•   Novinky   •   Beatles   •   Lennon   •   McCartney   •   Harrison   •   Starr   •   Recenze   •  

The Beatles - Brouci

Právě je úte zář 07, 2010 4:40 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 79 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nejhorší píseň Beatles
PříspěvekNapsal: úte říj 14, 2008 9:56 am 
Světová star
Světová star

Abychom tu anketu časem nějak uzavřeli a vyhodnotili, dovolil bych si navrhnout následující postup:
k nějakému datu, jehož určení bych ponechal na autorovi ankety, tuto fázi ukončit, následně pak vyhlásit druhé kolo, kde budou dány k hlasování "nominované písně". Tu nominaci bych udělal třeba tak, že bych vynechal jednotkové tipy, tím by nám zůstal poměrně úzký výběr skladeb. Tím bychom eliminovali mimo jiné i ony tipy, které mnoho z nás třeba i oprávněně rozčílily. Pokud má nějakjá písnička jeden hlas, dá se snad plusmínus objektivně říct, že si onu poctu být tou nejhorší nezaslouží. Následně bych dal striktně dva hlasy, které by každý hlasující rozdělil již pouze mezi nominované. No a časem bychom mohli slavnostně vyhlásit nejhorší píseň od Beatles.
Je mi jasné, že vzorek hlasujících tady není nijak extra reprezentativní, ale stránky jsou veřejně přístupné, je to tedy "open" :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 14, 2008 8:13 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Díky za tipy, ale popravdě mě vůbec nenapadlo tu anketu nějak uzavírat. Jednak nás zatím nehlasovalo nijak moc, ale hlavně - v tom je právě kouzlo, že anketa je pořád živá, každý může své tipy měnit, doplňovat či odvolávat, proč se něčím omezovat? A co nově příchozí členové? Také by třeba rádi přispěli svou troškou do mlýna. Máme tady různá hlasování o nejoblíbenější písničku, Brouka, album, film a všechna stále pokračují. Nakonec i ty jedničkové tipy jsou velice zajímavé, když se tam objevují i velké hitovky, zařazované na různé výběry. Takže zatím - nechme to tak být, let it be...

PříspěvekNapsal: stř říj 15, 2008 12:15 am 
Světová star
Světová star

OK, byl to jen návrh. :D

PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 9:38 am 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

A co třeba Oh Darling? Mně přijde naprosto hrozná...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 11:14 am 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Proč ne, je to tvůj tip, tudíž jej tak zařazuji do statistik.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned lis 09, 2008 10:23 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Od posledního grafu nám přibyli jen dva odvážlivci (přesněji: jeden odvážlivec a jedna odvážlivkyně), jejich hlasy jsem započetl a tady máme graf aktualizovaný k 9. listopadu 2008. Počet písní zmíněných v anketě se tím zakulatil na třicítku, možná bychom s tímto materiálem mohli EMI navrhnout či sami vydat CD Beatles: "The Worst Of..."

Přílohy:
nejhorsipisen.jpg
nejhorsipisen.jpg [ 46.18 KiB | Zobrazeno 680 krát ]

PříspěvekNapsal: ned lis 09, 2008 11:34 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

no je zajímavé že mnoho písní v tomto žebříčku mám velice rád...takže bych se zaoupení případného cd nebránil...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned lis 09, 2008 11:42 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

No, to je právě ono. Krása je v tom, že, jak předpokládám, podobný názor by podepsali i všichni ostatní hlasující, včetně mě.

