Pete Best
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Pete Best
Dnes slaví své 75. narozeniny Pete Best, "oběť" vnitrostranických čistek léta dvaašedesátého roku.
Osobně si myslím - byť tím asi x lidí naštvu -, že jeho bubnování s Beatles bylo (z toho, co se dochovalo) nezáživné, aspoň tedy mým uším nelahodící, takové bez chuti a zápachu.
A jeho vlastní poznámky o tom, že hrál atom beat, mi přijdou vyloženě k smíchu.
Nahrávky jeho Pete Best Combo a album Hayman's Green, je to pro mě šedý průměr.
Dle mého soudu: pokud se měli Beatles někam pohnout a někam dostat, pak byl Bestův odchod zcela namístě.
https://www.youtube.com/watch?v=vU_oIGrkedY
Osobně si myslím - byť tím asi x lidí naštvu -, že jeho bubnování s Beatles bylo (z toho, co se dochovalo) nezáživné, aspoň tedy mým uším nelahodící, takové bez chuti a zápachu.
A jeho vlastní poznámky o tom, že hrál atom beat, mi přijdou vyloženě k smíchu.
Nahrávky jeho Pete Best Combo a album Hayman's Green, je to pro mě šedý průměr.
Dle mého soudu: pokud se měli Beatles někam pohnout a někam dostat, pak byl Bestův odchod zcela namístě.
https://www.youtube.com/watch?v=vU_oIGrkedY
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Re: Pete Best
Ale jedno se mu upřít nedá. Na tom videu bubnuje úplně stejně jak před 55 lety 

"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Jako bubeník musím ale říct, že to jeho bubnování zas tak hrozné není, určitě lepší než zbytek kapely
(Já nevím, jak bubnoval před 55 lety, ale rozhodně je to klasický rytmický doprovod, který k takovéto retro muzice patří.)

(Já nevím, jak bubnoval před 55 lety, ale rozhodně je to klasický rytmický doprovod, který k takovéto retro muzice patří.)
-
- Krajská superstar
- Kontaktovat uživatele:
Mně to teda připadá dost hrozný. Naprosto šílenej timing, obzvlášť kopák je úplně mimo, přechody hodně krkolomný. A nepodařilo se mi přijít na to, jestli to nesmyslný střídání mezi hajtkou a ride činelem má nějaký klíč, ale asi nemá
.
Vidím to obráceně, kapela hraje obstojně a ve skutečnosti držej rytmicky oni Peta, místo toho aby to bylo naopak.

Vidím to obráceně, kapela hraje obstojně a ve skutečnosti držej rytmicky oni Peta, místo toho aby to bylo naopak.
Musíš se ještě hodně učit. Takhle umí bubnovat i moje 7letý dítě.Beaver píše:Jako bubeník musím ale říct, že to jeho bubnování zas tak hrozné není...
"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
Mně to přijde strašné celé. Včetně zpěvu. A šílený zvuk nahrávky na mobil tomu nasazuje korunu.
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě potřebuje ulevit unavené pravačce, jiný smysl v tom nevidím. Ale pokud to nebyl ten důvod, pak asi neví, co s rukama, což zrovna u bubeníka není v pořádku, že.Onder píše:A nepodařilo se mi přijít na to, jestli to nesmyslný střídání mezi hajtkou a ride činelem má nějaký klíč, ale asi nemá.
Tohle je taky něco. Chápu, že je to playback, ale...
https://www.youtube.com/watch?v=ZFWbM7C7cHM
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Dnes je tomu přesně šedesát let, co v Londýně proběhla velká charitativní akce. Přespolní Brouci dostali v hlavním městě deku. Tedy Dekku. Tedy dělali přehrávky pro Dekku, a jak dopadli, jest všeobecně známo: přednost dostali - protože byli zeměpisně blíž a tudíž snadněji dosažitelní - Tremeloes.
Nemám rád různé co by, kdyby, ale když si představím, že by Decca Beatles vzala a nechala by je plácat se dál a dál s nanicovatým bubeníkem Bestem, házela skupině klacky pod nohy, jako to pak dělala Stounům, možná by byli Beatles jen jednou z mnoha obskurních kapel s dejme tomu jedním, dvěma malými hity.
Nemám rád různé co by, kdyby, ale když si představím, že by Decca Beatles vzala a nechala by je plácat se dál a dál s nanicovatým bubeníkem Bestem, házela skupině klacky pod nohy, jako to pak dělala Stounům, možná by byli Beatles jen jednou z mnoha obskurních kapel s dejme tomu jedním, dvěma malými hity.
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
To prostě nemá obdoby, to už není ani strašný!
https://m.youtube.com/watch?v=jO4_CHdN3 ... RydW1taW5n
Ví Best, že když si koupí bicí, sedne si za ně a mlátí kolem sebe hlava nehlava, ruka neruka, noha nenoha, nepřemýšlí u toho... že to neznamená, že je bubeníkem?
Zbytek party je k zeblití.
https://m.youtube.com/watch?v=jO4_CHdN3 ... RydW1taW5n
Ví Best, že když si koupí bicí, sedne si za ně a mlátí kolem sebe hlava nehlava, ruka neruka, noha nenoha, nepřemýšlí u toho... že to neznamená, že je bubeníkem?
Zbytek party je k zeblití.
-
- Zlatý Slavík
Tak tady mi ten "atom beat" nepřipadá tak strašný (zaregistroval jsem jen jeden větší kiks - a myslím, že sám Pete Best se tomu ušklíbnul), ale ten "zpěvák" je buď na drogách nebo ho sehnali na poslední chvíli někde na ulici...
Bestovo bubnování je alespoň na poslouchatelné úrovni, zato zbytek kapely, a to hlavně "zpěváci", je žalostný. Copak se neslyší?! A obecenstvo, to tleská a šílí, jakoby tam byli samotní Beatles.
Mně taky přijde, že Best tady zdaleka není tím nejhorším. Ten zbytek, co tam hraje, je příšernej.
Try to see it my way...