Double Fantasy
Double Fantasy
Až na pár songů nic moc. Ani se nedivím že to kritici hodnotili slovy
áchne to sterilitou. Líbí se mi leda Woman, Just like, Beatiful boy. To album je popové takže ve mně při prvnim poslechu vyvolalo dobré pocity (až na Yokyni), ale tim to asi tak končí. Co si o albu myslíte vy?

Je to nuda. Kromě Watching the Wheels, Woman a (Just Like) Starting Over to za moc nestojí. Ještě tak snesu Hard Times Are Over od Yoko, ale ten zbytek je bída...taková z nouze ctnost. Nechápu, jak to kdo může považovat za jednu z nejlepších Johnovejch desek, když je to napůl prokládaný Yoko a k tomu zhruba polovina Johnovo písní (kromě těch jmenovanejch, který jsou tak zrůdně ohraný, že je nemůžu už ani slyšet v rádiu, natož abych si je dobrovolně pouštěla...) je velice slabejch.
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Já teda znám z tohohle alba jen pár písní zastoupených na výběru Lennon Legend, ale přesto se aspoň k nim vyjádřím - Starting over a Woman jsou celkem dobrý, i Wathing the wheels se dá přežít, ale Beautiful boy nebo jak se to jmenuje, to je strašný. Já vim že to skládal pro svýho syna, ale přesto, je to tak strašně infanntilní. To naproti tomu Good Night z Bílýho alba, která byla určena jeho prvnímu synovi, je mnohem lepší...Jinak bych Paulovi nedával nálepku popíka, to možná až v 80´s kdy se snížil i ke spolupráci s úchylem Jacksonem.
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Konečně nové téma, že???
Nemá cenu se bavit o písničkách Johnovy ženy Yoko, ale Hard times are over & Every man has a woman ... jsou obstojné (+za mého mládí jsem byl celý pryč z Kiss kiss kiss, ale časy se mění). Ani nevím, mám-li označit některou Johnovu jako slabší, ale jestli jo, tak asi Dear Yoko (sorry Johne!). Ovšem to neznamená, že je špatná. Rozhodně však Watching the wheels, Woman, Starting over a I´m losing you patří mezi ty svělé Johnovky. Funkční i jen na akustickou kytaru. I dema a pracovní verze písní z tohohle alba jsou bomba (no zas tak moc jsem jich neslyšel).
Nemá cenu se bavit o písničkách Johnovy ženy Yoko, ale Hard times are over & Every man has a woman ... jsou obstojné (+za mého mládí jsem byl celý pryč z Kiss kiss kiss, ale časy se mění). Ani nevím, mám-li označit některou Johnovu jako slabší, ale jestli jo, tak asi Dear Yoko (sorry Johne!). Ovšem to neznamená, že je špatná. Rozhodně však Watching the wheels, Woman, Starting over a I´m losing you patří mezi ty svělé Johnovky. Funkční i jen na akustickou kytaru. I dema a pracovní verze písní z tohohle alba jsou bomba (no zas tak moc jsem jich neslyšel).
ne, ne, nick Jones jsem měl ještě když jsem stouny opovrhoval a nick je odvozen od mého křestního jména. Stouni jsou nejlepší kapela co se kdy vyrodila na tomhle světě, to jen tak na okraj, v klidu neile:-) Proti popu nemam nic, jenom mi přijde povrchní, rádoby líbivej bez myšlenky atd. kdyby dal do popu duši i třeba Zappa tak se mi to líbiti nebude, i když musím se přiznat že pop 60 let si rád poslechnu:-)
Já Lennonovi neubírám zásluhy co týče muziky ale už mě nebaví poslouchat ty řeči o jeho smrti. Teď se koukám na film Imagine a John mi přijde jako parodie na Špínu z Rutles. Ještě k tomu Brianovi, je zajímavé že something a Cooper na něj máte stejný názor ale podle mě byl ve stádiu rozkladu od tý doby co se narodil:-) Sitár z Paint it, black je něco úplně jiného než třeba na Norweign wood, Brian se vše naučil rychle ale byl opravdu číslo. Čet sem že když byl s Anitou v Maroku tak tam přived dvě černý lesby že si společně užijou a to je jenom jeden čin z mnoha:-)
slouhend: myslim, že jakejkoliv mýtus je uměle vytvořenej. to máš jako u Morrisona. to byl (podle toho, co sem kdy o něm čet a slyšel) inteligentní dobytek. jenom lidi z něj udělali démona. (viděli ste někdo film Kanárek? tam o tomhle problému nádherně mluví Mejla Hlavsa). ale hudba Doors je úžasná a to je pro mě rozhodující. už to tady řikám po x-tý. nevyzdvihuju Lennona jako nějakýho Mesiáše (a myslim, že jemu o to nikdy nešlo). vyzdvihuju jeho hudbu!!! dokážete sakra pochopit, že se mi prostě jeho tvorba líbí a líbit bude? to že pro vás tolik neznamená, je jiná věc a já to respektuju. jenom se mi nelíbí, že na něj slouhend nadává, jako kdyby moh za to, že se z něj udělalo něco jako "spasitel". za to přece on sám nemůže. mě je uplně jedno, jestli nosil placku s Maem nebo s Nixonem. politika neni hudba a nezajímá mě.