magick) otevřeně i v médiích.
Já, jako čtenář Crowleyho knih vím, že Crowley používal "magick" místo "magic", aby odlišil profánního chápání konceptu "magie" od skutečného významu.
Např.:
-- Paul McCartney (Rolling Stone #1025)I think it's basically magic. There is such a thing as magic, and the Beatles were magic. It depends on what you believe life is. Life is an energy field, a bunch of molecules. And these particular molecules formed to make these four guys, who then formed into this band called the Beatles and did all that work. I have to think that was something metaphysical. Something alchemic. Something that must be thought of as magic--with a "k."
Co říkáte na to, že i Beatles jsou thélemité?

A co vy?
Věříte na magii s "k"?
Slovy Jaze Colemana: "Jednou budete."
Očekávám trapné vtipy a skeptické reakce,
ale mnohem raději uvítám vážnou diskuzi na toto duchovní téma.
Jo a když už jsme teda u toho - je známo, že se některý z Beatles stal v minulosti svobodným zednářem (freemason)?