London town
London town
Začátkem roku 1978 se na pultech obchodů objevilo nové album Paula McCartneyho a jeho Wings (Laine, McCulloch, English a samozřejmě Linda). Jeho nahrávání trvalo celý rok. A jak se vám líbí výsledek?
Album beru opět jen do počtu. Ničím mě neoslovilo, je nevýrazné, i když se možná dobře poslouchá jako kulisa. Nejvíce se mi líbí popěvek Children children a titulní London town. Z nově přidaných bonusů samozřejmě upoutá hodně ohraný hit Mull of Kintyre.
Album beru opět jen do počtu. Ničím mě neoslovilo, je nevýrazné, i když se možná dobře poslouchá jako kulisa. Nejvíce se mi líbí popěvek Children children a titulní London town. Z nově přidaných bonusů samozřejmě upoutá hodně ohraný hit Mull of Kintyre.
Z celeho albumu mam najradsej Morse Moose and the Grey Goose a Don't Let It Bring You Down. Aj titulna vec je dobra a paci sa mi aj Famous Groupies, Children Children a Deliver Your Children.
Myslim, ze na nom nie je vylozene slaba vec, je to rozhodne nadpriemerny wingsovsky album.
Davam mu 7 bodov z 10.

Myslim, ze na nom nie je vylozene slaba vec, je to rozhodne nadpriemerny wingsovsky album.
Davam mu 7 bodov z 10.

Re: London town
V kontextu celé tvorby Wings je to určitě to nejvydařenější album. Vynášený Band On the Run má taky svoje mouchy - například Mr Vandebit je něco skutečně příšerného.( Mamunia a 1985 nejsou o moc lepší) London Town je celkově jedno z mých nejoblíbenějších alb, které Paul udělal.
4 písně se mi líbí: London Town, With a little Luck, Chilldren children, Girl´s School
celková koncepce alba je dobrá, zní wingsovsky
celková koncepce alba je dobrá, zní wingsovsky
to se vrací kolibřík
London Town se mi líbí, sice mi nepřijde, že by nějak mimořádně vynikala, ale příjemně se poslouchá, je to takové nejvyrovnanější album Wings. Nejvíc se mi líbí With The Little Luck, potom London Town, Cafe On The Left Bank, I´m Carrying a I´ve Had Enough, jinak samozřejmě z bonusů Mull Of Kintyre.
Tuhle příjemnou desku mám spojenou s létem 1980,kdy jsem ji slyšel poprvé,takže ona letní atmosféra na mě dýchne pokaždé,když ji poslouchám.Nejvíce se mi kupodivu líbí věci Dennyho Lainea-Children children a Deliver your children,pak taky Morse Moose a Don´t let it bring you down.

Československý singl od Supraphonu (koláž fotek). LP London Town sice Supraphon nevydal, singl k tonuto albu však ano. LP desku mám ovšem také, je to relaxační pohodové album, které se mi líbí. Po Venus and Mars asi nejlepší deska Wings.
- Přílohy
-
- mull of kintyre.jpg (126.39 KiB) Zobrazeno 13871 x
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Sákryš,díky za info,o tomhle singlu jsem neměl ani ponětí.
Jinak já LT stavím o stupínek výš než Venus and Mars,Londýn mi přijde kompaktnější,jakoby víc držel pohromadě,a taky pohodovější,sálá z toho až neskutečná uvolněnost(tedy pro mě,že ano).
Jinak já LT stavím o stupínek výš než Venus and Mars,Londýn mi přijde kompaktnější,jakoby víc držel pohromadě,a taky pohodovější,sálá z toho až neskutečná uvolněnost(tedy pro mě,že ano).

Není zač, no ten rozdíl u mě mezi LT a Venus and Mars není skoro žádný a vlastně by mohli být i na stejno, je to jen proto že na Venus and Mars si více pohráli s rockovým zvukem a přidali tam mnoho nástrojů, třeba ta instrumentálka na konci. U London Town jsou určitě kompaktnější, s tím jednoznačně souhlasím. Názor na tohle album jsem si nechal až najdu ten singl, ale našel jsem ho.
Možná pohoda tohohle alba dala Paulovi podnět k některým poklidnějším skladbám o 2 roky později na McCartney II, ale to se nedá tak jednoznačně říct, protože on má spousta klidných dobrých skladeb.

