ROLLING STONES

diskusní fórum pro vaše soukromé diskuse a vše, co se netýká Beatles ani tohoto serveru
Barleycorn
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Re: ROLLING STONES

Příspěvek od Barleycorn »

Pokud si někdo najde čas, tak zhlédněte toto: https://www.youtube.com/watch?v=YY8pwO8biAY Já jsem vydržel až do 6:30. Já je nechci slyšet takhle. A mám tu kapelu hodně rád a jsem připraven leccos prominout. Ale tohle už fakt nejde. No a Pražskému výběru jsem nikdy na chuť nepřišel - mírně řečeno. Před osmadvaceti lety jsem tam byl a byl jsem mladší a tráva byla zelenější a Stouni hráli líp a vůbec. Nejdu a nemrzí mě to. Howgh.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Mišíkovce bez Kubeše jsem viděl v posledních letech několikrát, vůbec to není špatné. Skála i Kulich hrajou skvěle.

Barleycorn:
Vidíš, mně to ani nevadí. Pořád jedou. Samozřejmě to není stejné jako před třiadvaceti a více lety, ale pořád se myslím nemusejí stydět. Když si vezmu loňskou Rocks Off v Barceloně, která byla opravdu děsuplná, tak to teď není tak špatné.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Beaver
Krajská superstar
Krajská superstar

Příspěvek od Beaver »

Barleycorn píše:Pokud si někdo najde čas, tak zhlédněte toto: https://www.youtube.com/watch?v=YY8pwO8biAY Já jsem vydržel až do 6:30. Já je nechci slyšet takhle. A mám tu kapelu hodně rád a jsem připraven leccos prominout. Ale tohle už fakt nejde. No a Pražskému výběru jsem nikdy na chuť nepřišel - mírně řečeno. Před osmadvaceti lety jsem tam byl a byl jsem mladší a tráva byla zelenější a Stouni hráli líp a vůbec. Nejdu a nemrzí mě to. Howgh.
Naprostý souhlas. Mouzikantův sluch trpí a srdce mu krvácí. Takhle a líp by to možná zahrála nějaká vesnická parta amatérů. :evil:
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Stones zítra zahrají na přání jednu z následujících čtyř písní:

Under My Thumb
All Down the Line
Rocks Off
Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)

(Zatím s přehledem vede Under My Thumb.)
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Stouni byli skvělí, měli šťávu a evidentně je to bavilo.
Nejen je.
Pec nám spadla.
Barleycorn
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Nemohl jsem nezhlédnout několik videí promptně hozených na youtube a byl jsem příjemně překvapen. Nechceš k tomu napsat něco víc? Rád bych si přečetl recenzi od člověka, který se v tom opravdu vyzná.
ZeroCZE
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od ZeroCZE »

Souhlasím, taky bych obsáhlejší report ocenil.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Už jsem psal, že to mělo šťávu.

Byli to mí čtvrtí Stouni v ČR a musím říct, že na tomhle koncertě byli zatím nejvíc kytaroví.
Opravdu, kytary byly dost vytažené a až na jeden Keithův brutální přehmat (v Honky Tonk Women) hráli Richards a Wood opravdu výtečně. To byla riffová i sólová úderka, to byl odpich, to mě právě na videích z předešlých koncertů zaujalo natolik, že jsem se na Prahu vyloženě těšil. Nádherně (možná až extrémně) vybuzené kytary byly najmě v Sympathy for the Devil (kterou jinak live moc nemusím) a v Jumpin' Jack Flash.

Skvěle byli akustičtí v You Got the Silver, Keith naživo snad nikdy nezpíval lépe.

Prostě užívali si to oni a užívalo si to i diváctvo. Vidět Stones, s jakou radostí a nadšením hrají, to byla potěcha. Žádná utahaná setrvačnost, jaká byla bohužel k slyšení i na loňských vystoupeních.

