Gone Troppo

diskusní fórum věnované osobě George Harrisona
Odpovědět
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Gone Troppo

Příspěvek od Park »

V roce 1982 George vydal neúspěšné album Gone Troppo. Základní chybu udělal George, když odmítl mi s albem do činění jakékoliv propagaci. Jedno z mála alb,kde neni žádná historie, skoro žádné singly, klipy,rozhovory apod. Někde jsem četl, že George by nikdo ani párem koní nevyhnal, aby se o nové desce alespoň zmínil. Pokud měl takový vztah k albu interpret podobný vztah zaujali posluchači a album žádné zvláštní postavení nezískalo. Dnes těžko říct. Proto radši napíšu ty lepší písně. Jsou to That´s the way it Goes, I really love you,Greece,Gone Troppo. První píseň Wake up My Love mi připadá příliš hlasitá pro začátek alba a ten otravný zvuk který běží celou dobu písně to jen zhoršuje. Druhá polovina alba je taková normální bez většího hitu. Nové CD uzavírá demo k Mystical One, kde lze na začátku ojediněle slyšet Olivii. Jak hodnotíte album vy?
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Re: Gonne Troppo

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Naprosto vynikající album!
Negativní reklama je taky reklama, a když se všude píše, jak je ta deska špatná, pak musí být každý posluchač příjemně překvapen.
Až na za sebou nevhodně umístěné (protože obě pomalé) Unknown Delight a Baby Don't Run Away je deska podle mého soudu neuvěřitelně vyrovnaná, fantastická a do detailu propracovaná.
Mí favorité: Wake Up My Love, That's the Way It Goes, Greece, titulní, Mystical One a takřka přesná kopie I Really Love You od The Stereos z roku 1961.

George odmítl jakoukoli propagaci, protože byl zhnusen celým hudebním průmyslem - z desky se přímo rozlévá pohoda a celé Gone Troppo zní jako výtvor partičky, která si jen tak pro radost zamuzicírovala. K dokonalosti tento přístup George dotáhl v roce 1988 s Wilburys.
Singly z alba vyšly úsilím vydavatele dva (George se o to nijak nesnažil): Wake Up My Love a I Really Love You.

Je ovšem zajímavé, že album bývá řazeno mezi Georgeovy neúspěchy, ale tři skladby z něj se objevily na Best of Dark Horse 1976-1989... Račte porovnat:
33 & 1/3 - jedna skladba (!)
George Harrison - tři skladby
Somewhere in England - dvě skladby
Cloud Nine - tři skladby
plus Cheer Down ze soundtracku k Lethal Weapon II a dvě nové skladby
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Oproti mým často dlouhým recenzím tahle bude stručná. První píseň je moc pěkná, líbí se mi i Greece (vyznačující pohodu a rozhodně žádnou uspěchanoust moderního života a také pár slov tam, co z ní nedělají instrumentálku) a závěrečnou smutnou Circles mám jako jednu z nejlepších i proto, že většinou se končí vesele a náhle tu máme dojemný a smutný konec, který jakoby říkal: zase a zase. Ten nápad s Mystical One je dobrý námět, ale to ještě trochu víc zlepšit po hudební stránce. Je zajímavé, že ani jeden přispěvatel, i když to album hodnotí kladně, se nezmínili o mé nejoblíbenější písni z alba Dream away, trochu připomínající Faster, prostě rychlé smyčce a super text. Jinak slabé album.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

Parku, asi máš překlep v názvu tématu - podle mě to je Gone Troppo.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Díky Vicino za upozornění na chybu v názvu (napiš i svou recenzi na album).
Ještě bych k svému příspěvku přidal a zdůraznil ten bezvadný basový vokál v That´s the Way it Goes a I Really Love You
Rigby můžeš opravit název z Gonne Troppo na správný tvar Gone Troppo.Dík
to se vrací kolibřík
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

