Koncerty Beatles aneb Beatles live!

diskusní fórum o skupině Beatles
Barleycorn
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Re: Koncerty Beatles aneb Beatles live!

Příspěvek od Barleycorn »

Třeba je to ta Lucie, co přebývá na obloze a sbírá diamanty :lol:
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Přednedávnem se objevil zvukový záznam kompletního vystoupení Beatles v Roxburghově sále chlapecké školní budovy ve Stowe, Buckinghamshire z 4. dubna 1963.

Přes horší technickou kvalitu si můžeme udělat docela dobrý obrázek, jak zněli Beatles naživo krátce po vydání debutového alba a pár dní před vypuštěním své první britské singlové jedničky.

Na záznamu je vedle zpěvu úplně utopená basa a taky Johnova doprovodná kytara. O to víc jsou ale slyšet bicí a především to, čeho bylo při koncertech Beatles slyšet pomálu - Georgeova sólovka. A George tady řádí jak pes utrženej z řetězu!

Docela překvapí délka setu - hodina -, Ringova dvě (!) pěvecká okénka (hned za sebou) a vůbec i zařazení některých skladeb do živého setu (I Just Don't Understand a - jak jsem psal - ještě nevydaná singlová dvojice From Me to You / Thank You Girl).

https://www.youtube.com/watch?v=ltLgHN6mSbM
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Barleycorn
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Barleycorn »

Neměl jsem tušení, že něco takového existuje. Slyšel jsem zatím jen kousky, které mě obzvlášť zajímaly. Velká škoda, že téměř není slyšet zpěv, ale celkově mě překvapil zvuk nahrávky, který není zas tak špatný. Historická hodnota je neocenitelná. Je zvláštní, že to trvalo 60 let. Já snad začnu věřit, že se opravdu jednou vynoří písně Rubber Soul, Four Nights In Moscow atd. Díky za odkaz a upozornění!
Odpovědět