ABBA

diskusní fórum pro vaše soukromé diskuse a vše, co se netýká Beatles ani tohoto serveru
Odpovědět
lennolog666

ABBA

Příspěvek od lennolog666 »

Proč tady ještě není téma.na tuhle perfektní skupinu? Jen pište.... já se vyjádřím pozdéji
Beaver
Krajská superstar
Krajská superstar

Re: ABBA

Příspěvek od Beaver »

Raději ne!
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

Beaver: :lol:
ZeroCZE
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od ZeroCZE »

Mno, líbí se mi od nich pár věcí, ale jinak mě tahle skupina nezaujala. :wink:
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

ABBA je jediná skupina kromě Beatles (a Cardigans) kterou kompletuji. Tj. pořizuji si všechna její alba. Takže mám na CD vč. bonusů (singlů) vše od 1. alba Ring Ring až po poslední The Visitors (u něj i speciální deluxe verze s DVD a hudebním nevydaným materiálem), plus 4 CD Thank You For the Music - kde 4. CD je plné nevydaných písní. Samozřejmostí jsou i 2 české knihy o této skupině (šťavňatá kniha plná nedoložených intimností Thanks For the Music a kniha Příběh superskupiny od jejich největšího znalce A. Palmuse), dále DVD Definitive Collection s jejich klipy, i to kratičké DVD reunion s loutkami, dokumentární DVD Super Troupers, koncertní DVD Live in 1979, a jejich jediný film (na DVD) Abba The Movie. Nejnovějším počinem od nich je 2 CD Live at Wembley s dosud nevydanou skladbou I´m Still Alive v podání Agnethy. Jako fanoušek Jeffa Lynneho a Erica Stewarta (to jsou ti co splupracují s ex-beatles) mám i sólovky Agnethy co oni produkovali CD Wrap Your Arms Around Me (skvělá titulní píseň i skladba Once Burned, Twice Shy v doprovodu skupiny Smokie), CD Eyes Of Woman (vynikající píseň a klip One Way Love od J.Lynna a píseň a klip I Won´t Let You Go od E.Stewarta, i když je známá sladkými melodiemi a texty elektrická píseň Click Track je hodně rapová), CD I Stand Alone, CD My Colouring Book (hitový klip When You Walk in the Room- dopr.zpěv její dcera), CD A (z r.2013). No snad si teď dají Abba i Agnetha chvíli pokoj.
to se vrací kolibřík
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Mám všechny jejich desky (i některé sólovější projekty, třeba Chess). Jejich 3 poslední desky mi připadají nejzajímavější (kromě profláknuté Chiquitity), z éry před mám jsem si oblíbil pár písní. Neříkám, že ty předchozí desky jsou hrozné, ale nejsou už tak zajímavé. Asi to souvisí s rozvody, s odstupem od prvních let slávy, to možná mělo vliv na muziku.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Páni kolegové, nekrmte to, fakt ne... na ABBU by určitě někdy došlo, ale vzhledem k tomu, jakým tónem zadavatel téma zahájil, čekám, že dojde k nějaké těžké špíně.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Mně ABBA nevadí, dokonce se mi dost písniček líbí. Mám Complete Studio Recordings a opravdu jsem si tam našel spoustu slušného materiálu.
Namátkou Honey Honey (miluju ten přechod na prostředních osm), Knowing Me Knowing You, So Long, Rock Me, Mamma Mia, People Need Love, If It Wasn't for the Nights, Tiger a samozřejmě The Winner Takes It All.
Za mě je to solidní neurážlivý neplytký a řemeslně dobře udělaný pop.
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Je v tom kus nostalgie, ABBA měla jakýsi "generální pardon" či co a její desky tu u Opusu a pak u Supraphonu vycházely víceméně kompletní.
Skupina byla občas vidět i v televizi.
Dnes to nejsem schopen zcela objektivně posoudit, ale slovo "abbamánie" se prý používalo. Pokud opravdu existovala, zažil jsem ji na vlastní kůži i ve svém rodném městě. Tenkrát byl u nás promítán film ABBA ve filmu a vzpomínám si na dlouhou frontu na lístky do dnes již zrušeného kina, kterou jsem marně vystál spolu s mnoha dalšími. Jejich počet těžko odhadnu (bylo mi nějakých 8 let [kurňa, to to letí]), ale prostranství před kinem i s přilehlou ulicí bylo doslova narvané. Rozhodně tam bylo víc lidí než na Prvního máje a na oslavy VŘSR dohromady. :lol: Takže tam mohly být desítky lidí, možná to mohlo jít někam do stovky.
Ten film jsem nakonec neviděl, a podařilo se mi to až ve věku dospělém. No, zase taková bomba to nebyla. Což je asi jedna z výjimek, kdy něco podobného v souvislosti s ABBou (nebo ABBOU... jak to psát?) řeknu.
Mám ABBU též kompletní na CD, něco i na deskách, k tomu pár raritek, dnes už asi dostupnějších než v době jejich získání. Desky mám rád všechny, každou možná pro něco jiného. Snad jen alba Ring, Ring a Waterloo nemám dodneška naposlouchaná tak jako ostatní, dodnes jsem v tomhle silně ovlivněn opusáckou deskou č. 9113 0330, která byla výcucem z obou zmíněných. Ale to další období beru bez výhrad, to jsou alba, kde prakticky hit stíhá hit. Arrival řadím mezi svoje nejoblíbenější alba vůbec. V tomto smyslu je snad trošku slabší The Album. A závěrečné období, tedy Super Trouper a The Visitors, to je místy něco trošku jiného, ale hudba je to výborná. Prosakují tam pocity z rozpadajících se vztahů a nakonec i skupiny, a to poslední album si musíte trochu naposlouchat, rozhodně nechytí hned napoprvé. Starý abbácký styl je slyšet v Head Over Heels nebo One Of Us, zbytek je dost jiný. A že už asi nikdy světlo světa nespatří Opus 10, to je docela škoda.
Vedle hitovek, z nichž opravdu jen namátkou vyjmenuji Dancing Queen, Fernando, S.O.S., Knowing Me Knowing You, I Do, I Do, I Do, I Do, I Do, The Winner Takes It All (opravdu nechci jmenovat vše), mám rád takové ty kousky stojící mimo jejich hlavní proud: King Kong Song, Rock Me, Does Your Mother Know nebo Our last Summer. A nevím proč, ale odmala se mi líbí Sitting In The Palmtree :D
Jestli něco trochu nemusím, tak je to více diskotéková nebo chcete-li taneční věc Voulez-Vous (která je navíc o dost delší, než by si zasloužila).
Jistě, jak napsal OHNOTHIMAGEN, řemeslně dobře udělaný pop to samozřejmě je, ale pro mě je ABBA ještě něco o fous výš. Je tak trochu příkladem, že pop nemusí být "sprosté slovo", neboť podle mého je toto pop povýšený na skutečné umění. Prostě, vedle Volva je ABBA nejlepší švédský export :) (i když Frida nebyla Švédka a svoje jméno od A asi moc nepoužívala).
Try to see it my way...
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