Mick mluvil krásně a hodně česky, zanotoval Pec nám spadla (a večer druhý den po koncertě to ještě hodil ve vlastní hotelové verzi s akustickou kytarou na Instagram) a i přes hlasový handicap se fakt snažil, i když v posledních písničkách už se výrazně šetřil. Kouzelně podělal můstek v Miss You, kdy pak signalizoval zvukaři, že chce víc bicích do ucha; evidentně slyšel nějaké ozvy a úplně se v tu chvíli ztratil.

Vymakaný byl Midnight Rambler (žádné dlouhé improvizace až na neúnosnou dobu, jak jsem někde četl) - Stones dokonce do písničky zamontovali bluesovku You Gotta Move.

Pětatřicet metrů vysoké čtyři obrazovky jsou víc než dobrý nápad, a když na nich jsou promítány záběry z pódia a nikoli jen nějaké výtvarné kreace, je to ještě lepší. Tady to nemělo chybu. Kvalitní práce.

Za mě hudebně veliká spokojenost. Opravdu veliká. Kacířsky bych řekl, že to bylo ještě lepší než můj první stouní zážitek (Strahov 1995) a dokonce snad i než Sportovní hala 1998.

Dokonce jim i odpustím setlist pro turisty, a sice tento:
Street Fighting Man
It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)
Tumbling Dice
Ride 'em On Down
Under My Thumb
(zvoleno fanoušky)
Like a Rolling Stone
You Can't Always Get What You Want
Paint It, Black
Honky Tonk Women

představení kapely
You Got the Silver (Keith)
Before They Make Me Run (Keith)
Sympathy for the Devil
Miss You
Midnight Rambler
Start Me Up
Jumpin' Jack Flash
Brown Sugar

přídavky
Gimme Shelter
(I Can't Get No) Satisfaction

Předkapely:
Gotthard neurazil ani nenadchl. Průměr.
Kocábinka nazvučená tak strašlivě, že zpěv byl slyšet pořádně až v poslední Proč jen já. Hudebně totálně přeplácaná koule (hlavně v Oldovi, Tatrmanovi a S.O.S.), účast Pazderkové (nevím, kdo to je, musel jsem googlit) zbytečná, slyšet ji téměř nebylo. (Asi je to dobře.) Kocáb v Hraběti X pomotal text, v Pražácích pro změnu Pavlíčkovi nešla v úvodu kytara. Potěšilo Kocábovo tričko i závěrečné fotografie v Proč jen já.

Organizace dobrá, my jsme žádné problémy s náramky (krom toho, že přišly později, než jsem čekal) neměli. Platit se dalo všude, byť ceny byly dosti nekřesťanské jak za potraviny (plznička 65,-, nealko 50,-, jídlo od kilja), tak za merch. Navíc, když jsem viděl oficiální tričko pro pražský koncert, div jsem se nepoblil. Takže já měl tričko vlastního návrhu a devítiletý synátor, pro něhož to byl debut na velkém rockovém koncertu a jehož jsem držel celou dobu na ramenou (střídaje se s bratrem), rovněž.
Z jídla jsme ochutnali nějaké nudle zvící špaget. Samotné. Byly bez chuti i zápachu, ale něco jsem do synka dostat musel. (Plzně si taky cucnul. :lol: ) Uzeniny nejíme, a v třicetistupňovém vedru si dát kebab a riskovat různé skrzpady či salmonelózy hovnózy, to fakt ne.

Chvílemi mě dost vytáčel lid, který se před nás cpal, nic nedbaje na to, že jsme si svůj důlek na slunci vystáli několik hodin. Nebyli jsme sami, kdo je vyháněl pryč. Tuhle drzost a bezohlednost fakt nechápu. Ve všech případech to byli cizinci (jednou i moc pěkné, bohužel asi metr devadesát vysoké blond slečny, patrně ze Švédska).
Za námi stáli dva mladí Rusové, kteří se před nástupem Stones nonstop bavili o práci a o byznysu. Rusky něpanimáju, ale bratr spolu s dvojníkem (fakt že jo!) Svátka Jiřího, který stál vedle nás a který měl neustále narážky na ruskou rozpínavost, obracel oči v sloup.

