BOB DYLAN

diskusní fórum pro vaše soukromé diskuse a vše, co se netýká Beatles ani tohoto serveru
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Re: BOB DYLAN

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

6CD deluxe edice The Bootleg Series Vol. 14: More Blood, More Tracks zahrnuje opravdu všechny nahrávací sessions z roku 1974.
Zrovna to poslouchám a je to fakt síla. A nádhera, samozřejmě.

Každopádně ale musím říct, že kapelová verze Simple Twist of Fate moc nefunguje. Ještě že nakonec na albu Blood on the Tracks vyšla ta skvělá akustická. (I když... to, co Bobeš s kapelou s tohle písničkou předvedl 2.7.2014, to předčilo všechny možné verze, to nemá vážně obdoby. V dobrém.)
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Bobeš opět zavítá do ČR. Pěkné.
Tři vystoupení ve velkém sále Lucerny 7., 8. a 9. dubna 2019.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Trvalo to mnoho měsíců, ale mám to. Konečně všechna řadová alba Boba Dylana na originálních CD se mi podařilo zkompletovat. Zatím si prohlížím hlavně booklety těch CD a k tomu kniha přímo od něj Kroniky (vyšla česky) a kniha o jeho albech Dylan : Album za albem. Něco podobného se mi v té samé době stalo se Springsteenem- též kniha od něj v češtině Born to Run a Bruce Springsteen historie vzestupu rockové hvězdy (též se zabírá albem za albem).
A nyní zpět k Dylanovi.
Tak můj seznam jeho alb na CD je následující :
Bob Dylan (1962 to mám ve formě 2CD, kde na 1.CD je mono verze, na 2.CD je stereo verze a dvě písně navíc)
Freewheelin´Bob Dylan (1963)
The Time They Are -A Changin´ (1964)
Another Sice of Bob Dylan (1964)
Bringin it All Back Home (1965, vlastně mám jeho americkou verzi, která má stejný obrázek je jen pod jiným názvem a to Subterranean Homesick Blues)
Highway 61 Revisited (1965)
Blonde on Blonde (1966)
John Wesley Harding (1967)
Nashville Skyline (1969)
Self Portrait (1970)
New Morning (1970)
Pat Garrett a Billy the Kid (1973, toto album na CD de facto jako takové nemám, ale vinylový singl s obrázkem alba a písní Knockin on Heaven´s Door jo a proto ho počítám, že jo, protože ten obrázek alba mám a zbytek je jen soundtrack)
Dylan (1973, toto jediné řadové album Boba Dylana na originálním CD nemám, neboť v prodejnách se mi ho nepodařilo sehnat, z knihy Dylan album za albem je ale o něm hodně zajímavostí, podařilo se mi ho dát na CD z netu)
Planet Waves (1974)
The Basement Tapes (1975)
Blood on the Tracks (1975)
Desire (1976)
Street-Legal (1978)
Slow Train Coming (1979)
Saved (1980)
Shot of Love (1981)
Infidels (1983)
Empire Burlesque (1985)
Knocked Out Loaded (1986)
Down in the Groove (1988)
Oh Mercy (1989, původní CD jsem ztratil, ale před pár dny mi ho někdo sehnal v kompilaci s dalšími 2 alby Dylana)
Under the Red Sky (1990)
Good as I Been to You (1992, i toto CD jsem ztratil,resp. jen to CD, obal zůstal, ale opět mi ho někdo znovu sehnal)
World Gone Wrong (1993)
Time Out of Mind (1997)
Love and Theft (vyšlo 11.9.2001!)
Modern Times (2006)
Together Through Life(2009)
Christmas in the Heart(2009,musím sklonit překvapení po otevření bookletu s téměř nahou ženou ve Vánočním kostýmu)
Tempest (2012, tam se mi líbí ten malý vložený kalendář)
Shadows in the Night (2015)
Fallen Angels (2016)
Triplicate (2017,to je vlastně 3 CD a jeho poslední řadovka, obálka je moc pěkná)

