•   Novinky   •   Beatles   •   Lennon   •   McCartney   •   Harrison   •   Starr   •   Recenze   •  

The Beatles - Brouci

Právě je úte zář 07, 2010 4:26 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Remasterovaný katalog The Beatles
PříspěvekNapsal: pon pro 28, 2009 1:28 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Makrelaman:

Nemáš na mysli MONO repliky?! Japonské stereo repliky nevyšly, zatím...

PříspěvekNapsal: úte pro 29, 2009 5:58 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Sú to stereo repliky a predávajú ich za astronomickú cenu 50 €. Údajne preto, lebo sa zatiaľ veľmi ťažko zháňajú. Dúfajme, že sú pravé, lebo rozbalené som ich nevidel. Ale podľa krásne prevedených detailov na obaloch to veru bude nefalšované MADE IN JAPAN.

Tu sú: http://cgi.ebay.com/Beatles-Japan-Stere ... 5001r17962

Tak to vidíte, čert by bol v tom, keby náš malopredajca nepýtal raz toľko čo to stojí v Amerike!

PříspěvekNapsal: stř pro 30, 2009 12:28 am 
Krajská superstar
Krajská superstar

Ale tohle NEJSOU repliky LP (mini-LP), jaké najdeme v mono boxu. Jsou to ty klasické eco-digipacky, které se prodávají i u nás. Je to tam dokonce i zmíněné v popisku. Tohle je pouze japonské vydání. Od toho evropského se liší pouze tím, že je rozměrově o trošku větší a bude mít nejspíš přiložený booklet navíc s textama a japonskýma překladama.

V tomto případě ještě dost předražené. Nekupovat!!!! Nejedná se o žádnou raritu!

PříspěvekNapsal: sob led 09, 2010 6:10 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Ahoj všem. :) Chtěl bych se Vás zeptat, zda-li by jste si koupili ten druhý od shora jak tam je za těch 139,89 http://www.amazon.com/gp/offer-listing/ ... dition=new Já jsem ještě nikdy ze zahraničí nic neobjednával, tak mám taky obavy aby to nepřišlo polámaný nebo tak něco. Jde mi o to, jestli ta cena není podezřele malá, tak jestli by se mi to vyplatilo. Předem Vám děkuju :)

PříspěvekNapsal: sob led 09, 2010 11:52 pm 
Světová star
Světová star

Cena podezřelá není. Je známo, že zboží v momentě zakoupení ztrácí x procent své hodnoty, a o hudebních nosičích to platí dvojnásob :D

PříspěvekNapsal: ned led 10, 2010 1:14 am 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Takže bych měl do toho jít teda ? Omlouvám se za pitomý dotazy, ale je mi 14, tak nechci něco pokazit. :lol:

PříspěvekNapsal: ned led 10, 2010 2:31 am 
Krajská superstar
Krajská superstar

Pozor, výstraha!!!
Tohle není přímo od Amazonu, ale od někoho jinýho. Radši bych to nekupoval. Zhruba před týdnem se totiž na trhu objevily falešné stereo boxy z Číny. Mohl bys koupit klidně ten. Box je úplně stejný, ale je plný překlepů. A to tak strašných, že to snad museli udělat schválně. Např. George Harrisun, píseň Lady Rain atd. Tenhle box se na ebay.com prodává za 99 dolarů. Takže ho někdo přes amazon.com klidně může prodávat za víc, ale furt lákavě lacino. Radši bych jej koupil nový přímo od amazonu.

PříspěvekNapsal: ned led 10, 2010 1:50 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Ou, díky moc. :) Přesně proto jsem sem šel, abych neskončil oškubanej. Takže chápu to dobře, že ten od Amazonu je za těch 175,49 dolarů ?

PříspěvekNapsal: ned led 10, 2010 2:56 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Ano, přesně tak. Kupuju CD na amazon.com pravidelně a ještě se mi nestalo, že by něco přišlo poškozené, včetně mého nádherného mono boxu :) .

Když už jsme u té debaty o remasterech... Srovnávacím testem jsem zjistil to, že mono cd z nového mono boxu hrají naprosto identicky jako původní Parlophone vinyly z 60. let, tedy nádhera, krásně kulatej plnej zvuk, čím víc to zesílíte tím líp to hraje. To samé se bohužel nedá říct o stereo cd. Nová stereo cd za původníma stereo vinylama zaostávají. Škoda, ale aspoň mi to ušetřilo peníze :)

PříspěvekNapsal: pon led 11, 2010 5:01 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

A poslední dotaz. Když je to z USA, bude to mít potisk CD normálně Parlophone, Apple a MMT Capitol ? Abych neměl všechno od Capitolu jenom :D Děkuju moc za odpovědi.

