Soutěž: Co víte o Broucích a jejich tvorbě?
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Re: Soutěž: Co víte o Broucích a jejich tvorbě?
leon66? 

Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?

Fred to není.
Maličká nápověda-není to příbuzný nikoho z Brouků,fotka je z r.2005.
Maličká nápověda-není to příbuzný nikoho z Brouků,fotka je z r.2005.

Přesně!Fakt dobrá trefa,s radostí ti přiděluji bod a právo klást.

S radostí bod přijímám a děkuji. A má otázka? V textu písně jednoho našeho zpěváka se zpívá o tom, jak se setkal s ufony, pokecal s nimi, pohostil je a mimo jiné probral téma rozpadu Beatles. A já se ptám na jméno zpěváka, název skladby, na jakém albu vyšla a také, pozor - na jakém albu původně měla vyjít (to album ovšem nevzniklo).
Jiří Schelinger
Sen
Holubí dům - 1990, Lupič Willy (Rock komplet 1976-80) - 1998, Jahody mražený (Ty nejlepší 1973-1981) - 2003
Zemětřesení
Sen
Holubí dům - 1990, Lupič Willy (Rock komplet 1976-80) - 1998, Jahody mražený (Ty nejlepší 1973-1981) - 2003
Zemětřesení
Try to see it my way...
Děkuji a mám pro vás všechny též jednu fotku.
Kdo je na fotografii a co má společného s dvojicí Lennon-McCartney?
Kdo je na fotografii a co má společného s dvojicí Lennon-McCartney?
- Přílohy
-
- Kdo je to.jpg (12.15 KiB) Zobrazeno 7028 x
Try to see it my way...
!
Nápověda se včera omylem ocitla u druhé soutěže. Všem, které jsem tímto zmátl, se omlouvám. Včerejší příspěvek mažu a nápovědu přesouvám tam, kam patří, tedy sem.
!
Věta, která má napovědět, zní takto:
Odpověď lze najít na CD Anthology 2.
Nápověda se včera omylem ocitla u druhé soutěže. Všem, které jsem tímto zmátl, se omlouvám. Včerejší příspěvek mažu a nápovědu přesouvám tam, kam patří, tedy sem.
!
Věta, která má napovědět, zní takto:
Odpověď lze najít na CD Anthology 2.
Try to see it my way...
Zkusím dát jednu malou nápovědu. Pokud to nepomůže, mám připravenou ještě jednu (myslím) docela velkou, ale pak už to bude spíše o rychlosti, proto s ní ještě chvíli počkám. Ta dnešní je trochu šifrovaná a zní takto:
Jakub Marek Kovář
Jakub Marek Kovář
Try to see it my way...
Zdravím všechny po asi tak půlroční absenci a pokusím se odpovědět.
Na fotce je James Markus Smith známý spíše pod jménem P.J. Proby...jeho spojitost s Beatles je podle toho co poradil přítel Google hlavně taková, že pro něj Lennon a McCartney napsali píseň That Means a Lot (1965), která pak vyšla v podání naší slavné čtveřice na Anthologii 2.
Na fotce je James Markus Smith známý spíše pod jménem P.J. Proby...jeho spojitost s Beatles je podle toho co poradil přítel Google hlavně taková, že pro něj Lennon a McCartney napsali píseň That Means a Lot (1965), která pak vyšla v podání naší slavné čtveřice na Anthologii 2.
Ano, je to on. I píseň je jmenována správně. Přiděluji Ti celý 1 bod.
Vítej zpět ve hře. V návaznosti na Tvůj úvod pak věřím, že otázky se dočkáme dříve než za půl roku
Jen pro úplnost několik poznámek:
Podle všeho se psal jako Marcus. Podle literatury nebyla původně píseň That Means A Lot složena přímo pro něj - McCartney ji zamýšlel do filmu Help!. Až když se Beatles nahrávání nedařilo, předali ji P. J. Probymu.
Vítej zpět ve hře. V návaznosti na Tvůj úvod pak věřím, že otázky se dočkáme dříve než za půl roku

Jen pro úplnost několik poznámek:
Podle všeho se psal jako Marcus. Podle literatury nebyla původně píseň That Means A Lot složena přímo pro něj - McCartney ji zamýšlel do filmu Help!. Až když se Beatles nahrávání nedařilo, předali ji P. J. Probymu.
Try to see it my way...
Ano, je to Marcus, udělal jsem chybičku
Takže moje otázka: V docela nedávné době byl natočen film se známým komediálním hercem v hlavní roli, ten se v onom filmu objeví na jednom velmi známém místě (souvisejícím s Beatles), kde zazpívá kousek jedné písně od Beatles a v témže filmu také použije jednu slavnou beatlesáckou hlášku. Chci tedy:
1) Jméno herce
2) Název filmu
3) Název místa
4) Název písně
5) Dotyčnou hlášku

Takže moje otázka: V docela nedávné době byl natočen film se známým komediálním hercem v hlavní roli, ten se v onom filmu objeví na jednom velmi známém místě (souvisejícím s Beatles), kde zazpívá kousek jedné písně od Beatles a v témže filmu také použije jednu slavnou beatlesáckou hlášku. Chci tedy:
1) Jméno herce
2) Název filmu
3) Název místa
4) Název písně
5) Dotyčnou hlášku
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
1) Jim Carrey
2) Yes Man
3) Hollywood Bowl
4) Can't Buy Me Love
5) "I've got blisters on my fingers!"
2) Yes Man
3) Hollywood Bowl
4) Can't Buy Me Love
5) "I've got blisters on my fingers!"
Ano, to je správná odpověď.
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji. Musím přiznat, že zrovna nedávno, poté, co mi byl film Yes Man jedním známým vychválen do nebe, jsem navštívil ČSFD a přečetl si příspěvky a hodnocení, takže nebylo těžké se tam vrátit a ty Tvé opsat
Já položím velmi prostou otázku.
Georgeova skladba Circles, která byla vydána na Gone Troppo (přestože její demo pochází už z roku 1968), obsahuje verš Dislike someone and will not bend/Later they may become your best friend. George jednou řekl, o kom tento verš je. Co to je za osobu?

Já položím velmi prostou otázku.
Georgeova skladba Circles, která byla vydána na Gone Troppo (přestože její demo pochází už z roku 1968), obsahuje verš Dislike someone and will not bend/Later they may become your best friend. George jednou řekl, o kom tento verš je. Co to je za osobu?
No přece Ringo. 

this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Tak jest. Máš bod.