22.9. vychází box The Apple Years 1968-1975
http://www.georgeharrison.com/the-apple ... ming-soon/
The Apple Years 1968-1975
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
The Apple Years 1968-1975
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
-
- Nováček
Re: The Apple Years 1968-1975
Výborná zpráva... konečně! Doufám v citlivý mastering, pěkné provedení a příznivou cenu. Oceňuji, že se konečně dostane na oficiální vydání raritnějších nahrávek, které znají asi všichni fanoušci, jenže nejsou k dostání v dobré kvalitě (např. studiovka Bangladesh, I Don´t Care Anymore aj.) A konečně bude k dostání současný remaster alba Dark Horse, který se až trestuhodně dlouho odkládal. Na druhou stranu, deska Electronic Sound se mohla klidně vynechat, ale chápu, že pro úplnost je nutné, aby byla součástí tohoto boxu.
https://www.youtube.com/watch?v=ZGJrO7OE_gs
Tracklisting:
Wonderwall Music
1. Microbes
2. Red Lady Too
3. Tabla And Pakavaj
4. In The Park
5. Drilling A Home
6. Guru Vandana
7. Greasy Legs
8. Ski-ing
9. Gat Kirwani
10. Dream Scene
11. Party Seacombe
12. Love Scene
13. Crying
14. Cowboy Music
15. Fantasy Sequins
16. On The Bed
17. Glass Box
18. Wonderwall To Be Here
19. Singing Om
20. In The First Place (by The Remo Four) – bonus track
21. Almost Shankara – bonus track
22. The Inner Light – bonus track
Electronic Sound
1. Under The Mersey Wall
2. No Time Or Space
All Things Must Pass
CD 1
1. I'd Have You Anytime
2. My Sweet Lord
3. Wah-Wah
4. Isn't It A Pity
5. What Is Life
6. If Not for You
7. Behind That Locked Door
8. Let It Down
9. Run Of The Mill
10. I Live For You - bonus track
11. Beware Of Darkness - bonus track
12. Let It Down - bonus track
13. What Is Life - bonus track
14. My Sweet Lord (2000) - bonus track
CD 2
1. Beware of Darkness
2. Apple Scruffs
3. Ballad Of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)
4. Awaiting On You All
5. All Things Must Pass
6. I Dig Love
7. Art Of Dying
8. Isn't It A Pity (Version Two)
9. Hear Me Lord
10. It's Johnny's Birthday
11. Plug Me In
12. I Remember Jeep
13. Thanks For The Pepperoni
14. Out Of The Blue
Living in the Material World
1. Give Me Love (Give Me Peace On Earth)
2. Sue Me, Sue You Blues
3. The Light That Has Lighted The World
4. Don't Let Me Wait Too Long
5. Who Can See It
6. Living In The Material World
7. The Lord Loves The One (That Loves The Lord)
8. Be Here Now
9. Try Some Buy Some
10. The Day The World Gets 'round
11. That Is All
12. Deep Blue - bonus track
13. Miss O'Dell - bonus track
14. Bangla Desh – bonus track
Dark Horse
1. Hari's On Tour (Express)
2. Simply Shady
3. So Sad
4. Bye Bye Love
5. Maya Love
6. Ding Dong, Ding Dong
7. Dark Horse
8. Far East Man
9. It Is 'He' (Jai Sri Krishna)
10. I Don’t Care Anymore – bonus track
11. Dark Horse – bonus track
Extra Texture (Read All About It)
1. You
2. The Answer's At The End
3. This Guitar (Can't Keep From Crying)
4. Ooh Baby (You Know That I Love You)
5. World Of Stone
6. A Bit More Of You
7. Can't Stop Thinking About You
8. Tired Of Midnight Blue
9. Grey Cloudy Lies
10. His Name Is Legs (Ladies And Gentleman)
11. This Guitar (Can’t Keep From Crying) [Platinum Weird version] – Bonus track
https://www.youtube.com/watch?v=ZGJrO7OE_gs
Tracklisting:
Wonderwall Music
1. Microbes
2. Red Lady Too
3. Tabla And Pakavaj
4. In The Park
5. Drilling A Home
6. Guru Vandana
7. Greasy Legs
8. Ski-ing
9. Gat Kirwani
10. Dream Scene
11. Party Seacombe
12. Love Scene
13. Crying
14. Cowboy Music
15. Fantasy Sequins
16. On The Bed
17. Glass Box
18. Wonderwall To Be Here
19. Singing Om
20. In The First Place (by The Remo Four) – bonus track
21. Almost Shankara – bonus track
22. The Inner Light – bonus track
Electronic Sound
1. Under The Mersey Wall
2. No Time Or Space
All Things Must Pass
CD 1
1. I'd Have You Anytime
2. My Sweet Lord
3. Wah-Wah
4. Isn't It A Pity
5. What Is Life
6. If Not for You
7. Behind That Locked Door
