George Harrison

diskusní fórum věnované osobě George Harrisona
Odpovědět
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

George Harrison

Příspěvek od Park »

V roce 1979 vyšlo dobré album nazvané prostě George Harrison. Má pěknou obálku a pěkné písně. Písně jsou velmi lehké ale těžko zapamatovatelné, to jim nijak neubírá na kvalitě. Hity jsou Blow Away, píseň o F1 Faster a já k nim rád přiřadím píseň pro Olivii Dark Sweet Lady, hospodská Soft-Hearted Hana a šlapák If You Believe. Eric Clapton hraje na úvodní Love Comes to Everyone a v tom samém roce George zahrál spolu s Ringem a Paulem na svatební oslavě Erica s Patii. Mezi mé méně oblíbené patří zbytečná akustická předělávka do té doby nevydané beatlesácké Not Guilty, nudná parodie Here Comes the Moon (v novém vydání na CD i jako bonus v demo verzi, který ale je velmi podobný konečné verzi). Zbytek střed. A jak hodnotíte vy?
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Re: George Harrison

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

U mě na třetím místě v oblíbenosti. Přijde mi neskutečně intimní, hodně kytárkové a připravuje živnou půdu pro podobně zaměřené Gone Troppo.
Mnou favorizované: všechny bez výjimky
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Úvodní píseň Láska přijde ke každému má dobrej text a je celkem v pohodě, jsem moc rád, že ji George dal jako první písničku. Následující písnička Nevinný si zachovala onu atmosféru z Antologie, ale divím se, že ji George nevydal dříve. Třetí písnička Sem přijde Měsíc má také takovou noční atmosféru, tam se mi líbí to kytarové intro, ale jinak mě tahle píseň neuchvátila. Její demo verze jako bonus je zajímavý, ale to je tak všechno.Srdečně laskavou Hanu beru jako barovou záležitost, celkem milý. Píseň Odfouknutý má dobrej videoklip. Znal jsem ji dříve z Best of Dark Horse a je to jeden z vrcholů alba, jedna z nejlepších písní. Stejně bych ohodnotil následující automobilovou záležitost Rychleji, kde se George vyznal ke své oblibě k automobilovým závodům. V jistých pasážích písně George zpívá docela rychle, což se mi nejvíc z té písně líbí a taky se mi líbí ten orchestr u těch aut. Temně sladká paní má noční atmosféru, jako písničky na začátku alba, vynikající text a prostě noční atmosféra jak má být. Sice to asi není hit, ale mě nikdy nezamrzí, když ji slyším znova, vždy ji slyším rád. Tvá láska je věčná má také poklidnou atmosféru a zajímavou hudební složku, ale na předchozí píseň nemá, i když se jí dost podobá. Měkké šťouchnutí má stejnou atmosféru jako předchozí až na jedno. Vyniká zde zpěv George v momentě kdy ztichnou ostatní nástroje a znějí klávesy. Když věříš je dobrá závěrečná veselejší písnička, skvělá na závěr.

Celkové hodnocení: Souhlasím s názorem, že album je intimní. Je moc tiché, většina skladeb se vysloveně odehrává v noci a tak aby deska moc nerušila, je jejich hlasitost snížena. Je to něco jako z doby romantismu. Celé album sice přijde, ale zase rychle vyšumí ven. Víc jak polovina písniček je absolutně nezapamatovatelná a to je asi její hlavní zápor. Následující Někde v Anglii už mělo jistý říz, zde mi ty písničky připadali moc pěkné, ale moc tiché, jakoby je hrál v lese v noci při svitu Měsíce. Ze všech desek pokládám toto album za nejméně známé, což ale neznamená že je špatné. Jen tam chybí nějaký silný moment (no možná to co vyšlo na Best of Dark Horse). Ale uznávám, že má moc hezkou obálku. Je to asi citově nejprocítěnější deska. Vůbec všechny desky od George se můžou pyšnit 2 vlastnostmi: všechny jeho desky pokládám za povedené, nějaké míň, nějaké víc, ale nepovedenou desku od něj neznám. A ta druhá vlastnost: všechny ty obálky jsou krásně zpracovatelné a žádné nejsou moc jednoduché, třeba i na tak jednoduchém obalu jako ATMP to vylepšil nezvykle trpaslíky, v devátém nebi máme zase nebe s mraky a elektrickou kytarou a slunečními brýlemi, ale to je zase jiná kapitola. Tady na té obálce je hodně zeleně a George se prochází po trávníku.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

George Harrison natočil na přelomu let 1979/1980 demo skladby Fear of Flying od zpěvačky Charlie Dore. Je to taková lehčí a rychlejší akutická píseň s dobrým Georgovým zpěvem. Možná tohle inspirovalo George k nevydané písni Flying Hour z následného svého alba Somewhere in England. Najdete to pod názvem George Harrison - Fear of Flying (Demo) Rare.
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Písnička je pěkná, ale skladba Flying Hour vznikla - jestli se nepletu - už v únoru 1978 (nahrávka možná později).
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Máš pravdu. Už jsem si to vyhledal. V knize 1970-2000 píšou 11.4.1978. Jinde např. na bootlegzone, thebeatlesrarity.com nebo harrisongs.info zase píšou o březnu 1978. Ať tak či onak, rok 1978 je platný a tedy Fear of Flying nemohla být předlohou pro Flying Hour.
to se vrací kolibřík
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Russandgeroge.jpg
Russandgeroge.jpg (11.98 KiB) Zobrazeno 6128 x
George Harrison a spoluproducent alba Russ Titelman.
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Dark sweet lady.
Georgeova dobrá duše, lepší polovička a múza OLIVIA dnes slaví 75. narozeniny.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Dhanimu je dnes pětačtyřicet... to to letí.
Odpovědět