Abba sem nepatří. Už to proboha smažte a toho neumětela lennologa taky.
"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
ZeroCZE
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od ZeroCZE »

Lennolog tu už není. Proč tu ale nemůže být ABBA?
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Ale může.
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

ZeroCZE píše:Lennolog tu už není. Proč tu ale nemůže být ABBA?
Snad z podstaty věci, ne?
"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Na skupinu ABBA by tady jednou došlo tak jako tak.
Čili?
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

ABBA má novou písničku! Po 40 letech! Už jsem nedoufal, že se toho dočkám... Vlastně ani nevím, co k tomu říct, je to něco tak neskutečného, že jednoduše nemám slov. Skvělá píseň s typicky abbáckým velkolepým refrénem, nádherný videoklip plný nostalgie, se spoustou starých již použitých i dosud nepoužitých záběrů a s nestárnoucími počítačovými ABBAtary (bohužel bez jediného záběru na členy skupiny dnes) a nové album na obzoru...
Mé štěstí je příliš veliké... :-)
Už pár dní si dokola pouštím I Still Have Faith In You...
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Nové album jednoznačně a radostně vítám, budu patřit do zástupu jeho majitelů. Hudba dvojice Andersson-Ulvaeus vždy těšila a nejinak tomu bude i teď. Dvě nové písničky jsou hezkou předzvěstí. Na co mám však pohled zcela opačný, to je chystané turné s nějakými hologramy či co to má být. Skoro bych to turné dal do uvozovek. Opravdu nezájem.
Try to see it my way...
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

Vřele souhlasím. Také nechápu, proč prostě členové nemohou vystoupit tak, jak vypadají dnes. Také chodíme na stařičkého McCartneyho, Jandu nebo Dylana a není s tím problém. Ale mě to netrápí. Pochybuji, že to turné zavítá i do Čech. A předpokládám, že na vstupné bych si stejmě zřejmě musel vzít hypotéku.
Odpovědět