•   Novinky   •   Beatles   •   Lennon   •   McCartney   •   Harrison   •   Starr   •   Recenze   •  

The Beatles - Brouci

Právě je pát zář 10, 2010 9:43 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BEATLES.....A BYLA HUDBA-nová kniha
PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 8:53 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Nevím, jestli jste už slyšeli o této knize. Já jsem o ní nejen slyšela (poprvé tuto sobotu), ale dokonce už jsem její hrdou majitelkou, neboť jsem ji vyhrála v rozhlasové soutěži. Je to vlastně encyklopedie skupiny Beatles, bichle o hmotnosti 2,6 kg, všechno na křídovém papíru. Obsahuje množství krásných fotek, všechny s popisem, ale i dost počtení. Ke každému dni, kdy se událo něco týkající se skupiny, je tam nějaká informace. Na konci se ještě nachází kompletní diskografie, všechno až (skoro) do konce roku 2008. Na internetu se prodává mezi 8 a 9 stovkami, tak jsem ušetřila, protože bych si jí určitě musela pořídit. Zde je několik fotek:
http://x-rajcatko.rajce.idnes.cz/A_byla_hudba.../

Předmět příspěvku: Re: BEATLES.....A BYLA HUDBA-nová kniha
PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 9:02 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

O této knize již informoval Park v rubrice A další na řadě bude... ale i tady lze rozvinout diskuzi. Mě se ta kniha líbí, je hezky zpracovaná. :D

PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 9:53 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Kniha mi přijde úžasná, jsem rovněž hrdým majitelem, dárek od táty k svátku ;) To velké množství krásných fotek je její největší devizou :-)

PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 10:14 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Jo asi jsem byl jeden z prvních kdo tuto pěknou knihu koupil a musím podotknout že jsem na to že vyšla v češtině jsem přišel úplně sám bez pomocí internetových stránek o skupině beatles :(
Na této pěkné publikaci snad jen zamrzí fakt že neobsahuje některé slavné fotografie např. fotka kdy John potkal Paula, pak skoro žádná fotka z Shea stadia, ačkoliv jsou zde beatles se slavnýma osobnostma-jediná fotka beatles a Elvise tu neni, neni ani Candlestick Park ani Tittenhurst park, neni poslední fotka Johna s Paulem z r.1974 a největší udivení v knize bylo pro mě období anthology kde nenajdeme ani jednu společnou fotku Paula George a Ringa. Jistě namítnete že tyhle fotky jsou už ,,profláklé" a najdeme je v mnoha jiných publikacích, ale i tak mít všechny základní fotky pohromadě by bylo fajn. Ale i tak jsou fotky hlavním přínosem knihy nebo jak říká Michal devíza. Kniha je i přes mé výše uvedené kritické postřehy dobrá.
Protože již nesoutěžím v anketě Co víte o broucích a jejich tvorbě neubráním se abych uvedl alespoň názvy všech knih v češtině-všechny vlastním :D : Jak vznikaly písně Beatles, Beatles...a byla hudba, Revoluce v hlavě,John Lennon jak vznikaly písně, Lennon vzpomíná, Encyklopedie Beatles, Beatles jejich vlastními slovy, Beatles po rozchodu vlastními slovy, Poplach kolem Beatles, John Lennon v datech a obrazech, George Harrison(A.Clayson), Paul McCartney (Herald Martin), Paul McCartney po mnoha letech, John (od Cynthie), John Lennon a Yoko Ono-dva rebelové (lepší je nové vydání s obrázkama),Beatles (velká bílá kniha), Beatles 1960-1970 den po dni,Beatles 1970-2000 den po dni, John Lennon můj bratr, Vražda Johna Lennona, Kdo zabil John Lennona, John Lennon 1981 Jazzová sekce (tu bohužel nemám), Legenda Lennon, Beatles (A.Matzner), Nanebepění, Písání, Španěl na vesnici, Den kdy se John setkal s Paulem, Paul McCartney odvrácená strana mýtu, Dark Horse (o Harrisonovi), Blackbird (o Paulovi), Blackbird singing, Vysoko v oblacích (nemám),Poslední dny Johna Lennona a znám i knihu Známý neznámý Lennon kterou opravdu mít nemusím, naopak doporučuji v originále (v češtině nevyšly) knihu Beatles Anthology a knihu Wingspan

PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 10:58 pm 
Světová star
Světová star

Park: Když nesoutěžíš v řetězovém kvizu, tak to ovšem neznamená, že jej musíš nabourávat odpověďmi mimo téma.
Jinak já bych si výtky vůči Beatles... a byla hudba zatím odpustil. Pominu-li pár překlepů, zatím to považuji za nejlépe odvedenou tuzemskou práci v rámci fotografických publikací na toto téma a dokonce jsem do vydavatelství poslal pochvalný mail. Nedělal to zkrátka někdo, kdo o Beatles nic neví (opět musím snést hromy a blesky na předchozí vydání beatlesácké literatury u Volvox Globator - ovšem s výjimkou Revoluce a McCartneyho).

PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 11:09 pm 
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

OHNOTHIMAGEN: Každý má právo ze soutěže odstoupit, Park myslím soutěž nenabourává, protože to by nesměla existovat valná část fóra, kde si informace sdělujeme. Tady je to zřejmě účelové v tom smyslu, že rubrika je o knize, zřejmě by je nikdo cizí nehledal ve vědomostních otázkách :D (V Tvé odpovědi mi chybí soukromně Vražda Johna Lennona od Pierre Marleho, od ní jsem měl první velké informace o tématu, proto mám k ní historický vzpomínkový vztah :D )

PříspěvekNapsal: stř zář 30, 2009 11:17 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Můj příspěvěk rozhodně neměl v úmyslu nějak nabourat soutěž (nenapsal jsem většinu autorů ani orginální názvy knih a navíc jsme připsal dvě knihy v originále co nevyšli vůbec v češtině -tedy většina toho co bylo jako předpoklad pro získání bodu v soutěži)-to jen pro vysvětlenou. Jen mě popostrčil v něčem co jsem měl již dlouhodobě připraveno- zhodnotit počty bodů všechny knihy o Beatles na tuzemském trhu. To co jsem sem dal (názvy knih) je jen setina toho co mělo být dlouhou pomůckou knih o beatles- zda a jak moc je ta či ona kniha dobrá (počet hvězdiček) zda obsahuje fotografie apod. Je to dost dlouhé a zde ani neni asi vůle po nějaké pomůcce věrohodnosti knih třeba pro začínající beatle fandy. Asi by taková práce byla subjektivní a zde zbytečná protože každý správný fanda většinu knih již má. :)

PříspěvekNapsal: čtv pro 31, 2009 11:27 am 
Krajská superstar
Krajská superstar

Tak mě napadlo, když většina už vlastní tuto knihu, že bychom sem mohli psát různé postřehy týkající se této knihy. Buď nějaké zajímavé chyby nebo něco jiného, co vás zaujalo.
Např. na str. 418 je fotka Paula a Lindy, kde vypadají dost divně, hlavně Paul. Myslím, že je zrcadlově obrácená. :lol: Pak je ještě její výřez na str. 440.
A ještě mě zaujala jedna věc, třeba mi někdo vysvětlí, co by to mohlo znamenat. Na str. 111 je seznam písní z alba A Hard Day's Night. Proč je u tří písní napsáno "úryvek"?

PříspěvekNapsal: čtv pro 31, 2009 11:50 am 
Světová star
Světová star

str. 111 - koukám na to jak blázen, úryvek je napsáno i u tří skladeb na britské verzi (!) - ono teda ani na té americké nejsou žádné úryvky... nějaký nesmysl či co.
str. 418 - ta fotka mi taky připadne zrcadlově obráceně
str. 421 - "vleklý boj se zákeřnou chorobou pokračoval. Její recesi pravděpodobně vyvolalo..." (nemá být recidivu? Jardo?)

PříspěvekNapsal: ned led 03, 2010 8:22 pm 
Světová star
Světová star

Recese je podle mého blbost. U chorob se v zásadě dá rozlišit exacerbace (nové vzplanutí nemoci), něco trošku jiného než recidiva (což je nové objevení choroby považované za vyléčenou) a remise (ústup příznaků nemoci, tedy opak prvního výrazu). Co tedy tím autor přesně chtěl říct, zůstává tak trochu záhadou, protože recese obecně znamená ústup, což však v té větě nedává dost dobře smysl.
A když už to rozebíráme z lékařské stránky, nejsem si opravdu jist, zda zranění plíce může (spolu)vyvolat její rakovinu.

PříspěvekNapsal: ned led 03, 2010 8:27 pm 
Světová star
Světová star

No Lin se to právě taky nezdá...

PříspěvekNapsal: ned led 31, 2010 5:17 pm 
Krajská superstar
Krajská superstar

Našla jsem v této knize další překvapující chybu na straně 48:

„……největším projevem úcty v umělecké branži bylo pozvání k vystoupení v programu Royal Variety Performance. Podle očekávání to byl John, kdo si pohrával s nápadem rozvrátit 4. listopadu v sále The Prince of Wales Theatre přísný protokol. Měl totiž v úmyslu požádat diváky v prvních řadách, aby doprovázeli rockový hit Twist and Shout chrastěním šperků, ale k Epsteinově velké úlevě od plánovaného znevážení v poslední chvíli upustil. :shock:

PříspěvekNapsal: ned led 31, 2010 11:57 pm 
Světová star
Světová star

Jo, je to tam - a je to samozřejmě blbost.

PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2010 10:23 pm 
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Túto knihu mám, dostal som ju k 18-ke a je vážne skvelá, obrovské množstvo obrázkov a dosť vela čítania, odporúčam :)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]