PříspěvekNapsal: pát lis 14, 2008 2:45 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Jo jo, přesně tak :)

Původně jsem se do hlasování ani nechtěl zapojit, protože mám rád VŠECHNY písničky Beatles (a všechny poslouchámn, aniž bych nějakou přeskakoval - mimo téma, několikrát jsem poslouchal už i Two Virgins nebo Wedding Album :D )

Ale protože přece jen mám nějaké písničky raději a některé méně rád, tak také přispěji svou troškou do mlýna. Nebude se jednat o žádné zvláštní překvapení, jako nejméně poslouchatelnou (tedy na poslech nejhorší) volím Revolution 9, potom z převzatých Mr. Moonlight, z vlastní tvorby především Flying (instrumentálky vůbec moc nemusím) a asi Run For Your Life, ta mi přijde taková nijaká. Co se týče poslechu, za uši mne také tahá orchestr v A Day In The Life, ale zase jiné pasáže se mi moc líbí, takže tu nevolím (podobné je to s Good Morning a Benefit For Mr. Kite, kde mi těch zvukových efektů přijde až moc, ale nezařazuji je mezi nejhorší). Od George moc nemusím Piggies a Only A Northern Song, ale ani jednu bych nedal mezi trio nejhorších. Jejda, ale teď nevím, jestli máme uvádět jen jednu nebo tři nebo kolik se nám zamane :) Tak abych to shrnul a nezamotal se v tom, za nejhorší považuji následující:
1) Revolution 9
2) Flying
3) Mr. Moonlight
4) Run Fort Your Life
5) Piggies

PS - kdyby jich bylo moc, tak body jen těm prvním třem v pořadí :) A to jsem nejdřív myslel, že nevymyslím nejhorší snad žádnou... :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 14, 2008 8:47 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Alladiku, je to v pohodě, množství není nijak omezeno, takže všech pět zařadím do příští statistiky. Pokud budeš chtít časem ještě nějaké dodat či ubrat, i to je možné. A opět apeluji na každého, kdo ještě váhá s hlasováním, ať se bez obav přidá, čím víc nás bude, tím uvěřitelnější budou výsledky.

PříspěvekNapsal: pát lis 21, 2008 3:57 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Tož to já hlasuju ještě pro věhlasnou Revolution 9, i když ta už to snad ani nepotřebuje... :-D, a přidávám hlas i Dizzy Miss Lizzy a Mr. Moonlight.

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2009 9:38 am 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Já bych volil takto:
1)Revolution n.9
2)Wild Honey Pie
3)Flying
4)Rocky Racoon

Chtěl jsem ještě přidat The long and winding road,ale tam jsem měl na mysli pouze verzi "upravenou" Spectorem,no a to by asi bylo mírně mimo mísu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 10, 2009 11:18 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Nový graf s našimi neoblíbenými songy tady máme přesně po půl roce. Od té doby přibyli dva hlasující (Alladik a Leon66), svůj předchozí tip doplnila Rianyka. Revolution 9 ční vysoce nad všemi a ve shodě se svým názvem má devět hlasů. Mr. Moonlight a Wild Honey Pie jsou o tři hlasy pozadu, shodně obsazují druhé místo. Na bronzovou příčku se pak vyhoupl Rocky Raccoon. Nově se objevila instrumentálka Flying a hned získala dva hlasy. A nováčky jsou i Piggies a Run For Your Life, obě s jedním hlasem.
Na závěr má tradiční výzva - každý, kdo by rád do výsledků jakkoliv zasáhl, ať směle hlasuje!

Přílohy:
nejhorsipisen.jpg
nejhorsipisen.jpg [ 85.96 KiB | Zobrazeno 485 krát ]

PříspěvekNapsal: čtv čer 18, 2009 10:46 am 
Nováček
Nováček

Žádná písen není špatná! Beatles jsou unikát.Mě se líbí všechny.