K tomu se mi podařilo zakoupit i Dylanova alba, která jsou určitě důležitá, i když nepatří mezi řadová, jsou to:
Dylan and Friends :The 30th Anniversary Concert Celebration (nové deluxe vydání s dvěma bonus tracky vč. I Believe in You v podání Sinead O Connorové)
MTV Unplugged
The Real Royal Albert Hall 1966 Concert
The Bootleg Series Volumes 1–3 (Rare & Unreleased) 1961–1991 (to je skvělé 3CD)
The Bootleg Series Vol. 4: Bob Dylan Live 1966, The "Royal Albert Hall" Concert ( to je ten slavný koncert s výkřikem Jidáši!, byť jak dokládá nové vydání Real Royal, zvolání proběhlo na jiném koncertě,ale ten výkřik tu je)
Essential-2CD (2000)
Essential-2CD (nová verze,2014)

Samozřejmě nezůstalo jen u audio nosičů (mám ještě vinylový singl If Not For You /New Morning), ale i na pořízení videí a jsou to na originálních DVD : MTV Unplugged, No Direction Home a 30th The 30th Anniversary Concert Celebration- ten jsem získal nejdřív na Blu-Ray, ale pak se disk zasekl a znovu nenačetl,ani odborné vyčištění disku nepomohlo, tak jsem tento koncert znovu zakoupil přes zásilkovou službu na 2DVD a důvod? Sinead O´Connorová-její uvítání na pódium překonalo všechny zúčastněné celebrity vč.Dylana,tak dlouhou bouřlivou reakci jsem ještě nezažil,a tak došlo k mé kompletaci alb Sinead O´Connorové,jejího koncertního DVD a originálními jejími klipy co jsem si sestavil na DVD.
A nyní si budu pomalu vychutnávat alba Boba Dylana-pro zajímavost to úplně první album nahrál ještě za života Vlasty Buriana.
Tak mám všechna alba Boba Dylana a v případě jeho alba Dylan z r.1973 si mohu jen povzdechnout, že není v prodejnách. Čtení o tomto albu v knize Dylan : album za albem bylo tak jednoduše slohově pojato a tak zaníceně (mělo jít o pomstu nahrávací společnosti, když Dylan od ní na čas odešel),že jsem neodolal a na netu si ho poslechl a hodil na CD. Kdybych měl totiž vybrat jedno album Boba Dylana,aby mi ho Bob Dylan podepsal, tak by to bylo právě album Dylan z r. 1973. Co by tomu asi řekl? Ani nevím jestli podepisuje svá alba.
to se vrací kolibřík
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

Park píše: Bringin it All Back Home (1965, vlastně mám jeho americkou verzi, která má stejný obrázek je jen pod jiným názvem a to Subterranean Homesick Blues)
To není americká, ale právě evropská verze, která pod tímto názvem vycházela na přelomu 80. a 90. let.
Park píše:30th The 30th Anniversary Concert Celebration- ten jsem získal nejdřív na Blu-Ray, ale pak se disk zasekl a znovu nenačetl,ani odborné vyčištění disku nepomohlo, tak jsem tento koncert znovu zakoupil přes zásilkovou službu na 2DVD a důvod? Sinead O´Connorová-její uvítání na pódium překonalo všechny zúčastněné celebrity vč.Dylana,tak dlouhou bouřlivou reakci jsem ještě nezažil,a tak došlo k mé kompletaci alb Sinead O´Connorové,jejího koncertního DVD a originálními jejími klipy co jsem si sestavil na DVD.
Ta bouřlivá reakce nebyla na oslavu příchodu Sinead na podium, nýbrž to byla zlostná reakce na její předchozí čin, kdy veřejně roztrhala fotku s papežem. Začala pak něco do davu provolávat o válce, až se rozbrečela a Kris Kristofersson ji musel utěšovat a odvést z pódia.
"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

No.

