•   Novinky   •   Beatles   •   Lennon   •   McCartney   •   Harrison   •   Starr   •   Recenze   •  

The Beatles - Brouci

Právě je úte zář 07, 2010 4:42 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Remasterovaný katalog The Beatles
PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 10:47 am 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Alladik:

:D Balhopřeji k novým boxům. No, a taky jsem rád, že konečně nejsem jediný exot, který tady platil poctivě za clo! :lol:

Jinak mě ke štěstí stačí stereo jako "zadní" stana Mono boxu na Rubber Soul a Help! Jak už jsem psal, ukázka z Beatles For Sale mě nepřesvědčila, abych věděl, že Stereoboxu ani "jednotlivin" :D pro mě není třeba :wink: Kdybych věděl jak, převedu do Mona i Abbey Road a Let It Be! :shock:

Navrhuji si ještě promluvit s Ježíškem, máte jaksi podivné až "narušené" vztahy, které bych odmítal akceptovat. :lol: :wink:

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 11:18 am 
Světová star
Světová star

Jen bych chtěl vznést myšlenku, že těch osm až devět stovek není jen clo, ale určitě i DPH. Provedl jsem předběžný výpočet cla pro hudební nosiče o jisté ceně a gramáži - vyšlo mi zhruba 160 Kč...

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 12:28 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Ano, dhp činí 19% a tvoří tak drtivě největší podíl na onom doplatku.

Jinak jsem zjístil, že případný doplatek je závislý na zvoleném způsobu doručení (v případě objednání z amazon.com).

Při nákupu máte na výběr

1. Standard International Shipping
2. Expedited International Shipping
3. Priority International Courier

Zatím se mi potvrdilo to, že pokud někdo zvolil to nejlevnější (č.1) doplácel clo a dph (cca těch 900 korun).
Všichni z mého okolí, včetně mě, kdo zvolili č.2, nedopláceli nic. Balík přišel se zmíněnou nálepkou Deutsche Post. Navíc je tento způsob dopravy daleko rychlejší a je dražší o pár dolarů. Myslím, že jsou to necelé 4 dolary, tedy zhruba 60 korun.
Takže ráda pro vás všechny, kdo chcete ušetřit cca 840 korun: nešetřete na poštovném :) . Zvolte "2. Epedited International Shipping".

Jaký typ doručení zvolil Evremond (objednávil-li tedy vůbec z amazon.com)? Jen pro zajímavost...

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 12:40 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

To Evremond:

Řádný mono mix tzv. "true mono mix" nelze ze stereo mixu pořídit. Pouze mixáží z původních 8stopých pásů.

Oba kanály stereo mixu se dají zkombinovat prostým stisknutím tlačítkem "mono" na zesilovači, tímto tlačítkem vybaveným. Nebo softwarově v počítači.
Mix se však v tu chvíli stane nevyváženým, protože to co bylo v původním stereo obrazu uprostřed, bude o 6 decibelů hlasitější oproti tomu, co bylo původně pouze v levé nebo pravé bedně.

V Československu Abbey Road dokonce vyšel mono na vinylu, v roce 1972. Jednalo se samozřejmě o elektronicky vytvořené mono, ne o pravý mono mix.
Pravý mono mix nikdy ve studiích Abbey Road nevznikl. Totéž platí pro album Let It Be.

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 1:27 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Onder:

No, já jsem si to s tím mixem myslel. Ani jsem nepředpokládal, že by to bylo náhráno i ve versi mono. Existuje nějaký program v dosu, který dělá převody. Ačkoli má mp3 dokáže divy, mono není v její nabídce. Tak jsem si myslel, že by to mohlo jít někde ve Windows Media Player, a zatím nevidím světla na konci tunelu!

Ano, kupoval jsem v amazon.com. Ale volbou č.1., zdálo se mi v logice věci, že to bude levnější (vzhledem ke clu). A nebylo. Přišlo mi to sice za 6 dní, ale právě s nadupaným lístečkem o doplatku! Takže díky, byť za opožděné info, příště budu volit jinou volbu, ačkoli nevím, kdy se mi podaří objednat něco za 220USD a víc!

