BOB DYLAN

diskusní fórum pro vaše soukromé diskuse a vše, co se netýká Beatles ani tohoto serveru
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Re: * T R A V E L I N G * W I L B U R Y S *

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

No, snad se můžu označit za dylanistu, maje doma všechna Bobova oficiálně vydaná alba včetně živáků a Bootleg Series a ještě přes osmdesát bootlegů ze všech možných období jeho studiové a především koncertní kariéry :D
Výběry jsou v Bobšově případě naprosto nepostačující a jako vzorek rozhodně doporučuji - chceš-li se o Jeho Bobstvo blíže zajímat - následující desky:
The Freewheelin' Bob Dylan (1963)
The Times They Are a-Changin' (1964)
Bringing It All Back Home (1965)
Highway 61 Revisited (1965)
Blonde on Blonde (1966)
John Wesley Harding (1967)
Planet Waves (1974)
Blood on the Tracks (1975 - mnohem podstatnější je pro mě ale bootleg Blood on the Tapes z téhož nahrávání)
Desire (1976)
Street-Legal (1978)
Slow Train Coming (1979)
Saved (1980)
Infidels (1983)
Oh Mercy (1989)
The Bootleg Series Vol. 1-3 (1961-1991) (1991, 3CD)
Good as I Been to You (1992)
World Gone Wrong (1993)
Time Out of Mind (1997)
The Bootleg Series Vol. 4: Live 1966 (1998, 2CD)
"Love and Theft" (2001)
The Bootleg Series Vol. 5: Live 1975 (2002, 2CD + 1DVD)
The Bootleg Series Vol. 7: Tell Tale Signs - 1989-2006 (2008, 2CD, nebo deluxe 3CD)
Together Through Life (2009)
Tempest (2012)

Bližší popisy či názory můžu dodat :-)
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Děkuji moc. Na první pohled to vypadá jako kompletní Dylanova diskografie a z toho by se mohlo zdát, že to podstatné je tedy úplně všechno. Nejsem tak velký fanda Dylana a bez Beatles bych se o něj sotva kdy zajímal. O The Freewheelin´ vím právě z dokumentu Anthology Beatles, pustil jsem si ho, ale dle mě je moc jednoduché a kromě skvělé Blowin in the Wind, nevím co Beatles na albu slyšeli tak skvělého, že si ho pouštěli stále dokola. Zní jako ty (pro mě lepší) jednoduchá alba Bruce Springsteena jen s kytarou (Nebraska, Ghost of Tom Joad, Devil and Dust). Ty písně na The Freewheelin´ zní stejně jedna jako druhá. Tvou doporučená alba (a že jich je :) ) si poslechnu. Myslím, že jsem slyšel i to dvoualbum Blonde on Blonde, ale už to bude nějaký čas a tak vím jen o písni Absolutelly Sweet Marie, kterou George pro Dylana zazpíval na jeho koncertě a Just Like Woman (viz. další provedení na Bangladeshi, ale je dobré si ji poslechnout i ve studiové verzi). Dále bych zmínil píseň Like a Rolling Stone. V knize 1001 alb, která musíte slyšet než zemřete, je napsáno, že minimálně dva lidi se hlásili o tu poctu, že jeden z nich vykřikl na Dylana ,,Jidáši!", to mě zaujalo a samozřejmě jsem si tento živý záznam našel a poslechl a díky dokumentu No Direction Home i viděl, ten dokument tím i končí a je škoda, že opomíjí i to co následovalo po ,,nehodě na motocyklu" v r.1966. V TV jsem viděl a nahrál si část jeho Unplugged, když zazpíval vynikající Denity (verze na Essential mi připadá mnohem horší). Nejlepší píseň od něj považuji Positively 4th street. A docela se mi zalíbíla neuvěřitelně dlouhá Hurricane. Dobrá píseň je i Jokerman. Překvapilo mě, jak málo má Bob videoklipů, docela vkusný je třeba Things Have Changed. Takže, díky za tipy a rád si ,,rozšířím vědomí" o další alba Boba :wink: .
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Nu, a když už se zde hovořilo o Velkém Bobšovi... tak 2.7. opět navštíví Pražice.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Dovolím si tunajší osazenstvo upozornit, že u příležitosti dnešních 75. narozenin Boba Dylana alias bratra Wilburyovce (Lucky / Boo) vydává společenství příležitostných psavců Rock+ e-book s názvem Obchodní cestující s hudbou.
Zájemci mi mohou psáti, knihu rozesílám na požádání.
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

