Off the Ground
Off the Ground
Koukám, že tady nikdo nepovídá o McCartneyho albu z roku 1993. Díky megahitu Hope Of Deliverance a několika dalším věcem určitě stojí za pozornost, i když celkové vyznění není podle mě tak dobré jako u alb dalších. Prostě tak trochu "těsně vedle".
Co vy na to?
Jarda
Co vy na to?
Jarda
Try to see it my way...
Ahoj, občas Tě tu vídám, tak snad můžu reagovat i trochu osobně.
S tím, že je Hope Of Deliverance ohraná, můžu souhlasit, ale otázkou je, nakolik je to její chyba. Jinak mě se (včetně té ohrané) líbí start té desky, prvních 5 kousků se poslouchá dobře, ale Biker Like An Icon mě moc nebere. Vůbec druhá půlka alba je podle mě o dost slabší, až na pár výjimek. Celkově ale vyznívá líp než Flowers In The Dirt - ta byla před ní, jestli se teď narychlo nemýlím?
S tím, že je Hope Of Deliverance ohraná, můžu souhlasit, ale otázkou je, nakolik je to její chyba. Jinak mě se (včetně té ohrané) líbí start té desky, prvních 5 kousků se poslouchá dobře, ale Biker Like An Icon mě moc nebere. Vůbec druhá půlka alba je podle mě o dost slabší, až na pár výjimek. Celkově ale vyznívá líp než Flowers In The Dirt - ta byla před ní, jestli se teď narychlo nemýlím?
Try to see it my way...
já hlasuju pro "dobrou desku". "Hope of Deliverance" ohraná je, ale to už hitovky většinou bejvaj. nemůžu říct, že by se mi nějaká písnička z týhle desky vyloženě nelíbila. (snad jenom ten apendix, co následuje po "C´mon People", je kravina) je to prostě jedna z těch Paulovejch dobrejch. ovšem jsou i lepší...
Mě se ve svý době líbila moc (a líbí se mi dodnes), ale to jsme ještě neznali Flaming Pie a Driving Rain. Ty mi prostě nějak vyznívají líp, i když nemají takovou vyloženou hitovku jako Hope Of Deliverance. Young Boy nějak nestihli v rádiích tak "odrbat". Ale jak už jsem napsal, to není chyba těch písniček, a jak tak koukám, +- tady na tuhle věc máme podobnej názor.
Naposledy upravil(a) j.babel dne stř led 18, 2006 9:56 am, celkem upraveno 1 x.
Try to see it my way...
Re: Off the Ground
Album je v současnosti opět populární, v rádiích se opět hrají písně z tohoto alba (hlavně Hope of Deliverance), v prodejnách maj stále DVD Paul is live, to vše mě vedlo k tomu, abych se vrátil zpět k albu Off the ground (vůbec 1.album některého beatla které jsem si koupil a slyšel-tenkrát na mg kazetě, obálku jsem ale ztratil a tak jsem si pořídil 2CD Off the ground). Dost nevídaná věc, že se řadovka exbeatla opět ,, objeví ". Vše okolo Off the ground:
CD Off the ground
2CD Off the ground-complete works (album + bonusy na 2.disku tj. B strany singlů z alba)
CD Paul is live
DVD Paul is live
Dokument Movin on´
Klipy : Off the ground, Hope of Deliverance, Biker Like an Icon, C ´mon People
(svého času i Get out of my way)
CD Off the ground
2CD Off the ground-complete works (album + bonusy na 2.disku tj. B strany singlů z alba)
CD Paul is live
DVD Paul is live
Dokument Movin on´
Klipy : Off the ground, Hope of Deliverance, Biker Like an Icon, C ´mon People
(svého času i Get out of my way)
to se vrací kolibřík
Jo, Hope of deliverance jsem taky v rádiu slyšel (stejně tak jsem ale před rokem slyšel Young Boy v rádiu, takže to nebude nic výjimečného). Tohle album mám rád hlavně kvůli asi nejlepšímu turné Paula z roku 1993, ale myslím, že stejně jak rychlý byl jeho nástup, tak rychlý byl jeho sestup. Tím myslím, že zatímco z něho Paul už nic nehraje na koncertech, z alba Flaming Pie dál používá písně (např. koncert v Praze). Titulní mám radši než Hope of deliverance, dál se mi líbí Looking for changes a rockovou Get out of my way. A taky začátek I owe it all to you.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Bylo to moje první Paulovo album, když nepočítám best-ofku "All the Best!", a nedám na ně dopustit. Ve své době mě opravdu zaujalo, neřku-li uchvátilo, a i když jsem na ně během určité doby trochu pozapomněl, po "znovuobjevení" (čili že už jsem je dlouho neslyšel) mi bylo dáno opět zopakovat, že je skvělé.
