The Beatles (White album)

diskusní fórum o skupině Beatles
Odpovědět
Onder
Krajská superstar
Krajská superstar
Kontaktovat uživatele:

Re: The Beatles (White album)

Příspěvek od Onder »

Vicino píše:A jak zvukově dopadla remixovaná Revolution 9? :wink:
Revolution 9 jako jediná zremixována nebyla.

Jelikož se nejedná o píseň, ale o zvukovou koláž, mix samotný je vlastně i interpretace. Zremixovat jí by bylo vlastně něco podobného, jako kdyby ostatní písně na albu byly znova nahrány.
Zajímavostí je, že i původní mono verze alba nemá opravdový mono mix Revolution 9, ale pouze stereo mix převedený do mona.
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

Byla zremixována pouze pro 5.1 zvuk na BR.
"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

50!
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Je to více než půl roku co jsem ten deluxe White Album koupil a ještě se k němu nevyjádřil. Zčásti proto, že přednost jsem dal svým postřehům na sólových nově vydaných věcech deluxe ex-beatlů (Imagine, Wild Life,Red Rose Speedway). Celý box White alba jsem slyšel jen jednou hned po zakoupení na konci minulého roku a dnes podruhé. 1 a 2 CD přináší stereo verzi alba tak jak známe. Na 3.CD jsou demo písní nahrané v Georgově sídle v Esheru a mohu konečně říci, že jsme pirátům vypálili rybník, když už tu máme oficiální verzi. Snad jen někteří pisatelé by si mohli opravit údaj, že všechny vycházejí poprvé-poprvé vychází kompletně, ale 7 písní již vyšlo na 2CD Anthology 3. Jsem rád, že písně Sour Milk Sea a Circles poprvé vychází oficiálně pod hlavičkou The Beatles. 4.CD,5.CD,6.CD verze jsou nepoužité takes písní a některé nevydané songy. Hodně potěšilo původní spojení písní Revolution 1 a 9 hned na začátku 4.CD, stejně tak potěšila úvodní A Beginning převedená do Ringova Don´t Pass Me By - jak bylo původně určeno. Některé skladby jsou tam v instrumentální podobě např. Everybody´s Got Something To Hide Except Me And My Monkey ,Back in U.S.S.R, Piggies, Savoy Truffle. Hodně písní jsou podobné verze těch konečných, ale jiné jsou hodně odlišné např. Cry Baby Cry. Asi nejvíc mě potěšila ona pověstná dlouhé verze Helter Skelter (4.CD). Na tomto boxu jsou i zvláštnosti jako např. prvotní náznak písně Let It Be, ač jsem byl v domnění, že vznikla až v lednu 1969, evidentně vznikla již během Bílého alba (5.CD). 6.CD je především zaměřen na I Will session, kde jsme Step Inside a Love a Los Paranois slyšeli na Anthology 3, zde jsou v delší podobě. A nevydané písně jako- St. Louis Blues, You´re So Squary Baby I Don´t Care, Blue Moon jsou největším důvodem pro pořízení. Na některých webech a i magazínech se doporučuje pořídit si 3 CD verzi, tomu už vůbec nerozumím, proč bych se měl spokojit s 3 CD verzí (původní 2CD+Esher), když mohu mít 6 CD (+audio BD) verzi. Jinak pro zajímavost Bílé album nikdy nepatřilo mezi mé nejoblíbenější alba Beatles. Asi nejvíc mi v deluxe verzi White alba chybí bonusové DVD (Sgt. Pepper ho měl) přestože v přiložené knize o téměř 200 stránkách se píše jak Beatles byli filmováni jak během Hey Jude session v Abbey Road, tak během Blackbird/Helter Skelter a samozřejmě i během Mad Day Out-Paul mohl jako jediný vlastník videokazety ty záběry komplet uvolnit. Trochu mi chybí v kolekci singly Lady Madonna/The Inner Light a především Hey Jude/Revolution, ačkoliv demo verze těchto písní box obsahuje (na deluxe Sgt. Peppera se singly z doby Sgt. Peppera dostaly). Proto musím snížit jednu hvězdičku, za absenci filmového materiálu (ač existuje, vč. klipů Hey Jude a Revolution) a vynechání singlů. Nechápu proč mono verze Sgt. Peperra se dostala v deluxe na normálním CD, a zde se musíme s mono verzí Bílého alba vystačit s BD audiem, myslím, že většina by uvítala kdyby se dostalo na normální 2CD. V přiložené knize najdeme převážně černobílé fotky, ač se fotilo barevně a pár barevných fotek tam je-nejvíc mě to mrzí v sekci Mad Day Out, mohly tam být místo těch zbytečných rukopisů písní. Chvíli potrvá než v knize najdete 4 velké fotky Beatlů a slavný přiložený velký plakát, ale najdete je.
to se vrací kolibřík
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Nahrávání Mother Nature´s Son a Blackbird
https://www.youtube.com/watch?v=dDZDmbqRIzw

a zde v delším
https://www.youtube.com/watch?v=mXc3LaP6hwI
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

55!
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Odpovědět