timothy a historie London town
Na rozdíl od ostatních alb Paula, k tomuto albu mě pojí zvláštní historie. Předně se jedná o první LP desku Paula, kterou jsem v době hromadného kupování sólových desek Paula viděl a nekoupil (měla ji totiž v archivu k nahlédnutí i poslechu jedna knihovna v Praze). Zároveň je to předposlední LP deska, kterou jsem od Paula koupil (podařilo se mi ji sehnat jako dosud poslední, z LP verzí desek mi tak chybí už jen Wild Life, Band on the run, Back to the egg, jinak mám všechny od 1970 do 1989 (včetně). Pak mám až LP Chaos and creations in the backyard (2005) doplněné čtvrtkami Paulových kreseb místo bookletu. Prakticky po vydání LP Flowers in the dirt (poprvé jsem ji viděl na Slovensku, nedávno se mi ji podařilo sehnat v ruském provedení) tak nejspíš asi nebylo k dispozici v českých obchodech asi žádné Paulovo album až do Chaosu. Po Chaosu už také nic není ke koupi (Memory Almust Full na LP v obchodě nenarazíte, aspoň já jsem ji neviděl). Vrátím se k London Town. O tom, že zní nejpohodověji z alb Wings víme všichni a pěkně zní. Taky je to jediné album, které mám na CD ve verzi z roku 1987 (tedy ne z té reedice Paulových alb1993), titulní obrázek tedy není zkosený, má dokonce jen 1 bonus Girl School. Z těch původních vydání z 80. let mám ještě na kazetě Press to play s pomalou verzí písně Press, z CD verze z půjčovny se 3 bonusy.
Na rozdíl od ostatních alb Paula, k tomuto albu mě pojí zvláštní historie. Předně se jedná o první LP desku Paula, kterou jsem v době hromadného kupování sólových desek Paula viděl a nekoupil (měla ji totiž v archivu k nahlédnutí i poslechu jedna knihovna v Praze). Zároveň je to předposlední LP deska, kterou jsem od Paula koupil (podařilo se mi ji sehnat jako dosud poslední, z LP verzí desek mi tak chybí už jen Wild Life, Band on the run, Back to the egg, jinak mám všechny od 1970 do 1989 (včetně). Pak mám až LP Chaos and creations in the backyard (2005) doplněné čtvrtkami Paulových kreseb místo bookletu. Prakticky po vydání LP Flowers in the dirt (poprvé jsem ji viděl na Slovensku, nedávno se mi ji podařilo sehnat v ruském provedení) tak nejspíš asi nebylo k dispozici v českých obchodech asi žádné Paulovo album až do Chaosu. Po Chaosu už také nic není ke koupi (Memory Almust Full na LP v obchodě nenarazíte, aspoň já jsem ji neviděl). Vrátím se k London Town. O tom, že zní nejpohodověji z alb Wings víme všichni a pěkně zní. Taky je to jediné album, které mám na CD ve verzi z roku 1987 (tedy ne z té reedice Paulových alb1993), titulní obrázek tedy není zkosený, má dokonce jen 1 bonus Girl School. Z těch původních vydání z 80. let mám ještě na kazetě Press to play s pomalou verzí písně Press, z CD verze z půjčovny se 3 bonusy.
Já mám tuhle desku ještě jako LP a taky na cd,ale právě z té reedice 1993.Nevím proč,ale vždycky se mi víc líbila zadní strana obalu,možná proto,že svou barevností lépe odpovídala náladě celé desky.Nebo tam mohlo být foto Wings na jachtě,ta jachta samozřejmě na Temži,v pozadí Tower Bridge...joj!
Nezaložíme topic,kde bychom vymýšleli alternativní obaly?
Nezaložíme topic,kde bychom vymýšleli alternativní obaly?

1. London Town - Promotional Edit Stereo Version 3'46''
2. Cafe On The Left Bank - Rough Mix 3'03''
3. I'm Carrying - Rough Mix 2'45''
4. I've Had Enough - Rough Mix 3'06''
5. With A Little Luck - Rough Mix 6'00''
6. With A Little Luck - Promotional Edit Stereo Version 3'11''
7. Famous Groupies - Rough Mix 3'37''
8. Deliver Your Children - Rough Mix 4'15''
9. Don't Let It Bring You Down - Rough Mix 4'40''
10. Morse & Moose & Grey Goose - Instrumental Rough Mix 6'33''
11. Mull Of Kintyre - Promotional Edit Version 3'11''
12. Girls' School - Promotional / Commercial Edit Version 3'15''
13. Find A Way Somewhere - Unreleased Recording 5'35''
14. Waterspout - Studio Demo 4'59''
15. Backward Traveller - Studio Demo 3'40''
16. After You've Gone - Studio Demo 4'48''
17. Boil Crisis - Studio Demo 4'02''
18. Jamaican Hilite - Studio Demo 1'24''
19. Mull Of Kintyre - Instrumental Studio Demo 1'36''
20. Mull Of Kintyre - Studio Demo 4'22''
Tohleto mě přivezla dcerka z Anglie-wow!
Pokud by měl někdo zájem,můžu to dát na nějaký server ke stažení jako mp3.

- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Boil Crisis, ta je dost šílená
Já jinak tohle album velice nevyhledávám, líbí se mi tam jen titulní, Children Children a především I'm Carrying. Bonusy pochopitelně nepočítám, Mull of Kintyre je nesmrtelná a skvělá.

Já jinak tohle album velice nevyhledávám, líbí se mi tam jen titulní, Children Children a především I'm Carrying. Bonusy pochopitelně nepočítám, Mull of Kintyre je nesmrtelná a skvělá.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Kromě Mull of Kyntire a titulní bych určitě vyzdvihl Cafe on the left bank a I´ve had enough, jinak mi nic moc v paměti neutkvělo, tedy na první poslech.
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Album vyšlo 31.3.1978, tedy před 45 lety.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?