PříspěvekNapsal: pon led 11, 2010 9:19 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Ano, budou mít potisky Parlophone, Apple a 1x Capitol. Jediný rozdíl od evropské edice je v tom, že na zadní straně obalu každého CD bude protipirátské varování FBI.

PříspěvekNapsal: úte led 12, 2010 9:36 am 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Tak jsem si předevčírem s mojí Sony mp3 trochu hrál, :) a teprve teď jsem zjistil, k čemuže v ní mám ten VPT surround/matrix. :shock: Vytváří prostorový efekt poslechu. :o Je to přímo tedy nějaký patent od Sony a právě na The Beatles/Mono je to úžasné. :wink: (...a jak jsem následně zjistil, je to úžasné na všechna mona) Dal jsem tomu pracovní název: "falešné stereo" čili "stereo hybrid" :D ala předčasně povedený a možná lepší "remix". 8) Jistě na tom není nic převratného, :roll: ale pořád si to zachovává kvalitu mona, jen se prostě zvětšil ten prostor vnímání, je to takové celistvé, když jsme zvyknutí na stereo. :| Ale to nic nemění na věci, že je poslech v monu též skvělý, ale toto tu nahrávku posouvá někam, kde ji možná ani nikdy neuslyšíme :cry: ani kdybychom měli vypláznout EMI 400USD. :D Nejde to všechno do středu, ale pěkně se to rozvrstvuje, aniž by bylo co osekáno nebo nadsazeno, takže v tomto směru žádný strachy! :D Opravdu jsem spokojený a při zachování kvality je to úplně super! :wink: Doporučuji, máte-li Sony, nebo chcete-li si jej koupit! No, vlastně mne právě i zajímá, jak ten skutečný remix dopadne, aby to nebyl kýč! Pak samozřejmě bude taky roli hrát ten zvyk, a už vidím diskuse, jak tady špatně potlačili a nevynikne tu to a ono, nebo tam, že není Paulův škyt apod. :wink: :D

Pozn.: Autor nemá jinak žádných aktivit u firmy Sony, nemá v úmyslu provádět reklamu, jedná se jen o jeho vlastní nadšení! :lol:

P.S. V podstatě jsem měl vždy za to, že prostorový zvuk je stereo. Jak to tedy nazvat? Asi mono ve vpt surround matrix! :lol:

PříspěvekNapsal: stř led 20, 2010 2:48 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Evremond:Jaké na to používáš sluchátka?

PříspěvekNapsal: stř led 20, 2010 6:17 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Poslouchám to přes klasické "špunty" nejvyšší řady, co Sony nabízí. Myslím, že je to řada "EX", která má dobrý frekvenční rozsah. Teď už to dávají běžně (např. u X1050, která je nástupcem té mé mp3, o níž se bavíme). Ono mi taky nic jiného nezbylo, když jsem chtěl tenkrát jako hlavní požadavek "redukci šumu" :lol: a dostal jsem k tomu nečekaně rovnou 16GB :lol:, protože jiné už neměli! :wink: Dneska spíš čekám, až udělají nějakou 32, potažmo 64 GB mp3. :shock:, protože hodně poslouchám vážnou hudbu, a ta se jinak než v bezztrátu nebo Wave moc poslouchat nedá! :cry: (WMA bezztrát stejně jako FLAC to nepřehraje) :cry: A právě skrze vážnou hudbu se ta sluchátka dají mimo jiné dobře otestovat (nejedná-li se nám o sluchátka jen na jeden typ hudby) a jsem spokojen. :D No, ale ten zvuk je asi hlavně dán tím přístrojem a pak jistě těma dobrýma sluchátkama. Já vím, že uzavřný sluchátka od Kossu, třeba, jsou velmi kvalitní, ale při porovnání, měl jsem možnost, opravdu nemám důvod uvažovat o změně. Navíc teď nabízí ty nové přístroje s digitálním zesilovačem, a to si myslím, že je velmi dobré. Proč se ptáš, uvažuješ o koupi? :lol:

