BRAINWASHED!

diskusní fórum věnované osobě George Harrisona
SuNNy

BRAINWASHED!

Příspěvek od SuNNy »

A co hovorite na Brainwashed? Ja mam velmi rada rovnomennu skladbu. Ta myslienka. Pisces fish je tiez velmi dobra skladba. Cely album je podla mna hudobne velmi dobre spracovany. Mnam mnam
dr. Halíř
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od dr. Halíř »

tak tak! podle mě patří spolu s All things must pass a Cloud Nine ke 3 nejlepšim album, který George vydal
který kousky se mi z toho líbí nejvíc nemá cenu psát, celý je to paráda
Dduuhhaa

Příspěvek od Dduuhhaa »

Nikdo jste se tu zatím nezmínil o šesté skladbě - Marwa blues. Je to báječná instrumentálka! I takový Klaus Voormann se o ní kladně vyjádřil.... :wink:
Dduuhhaa

???

Příspěvek od Dduuhhaa »

Tak to je krásný ((-: Jinak, gratuluju ke svatbě!!! :D
Jita

Příspěvek od Jita »

je to ohromna deska... a Marwa blues je genialni... vite, ze ziskala cenu za nejlepsi instrumentalni skladbu... no super
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

A ANY ROAD se vám nelíbí? Sice poněkud obehraná z rádií, ale ŠPIČKOVÁ!!! (Nejlepší je ten trylek či co to je, tam na konci, z toho jsem ze začátku nemohla...) A má krásný slova, co mají něco do sebe. Fakt že jo, mám ji z celýho alba nejradši, ale ostatní jsou v těsným závěsu :D Looking For My Life, Pisces Fish, P2 Vatican Blues... a dalo by se pokračovat, je to naprosto geniální a perfektně vyvážený album. Zatím nejlepší sólovej počin všech z Beatles, co jsem slyšela. Mňam mňam. Lahůdka.
Martin

Příspěvek od Martin »

Na tomhle albu (stejně jako na předchozím Cloud Nine) je mi sympatické, že má švih, když to srovnám s některými ukňouranými písněmi George z přelomu 70. a 80. let. Líbí se mi ten ostrý předěl v písni Brainwashed mezi "duchovnějším" refrénem a zbytkem skladby. Podobný motiv vytvořil George v ´73. v Living in the Material World.
Loraine
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od Loraine »

Já si taky myslím, že Brainwashed je naprosto skvělý cd, jak po hudební stránce (to zdá se bezesporu), ale taky výtvarný. Jsem možná trochu ujetá na obaly, ale vy si snad nemyslíte, že je vážně hezký a má něco do sebe??? Třeba to, že je cd jako pozadí a pak se ukáže ta krásná fotka pod tím...
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Je velmi smutné, že se jedná o jeho poslední album. O to intenzivněji na mě zapůsobilo, patří mezi mé nejoblíbenější (po Cloud nine a All thing must pass). Any road má takovou atmosféru hezkou Traveling Wilburys (např. název, hudba). Další mé oblíbené jsou především P2 Vatican blues, Marwa blues, Looking for my life, Stuck inside cloud (která zní jakoby z alba cloud nine), Devil in the deep blue sea (ta mi připomněla The hottest gong in town) a Brainwasched. Booklet je zajímavě graficky vyřešen, líbí se mi. Nejvíc se mi líbila Rising sun, která zní opravdu jakoby ji nám George z nebe hrál a přitom se díval na východ slunce a na svoji zahradu, která je na bookletu taková fialová. Pak už vyšla jen jeho poslední píseň The horse to the water, která by mohla vyjít na tomto albu, má podobný styl.
alladik
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od alladik »

Brainwashed je fantazie, já měl nejdřív trochu obavy, když jsem slyšel, že se bude vydávat posmrtné album, představoval jsem si ho spíš jako nějaké nedodělky nebo odpadky, ale to jsem se strašně mýlil! To album je paráda od prvního po poslední tón, řadím ho k nejlepším sólovkám Beatles vůbec. S obalem a bookletem mám trochu problém - koupil jsem si limited edition s bonusovým DVD, celé je to balené v takové černé papírové krabičce, zvenku to vypadá úplně stejně jako teď nové vydání Living In The Material World (tedy až na název,že :lol: )
Silver sun
Nováček
Nováček

29.11.2006

Příspěvek od Silver sun »

Tak už je to dnes pět let. Georgi vzpomínáme. A ať jsi kde si - snad tam jsi šťastný...