8. Let It Down
9. Run Of The Mill
10. I Live For You - bonus track
11. Beware Of Darkness - bonus track
12. Let It Down - bonus track
13. What Is Life - bonus track
14. My Sweet Lord (2000) - bonus track
CD 2
1. Beware of Darkness
2. Apple Scruffs
3. Ballad Of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)
4. Awaiting On You All
5. All Things Must Pass
6. I Dig Love
7. Art Of Dying
8. Isn't It A Pity (Version Two)
9. Hear Me Lord
10. It's Johnny's Birthday
11. Plug Me In
12. I Remember Jeep
13. Thanks For The Pepperoni
14. Out Of The Blue
Living in the Material World
1. Give Me Love (Give Me Peace On Earth)
2. Sue Me, Sue You Blues
3. The Light That Has Lighted The World
4. Don't Let Me Wait Too Long
5. Who Can See It
6. Living In The Material World
7. The Lord Loves The One (That Loves The Lord)
8. Be Here Now
9. Try Some Buy Some
10. The Day The World Gets 'round
11. That Is All
12. Deep Blue - bonus track
13. Miss O'Dell - bonus track
14. Bangla Desh – bonus track
Dark Horse
1. Hari's On Tour (Express)
2. Simply Shady
3. So Sad
4. Bye Bye Love
5. Maya Love
6. Ding Dong, Ding Dong
7. Dark Horse
8. Far East Man
9. It Is 'He' (Jai Sri Krishna)
10. I Don’t Care Anymore – bonus track
11. Dark Horse – bonus track
Extra Texture (Read All About It)
1. You
2. The Answer's At The End
3. This Guitar (Can't Keep From Crying)
4. Ooh Baby (You Know That I Love You)
5. World Of Stone
6. A Bit More Of You
7. Can't Stop Thinking About You
8. Tired Of Midnight Blue
9. Grey Cloudy Lies
10. His Name Is Legs (Ladies And Gentleman)
11. This Guitar (Can’t Keep From Crying) [Platinum Weird version] – Bonus track
Tak už to mám doma. Moc pěkné kolekce. V boxu najdeme tyto alba Wonderwall music, Electronic Sound, All Things Must Pass, Living In The Material World, Dark Horse a Extra Texture (Read All About It) a bonusové DVD. Nahrávky pocházejí z analogových pásů. Moc pěkné booklety o historii alb v novém sleevnote od Kewina Howletta, ale na písmena budete potřebovat lupu jak jsou malá. Wonderwall má tři bonusové skladby In the First Place (od Remo Four), Almost Shankara, The Inner Light v instrumentální podobě a s úvodem George jak mají muzikanti píseň hrát. Electronic Sound má hodně dlouhý sleevnote, v bookletu jsou i fotky George s Beatles během Abbey Road, kde hraje na synthezátor. Album nemá bonus, ale to mi nevadí, neboť tohle album i Wonderwall mi v originále chyběly. All Things Must Pass je docela zklamáním, nic nového. V obsahu přinášející opět oněch 5 bonusových písní stejně jako v r.2001, kolorovaná verze zmizela a zůstala jen ta původní, mnoho fotek z vydání v r. 2001 zmizelo. Přesto se z diskuzí zdá, že dle zvuku se nejnovější vydání nejlépe přibližuje původnímu vydání. Living in The Material World, přinášející vesměs totéž co v r. 2006. Jsem nicméně rád, že se písni Bangladesh konečně dostalo po dlouhých letech oficiálního vydání na CD a to právě na Living in the Material World. To něco málo nového je i povídání o písni Bangladesh v bookletu, jinak booklet po textové stránce vychází z r. 2006. Bohužel z bookletu se vytratila většina fotek z verze 2006. Dark Horse na které jsem se nejvíc těšil konečně poprvé obsahuje na CD formátu skvělou píseň z původní B strany singlu Ding Dong Ding Dong a to I Don´t Care Anymore. Dalším bonusem je píseň Dark Horse v původním demu, které se od hotové verze odlišuje dvojitým zpěvem a chybějícími flétnámi. Extra Texture (Read All About It) konečně došlo k svému názvu a tak texty písní jsou v bookletu oproti vydání z 90. let. Booklet obsahuje jen jednu neuveřejněnou fotografii George. Obálka CD zůstala zachována s obrázky George, které známé již z předchozího vydání. Celý obal má opravdu strukturu pomerančové kůry. To nejlepším co album nově přináší je bonusová píseň This Guitar (Can´t Keep From Crying) (Platinum Weird version), která je velmi dobrá s Ringem za bicími. Bonusové DVD