1. Verjan2 má pravdu. LP deska Bringing It All Back Home vyšla poprvé pod názvem Subterranean Homesick Blues v Holandsku už v září 1965 a pak znovu při reedici v příštím roce. Tenhle název si uchovala i pro raná vydání na CD. Rozhodně se tedy nejedná o americkou verzi.

2. The Basement Tapes jsou z roku 1967 a vyšly až po Blood on the Tracks.

3. Vlastnit Knockin' on Heaven's Door a obal desky (!) neznamená mít celý soundtrack k filmu. To je z říše nesmyslů, fakt. Knockin' do filmu taky patří, zbytek není jen soundtrack. A dá se sehnat docela v klidu. (Pochopitelně po internetu.)

4. Těch Bootleg Series je mnohem víc a jsou to neuvěřitelně důležité boxy. Pro mě hlavně Another Self Portrait, který dokládá, že Dylan se rozhodl opravdu vydat (až na výjimky) opravdu to nejpříšernější, co při těchto sessions natočil. Protože na těchto Bootleg Series je naopak to nejlepší. Výborné je i Tell Tale Signs nebo Live 1964. O The Cutting Edge ani nemluvě.

5. U živáků bych doporučil ještě Before the Flood (s Bandem, 1974) a Hard Rain (vyšel i u nás v Supraphonu na vinylu).

6. Výkřik "Jidáši!" neproběhl na žádném jiném koncertě. Proběhl v Manchesteru 17.5.1966, čili na tom, který je zaznamenán na BS Vol. 4. Jelikož tenhle koncert byl pirátsky prezentován už od začátku 70. let zavádějícím způsobem jako koncert v Royal Albert Hall, proto je i v názvu těchto Bootleg Series v uvozovkách. Obě vystoupení v Royal Albert Hall vyšla oficiálně až v 36diskovém boxu The 1966 Live Recordings. Což je fakt maso. (Plus první z nich potom ještě samostatně.)

7. Sinéad na koncertě 16.10.1992 měla zpívat I Believe in You, ale jak správně píše verjan2, publikum ji kvůli několik dní staré kontroverzi v Saturday Night Live řevem a pískotem prostě nenechalo vystoupit. Sinéad stála a čekala, klávesák se marně snažil začít hrát, ale vsjó márno. K Sinéad přišel Kris, zašeptal jí, ať se nenechá těma hajzlama rozhodit, takže Sinéad nakonec udělala to samé, co v SNL: zakřičela a capella War od Boba Marleyho a pak se v slzách zhroutila do Krisova objetí. I Believe in You, co je jako bonus, pochází ze zvukové zkoušky.

8. Album Dylan z roku 1973 se dá koupit v 47diskovém boxu The Complete Album Collection Vol. 1 z roku 2013. Tam je i původní (strašně zahuhlaný) mix Street-Legal a raritní a singlové nahrávky. Ostatně box zahrnuje všechna Bobova řadová i koncertní alba do roku 2012 včetně. Čili stačilo objednat toto a dokoupit Bootleg Series a desky z let 2015-2017. The 30th Anniversary Concert Celebration je svým způsobem zbytečnost.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Podařilo se mi sehnat album Boba Dylana Pat Garrett and Billy the Kid na CD. V obchodním bazaru zaměstnanci hledali k tomuto CD obal a já si tam v klidu stál a pozoroval jejich marnou snahu. Nakonec jsem je přesvědčil aby to nehledali a prodali mi to bez obalu. Měli toto album i na LP ale já LP nemám zrovna v lásce (navíc by to bylo jediné Dylanovo album které bych měl na velké LP desce) a navíc cena LP byla 750,- za CD jsem dal 150. Myslím, že za toto spíše podprůměrné album to stačí. Jedná se jen z větší části o instrumentální soundtrack k filmu, kde si Bob zahrál - poprvé- malou roli. Mezitím jsem se dostal k poslechu všech řadových alb od debutu Dylan z r. 1962 a nyní jsem už u CD Shot of Love (1981, na bicí RIngo). Hodně mě překvapila píseň All the Tired Horses z alba Self Portrait, hned jsem si ji oblíbil a považuji ji za druhou nejlepší píseň od Boba Dylana (jako jeho vůbec nejlepší považuji Positively 4th Street), líbí se mi i ten nástup na píseň Alberta (na albu 2x, my ji známe v podání Petra Spáleného). A další alba k poslechu v chronologickém pořadí mám již nachystaná. Kamarád co byl se mnou v obchodě si na zdi všiml velkého plakátu s Phil Collinsem (album Dance into Light) a ptal se kolik stojí a prodavač na to, že není na prodej, že je jen jako zdobná výstava. :D
to se vrací kolibřík
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