OHNOTHIMAGEN skromně neuvádí, že je autorem oné knihy. :oops:
A dovoluji si tímto prohlásit se za zájemce. Těším se na soukromou zprávu a předem děkuji!
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

BOB DYLAN

Poprosil jsem Rigbyho, aby sem přenesl diskusi na téma BOB DYLAN z vlákna o Traveling Wilburys.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Re: BOB DYLAN

I po letech jsem blázen do Dylana. Jeho diskografii si stále rozšiřuju o nově vydávané desky a stejně tak jsem se rozhodl obstarat si bootlegy z každé větve každého jeho turné, a to aspoň ze dvou koncertů. Třeba Prahu 2.7.2014, kterýžto koncert byl opravdu excelentní, mám ze tří různých zdrojů.
V současné době jede Bobeš evropskou šňůru, při níž se sice české lokalitě vyhne, ale i tak ho pořád bedlivě sleduju.
Posledních pár let bohužel Bobšovy koncerty vypadají jako vystoupení třeba Paulova nebo stounovská, tedy každý koncert s identickým nebo jen velmi minimálně změněným setlistem. Dřív byly vybrané písně naprosto nepředvídatelné. Bob tímto krokem trochu ubral svým show určité kouzlo, ale přesto dokáže vyčarovat bezvadnou atmosféru, v poslední době pomalu divadelního představení.

Spolu s Beatles a Stones je to základní kámen mé diskotéky. Nemůžu ani říct, které desky od něj mám nejradši, zato přesně vím, na které se dívám skrz prsty (Dylan - naprosto nejapné odpadky, které v roce 1973 vydala Columbia jako akt pomsty, část Empire Burlesque a Under the Red Sky, a téměř celé Knocked Out Loaded, Down in the Groove).
Fantomas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fantomas »

Já moc Boba neposlouchám, ale mám ho rád. Především se mi strasně líbil videoklip Sweetheart Like You (doufám, že jsem to napsal dobře) :D
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Bob Dylan bude 15.4.2018 koncertovat v Brně. Hala Vodova.
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Já mám od Boba Dylana desku od Supraphonu, ale spíš se mi líbí jeho pozdější, resp. novější tvorba.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Docela jsi mě, timothy, překvapil.
Většina lidí, které znám, pozná pouze Dylanovy nejprofláklejší věci z 60. let (asi tak pět, šest věcí), maximálně ještě Tangled Up in Blue (a Knockin' on Heaven's Door znají stejně spíš od GNR).
Někteří nezainteresovaní nebo neinformovaní dokonce žijí stále v bludu, že Bob Dylan je i v současnosti ten pán s akustickou kytarou a foukací harmonikou. (Reptání tímto směrem zaslechl jsem po jeho pražských koncertech 2003, 2010 i 2014.)

Takže líbí-li se Ti spíše jeho novější tvorba (tipnu alba Oh Mercy, Time Out of Mind, "Love & Theft" a Modern Times?), těší mě to. Protože je to velice kvalitní hudba.
ZeroCZE
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od ZeroCZE »

Na Boba jsem dlouho chystal, takže jsem využil zdejší vzorek a zaposlouchal se. Momentálně jsem v půlce, chystám se na Saved. Musím říct, že mě Bob zaujal, protože jsem kromě známých klasik neznal nic, tak jsem šel poměrně do neznáma a neprohloupil jsem. Jeho tvorba je krásně různorodá, jak folkové, tak rockovější věci se mi líbily, zatím asi nejvíce Bringing It All Back Home a Desire. Mám chuť si o Bobovi i něco přečíst, protože jeho tvorba mě vážně zaujala, nevíte o nějaké slušné biografii, která je v tuzemsku k sehnání?
Naposledy upravil(a) ZeroCZE dne ned pro 17, 2017 2:56 pm, celkem upraveno 1 x.
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