přináší nejdřív trailer celé kolekce, v tomto traileru se využivá především záběrů z filmu Wonderwall, to nové co jsem viděl poprvé jsou filmové záběry! ze sezení během fotografování vnitřní obálky Living in The Material World. Další kapitolou je EPK All Things Must Pass v dobré kvalitě a v plné své délce. Pak jsou tu obrazové materiály, které jsme již viděli ve vydání deluxe alba Living In The Material World (Give Me love-live in Japan, Miss O´Dell-fotky, Sue Me Sue You Blues v odlišné verzi s texty a kytarou a technické vyrábění gramodesky Living in The Material World), pak následuje asi nejlepší filmová věc celé kolekce a to videoklip k písni Ding Dong, Ding Dong, který ovšem pravděpodobně neprošel čistícím procesem a kvalita na YT je mnohem lepší než na tomto DVD, ale jsme rádi že tam vůbec je. Pokud myslíte, že následuje klip k písni Dark Horse, který se nedávno objevil ve vylepšené obrazové kvalitě na YT, budete zklamáni. Je to jen krátký reklamní trailer k albu pomocí jen obálky alba. Poslední kapitolou na DVD je EPK Concert for Bangladesh, nic nového nepřinášející, ale buďte opatrní mnoho odkazů na YT se tváří jako tento, ale je to jiný EPK, všimnete si toho, že v EPK chybí nápis Concert for Bangladesh. Jinak mnoho odkazů dávalo tento trailer hned na 3. místo kapitoly, ale je až poslední. Kolekce není tak úplná chybí dvě alba vydaná též na Apple pod hlavičkou George Harrisona a to Concert for Bangladesh a The Best of George Harrison. Mohli dát do DVD jak klip Dark Horse tak záběry z nahrávání písně This Guita (Can´t Keep From Crying) ( Platinum Weird version). A mohli koneckonců tam dát i turné Dark Horse z r. 1974 o existenci kvalitního filmového materiálu svědčí kniha Za zamčenými dveřmi. Jsem rád, že i díky mému popudu a prosbám konečně album Dark Horse obsahuje píseň I Don´t Care Anymore a Extra Texture pozdější verzi This Guitar (Can´t Keep From Crying). Mě by možná víc vyhovovalo kdyby jen vydali Dark Horse a Extra Texture s bonusy (Na DVD Dark Horse mohli dát oba klipy Ding Dong a Dark Horse a ten koncert z 74) než vydávat tuto drahou kolekci, kde All Things Must Pass a Living in the Material World jsou vydány až přiliš brzy po vydáních z r.2001 a 2006. Na internetu se vyskytla i odkaz tohoto boxu pro ty co nechtějí utrácet, je to falešné. Tracklist je pozměněn a dema k písním Beware of Darkness, What is Life, Dark Horse jsou ve skutečnosti studiové a ty co mají být studiovými verzemi jsou dema. Naštěstí na vydaném boxu je tracklist v pořádku. Jinak pozor dle ustáleného zvyku jsem si myslel, že v levé části obálky je booklet a v pravé CD. Ne jsou obráceně, takže CD je vlevo a booklet vpravo. Knížka ve které je DVD se dost těžko (kvůli své nesmyslné tlouščce) vytahuje z krabice. Budete překvapeni, že album Electronic Sound je v boxu před Wonderwall, i když vyšlo až po něm. Proč tomu tak je, to nevím. V boxu je letáček o existenci boxu Dark Horse Years 1976-1992, ale bez podrobností (např. čísla objednávky, nebo že by se to znovu uvedlo na trh).
to se vrací kolibřík
Tak jsem šel dnes do obchodu pro tento box, protože na internetu jsem se dozvěděl, že mají jeden kus na skladě. A hle mé překvapení, že box už není, prý jsem toho Harrison zmeškal a že si ho už někdo koupil a prý šel na jisto. Tak jsem si koupil alespoň DVD John Lennon Pravdivý příběh. No nic tak snad příště.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Dobrá zpráva pro ty co si nechtějí kupovat celou kolekci alb (s DVD). Jednotlivá alba z toho překrásného boxu teď vyšla samostatně (vč.bonusových písní) a já je viděl v prodeji. Na vlastní oči jsem kdysi viděl All Things Must Pass (v čb. obálce) a dnes jsem viděl samostatně Extra Texture, Living in the Materiál World,Wonderwall music, Electronic Sounds. Takže jediné album co jsem nezahlídl bylo Dark Horse (s bonus songy), asi si ho už někdo koupil. DVD samostatně nevyšlo.
to se vrací kolibřík