btw. Anoushka Shankar je k sezrani

Thorion píše:Muj nazor je asi ovlivneny tim, ze z tech obrazku proste vic cisi ta atmosfera a hlavne tim, ze nemam vubec prehled o UK scene (vlastne ani o jine) od ery Beatles. Snad nikoho z tech muzikantu vyjma Claptona, Starra, mc Cartneyho a Prestona neznam, a to jsem jeste Prestona videl/slysel poprve od Let it be, kde mj stejne nezpival...
Koncert se mi proste velmi libil, az na nejake vyjimky - treba prave Ringa, jako celek, i kdyz rikam ze to muze byt tim, ze neznam vsecky originalni studiove nahravky. Jinak nevim, jaky rusivy hlas mas namysli.
Jestli je Billy Preston dobry zpevak to nemuzu posoudit - mam jen zakladni hudebni vzdelani, ale jeho hlas mi proste k My sweet lord sedi lip jak samotneho Harrisna *kryje se pred kameny*.
Jak jsem rekl nemam moc prehled (z Georgovych alb znam poradne jenom Brainwashed *opet se kryje pred kameny*) tak budu rad, kdyz mi doporucis nejake podobne tituly (at uz alba nebo live koncerty) a to ze se u nas neco neprodava neni problem...
Diky
Tak s tym nesuhlasim... Tribute by mali byt akcie, kde by sa malo spievat co najvernejsie originalu, lebo by mali co najvernejsie pripominat cloveka, ktoremu sa vzdava hold. Coververzie su uplne ina vec, niekedy su lepsie, inokedy horsie, ale v ich pripade ide uz o vlastnu prezentaciu dotycneho umelca, nezriedka aj o prizivovanie sa na jeho slave... Netrufam si odhadnut aky vztah mal George ku coververziam svojich skladieb, ale ak by som to mal posudzovat podla "If I Needed Someone" v podani Hollies, asi by to velmi lichotive nebolo...Igo píše:Co ma sklamalo, je to, ze pesnicky su verne kopie originalov. Viac ma potesil studiovy tribute Songs From the Material World, kde nie su sice take slavne mena, ale covery su nove, originalne a svieze. Clovek casto ani netusi, aky potencial sa v Georgeovych skladbach skryva. Odporucam.
nejako zblbol engine a ten predosly prispevok mi nepodpisal, tak ho tymto podpisujem dodatocneAnonymous píše:Tak s tym nesuhlasim... Tribute by mali byt akcie, kde by sa malo spievat co najvernejsie originalu, lebo by mali co najvernejsie pripominat cloveka, ktoremu sa vzdava hold. Coververzie su uplne ina vec, niekedy su lepsie, inokedy horsie, ale v ich pripade ide uz o vlastnu prezentaciu dotycneho umelca, nezriedka aj o prizivovanie sa na cudzej slave... Netrufam si odhadnut aky vztah mal George ku coververziam svojich skladieb, ale ak by som to mal posudzovat podla "If I Needed Someone" v podani Hollies, asi by to velmi lichotive nebolo...Igo píše:Co ma sklamalo, je to, ze pesnicky su verne kopie originalov. Viac ma potesil studiovy tribute Songs From the Material World, kde nie su sice take slavne mena, ale covery su nove, originalne a svieze. Clovek casto ani netusi, aky potencial sa v Georgeovych skladbach skryva. Odporucam.