"Let It Roll" 16.06.2009

diskusní fórum věnované osobě George Harrisona
Odpovědět
leon66
Světová star
Světová star

"Let It Roll" 16.06.2009

Příspěvek od leon66 »

Na oficiálních stránkách G.H. http://www.georgeharrison.com potvrdili vydání nejnovější desky George - ""Let It Roll: The Songs Of George Harrison".
Je to Best of a zahrnuje celou Georgeovu sólovou kariéru.
Desku je možno už nyní objednat na http://www.amazon.com,přímý odkaz - http://www.amazon.com/gp/product/B0026N ... B0026NWBY2.
Cena 14.49 dolarů.

Obrázek

1. Got My Mind Set On You
2. Give Me Love (Give Me Peace On Earth)
3. The Ballad Of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)
4. My Sweet Lord
5. While My Guitar Gently Weeps (Live - Concert For Bangladesh Soundtrack)
6. All Things Must Pass
7. Any Road
8. This Is Love
9. All Those Years Ago
10. Marwa Blues
11. What Is Life
12. Rising Sun
13. When We Was Fab
14. Something (Live - Concert For Bangladesh Soundtrack)
15. Blow Away
16. Cheer Down
17. Here Comes The Sun (Live - Concert For Bangladesh Soundtrack)
18. I Don't Want To Do It
19. Isn't It A Pity
Obrázek
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Re: "Let It Roll" 16.06.2009

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Naprosto zbytečný výběr, neobsahující vůbec nic nového...
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

No já musím reagovat, i když jsem chtěl reagovat až později až se album objeví v obchodech a já si ho koupím.
I když všechny písně jsou již vydané a tak neni problém..jistou vyjímkou je možná I don´t want to do it. Pro mě je tato kompilace také určitým zklamáním. Písně z dob beatles: nevím jestli by s tím George souhlasil (když vyšla jedna best of v r.76 obsahující i beatlesácký materiál George byl proti, chtěl jen sólové skladby!). Místo Stuck Inside a Cloud je zde něco jako např. Marwa Blues! Prostě nebe a dudy. Výběr začíná zrovna převzatou Got my mind set on you místo té titulní Let it Roll a jistě by se daly najít další a další podivnosti na tomto výběru. (John a Ringo maj po 20 písních, George je zde zastoupen 19). Nevím kterou verzi My sweet lord sem dali, ale pravděpodobně dali tu původní-normální a Georgova nová verze aby se tak nepodobala kvůli písni pro kterou se bohužel nechvalně proslavila asi vyšla opět v niveč, ta nová je i lepší než původní. Jsem také zvědavý kterou Isn´t it a pity sem hodily, zda-li tu delší nebo tu kratší. Když jsem si jen tak zkusil to dát dohromady dle tracklistu tak se mi ta delší vešla na CD. Nechci sem umístit rubriku o Georgových nejlepších skladbách, ale pokud bych měl tu kompilaci provést já tak by byla následující(je to 20 sólových skladeb, které jsem si hodil na CD jako jakési alternativní best of ):1.Balad of Sir Frank (Let it roll),2.Poor little girl,3.Blow Away,4.That´s the way it goes,5.Got my mind set on you,6.Crackebox Palace,7.Cloud 9,8.When we was fab,9.All those year ago,10.Cheer Down,11.This Song,12.My Sweet Lord (2000),13.All things must pass,14.Stuck inside a cloud,15.P2 Vatican Blues,16.Faster,17.Bangla Desh,18.Ding Dong,Ding Dong,19.Dark Horse,20.Give me love (give me peace on Earth). Škoda že se mi tam nevešly :This Guitar (Can´t keep from crying), Horse to the water,True Love.A už se těším na novou kompilaci, abych na vlastní uši slyšel mé spekulativní teorie.Ding Dong Ding Dong :)
to se vrací kolibřík
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Dnes jsem si koupil tuto kompilaci a mohu potvrdit, již co jsem předtím napsal a doplním pár informací.
Výběr opravdu začíná Got my mind set on you a vůbec celý tracklist odpovídá. My Sweet Lord je ta normální-původní a známější a Isn´t It A Pity je ta první-ta delší. Beatlesácké písně jsou v živém provedení z Koncertu pro Bangladéš.
Písně zremasteroval (digitálně vyčistil) Giles Martin, ano ten Martin, který je syn George Martina a hlavně se zasloužil o zvuk na beatlesáckém albu Love. Celkem se mu to povedlo snad až na Blow Away, která neni tak vyčištěná jako ostatní a ten přechod na Cheer Down, tam poznáte proč jsem napsal že Blow Away je o kvalitu níž než zbytek alba.
Booklet - kromě dlouhého průvodního slova od Warren Zanese, je zde několik fotografií George, ale nic raritního nečekejte, sem tam i fotka kytary,bicí, a asi nejlepší je fotka-hudebního mixážního pultu. Fotka na přední straně je známá, na zadní straně spatříme také černobílou fotografii, tentokrát George kouká z kopce na nějaké údolí.
Celá kompilace neni v normálním plastovém obalu CD, ale v takovém obalu..no kdo má Wide Praire nebo Darfur (Lennon) tak tohle je něco podobného.
Na obalu CD je info že se jedná First Ever Solo Hits Collection from 1970-2002 includes:unseen photos in 28 page book. Ačkoliv každý má asi trochu jiné oblíbené písně tak nová kompilace je myslím dobrým kompromisem, ale mnozí z nás by určitě udělali lepší. Jo stálo to 500.-
to se vrací kolibřík
leon66
Světová star
Světová star

