George Harrison a Paul Simon

diskusní fórum věnované osobě George Harrisona
Odpovědět
leon66
Světová star
Světová star

George Harrison a Paul Simon

Příspěvek od leon66 »

Vystoupení George s Paulem Simonem v Saturday Night Live v r.1976-úžasné!

http://www.youtube.com/watch?v=Utg9inWsSlI

Jak se vám líbí tahle verze Here comes the sun?Mě teda víc než ta z Concert for Bangladesh.
Obrázek
timothy
Světová star
Světová star

Re: George Harrison a Paul Simon

Příspěvek od timothy »

Pěkný klip, ale verzi od Beatles z Abbey Road mám radši, tady je to takové tiché. V této souvislosti bych snad jen vzpomenul jak jsem před pár roky zašel do knihovny v Ruské ulici, abych si vypůjčil kazetu od Simona a Garfunkela, protože ač jsem je znal dávno, dosud jsem od nich neměl žádné album a na kazetě Definitve Collection z r.1991 je ta Harrisonova Homeward Bound, což bylo tehdy pro mě milým překvapením. Here comes the sun se tam nedostala, ale i tak je to dobrý výběr. Od Simona jsem si ještě později koupil LP Graceland a československé Most přes rozbouřené vody od této dvojice. :D
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
leon66
Světová star
Světová star

Příspěvek od leon66 »

Mě se na tom líbí právě to,že je to takové tiché,navíc je to zahrané tak nějak ležérně,v pohodičce,působí to,jako by spolu ti dva hráli léta.Tím nechci říct,že verze z AR je špatná nebo že se mi nelíbí,ale tohle mě prostě za srdce vzalo trošku víc.
Obrázek
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Kromě těchto dvou zahráli Harrison a Simon ještě 2 další věci, které se ale do vysílání nedostaly. Nikdy jsem je neviděl, mám jen jakž takž schopný záznam na CD. Ale je to super - Harrisona slyšet zpívat sólo v Homeward Bound mě opravdu překvapilo, když jsem to slyšel prvně.
Try to see it my way...
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Georgeovi už na konci té sloky v Homeward Bound ovšem slyšitelně nestačí dech :lol:

Jinak by ale bylo vskutku zajímavé, kdyby ti dva pánové spolu natočili albíčko, které by bylo stejně pohodové jako tyhle písničky ze Saturday Night Live. A klidně jen akusticky, nebo maximálně s podobně střídmým doprovodem a la první Simonovo album po rozchodu S & G.
Jenže to je právě to "kdyby"...
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Evremond
Nováček
Nováček

Příspěvek od Evremond »

Tuto nahrávku znám již dýl. :D Pravda, Simon to Harrisonovi trochu kazí, ale je pěkné je alespoň vidět pospolu. 8) Jinak mám takový dojem, že když George začne zpívat i cizí písně, jsou daleko hezčí než původní originál. Vzpomínám si třeba na Absolutely Sweet Marie od Dylana, když to zpíval George na jeho koncertu. Byl jsem unešený. :shock:
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Zrovna Absolutely Sweet Marie je teda podle mě lepší v originále, ten je opravdu nedostižný. Ovšem Georgeovu verze kupříkladu True Love, tu beru pořád jako tu nejlepší podobu této hojně přebírané skladby, co jsem kdy slyšel.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Evremond
Nováček
Nováček

Příspěvek od Evremond »

Kdyby originál "nezpíval" Dylan, možná ano! :lol: Mě z té písně stačí ten falset naléhavosti, což vždy dělá Harrisonovo podání ojedinělým! :wink:
Odpovědět