Ale zpět k tématu: Toto album je prostě skvělé.. Má svou vnitřní sílu. Takové skladby jako je Marwa blues, Stuck inside a cloud, Any road, Brainwashed a vlastně všechny (nerad bych totiž nějakou skladbu vynechal) mají náboj. Vždy trochu jiný a vždy velice silný. Všechny mají svoje kouzlo. I přesto, že byl George vážně nemocný a věděl, že asi brzy zemře, dokázal se osudu postavit a svým osobitým způsobem bilancovat svůj život.
Toto album je pro mě po stránce instrumentální i textařské opravdu vynikající. Rozhodně patří mezi mé tři nejoblíbenější.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Re: BRAINWASHED!

Příspěvek od Park »

Tak nějak se očekávalo, že album bude vynikající. A to splnilo. Já jsem možná čekal něco víc (např. 13 dalších písní které George pro album nahrál, dále bych preferoval původní název alba Portrait of Leg End, no prostě škoda že George nestihl dohlédnout na dokončené album, do kterého dle mě až příliš svými instrumenty zasahují Jeff a Dhani,George přece chtěl jednoduché a téměř akustické albuma tohle s vyjímkou Any Road rozhodně není, že bychom se někdy dočkali něčeho jako Brainwashed naked?). Vždy budu litovat že jsem o pár minut ,,zmeškal" to limitovan vydání s DVD. Ještě že je youtube.com.
Nějaké opravdu dobré (Any Road, P2 Vatican Blues,Stuck Inside a Cloud,Brainwashed) jiné průměrné (Pices Fish,Between devil and deep blue sea,Looking for my Life- zajímavost ačkoli bicí zní dost hlasitě celou skladbou tak u této jediné v bookletu neni uvedeno bicí,Rocking Chair in Hawaii), jiné už spíše k nižšímu hodnocení (Marwa Blues,Run so Far, Never get over you).Rising Sun se mi zpočátku moc nezdála ale stává se čím dál oblíbenější.
to se vrací kolibřík
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Nižší hodnocení - Marwa Blues? Nepřepsal ses?
Try to see it my way...
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