To bude nějakej newspeak, chvílemi prostě tápu. :shock:

obchodní bazar
velká LP deska
s Phil Collinsem
zdobná výstava
Try to see it my way...
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

obchodní bazar = bazar s CD a vinyly
velká LP deska = normální LP deska (tím jsem chtěl říct. že Dylana na vinylu nemám, pouze na vinylových singlech)
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

A velebnosti...
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Hned jsem chytřejší. :D
Obchodní bazar je tedy bazar s CD a deskami. Budu si tedy pamatovat, že například autobazar nebo jakýkoliv jiný bazar nejsou obchodní bazary.
Čeština je úžasná. Jedním slovním spojením jsi dokázal vyprávět celý příběh. "Velká LP deska" znamená, že na vinylu od Dylana nic nemáš. Úžasné, dokonalé.
No, podle mě je to pleonasmus, ale budiž. Další vysvětlení snad raději nežádám. Ostatním se omlouvám za dva příspěvky mimo téma.
Try to see it my way...
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Dylan si poprvé střihl roli Bobbyho v britské televizní inscenaci Madhouse on Castle Street (natáčelo se v prosinci 1962). To jen pro úplnost.

Ringo bubnoval při sessions pro Shot of Love (na tom-tomy) pouze v jedné písničce - Heart of Mine. Bicí navíc při dotáčkách i do téhle skladby dohrál Jim Keltner, který ostatně obsloužil úplně celé album. Čili nelze vyloučit, že ve finálním mixu Ringo vůbec není slyšet.

All the Tired Horses se Parkovi asi líbí proto, že v ní Dylan vůbec nezpívá.
Mimochodem, podle mě je to asi ta největší údovina, co kdy Dylan vypustil do světa. Vedle toho snad i They Killed Him nebo Silvio vypadají jako Shakespeare.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Po zhlédnutí prvního pražského koncertu (ze tří v řadě, které letos v Lucerně ve dnech 7. - 9. dubna Velký Bobeš odehraje) kacířsky prohlašuju, že to bylo zatím vůbec nejlepší Dylanovo tuzemské vystoupení. Překonalo i nepřekonatelný 2. červenec 2014. To nasazení (celé kapely), ten procítěný zpěv... on zpívá a zpívá čím dál lépe.
Naprosto nepřekonatelné: Simple Twist of Fate, When I Paint My Masterpiece, Like a Rolling Stone, Don't Think Twice, It's All Right, Thunder on the Mountain, moje milovaná Soon After Midnight a naprosto překopaná Gotta Serve Somebody.
Desetiletý synátor byl rovněž nadšen.
Michal
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Michal »

Mírně OT: neseděli jste v 7. řadě, místa 21 a 20?
„...lies beneath the ocean waves...“
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Ne ne, seděli jsme dál.
Ale vepředu bylo více malých dětí, při Blowin' in the Wind se na ně Bobeš docela usmíval. On měl vůbec výbornou náladu celý koncert. I když po LARS šel evidentně říct Georgeovi, ať do toho tak netříská. :lol:
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

OHNOTHIMAGEN píše:Po zhlédnutí prvního pražského koncertu (ze tří v řadě, které letos v Lucerně ve dnech 7. - 9. dubna Velký Bobeš odehraje) kacířsky prohlašuju, že to bylo zatím vůbec nejlepší Dylanovo tuzemské vystoupení. Překonalo i nepřekonatelný 2. červenec 2014. To nasazení (celé kapely), ten procítěný zpěv... on zpívá a zpívá čím dál lépe.
Naprosto nepřekonatelné: Simple Twist of Fate, When I Paint My Masterpiece, Like a Rolling Stone, Don't Think Twice, It's All Right, Thunder on the Mountain, moje milovaná Soon After Midnight a naprosto překopaná Gotta Serve Somebody.
Desetiletý synátor byl rovněž nadšen.

