McCartney II
McCartney II
V roce 1980 zkusil McCartney zahájit novou éru své sólové dráhy podobně udělaným albem, jako bylo jeho první. K nahrávání si nikoho nepřizval (kromě nezbytné Lindy) a výsledek byl více než zajímavý. Na tuto desku panují dodnes rozporuplné názory. Jedni ji zatracují a druzí vyzdvihují.
Já patřím mezi ty, kteří ji považují za to nejlepší, co Paul natočil (kromě písní Beatles). Myslím si, že se mu podařilo vytvořit nadčasové dílo, ve kterém se zdárně odpoutal od čistě rockového základu a s úspěchem zabrousil do elektronických vod. Deska zní i na dnešní dobu velmi svěže. Mezi favority jsem zařadil Coming up, Temporary secretary, Waterfalls, Goodnight tonight. A jaký názor na toto album máte vy?
Já patřím mezi ty, kteří ji považují za to nejlepší, co Paul natočil (kromě písní Beatles). Myslím si, že se mu podařilo vytvořit nadčasové dílo, ve kterém se zdárně odpoutal od čistě rockového základu a s úspěchem zabrousil do elektronických vod. Deska zní i na dnešní dobu velmi svěže. Mezi favority jsem zařadil Coming up, Temporary secretary, Waterfalls, Goodnight tonight. A jaký názor na toto album máte vy?
Re: McCartney II
Musím souhlasit, toto album považuji za nejlepší z 80. let Paula, a taky za jedno z mých nejoblíbenějšíRigby píše:V roce 1980 zkusil McCartney zahájit novou éru své sólové dráhy podobně udělaným albem, jako bylo jeho první. K nahrávání si nikoho nepřizval (kromě nezbytné Lindy) a výsledek byl více než zajímavý. Na tuto desku panují dodnes rozporuplné názory. Jedni ji zatracují a druzí vyzdvihují.
Mezi moje nejoblíbenějši patří Comig Up, Waterwalls, Frozen Jap a Bogey Music.
Paul nebyl nikdy můj favorit a tohle album je tak ze 2/3 mimo můj vkus...líbí se mi One of These Days, Waterwalls, Good tonight a Summer's day song nebo legrační Bogey music (co to mělo být...pocta Elvisovi???
). Zbytek nějak nemůžu strávit...hlavně ty experimenty typu Temporary Secretary, Check my machine nebo Secret friend.

Paulova tvorba po Beatles se dá občas popsat slovy "kvantita na úkor kvality" (samozřejmě s čestnou výjimkou v podobě Band On The Run). Nejsem jejím podrobným znalcem, ale z toho, co znám, si tohle troufám tvrdit. Podle mě se kvalita začala zvedat až tak někdy kolem půlky 80. let - už třeba na Give My Regards To Broad Street jsou dobrý věci jako So Bad, No More Lonely Nights a úžasná Wanderlust. Bohužel část alba je vata, navíc v podobě coverů beatlesáckých klasik. Bonusy na remasteru vynechávám. Další alba jsou už na slušné úrovni (Flowers In The Dirt, Off The Ground a tak dále). Kdo opravdu nemusí mít vše, tomu z dřívější doby postačí kompilace All The Best!.
Try to see it my way...
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Ballroom Dancing je celkem dobrá odpichovka, tu najdeš i na remasteru Give My Regards... Stejně tak i So Bad i Wanderlust byly původně jinde (Pipes Of Piece
) Takže nový vydání GMRTBS bylo udělaný spíš jako OSTéčko, kdyby nebylo onoho mírně přitroublého filmu, šlo by spíš o výběr.

Try to see it my way...
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
WAnderlust je z Tug of war.
Jinak je to asi jediné komplet album od Paula který mám (rodiče ho nevím jak sehnali někdy v 84., kdy teprve vyšlo - se dvouletým zpožděním a dementními překlady názvů písní. Jediné co bylo na obalu česky good, tak bylo průvodní slovo Jiřího Černého - to byl opravdu odorník)
Jinak je to asi jediné komplet album od Paula který mám (rodiče ho nevím jak sehnali někdy v 84., kdy teprve vyšlo - se dvouletým zpožděním a dementními překlady názvů písní. Jediné co bylo na obalu česky good, tak bylo průvodní slovo Jiřího Černého - to byl opravdu odorník)
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
-
- Lokální hvězda
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Je rozdíl mezi překlady TEXTů a NÁZVů - to druhé by se překládat nemělo. Toť vše, nechci se přít o to kolik lidí u nás umí či neumí anglicky, prostě mi jen vadí ty překlady. Samozřejmě že ty otrocké překlady by byly hloupost, ale dalo se to přeložit i líp... mám dojem jako by ten překlad titulní písně vzešel z toho zvuku co je na začátku...
A pokud vám nevadí titulní a druhá píseň, tak co říkáte na Dress me up as a robber = Oblékni mě za lupiče? Nebylo by lepší "Představ si mě jako lupiče"?????
A pokud vám nevadí titulní a druhá píseň, tak co říkáte na Dress me up as a robber = Oblékni mě za lupiče? Nebylo by lepší "Představ si mě jako lupiče"?????
-
- Lokální hvězda
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
No jasně, jen člověk něco kriticky podotkne, tak ho hned musíte takhle zničit!
Já netvrdím že všechny překlady názvů na tom LP jsou špatně, já polemizuji o tom jestli tam vůbec mají být. A stojím si za tím že "Oblékni mě za lupiče" je dost zvláštní konstrukce...tak to Paul určitě nemyslel. "Představ si mě jako lupiče" by bylo přesnější. Přece taky u Lucy in the sky nepřekládáte "Picture yourself in a boat on the river" jako "Nakresli se v loďce na řece", ale "Představ si sám sebe v loďce atd." Nebo ne?

-
- Lokální hvězda
Ty dva roky zpoždění, byl na svou dobu neskutečně aktuální počin Supraphonu. Nevím jestli si to uvědomuješ, ale v roce 1984 zde byl trochu jiný režim.
Myslím si že "zničit" Tě nikdo nechce, ale s tvojí kritikou na Supraphonskou verzi LP nesouhlasím, viz. "se dvouletým zpožděním a dementními překlady názvů písní"

Myslím si že "zničit" Tě nikdo nechce, ale s tvojí kritikou na Supraphonskou verzi LP nesouhlasím, viz. "se dvouletým zpožděním a dementními překlady názvů písní"