V tomto případě souhlasím s Parkem. Brainwashed se mi zdá také přearanžovaný, což bych na jednu stranu uvítal, určitě to zní dobře, ale na druhou stranu bych chtěl slyšet i původní verze. I když to asi naštve většinu uživatelů tak Marwa Blues u mě také moc nepochodila, je to dáno hlavně tím, že v ostatních písničkách to ostatní vylepšily do detailů a u takové křehké instrumentálky to zní jakoby s tím George neměl nic společného (což je samozřejmě nesmysl, ale mě to tak připadá aspoň na první pohled). Tam bych když už tak uvítal nějaké demo, prostě jen George. V ní je vidět, jak ji Jeff přetvořil k úplné moderně a sice tím získalo spousta posluchačů, mě ale moc ne. Any Road je obehraný a myslím že až moc uspěchaná. Vatikánské blues Jana Pavla II. je naprostý skvost, rychlé blues a Dhaniho zpěv, jeden z případů, kde se to aranžmá opravdu vyplatilo, jeden z vrcholů tvorba. Pisces Fish zaujme pobrukováním hmmmm, a tady se na chvilku zastavme. Pokud si vzpomínáte, tak na předcházející velice silné a bezchybné desce Cloud 9 je na stejném tracku (tj. číslo 3) píseň Fish On the Sand. Tam zní opravdu plná života a kvality. Pisces Fish je spíše smutná, asi je to pokračování ,,příběhu s rybou" a ani se nedivím, že nám George o té rybě na písku po 15 letech vypráví smutný konec. Looking for my life má dobrej námět a kytarové sólo, ale to je tak všechno. Možná taková vzpomínka na My Sweet Lord (zpívá tam Lord). Rising Sun je další dobrý vrchol alba, líbí se mi i to aranžmá, ale i tady bych možná spíš uvítal původní nahrávku třeba jako bonus. O následující Marwa Blues jsem mluvil na začátku. Stuck inside a cloud (zpozorněte na to poslední slovo v názvu), je klasická pěkná písnička, která není ani moc přearanžovaná (a vidíte, že to té písni moc neublížilo) a to co George chtěl sdělit je jasné.
Prostě jednoduchý moment a jednoduché sdělení. Run So Far se mi líbí spíš od Claptona. Never Get Over You má krásný refrén hlavně a dobrou myšlenku, jen mi zní trochu tiše. Skladby 10. a 11. upřímně přeskakuju, moc nic na nich nevidím.
Brainwashed! konečně, vynikající skladba s ozvěnou zpěvu, která si nenechá nic líbit a pere to do všeho, to co George chce sdělit, tady sdělí rozhodným hlasem a na nic se neohlíží, refrén, dokonalá souhra a píseň prostě šlape, George v této písni opravdu vydal ze sebe všechno a to aranžmá bych tady nechal, musím uznat, že tato píseň se opravdu povedla (no možná ten konec s indickým zvukem mohl vynechat, ale no tak jo, bez něj by to loučení nebylo asi tak upřímné) a připomíná fakt silné momenty z Cloud 9. A konečné hodnocení ? I když se říká, že spolu s ATMP a Cloud 9 patří k nejsilnějším momentům, mě ten silný moment připadá až u poslední skladby, též u Bluesu Pavla II. a ještě možná u Rising Sun a Stuck Inside A Cloud, zbytek jsou jen takové tiché skladby. Takže nějaké skladby jsou opravdu dost silné, ale celkem ta deska působí tak nějak průměrně. Když v diskusi o Living In The Material World jsem řekl, že to nástupce ATMP měl těžké a Living In The Material World se tak trochu podobá zvuku ATMP, pak Brainwashed taky trochu připomíná Cloud nine a dle mého soudu to měl Brainwashed ještě těžší po předcházející desce.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Zde bych možná svatokrádežně prohlásil, že deska je lepší i než ATMP. Je naprosto bez chybičky.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

On je to taky možná názor okamžité nálady, jestli ATMP, BW nebo třeba i jiné. Rozhodně toto album patří ke špicím Harrisonovy tvorby, to se asi oddiskutovat nedá.

Mimochodem, existuje nějaký bootleg s původními verzemi před dokončením?
Try to see it my way...
Evremond
Nováček
Nováček

Příspěvek od Evremond »