No jo, recenzi, recenzi, ale já to album nemám :-( Při prohledávání netu jsem sice našel ke stažení Georgovu diskografii, ale má to 1,4 giga, to je poněkud Otesánek. Zkusím najít něco praktičtějšího. Anebo - pokud by to někdo někam uploadnul v mp3 nebo jako iso obraz cédéčka - všude bych ho chválil :)
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Vicino : Chválit mě nemusíš, ale našel jsem odkaz na album a má to jen 44,1 MB, a teď jsem to zkoušel (proto to časové zpoždění), jde to normálně stáhnout. Teď půjdu asi recenzovat album George Harrison :D .

http://rapidshare.com/files/141100750/1 ... Troppo.rar

Budem se těšit na tvou recenzi.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

Timothy: Já tedy, pravda, broučí sólovky zas tak "najeté" nemám, ale když už sis dal tu práci a našel mi odkaz, tak jsem se odhodlal k poslechu. Jak známo u Rapidsharu by člověk zešedivěl, proto jsem trochu váhal, ale nakonec mi štěstí přálo a po pár pokusech jsem to stáhl.
(Mimochodem jaké máte s Rapidsharem zkušenosti vy ostatní? Neříkejte, že máte většinou placený premium účet nebo alespoň veřejnou IP adresu! V opačném případě je to totiž podle mých zkušeností o nervy)
Samotné album jsem zatím slyšel třikrát, čili k nějakému recenzování rozhodně ještě nejsem oprávněn, proto jen ve tříslovné stručnosti první dojem: Uvolněnost, pohůdka, relax.
Třeba časem napíšu víc.
alladik
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Re: Gone Troppo

Příspěvek od alladik »

Gone Troppo je pohodička, líbí se mi album i booklet. Dost dobře nechápu, proč to byla taková komerční katastrofa... jestli opravdu jen proto, že George se totálně odmítl podílet na kampani?

Album jsem měl v minulosti velice dobře naposlouchané, teď už se k němu tolik nedostávám - ostatně to platí pro všechnu hudbu:-( Remasterované album s bonusem jsem sice koupil v celé kolekci GH, ale zatím slyšel jen jednou, tak si teď nemůžu vybavit to bonusové demo...

Nejvíc se mi líbí písně That´s The Way It Goes a titulní skladba a také ještě úvodní Wake Up My Love, velice dobtrá je i v diskusi timothym zmíněná Draem Away, tu si asi z alba nejčastěji broukám:-) Ta je původně z filnu Time Bandits, ne?

Jinak mimo téma v odpověď Vicinovi - premium účty apod. zásadně nepoužívám:-) rapidshare.com je přes den takřka nepoužitelný, rychlost stahování 20 kb mi jde dost na nervy, takže se snažím stahovat v noci, to je lepší:-) rapidshare.de je na rychlost zase výborný, problém je tam v neskutečně dlouhé čekací době mezi opětovným stahováním... dost se teď zlepšil megaupload, přijde mi dostatečně rychlý... na czshare jde stahovat jen od 1 v noci do 8 ráno:-)
leon66
Světová star
Světová star

Příspěvek od leon66 »

Velice pohodová deska,ten komerční neúspěch taky nechápu.
Sklenku vína,nohy na stůl,přítmí,dobrý cigáro a k tomu-jako bonus-Gone Troppo.
Obrázek
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Jak jsem se dočetl, George natočil během sessions pro Gone Troppo i Dylanovu písničku Abandoned Love.
Jako outtake je dostupná na různých bootlezích, ale dodnes jsem nevěděl, že pochází z nahrávání tohoto alba. Tvrzení je to nicméně silně diskutabilní a asi i špatně ověřitelné (nahrávací údaje nebo nepoužité pásy jsem neviděl).

Každopádně mě zaujala i jiná informace, a sice ta, že George s Dylanem krátce před Georgeovou smrtí natočili do této verze úplně nový zpěv (duet) a že se o této verzi údajně uvažovalo jako o možném kandidátovi na umístění na Brainwashed.
To se nestalo, ale nelze vyloučit, že taková nahrávka opravdu existuje.
Třeba se jednou dočkáme.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Odpovědět