Jinak DPH je obsažena v ceně CD pro USA. Clo(pro ČR) je trest za to, že si dovolujeme kupovat něco mimo naši vlast, takže je to něco jako přepadení s bambitkou v ruce zastřené šikovně pod zákony.

Jinak mi tam taky přišlo Deutsche Post, ale jak jsem psal, clo se platí vzhledem k zemi odkud je prováděna finanční transakce!

Naposledy upravil Evremond dne úte lis 24, 2009 5:20 pm, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 2:21 pm 
Světová star
Světová star

Je fakt, že já volil 2) ... :lol:

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 2:57 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

:x Taky se neboj, že bych ti to byl kdy schopen odpustit! :lol:

Naposledy upravil Evremond dne úte lis 24, 2009 5:18 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 3:02 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Š K A N D Á L - A - Z L O Č I N ! ! !

Bratislavské kníhkupectvá a cédéčkárne sú zaplavené monoboxami The Beatles! Priatelia, POZOR! Cena od 329 do 400 €! :mrgreen:

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 3:05 pm 
Světová star
Světová star

makrelaman píše:

Bratislavské kníhkupectvá a cédéčkárne sú zaplavené monoboxami The Beatles! Priatelia, POZOR! Cena od 329 do 400 €! :mrgreen:

Tak tohle už přestává vše! Navrhuji zorganizovat trestnou výpravu do Bratislavy a v rámci slušnosti a nepředražování jim boxy násilně odebrat a rozdat potřebným.

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 8:20 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

makrelaman píše:

Nuž tak toto teda naozaj nemusím... zlatý amazon :) Ale nedá sa mi neopýtať - bol si aj v ROXY.CD na Laurinskej? Celkom by ma zaujímalo, koľko tam pýtajú za mono a za stereo box - niežeby tam kedykoľvek v minulosti mali extra výhodné ceny, ale zvykli mávať dobrý výber CD 60s a 70s tak som ich v minulosti párkrát podporil (pokiaľ sa dobre pamätám kúpil som tam "Living In The Material World" CD+DVD)

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 9:03 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Tak pánové, dnešním dnem mám juž kompletní sbírku CD remasterů, ovšem jednotlivě, ne box. Pro zajímavost: začal jsem Žlutou ponorkou (málokdy tomu říkám Yellow Submarine), a skončil dneska (mohlo být už včera, ale vyprodali ho, svým způsobem štěstí, protože jsem jich včera kupoval víc a nevěděl bych jakého kandidáta dát na to poslední místo) With the Beatles. :D

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 10:29 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

timothy píše:
Tak pánové, dnešním dnem mám juž kompletní sbírku CD remasterů, ovšem jednotlivě, ne box. Pro zajímavost: začal jsem Žlutou ponorkou (málokdy tomu říkám Yellow Submarine), a skončil dneska (mohlo být už včera, ale vyprodali ho, svým způsobem štěstí, protože jsem jich včera kupoval víc a nevěděl bych jakého kandidáta dát na to poslední místo) With the Beatles. :D

Hm, a čo ťa motivovalo takto "príštipkárčiť"? Nie je jednoduchšie kúpiť naraz celý box? Máš to pekne zabalené v štýlovej škatuli a s bonusovým DVD, na ktorom sú mini-documentaries v klasickom formáte DVD-video a nie voľajaký Apple-Quicktime... hoci v prípade The Beatles je Apple-Quicktime ospravedlniteľný resp. ako hovorí klasik "no, s takovým jménem na to máte tak trochu právo, ovšem doučte se to! Je to pět až deset procent." :D

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 10:46 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

EskiMO: Důvodem jsou finance, vyjde to levněji po částech v mnoha delším časovém úseku. :D

PříspěvekNapsal: stř lis 25, 2009 10:52 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

šok, Money zní uplně jinak...ale pořád zní skvěle...