Bylo to mé první album od G.Harrisona (potažmo J.Lynnea). Zaujala mne v prvé řadě fantastická Marwa Blues. Zde jakoby George zakončil svůj um sdělovat kytarou své duchovní city na míru nebývalou. Podobně krásně hraje i v Cheer Down. Další oblíbenou je mi Stuck Inside A Cloud a samotný Brainwashed, v čemž cítím určitou vybroušenost Georgeových postojů k životu (tím mne zaujal a oslovil), přesahující snad smotné Hare Kršna. Osobně cítím na albu ale jeden nedostatek a proto jej raději neposlouchám v kuse, nýbrž po vybraných skladbách: bicí se mi zdají "pořád" stejné, dokolečka; jak v písni samé, tak pak i v té následující (až na vyjímky). Jako kdyby je tam "vrzli" počítačem. Zde vidím výrazný projev Georgeovi absence na konečném vyznění alba. O to více mne pak překvapilo (v té době) ATMP, které bylo symfonií samou. Taktéž bych uvítal něco jako Braiwashed naked či demo, založené pouze na hlase, který je tu oproti Cloud Nine 80. let intenzivnější, řekl bych niternější, na kytarách (to byl Georgeův prioritní záměr) a drobném ozvučení v pozadí.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Docela pěkná filmová montáž ze záběrů EPK Brainwashed je u videa písně Stuck Insida a Cloud. Líbí se mi, že tato nejlepší skladba z alba se dočkala i svého (i když neoficiálního) filmového klipu, shodou okolností využívající výhradně filmové záběry z natáčení alba. Pravděpodobně jsou to i poslední filmové záběry George. Hlavně ty záběry George se ke klipu velmi hodí, stejně jako když hraje na nějaký nástroj a v klipu to vypadá jako by zrovna hrál tuhle píseň. Toto dobré video lze najít pod názvem GEORGE HARRISON - Stuck Inside A Cloud (subtítulos español).
to se vrací kolibřík
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Podařilo se mi sehnat toto album v jiné obálce. Na první pohled je přední strana alba i zadní strana úplně stejná. Ovšem když se otevře tak vlevo je park a pokud CD správně umístíte na pravé straně tak se vám zobrazí překrásná Georgova zahrada. Když vytáhnete booklet objeví se robot na přední a na zadní straně. Jinak je booklet nezměněn ve srovnání s normální verzí na CD. Album jsem koupil ve verzi digipack. Především proto, protože jsem měl ještě vztek, že jsem tenkrát zaváhal a o pár minut mi tenkrát někdo album v deluxe verzi (s DVD) vykoupil. Prostě jsem chtěl mít album kromě verze ve standartním plexisklovém obalu i v jiném formátu. Sice jsem měl už MC vydání, ale to mi nestačilo. Zajímavost do MC vydání byla zařazena jiná fotka George ta co zdobí singl Any Road (tento singl vyšel jak na standartním singlu s B stranou Marwa Blues tak i na CD kam kromě Any Road a Marwa Blues přibyl videoklip Any Road), a zahrada je tam též v prodloužené fotografii (ve srovnání co je přetisknuta na CD). Naopak fotka George na květinách co je uprostřed bookletu CD chybí na MC. Album Brainwashed též vyšlo na LP. Videodokument (Brainwashed EPK) je na deluxe verzi CD s DVD. Tento videodokument vyšel též na videokazetě! Prohlížení alba v deluxe verzi lze najít pod názvem George Harrison Brainwashed Deluxe Edition. Unboxing . Níže vám ukážu své fotky alba, které jsou součástí pouze edice v digipacku. A přidám fotky alba v deluxe, LP , singl Any Road a VHS Brainwashed.
Přílohy
Brainwashed3.jpg
Brainwashed3.jpg (103.24 KiB) Zobrazeno 10963 x
Brainwashed2.jpg
Brainwashed2.jpg (122.17 KiB) Zobrazeno 10963 x
Brainwashed1.jpg
Brainwashed1.jpg (161.86 KiB) Zobrazeno 10963 x
to se vrací kolibřík
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

A tady jsou ty obálky. Nahoře je obálka i zobrazená videokazeta VHS s klipem Any Road. Uprostřed je zobrazená přední a zadní strana videokazety VHS Brainwashed. Dole je zobrazená přední obálka Deluxe verze CD (s DVD) Brainwashed.
Přílohy
video.jpg
video.jpg (8.74 KiB) Zobrazeno 10960 x
images.jpg
images.jpg (2.03 KiB) Zobrazeno 10963 x
images (3).jpg
images (3).jpg (8.94 KiB) Zobrazeno 10963 x
Naposledy upravil(a) Park dne sob led 17, 2015 11:01 pm, celkem upraveno 1 x.
to se vrací kolibřík
Odpovědět