Zápchy v metru po koncertě se daly očekávat, takže mě to ani nepřekvapilo. Je fakt, že než jsme se z koncertní plochy dostali do podzemní soupravy, uplynuly tři čtvrtě hodiny.

K dispozici je již flac bootleg z celého vystoupení, a to v dost solidní kvalitě. Na YT je i videozáznam kompletní show, nicméně čekám na trochu lepší (ideálně multicam).

Jo, a zapomněl jsem říct, že Mick byl štíhlý a hojně se pohyboval po jevišti, na které přišel zezadu ze zákulisí. Občas po pódiu chodil vpravo, občas vlevo, někdy dokonce i dopředu. Nebudu psát, kolikrát kam šel (často doprava a často doleva a často dopředu). Tančil, mával rukama, párkrát hrál na kytaru, párkrát na foukací harmoniku. Mluvil anglicky a česky. Štíhlí byli i Charlie Watts a Ron Wood. Keith taky nevypadal jako Meat Loaf a mluvil anglicky. Charlie seděl za bicími a nemluvil a Keith s Ronem (který taky nemluvil) měli na sobě zavěšené kytary různých druhů, barev i velikostí. Mnoho návštěvníků mělo na sobě trička jednotlivých Stones nebo i celé kapely.
Barleycorn
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Zajímavé povídání, díky. You Gotta Move integrované v Ramblerovi mě zajímá. Poohlédnu se potom. Jen aby ty jedůfky na konci neodradily přispěvatele :wink:
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

Vida, pan dokonalý se opět projevil. A já proč v dnešní společnosti chybí tolik moudrósti a on ji veškerou sežral ohonotimagen. Se ti divím, že to máš zapotřebí furt někoho opravovat a peskovat.
"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Barleycorn:
Na předešlých koncertech prý jen zazněl kousek nápěvu z You Gotta Move, tady to Mick přímo zpíval.
Mimochodem ten bootleg ve flac je fakt dobrý.

(Na lháře nereaguju.)
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Rolling_Stones_-_Praha_2018_front.jpg
Rolling_Stones_-_Praha_2018_front.jpg (162.55 KiB) Zobrazeno 8171 x
Rolling_Stones_-_Praha_2018_back.jpg
Rolling_Stones_-_Praha_2018_back.jpg (215.29 KiB) Zobrazeno 8171 x
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Baba Jagga dnes slaví krásné 75. narozeniny.
Tak hodně zdraví!
Vicino
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Vicino »

Tisíce lidí zajímá... Mě třeba ne, ale pokud vy k nim patříte a ještě nevíte - mrkněte sem:
https://www.stream.cz/tisice-lidi-zajim ... ing-stones
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Tak multicam sestřih je již na YouTube... vypadá to moc pěkně.
https://www.youtube.com/watch?v=dsHObJnTKJQ&t=277s
Barleycorn
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

To je pěkné pokoukání! A i uchu to lahodí. Nevím, jestli to bylo jen v Praze, ale odkdy se ze squirming dog v Under My Thumb stala charming girl? :lol: Díky za odkaz.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Rolling Stones - Praha 2018 DVD.jpg
Rolling Stones - Praha 2018 DVD.jpg (110.27 KiB) Zobrazeno 7995 x
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Jakkoli by tato zpráva před řekněme čtyřiceti lety vypadala pomalu jako sci-fi...
Keith Richards právě slaví 75. narozeniny.