Jinak to Mono poslouchám přes WMA 320 kbps. Zdá se mi, že to stačí a musí stačit! :lol: No, a jak vlastně posloucháte Beatles vy, potažmo ty, leone66? :wink: Jako milovník Georgea Harrisona mě na tom "novém" zvuku zaujala třeba hodně While my guitar gently weeps. Je to opravdu zajímavý a dobrý poslech! :wink: No, a pak třeba ty problémy s "utlumenějšími" nahrávkami (A day in the life nebo I am the walrus) přestávají být problémem. :D

Naposledy upravil Evremond dne čtv led 21, 2010 11:49 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: stř led 20, 2010 8:54 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Když pominu domácí audio sestavu,na které používám studiová sluchátka Sennheiser HD 215,tak velmi často používám přehrávač MP3 Sandisk Sansa se sluchátky Koss SPorta Pro.
A co ostatní?

PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 4:31 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Ja používam ako prehrávač mobil Sony Ericsson W995 a slúchadlá Koss Porta Pro aj Sporta Pro. Obe sú výborné. Raz mám obľúbené jedny a raz druhé. Aj Keď som prívrženec sterea, tak v prípade Beatles musím uznať, že do slúchadiel je vhodnejšie mono, lebo tie stereo mixy sú archaické (najmä prvé dva albumy). Vtedy sa asi tešili, že gitara hrá pri krbe, Paul spieva v kuchyni a Ringo búcha v bedroome. Nazval by som to polopatistické stereo (alebo čiernobiele?).

PříspěvekNapsal: pon úno 08, 2010 5:02 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

K poslechu základní rozdíly mezi mono a stereo beatles.

http://www.youtube.com/watch?v=z0p6tOVlKK8

PříspěvekNapsal: ned úno 21, 2010 3:47 am 
Nováček
Nováček

Ahoj zdravím všechny fandy.
Co říkate na tohle: http://www.aukro.cz/item932301448_the_beatles_help_mono_japan_2009.html
Chtěla bych si koupit pouze některá alba, ale za to v monu. A na celej "mono box" nemám.
Prodejce má na prodej všechny MONO alba, podle hodnocení je na něj spolehnutí.
Poraďte má to cenu ....
Děkuji
Příloha:
Help-01.jpg
Help-01.jpg [ 62.2 KiB | Zobrazeno 166 krát ]

Příloha:
Help-02.jpg
Help-02.jpg [ 63.73 KiB | Zobrazeno 166 krát ]

Příloha:
Help-03.jpg
Help-03.jpg [ 68.65 KiB | Zobrazeno 166 krát ]

PříspěvekNapsal: ned úno 21, 2010 6:47 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Dal bych si velký pozor!
Před pár dny se na trhu objevily padělky mono boxu z Číny. Tento paděláný box se prodává za zhruba 90 dolarů, i méně. Jedná se pochopitelně o špatnou kopii. Některá cd nemají vnitřní papírové obaly (na obrázku z aukra je mimochodem nevidím), některé disky skáčou, disk č. 1 u bílého dvojalba je ve skutečnosti disk 2 a naopak, některé disky nejdou načíst vůbec, a celý box po otevření silně zapáchá laserovou tiskárnou).
Padělky navíc napodobují japonské vydání, protože je na trhu nejdražší a mají tak ještě více lákat na nízkou cenu.
Koukám, že i cd na aukru jsou japonská vydání. Zdá se mi to podezřelé. Nic proti prodávajícímu, ale byl bych hodně opatrný!!! Než bych to koupil, napsal bych email, odkud cd má, zda-li mají vnitřní papírové obaly atd.
Ale i tak se mi zdají cd dost předražená. Radši bych jednotlivá mono cd koupil od ověřených prodejců na www.ebay.com, jsou tam levnější.

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2010 1:02 am 
Nováček
Nováček

Tak jsem poslala prodejci na aukru dotaz.
Odpověděl ihned. Májí vnitřní papírové obaly a ještě microtenový ochraný obal ten je na fotce. Zdroj uvedl amazon.co.jp.
O padělcích, žeprý ví. Ale říká že tohle jsou opravdu originál, nabýzí dokonce nějakou garancí odstoupení od zboží a vrácení peněz.
Tak pořád Váhám. Na eBay se mi nechce, tam už se spoustu lidí napálilo.
Asi zkusím jedno objednat (to rysknu) a potom dám vědět jak to dopadlo.

P.S. Děkuji za radu

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]