Příspěvek od leon66 »

Už jsem si málem tuhle desku koupil taky,ale po Parkově recenzi dost váhám :?
Nevím,má-li cenu kupovat něco,co má člověk na různých jiných albech...Kdyby tam alespoň necpali ty live verze z Bangladeshe a dali tam nějaké raritní,méně známé.Nu což-doma si mohu sestavit lepší kompilaci,na druhé straně do mě pořád hučí ten sběratel ve mně...uvidíme.
Obrázek
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Pro leona 66 a další nerozhodné: můj příspěvěk rozhodně neměl za úkol říkat něco ve smyslu tohle album nekupujte.
Jen si ho kupte :D . Pro sběratele, jako já, je to spíš povinnost. Chtěl jsem spíš říct, že pokud tohle album někdo později nesežene zas o tolik nepřijde.
A co se týče těch nerarit ve skladbách tak bych, sice jen jeden ale alespoň ten, zmínil: I don´t want to do it.
I já bych uvítal spíše album rarit. Třeba jestli existují vůbec nějaké nahrávky George z 90.let nebo všechny ty utajené skladby během Brainwashed, které nevyšly (známý je název jen jedné: Valentine-neví někdo víc?).
A pokud chtěli vydat starší věci tak se měli spíš zaměřit na jediné 2 alba, nevyšlé dosud v reedici s bonusy (Dark Horse,Extra Texture).
Jinak není vám všem divné že tam chybí Georgova píseň, dle které nazval své vydavatelství u které vydával své desky: Dark Horse a další základní skladba G. kariéry:Bangladesh? Mně tam chybí můj soukromý hit Poor Little Girl, ale to se hold stává. Škoda že neužili stejný postup jako u J a R, a nedaly tam osvědčené singly Georgovy kariéry (pár jich tam sice je, ale je to tak polovina alba). Na kompilaci nenajdeme žádné hity (písně) z Dark Horse, Extra Texture, 33 a 1/3 a Gonne Troppo, což je dost velká mezera. V každém případě se mi trochu lépe poslouchá kompilace The Best of Dark Horse 1976-1989 a kdyby odebraly nehity (Here Comes the Moon) a doplinily o 2-3 věci z 1970-1975 a něco málo přihodili z Brainwashed jak krásná kompilace by to byla.
to se vrací kolibřík
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

leone66 a jakých cca 20 písní od George bys tam dal ty, mě by to zajímalo, a ostatní se také mohou přidat a dát své vlastní návrhy? :D
Jo a dej sem vědět až si pořídíš Let it Roll, jak se líbil.
to se vrací kolibřík
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Můj výběr. Nejsem leon66, ale když začnu, začnou snad všichni. Můžeme si výběry navzájem hodnotit, přidejte taky své výběry. Vybrat 19 písní je těžký úkol, třeba já jsem chtěl i z doby Beatles, z které
jsem nakonec vybral jen jednu. Snažil jsem se vybrat z každého alba aspoň jednu píseň, na kompilaci Let it roll mě nejvíc zamrzelo vynechání Extra texture.