Líbí se mi komplet. Oproti předchozímu studiovému počinu "Flowers in the Dirt", který byl 50:50, tedy z půlky vynikající a z druhé půlky naprosto děsný, mi to přijde jako výrazné zlepšení. A Paul se od této desky zlepšuje s každým albem.
Líbí se mi komplet. Oproti předchozímu studiovému počinu "Flowers in the Dirt", který byl 50:50, tedy z půlky vynikající a z druhé půlky naprosto děsný, mi to přijde jako výrazné zlepšení. A Paul se od této desky zlepšuje s každým albem.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Komplet nemám, ale mám bootleg "B-sides", čili tipuji, že spolu s albem asi tak něco ve stejném rozsahu. Jsou tam velmi milé věci.
S druhým odstavcem pak naprosto souhlasím.
Z Flowers In The Dirt mě pár věcí nadchlo, ale dalších pár zklamalo. Off The Ground je slušný posun vpřed, nic mě tam vyloženě nezklamalo, ale druhá půlka je přece jen o něco slabší (z ní vyčuhuje Get Out Of My Way). Onen zmíněný přílepek na konci bych taky klidně oželel. Pořád bych ji hodnotil dle školní škály tak nějak chvalitebně, prostě někdy těsně vedle - ale opravdu jen těsně. Flaming Pie bych se nebál označit za možná nejlepší McCartneyho album vůbec. Takže ten vývoj tam vidím podobně. Když to vezmu ještě dál, tak Driving Rain drží laťku, bohužel Backyard ... dodnes tak nějak nevím. Nic vyloženě špatného tam není, ale celkově mě to nijak - až na pár výjimek - moc neuchvátilo. Mnohem víc se mi líbí Memory Almost Full, ta se opravdu povedla.
S druhým odstavcem pak naprosto souhlasím.
Z Flowers In The Dirt mě pár věcí nadchlo, ale dalších pár zklamalo. Off The Ground je slušný posun vpřed, nic mě tam vyloženě nezklamalo, ale druhá půlka je přece jen o něco slabší (z ní vyčuhuje Get Out Of My Way). Onen zmíněný přílepek na konci bych taky klidně oželel. Pořád bych ji hodnotil dle školní škály tak nějak chvalitebně, prostě někdy těsně vedle - ale opravdu jen těsně. Flaming Pie bych se nebál označit za možná nejlepší McCartneyho album vůbec. Takže ten vývoj tam vidím podobně. Když to vezmu ještě dál, tak Driving Rain drží laťku, bohužel Backyard ... dodnes tak nějak nevím. Nic vyloženě špatného tam není, ale celkově mě to nijak - až na pár výjimek - moc neuchvátilo. Mnohem víc se mi líbí Memory Almost Full, ta se opravdu povedla.
Try to see it my way...
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
No, já to mám opravdu neustále po schodech vzhůru... s každým albem od "Off the Ground" se podle mě Paul zlepšuje, "Chaos" se mi líbí snad nejvíc, i když "Flaming Pie" je "hitovější" a na "Memory Almost Full" se objevuje (podle mě) Paulův největší hit za posledních dvacet let.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Díky vynikajícímu videoklipu Brass in Pocket od skupiny The Pretenders, jsem se o tuto skupinu blíže zajímal a zjistil, že dva hudebníci co nahrávali s Paulem album Off the Ground byly součástí této kapely. Oba hudebníky lze vidět i v klipu Pretenders Hymn to Her (music video). Těmi hudebníky byly kytarista Robbie McIntosh a čenošský bubeník Blair Cunningham. Docela dobře doprovázejí hlavní zpěvačku Pretenders Chrissie Hynde. Též jejich společná fotka je v bookletu na CD Pretenders z r.1987 s názvem The Singles.
to se vrací kolibřík
Album zní víc svěžeji než Flowers in the Dirt.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Tak trochu poznámka mimo: Blaira Cunninghama jsem viděl naživo v září 2016 v Ostravě.
A k albu samotnému? Líbí se mi pořád stejně.
A k albu samotnému? Líbí se mi pořád stejně.
Try to see it my way...