Hm, ať je ňáky pohyb.
Tak tohle album vyšlo v roce 1986. Sestavila ho choť pana Johna Lennona ze skladeb natočených (a nepoužitých):
1) při sessionu Rock´n´roll s Philem Spectorem
2) ze studiových zkoušek pro album Walls and bridges
+obsahuje píseň Rock and roll people,kterou John věnoval Johnnymu Winterovi (mám Wintera rád, ale John Lennon je vskutku nepřekonatelný, ač zrovna tuhletu nemusím).
Obal je záležitostí slavného slováčiska Andyho Warhola, zvuk první strany alba je typicky úžasně spectorovský, druhá strana je skvělá v tom, že tu slyším známé věci v okleštěné, živé podobě. Minimálně Scared je lepší jak na Walls and bridges, Bless you je skoro jako mnou nenáviděný jazz, atd. Ovšem perlou pro mně je a zůstává Angel baby, snad asi nejlíp zazpívaná věc v celým vesmíru. Ten zvuk, no prostě extáze. Věřím, že mí sousedi mě kvůli tomu fakt milujou.
Takže kdyby tu byla ještě Be my baby z Lost tapes (klidně místo Rock and roll people), není co vytknout (z mé strany, samozřejmě).
Menlove ave.
Geniální album. Divím se, že John nepustil ty Spectoroviny ze Jim Keltner fan club sessions na album Rock und roll. Ty jsou fakt úžasné. I když je fakt, že kritici označují Rock´n´roll za jedno z nejlepších Johnových alb. Pak by nutně muselo být jedno z nejlepších alb vůbec (né-li nejlepší). A to je nemyslitelné!!! On prostě tak dobrý být nemůže, ne???
Takže tohle album je fakt bomba, a je mi jedno, jestli to Yoko vydala jen kvůli penězům. Od McCartneyho nikdy žádně album z jiného důvodu nevyšlo (hehe!!!). Prostě ta radost z nahrávání tam není slyšet (u těch jeho písní se ale není co divit, že?). Takže My baby left me, Here we go again, Scared, Steel and glass a taky hlavně Angel baby.
P.S. Je tu nějak mrtvo! Co s tím???
Ú.P.S. Těžko říct, jestli je Menlove ave. nejlepší, od Johna je nejlepší všechno.
Takže tohle album je fakt bomba, a je mi jedno, jestli to Yoko vydala jen kvůli penězům. Od McCartneyho nikdy žádně album z jiného důvodu nevyšlo (hehe!!!). Prostě ta radost z nahrávání tam není slyšet (u těch jeho písní se ale není co divit, že?). Takže My baby left me, Here we go again, Scared, Steel and glass a taky hlavně Angel baby.
P.S. Je tu nějak mrtvo! Co s tím???
Ú.P.S. Těžko říct, jestli je Menlove ave. nejlepší, od Johna je nejlepší všechno.