Já bych o jedné věděl. A jejího autora máš přímo nad sebou :lol:
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Vicino:
:lol: :lol: :lol:

Každopádně, ZeroCZE, v případě zájmu o čtení mých blábolů:
www.uschovna.cz/zasilka/TETXPL6PHVBCLSGN-JV8
ZeroCZE
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od ZeroCZE »

Zájem rozhodně je, děkuji!
ZeroCZE
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od ZeroCZE »

Po dlouhé době jsem se dopracoval téměř na konec vzorku a můj postoj k Bobovi je stejný, jsem opravdu zaujatý. Tvorba se mi líbí, ale musím tomu dát víc poslechů, abych se do jeho pořádně zažral. Zatím mám v plánu si zakoupit minimálně prvních pět alb ze vzorku, Desire a Oh Mercy, ale nebál bych se tvrdit, že brzo začnu kompletovat diskografii celou. Zdejší čtivo mám také rozečtené a velice se mi libí, takže ještě jednou děkuji.
Naposledy upravil(a) ZeroCZE dne čtv bře 01, 2018 10:45 pm, celkem upraveno 1 x.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Já jsem rád za každého přibyvšího dylanistu.
(Byť moje bláboly tomu nikterak nepomáhají; je to těžká nuda.)
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Tak evropské turné už před pár dny začalo.
Podle videí, která se objevila na YT, to bude opět nádhera. Že by letošní brněnské vystoupení 15. dubna 2018 bylo ještě lepší než v tuzemsku zatím asi vůbec nejlepší 2. červenec 2014?
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Jsem zpátky z Dylana.
Koncert nebyl špatný, nejlépe ale dopadly tři převzaté písně ze "sinatrovského" repertoáru, naopak dost nepříjemná a vlastně podivná aranžmá dostaly Honest with Me a především Tangled Up in Blue.
Největšího nadšeného řevu se dostalo kratičkému bubnovému sólu George Receliho v Thunder on the Mountain a skvěle zahraným Highway 61 Revisited, Pay in Blood a Desolation Row.

Organizátoři a ochranka naprosto nezvládli situaci. Takovou bandu amatérů aby jeden pohledal.
Otevřen pouze jeden vchod o nejprve dvou, pak třech dveřích. Dáma s akreditacemi měla vedle akreditací taky ještě velký pakl (počítám tak sto) lístků, kdyby přišel někdo, kdo lístek nemá, aby si mohl koupit. "A co neprodáme, rozdáme zadarmo." Vzhledem k tomu, že na oficiálním webu byly lístky už x dní vyprodané, to je u mě docela špinavost.
Ochranka nejprve strašlivě pomalá - u vstupu: nezvládli to takovým způsobem, že když Bob s kapelou hráli už druhou píseň, venku se stále tísnily davy lidí, kteří byli systematicky prohledáváni. Během koncertu ochranka strašlivě akční: jakmile se někde rozsvítil mobil, už tam někdo běžel a hrozil, že v případě focení bude dotyčný vyveden. V řadě za mnou jednoho postaršího pána vyvlekli, tam byl v ochrance takový extrémně tělnatý hošan v bílé košili s kravatou, který se tvářil, že je pánem tvorstva, a dost nevybíravým spíláním onomu pánovi tam vcelku nám všem v okolí hlasitě narušoval koncert. Dalšímu (který byl pouze důrazný, ale slušný) volal nějaký kolega vysílačkou, takže jsme si při Autumn Leaves mohli poslechnout ne Bobův zpěv, ale hulákání nějakého kreténa z ostrahy.
Takže příště: Bobe, ano, přijeď, ale Hale Vodova se vyhni širokým obloukem.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Těším se, protože sessions ze září 1974 mám velice rád.
Tangled Up in Blue, If You See Her, Say Hello, You're a Big Girl Now, Idiot Wind i Lily jsou mnohem lepší než prosincové předělávky, které nakonec vyšly na finální podobě Blood on the Tracks.
Zářijové outtakes Up to Me a Call Letter Blues jsou taky nádherné.

http://nodepression.com/article/more-bl ... leg-series
Odpovědět