•   Novinky   •   Beatles   •   Lennon   •   McCartney   •   Harrison   •   Starr   •   Recenze   •  

The Beatles - Brouci

Právě je ned zář 05, 2010 8:14 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Remasterovaný katalog The Beatles
PříspěvekNapsal: pát črc 23, 2010 1:45 am 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Steven19951: No, pokud nějaký audio či video soubor protáhneš některým z tisíců prográmků k tomu určených, tak rozhodně nevznikne remaster či remix. Jsou to prostě běžné hrátky se zvukem či obrazem, které si už asi vyzkoušela většina z nás. A to akoby sa dalo z mona spraviť stereo také není nijak těžké, když monofonní signál projde jakýmkoli stereofonním efektem (lhostejno či softwarovým či klasickou "krabičkou"), je z něho hned stereo. Otázka samozřejmě je, jestli výsledek je k něčemu použitelný. Ale to není nic proti tobě osobně, je to prostě záliba jako každá jiná.

PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2010 6:16 pm 
Světová star
Světová star

Právě jsem se dočetl o chystaném vydání remasterovaných výběrů známých jako Červené a Modré album. Tedy počinu jistě logickém v kontextu s vydáním kompletního remasterovaného katalogu. Co mě však udivilo, je tato podrobnost:
Citace:
Remastering probíhal ve studiích Abbey Road. Práci má na svědomí stejný tým, který remasteroval nedávno vydanou britskou diskografii Beatles.

Jsem přesvědčen, že si ji Rigby z prstu nevycucal a že sem jen napsal zprávu, kterou našel jinde. Co však na tom mohlo být za práci? S remastery alb snad je vše hotovo, a seřadit vybrané písně dle potřeby, to zvládne troufám si říct každý z nás doma na vlastním PC...

PříspěvekNapsal: pát srp 13, 2010 12:02 am 
Světová star
Světová star

Já mám pocit, že u některých skladeb na Červeném i Modrém dvojalbu bylo použito jiných mixů nebo snad střihů... tak asi proto.

PříspěvekNapsal: pon srp 16, 2010 6:47 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Ano, původní vinyly (nikoli CD a vinyly z roku 1993) skutečně obsahují odlišné mixy. Např. Day Tripper má v úvodu kytaru pouze v levém kanálu, podruhé se přidá ta v pravém. I Feel Fine má tzv. "whispering intro", tedy šeptání před úvodním drknutím basové kytary apod.
Možná budou tedy tyto původní mixy z těchto kompilací na nově remasterovaných CD. Ale sám tomu moc nevěřím :) . Třeba nás mile překvapí.

PříspěvekNapsal: úte srp 24, 2010 10:07 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Mňa by celkom zaujímalo aká bude asi cena za remastrovaný Červený a Modrý album... a hlavne aká bude predajnosť, lebo ako tak sledujem, tak ľudia sú už dosť naštvaní z týchto reedícií. Za všetky jedna reakcia priamo z http://www.beatles.com :

“Ok, we Beatlefans would buy EVERYTHING from the FABS but, please, releasing another Red and Blue compilation? What a waste of time, money, and work. I agree with most of the fans who would like to have other stuff released, such as the films on dvd or bluray discs or the original compilations from the 60s or the Hollywood Bowl live album. Sadly Apple insist on giving us some appetizers but never ever serve us the proper meal we deserve! And please release the mono cds individually!”

PříspěvekNapsal: stř srp 25, 2010 8:35 am 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Keďže už vyšiel celý zremastrovaný katalóg, dalo sa čakať, že pribudnú aj červený a modrý dvojalbum. Určite ho nekúpim, lebo zvuk remastrov z roku 1993 je viac ako slušný. Neviem či sú to len moje nedokolnalé ušiská, ale zdá sa mi, že to lepšie hrá ako radové albumy z toho obdobia.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 306 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]