To mně připomíná vtip: "Tak jsem se nedávno oženil s krásnou a hodnou holkou. -Tak to musíš být šťastný. - Ano, musím."
"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Venku je další díl Bootleg Series, tentokrát Travelin' Thru zachycující sessions pro jedno z nejlepších alb roku 1967 John Wesley Harding a nahrávání alba Nashville Skyline.
Velkou část zabírají duety s Johnnym Cashem (přičemž na Nashville Skyline se dostal jen jeden), zbytek doplní tři skladby z Bobova televizního vystoupení v The Johnny Cash Show a něco nahrávek s legendárním bluegrassovým banjistou Earlem Scruggsem.

Osobně bych uvítal kompletní záznamy sessions pro obě alba, ale i tyto vzorky jsou víc než zajímavé. Už jen proto, že na bootlezích se z nich neobjevovalo téměř nic. (Netýká se sessions s Cashem, ty byly naopak zmítány kdejakým pirátem ve velkém - kromě vysmátého Wanted Man.)
Tell Me That It Isn't True je naprosto kouzelná.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

I mě se ten trojdisk Travlin Thru-oficial bootleg vol.15 líbí. Asi nejvíc Wanted Men a Amen i Tell Me Isn´t True. Matchbox je téměř k nepoznání. Zajímavé je i jódlování v tracku Jimmy Rodgers Medley vol.2 na 3.disku. Velice zvláštní a netradiční aranžmá mají Cashovky - I Walk the Line a v Dylanově podání Ring of Fire na 3.disku, velmi hezké, byť na oficiální verze od Cashe to nemá. 56 stránkový booklet. Líbil se mi i ten předchozí oficiální bootleg vol.14 More Blood, More Tracks (11 písní, 28-stránkový booklet). Kdybych si měl, ale vybrat ten nejlepší oficiální bootleg, byl by to hned ten první vol.1-3 (3 CD) vydaný na počátku 90.let. Víme, že se Cash setkal s Elvisem (a něco nahráli) a tak mě napadlo zda-li se i Dylan setkal někdy s Elvisem, ano setkal, existuje jedna fotka.
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

More Blood, More Tracks vyšlo nejen jako 11skladbový sampler, ale především jako 6CD s téměř kompletními sessions.

Poslední souvětí, nebo spíš důvod jeho vypsání, jsem naprosto nepochopil. Vybaví se mi cos o koupání v Malši a hodně švestkách. (Jinak ze setkání není jen fotka; bobcats vědí, že Dylan to přetavil do jedné písně.)
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Včera zemřel po mozkové příhodě Bucky Baxter, člen Bobova doprovodného ansámblu v letech 1992-1999. Na koncertech dodával písním šťávu svou brilantní hrou na pedálovou steel kytaru nebo mandolínu, a těchto vystoupení s Dylanem absolvoval celkem 731. Výrazně se podepsal i na desce Time Out of Mind.
Bylo mu 65 let.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Dylanovo nové album Rough and Rowdy Ways je neuvěřitelné. Bob zpívá krásně čistě, je mu rozumět, je to nádhera.
Svižnější a víc zostra zahrané i zazpívané věci jsou jen tři, zbytek plyne pomalu a líně, nicméně s neuvěřitelným napětím. V pomalých písních se mu daří dosáhnout atmosféry takřka cohenovské, nejvíc rozhodně v I've Made Up My Mind to Give Myself to You, to je po prvním poslechu můj favorit.
Velmi podařená deska.
Odpovědět