PříspěvekNapsal: čtv lis 26, 2009 8:04 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Hleďme, hleďme, tak to jsem netušil, že placení cla a DPH (OHNOTHIMAGEN a Onder mají naprostou pravdu, DPH tvoří podstatnou část příplatku dle připojeného vyúčtování) může záviset na zvoleném způsobu doručení. Tak to to tedy příště vyzkouším, vzhledem k maximální spokojenosti se službami Amazonu zde rozhodně nenakupuji naposledy - už teď tam mám vyhlédnutých pár dalších CD, DVD a taky The Beatles Rockband na PS3:-) Takže děkuji za typ a děkuji Evremondovi za gratulaci:-) Z boxů jsem opravdu nadšený....

Jinak v té várce s boxy jsem ještě měl ještě objednáno pár dalších maličkostí, 2 dvd od Ringa a Let It Roll od George:-)

PříspěvekNapsal: pát lis 27, 2009 5:06 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

EskiMO píše:
Citace:
Nuž tak toto teda naozaj nemusím... zlatý amazon Ale nedá sa mi neopýtať - bol si aj v ROXY.CD na Laurinskej? Celkom by ma zaujímalo, koľko tam pýtajú za mono a za stereo box - niežeby tam kedykoľvek v minulosti mali extra výhodné ceny, ale zvykli mávať dobrý výber CD 60s a 70s tak som ich v minulosti párkrát podporil (pokiaľ sa dobre pamätám kúpil som tam "Living In The Material World" CD+DVD)

V Roxy mali boxy len chvílu a ceny boli tiež premrštené. Oni majú čudnú cenovú politiku. Niečo extrémne lacné, niečo extrémne predražené.

PříspěvekNapsal: pát lis 27, 2009 5:12 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

EskiMO píše:
Citace:
Hm, a čo ťa motivovalo takto "príštipkárčiť"? Nie je jednoduchšie kúpiť naraz celý box? Máš to pekne zabalené v štýlovej škatuli

Nuž tá krabica STEREO je naozaj veľmi pekná, ale je trocha nepraktická. CD sú poukladané v dvoch kôpkach na sebe, takže sa v nich treba neustále prehrabávať. Lepšie je riešený MONO box, kde je uloženie CD prehľadnejšie.

PříspěvekNapsal: pát lis 27, 2009 10:00 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

makrelaman píše:
EskiMO píše:
Citace:
Hm, a čo ťa motivovalo takto "príštipkárčiť"? Nie je jednoduchšie kúpiť naraz celý box? Máš to pekne zabalené v štýlovej škatuli

Nuž tá krabica STEREO je naozaj veľmi pekná, ale je trocha nepraktická. CD sú poukladané v dvoch kôpkach na sebe, takže sa v nich treba neustále prehrabávať. Lepšie je riešený MONO box, kde je uloženie CD prehľadnejšie.

Nuž najlepšie je vyrobiť si hneď kópie diskov, hrať z nich, originály si šanovať v tej peknej štýlovej krabici a len sa nimi občas pokochať a ovoňať :D Inak vďaka za info o ROXY.CD - takú nejakú odpoveď som očakával...

PříspěvekNapsal: ned lis 29, 2009 6:16 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

EskiMO píše:
makrelaman píše:
EskiMO píše:
Citace:

Nuž najlepšie je vyrobiť si hneď kópie diskov, hrať z nich, originály si šanovať v tej peknej štýlovej krabici a len sa nimi občas pokochať a ovoňať :D Inak vďaka za info o ROXY.CD - takú nejakú odpoveď som očakával...

Kdybych to udělal,jak píšeš,tak jsem nemusel investovat tolik peněz a mohl jsem si v klidu poslouchat FLAC verze stažené z torrentů.

PříspěvekNapsal: ned lis 29, 2009 6:22 pm 
Světová star
Světová star

leon66:
Ale já to přesně tak udělám. Budu si pouštět FLAC verze z torrentů a na tu svátost, jíž se dá fyzicky dotýkat, a kde lze rozkoší vytéct při pohledu na repliky vinylových obalů, budu sahat snad i v rukavicích. Bez legrace.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]