Jo asi jsem byl jeden z prvních kdo tuto pěknou knihu koupil a musím podotknout že jsem na to že vyšla v češtině jsem přišel úplně sám bez pomocí internetových stránek o skupině beatles
Na této pěkné publikaci snad jen zamrzí fakt že neobsahuje některé slavné fotografie např. fotka kdy John potkal Paula, pak skoro žádná fotka z Shea stadia, ačkoliv jsou zde beatles se slavnýma osobnostma-jediná fotka beatles a Elvise tu neni, neni ani Candlestick Park ani Tittenhurst park, neni poslední fotka Johna s Paulem z r.1974 a největší udivení v knize bylo pro mě období anthology kde nenajdeme ani jednu společnou fotku Paula George a Ringa. Jistě namítnete že tyhle fotky jsou už ,,profláklé" a najdeme je v mnoha jiných publikacích, ale i tak mít všechny základní fotky pohromadě by bylo fajn. Ale i tak jsou fotky hlavním přínosem knihy nebo jak říká Michal devíza. Kniha je i přes mé výše uvedené kritické postřehy dobrá.
Protože již nesoutěžím v anketě Co víte o broucích a jejich tvorbě neubráním se abych uvedl alespoň názvy všech knih v češtině-všechny vlastním

: Jak vznikaly písně Beatles, Beatles...a byla hudba, Revoluce v hlavě,John Lennon jak vznikaly písně, Lennon vzpomíná, Encyklopedie Beatles, Beatles jejich vlastními slovy, Beatles po rozchodu vlastními slovy, Poplach kolem Beatles, John Lennon v datech a obrazech, George Harrison(A.Clayson), Paul McCartney (Herald Martin), Paul McCartney po mnoha letech, John (od Cynthie), John Lennon a Yoko Ono-dva rebelové (lepší je nové vydání s obrázkama),Beatles (velká bílá kniha), Beatles 1960-1970 den po dni,Beatles 1970-2000 den po dni, John Lennon můj bratr, Vražda Johna Lennona, Kdo zabil John Lennona, John Lennon 1981 Jazzová sekce (tu bohužel nemám), Legenda Lennon, Beatles (A.Matzner), Nanebepění, Písání, Španěl na vesnici, Den kdy se John setkal s Paulem, Paul McCartney odvrácená strana mýtu, Dark Horse (o Harrisonovi), Blackbird (o Paulovi), Blackbird singing, Vysoko v oblacích (nemám),Poslední dny Johna Lennona a znám i knihu Známý neznámý Lennon kterou opravdu mít nemusím, naopak doporučuji v originále (v češtině nevyšly) knihu Beatles Anthology a knihu Wingspan