Pěveckých zářezů na stounovských deskách má tolik, že by to vydalo na sakra nádhernou kolekci. A k tomu ta tři jeho alba... dneska zkrátka budu mít v práci co poslouchat.
Keef.jpg
Keef.jpg (59.21 KiB) Zobrazeno 7653 x
Barleycorn
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

No jasně, Riffmeister má narozeniny! Dokonce se o tom zmínil i Český rozhlas na programu Radiožurnál. On si v podstatě hraje pořád toho svého Chucka Berryho, ale doplnil ho o spoustu jednoduchých, ale ďábelsky účinných vychytávek. Teprve po přečtení jeho knihy Life jsem pochopil, proč si musí člověk naladit kytaru do otevřeného G, aby to znělo aspoň trochu podobně jako Keithovy napůl doprovody napůl sóla. Tak tedy vše nejlepší.
ZeroCZE
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od ZeroCZE »

Ve svém krátkém životě si nepamatuji dobu, kdy bych neznal The Rolling Stones. V mých menších letech jen podle typického loga s vyplazeným jazykem, v těch pozdějších i podle nejznámějších skladeb. V době, kdy jsem začal hudbu brát vážněji, tedy koncem roku 2014, jsem propadl Beatles a nad Stones (a ostatně nad jinými skupinami) jsem přihmouřil oči a začal věnovat pozornost pouze Broučímu katalogu. To se postupně začlo měnit a po 2 letech jsem se zakousl i do Kamenné diskografie, kde jsem postupně během měsíců poslechl prvních 5 alb (britské diskografie, americké verze jsem ,stejně jako u Beatles, zcela ignoroval) a náramně jsem si to užil. Syrový zvuk mě opravdu chytl a začal jsem být každým albem nadšenější a nadšenější. Vedle známých hitů jsem objevil i další kousky mně neznámé, mezi které musím zmínit Mother's Little Helper. Pak jsem na ně bohužel zase znovu zanevřel a začal objevovat jiné hudební směry, přesměroval jsem se na severský folk ke skupinám jako Wardruna a Heilung. Na Stones se dostalo zase až po dlouhé době, kdy jsem poprvé slyšel svatou trojici v podobě Beggars Banquet, Let it Bleed a Sticky Fingers. Všechny jmenované kousky mi padly do noty a můj chtíč po dalším materiálu vzrostl, takže jsem skončil o pár desetiletí dál k Bridges to Babylon, protože zde bylo toto album dosti chváleno a neprohloupil jsem, jedná se o skvělý kus muziky a nechápu, proč se v různých žebříčcích vyskytuje na posledních místech. Jenže moje skákavá z muziky na muziku zase přišla a už zase jsem kluky Kamenné opustil. Návrat přišel nedávno, zhruba 2 týdny zpět, kdy jsem si po dlouhé době podruhé pustil Sticky Fingers a zážitek byl mnohonásobně větší, než minule, čímž jsem si uvědomil, jak moc jsem tento klenot dříve nedocenil. Byl jsem naprosto odpálen, což vedlo k tomu, že jsem si musel pořídit konečně nějakou originálku do své fyzicky prezentované diskotéky. Zakoupil jsem si vinyl Let it Bleed (společně s vinyly The Velvet Underground & Nico a Bowieho Ziggyho). K vaší radosti vám popíšu, jak jsem si je vyzvedával, o to vás nemůžu ochudit, minule jste řvali, že jsem to neudělal, tak tady to máte. Takže tedy, po dvou dnech od objednání jsem zašel na místo, kam mi desky přišly. Paní, která mi je předávala, byla hubená, chodila dopředu i dozadu, dokonce ze strany na stranu, mluvila česky a byla milá a příjemná. Vinylky mi dala s úsměvem do ruky a já si to hopkal domů, abych si je pustil. Poté, co jehla dojela na konec Let it Bleed, jsem byl ještě odpálenější než po Sticky Fingers, to album je opravdu naleštěný krystal mé velmi skromné sbírky. Není na něm slabého místa, každý song si vychutnávám plnými doušky, ale kdybych si měl přeci jen vybrat, tak vedle klasik Gimme Shelter a Let it Bleed, musím rozhodně vyzdvihnout Live With Me. Tudíž nyní mám Stouní slinu s plánem poslechnout co nejvíc můžu. Doufám, že tento můj příspěvek není nějak unavující či Parkovsky popuzující, ale se svojí euforií jsem se chtěl podělit se stejně smýšlejícími lidmi, kteří planou stejnou, ale spíše větší láskou k tématu!
Odpovědět