1. Here comes the sun
2. Cloud nine
3. Simply shady
4. Faster
5. This guitar (Can´t keep from crying)
6. What is life
7. That´s what it takes
8. Dream away
9. Fish on the sand
10. Blood from a clone
11. Mo
12. Sat singing
13. Beautifil Girl
14. Poor little girl
15. Horse to the water
16. Shangai Suprise
17. Art of dying
18. P2 Vatican blues
19. Don´t let me wait too long
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Já bych udělal dvoudiskový výběr, přičemž první disk by zahrnoval pobeatlovskou tvorbu vydanou u Apple, druhý u Dark Horse. Dle The Best of George Harrison a Best of Dark Horse, které bych tímto "upravil", ponechávám identický počet skladeb.

CD 1
My Sweet Lord
The Light That Has Lighted the World
Ballad of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)
Gopala Krishna
Deep Blue
It Don't Come Easy
Give Me Love (Give Me Peace on Earth)
Bangla Desh (live)
Living in the Material World
Run of the Mill
The Answer's at the End
This Guitar (Can't Keep from Crying)
It Is "He" (Jai Sri Krishna)

CD 2
Flying Hour
This Song
Horse to the Water
Someplace Else
Dark Sweet Lady
Life Itself
Rising Sun
All Those Years Ago
When We Was Fab
Sat Singing
True Love
That's the Way It Goes
Between the Devil and the Deep Blue Sea
Blow Away
Cheer Down
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
leon66
Světová star
Světová star

Příspěvek od leon66 »

Takže můj výběr by byl následující(uvádím pouze písně,které bych tam chtěl mít,bez ohledu na pořadí):
My Sweet Lord
Ballad of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)
Living in the Material World
Bangla Desh (live)
When We Was Fab
Horse to the Water
It Don't Come Easy
True Love
Poor little girl
While My Guitar Gently Weeps
I Don't Want To Do It
Cloud nine
Fish on the sand
Any Road
P2 Vatican blues
Cheer Down
This Guitar (Can't Keep from Crying)
Stuck inside a cloud
Dark Horse

U While my guitar a My sweet lord bych v žádném případě nepoužil verze z Concert for Bangladesh.
Obrázek
leon66
Světová star
Světová star

Příspěvek od leon66 »

Takže jsem si ono CD přeci jen pořídil.Můj názor-poslouchat se to přirozeně dá,výběr není zas až tak špatný.Určitě s ním bude spokojený někdo,kdo zná Georgeovu tvorbu jen okrajově,ostatním tam bude vždy něco chybět,ale bezchybný výběr neznám od žádného muzikanta,pokaždé si člověk řekne-no jo,ale kde je...?
Ale kritizovat nebudu,RIP,Georgi.
Obrázek
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Tak jsem si také koupil CD Let it roll. Mezi výrazné klady bych řadil výborný booklet, fotky, dobře řešená konstrukce obalu při níž se nepoškodí ani CD ani obal, čistý prostorový zvuk a konečně zařazení písně I don´t wanna do it. Mezi zápory bych dal nevýrazný master Blow Away mezi 2 hlasitými skladbami (to není výtka skladby, jsem rád že ji tam zařadili a i já ji považuju za jednu z nejlepších skladeb, jen by mohla být hlasitěji remasterovaná), koncert by mohla zastupovat jediná píseň
jako reprezentant alba. Další zápor bych mohl dát i to, že byly vybrány jen hitové skladby, ale mohl by to být vlastně i klad, protože si album vede dobře, je naděje, že bude pokračování a tam už by mohly být i ty další písně z méně úspěšných alb a rarit a zde máme hitové skladby pohromadě na jednom CD, takže je to u mě trochu rozpor, ale jo, dali si s tím práci a už dlouho žádné best of nevzniklo, takže to dávám jako klad a album jako celek působí dobře. :D
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

V obchodě jsem zahlédl polooficiální výběrové 2 CD George Harrison - Greatest Hits. Protože výběrová alba jsou ve zdejších diskuzích v současné době něco neodpustitelného, ani jsem neuvažoval o koupi. Jímala ve mě ještě zlost po zbytečné námaze ohledně červeného a modrého alba. Když mě to trochu přešlo a šel si pro 2 CD George Harrison- Greatest Hits, web hlásil, že už ho v obchodě nemají. Nebojte, v žádném případě tracklist této zbytečné výběrovky sem nenapíši.
to se vrací kolibřík
Odpovědět