PříspěvekNapsal: čtv čer 18, 2009 5:31 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Paul:Jistě,znám lidi,kterým se líbí vše od Beatles(bez výjimky),vše od Paula,Johna atp.,to je naprosto v pořádku.
Myslím,že tenhle topic vyjadřuje pouze názor toho kterého člena,co se mu líbí a co ne.A pokud se ti opravdu líbí vše,máš můj obdiv(bez urážky).K tomuhle jsem se nikdy nedopracoval,vždycky budu mít více a méně oblíbené skladby,a taky-bohužel-i pár naprosto neoblíbených.Ale dle mého právě ta určitá kolísavost tvorby je jedna z věcí,která dělá Beatles zajímavými.
A vítej mezi náma. :D

PříspěvekNapsal: pát led 29, 2010 1:06 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Mne uši trhá Flying a v spojení s nasledujúcou skladbou Blue jay way je to úplná katastrofa. Táto dvojica przní inak veľmi vydarený album MMT. :mrgreen:

PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 3:56 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

To je skvělé vlákno, konečně si přijdu na své! :lol: :lol: :lol:

Jednoznačně: Revolution 9. Vlastně bych sem mohl vypsat celé White album až na ty světlé vyjímky (především Harrisonovy a první čtyři songy), kdy se mi zdá, že se kluci z Liverpoolu pokusili vytvořit to nejhorší. A nutno uznat, že se jim to vcelku úspěšně povedlo! Ačkoli nedám dopustit na Beatles, na WA vyprodukovali vskutku, dle mých uší, jeden z největších hudebních paskvilů a braků, co moderní hudba pamatuje.

Pak za ty nejhorší se dají považovat jistě skladby, které jsou sice pěné, ale kdy trhá sluch falešnost jejich interpretů. Přesto ušetřím nyní Ringa, Paula i Johna, a abych přiznal Harrisonovi primát nejen v nejlepším, přisoudím mu primát i v nejhorším. Takže druhou skladbu v našem nejhorším žebříčku bych přisoudil: Only A Northern Song.

Na přání davu, budiž, uvedu ještě třetí, ať je to vyrovnané: Flying.

Pane Bože, ať to vskutku nikdy nevydají jako The Worst Of. :lol: Ačkoli toho složili hodně pěkného, za tyto škváry bych se na jejich místě neskutečně styděl! :shock: :shock: :shock: :wink:

PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 4:10 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

můžeš mi říct co přesně tě vede považovat album The Beatles za jeden z největších paskvilů a braků v dějinách moderní hudby? Ano, je tam několik slabých písní, ale ty bych spočítal na prstech jedné ruky. Osobně tohle album beru jako ukázku šíře talentu a umu Beatles, byť rozhodně mají i silnější desky...

PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 1:25 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Monthy :D , a kolik máš prstů na jedné ruce, já jen pět! :lol: Ale vážněji, prostě se mi to zdá narychlo sešroubovaný (drtivá většina, až na ty zmíněné světlé výjimky), kdy se brouci rozhodli tvořit jakože spontánně, co jim zrovna hodí slina. Možná si mysleli, že když mají už svoji jasnou značku, že není třeba dále pracovat, že to stačí, ale právě v jejich případech to vůbec nestačilo. Proto jsou to pro mě povětšinou polotovary, falešné polotovary. Naštěstí AR a LIB jsou od tohoto "fo-pá" ušetřeny, ačkoli ty tóny někde taky naháněli intonačně jaksi podivně. Ale nechci působit nějak agresivně. Je to jen můj subjektivní názor, zakládající se na objektivní dokonalosti mých uší! :roll: Zase u Lennona jsem takovou syrovost v jeho dráze obdivoval. U Harrisona miluji tu propracovanost. A právě na WA se z něj pro mne stal lídr The Beatles! A přitom mu nemuseli těmi "škváry" k vyniknutí vůbec napomáhat. Jo, jsem zatížen perfekcionalismem. Jen mi zde, prosím, nepište, jakže se Beatles na WA potili. Když nic, uši by stejně neuvěřily.

A přesto jsem hrdý majitel MONO BOXU! :shock: :lol:

PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 3:15 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

ať počítám jak počítám víc než pět šmejdů tam nesliším ( konkrétně teda Revolution no. 9, Martha, Rocky Rackoon a pak Harrisnovky Savoy Truffle a Piggies). Pro blbůstky jako Wild Honey Pie nebo Why don't we do it in the road mám slabost a imho tam sedí...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 79 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]