Tak tohle jamové album je nejlepší Jamové album EX-Beatles.
Strašně mě dojali tyto JAMy:
Microbes, Tabla and pakavaj, Love Scene, On the bed, Glass box a Guru vandana - ta mě asi dojala nejvíc.
Jen škoda že to není vydané v nějakém čistém remasteru, byla by to bomba mezi Georgovy alby.
Tohle album je záležitost vyloženě pro fajnšmekry...můj šálek čaje to rozhodně není...zaujaly mě ale Party seacombe, Ski-ing a Cowboy music, které tam zase ale jakoby nepatří
Zcela souhlasím s #47, i přesně ty vyjmenované písně se mi docela líbí, ovšem zbytek alba tedy opravdu není to pravé ořechové pro mne a poslouchám ho velmi velmi výjimečně
Dlouho jsem tuto desku přehlížel a po letmém poslechu jsem ji zavrhl jako nudný soundtrack. Jenže nedávno jsem si stáhl remaster a znovu poslechl a považte, fakt se mi začíná líbit! Je to spíš taková kulisa k nějaké činnosti nebo tak, ale vyzdvihl bych tyto skladby: Red Lady Too, Skiing, Party Seacombe, Cowboy music a Wonderwall To be Here... jen škoda,že se na desce neobjevila píseň In The First Place, byl by to vrchol alba.
Tak díky boxu Apple Years 1968-1975 jsem si poslechl i Wondewall. Ty indické melodie, i když tvoří základ, mě nějak nenadchly a proto můj seznam oblíbených písní z tohoto alba bude spíš souhrn těch divočejších melodií. Mým oblíbenými : Red Laidy Too, Drilling a Home, Ski-ing, Party Seacombe, Cowboy music, On the Bed, In the First Place, The Inner Light (Alternative take instrumental). Ty dvě poslední vyšly jako bonusové a pouze jedna z bonusových (Almost Shankara) mě neuchvátila. In the First Place je jediná zpívaná píseň, píseň nahrála skupina Remo Four a George skladbu pro film produkoval. The Inner Light začíná Georgovým pobrukováním, pak je tam ladění nástrojů a pak se ozve krásná instrumentální verze písně, ale já mám radši tu beatles verzi (tj. vokální). Části písní Ski-ing a Party Seacombe zazněly v dokumentárním filmu Living In The Material World, při ukázkách filmu Wonderwall. Na skladbě Ski-ing hraje Ringo Starr a Eric Clapton. V bookletu alba je u fotky George na str. 4 chyba. Píšou, že je pořízena během nahrávání Wonderwall Music, ale George takhle vypadal při nahráván Sgt. Peppera (tedy o rok dříve pořízená fotografie). Přední stranu vnitřní obálky, kde je černobílá fotografie George, vyfotila Astrid Kirchherr. V bookletu je i fotka George, Ringa a hlavní herečky filmu Jane Birkin, z premiéry filmu. Film jsem kdysi viděl, ale už si ho nepamatuju. Ještě dodám, že film byl letos (o čemž je zmínka v bookletu) vydán na BD, bohužel u nás se neprodává.