Dovolím si založit nové téma.
Předpokládám, že Monty Pythony zná část tunajšího osazenstva, Rutles rovněž...
A nerad bych, aby zůstalo jen u těchto dvou: pokud by se diskuse rozšířila i na seriály typu Jistě, pane ministře / premiére a Haló, haló!, byl bych rád, povděčen, šťasten jako blecha, že těch podobně postižených je víc.
V prosinci zemřel Neil Innes ("sedmý Python" a především člen Bonzáků a Rutles), včera Terry Jones (vzhledem k typu nemoci a jejím následkům bych řekl, že pro člověka Jonesovy výřečnosti je to snad i vysvobození), minulý týden Derek Fowlds alias Bernard Woolley.
Čím dál častěji se kácí v "našem" lese - tedy mezi umělci, které sledujeme, posloucháme, sbíráme jejich tvorbu... Většinou mě to dost sebere, pokaždé mám pocit, že s odchody dotyčných odchází i kousek mé vlastní minulosti, dětství, dospívání...
Občas si i říkám, že bych se měl kompletně přeorientovat na někoho již dávno nežijícího (no dobře, stařičké bluesmany poslouchám už dlouho), nebo výrazně mladšího. Jenže pak odejde výborná hudebnice a nádherná bytost Jitka Šuranská, které bylo jen 41 let, a člověk má v tu chvíli pocit, že svět se v prdel obrací a že je pravdivé přísloví "koho Bůh miluje, toho křížem navštěvuje".
MONTY PYTHON / RUTLES a jim podobní
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
MONTY PYTHON / RUTLES a jim podobní
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Re: MONTY PYTHON / RUTLES a jim podobní
Dnes večer na čt3 začnou pravidelně reprízovat Haló, Haló! Seriál znám moc dobře a tak se dívat ani nemusím. Snad někdy odvysílají i ten Return. Kdysi jsem viděl i ukázky ze sólových filmových počinů vybraných herců - René, Michelle, Marie,plukovník Von Strohm. Samozřejmostí bylo zhlédnutí různých TV dokumentů včetně klipu Je´taime, dobového zpravodajství o hurikánu, kdy hlavní představitel měl autohavárii a seriál musel být načas přerušen a záběry z nedávného pohřbu hlavního hrdiny. Knihu Haló, haló! opečovávám jako vzácnou relikvii, i když obsahuje ve formě ,,deníkových" záznamů jen první polovinu seriálu. Videohra tohoto seriálu mě nezaujala. Trochu závidím těm co mají originální singl 45 rpm René and Yvette - Je T´Aime/ Rene D.M.C. (asi nejlepší ,, rapová " píseň).
to se vrací kolibřík
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Teď mě dobře poslouchejte, nebudu to víckrát opakovat.
Televizní signál nepřijímám, naštěstí jsem si již před lety stáhnul z Ulož.to všechny díly. Seriál mě naprosto uchvátil už poprvé, když jej ČT2 vysílala, což bylo v roce 1996, kdy jsem chodil ještě na střední školu. Byla to nádhera. Český dabing výborný, přestože opomíjí ty krásné přízvuky, které lze slyšet v originále, a třeba monsieur Alfonse je v angličtině s reálným francouzským přízvukem neuvěřitelný.
Po letech se oň začaly zajímat i moje děti, asi proto, že jsem si jej pořád pouštěl...
a vedle Monty Pythonů a Jistě, pane ministře/premiére je to u nás nejčastěji (rozumějte pravidelně, není měsíc, abychom na Haló, haló! nedostali zase chuť) vysílaný britský seriál.
Je to pár let, co měl v Liberci poslechový pořad Jan Rejžek. Při dotazech z pléna jsem požádal, jestli by nezavzpomínal na výrobu české mutace (podílel se na dialozích), a bylo krásné ho vidět, jak se po této prosbě nadšeně rozzářil a ještě nadšeněji o seriálu vyprávěl.
Herr Flick: "Fmíte mě políbit."
Crabtree: "Celou noc jsem šukal v lese a blekotal bakterkou."
poručík Gruber: "Můj tančík!"
René: "To je matka mojí ženy. Umřela na mor."
generál von Klinkerhofen: "Na jaký mor?"
René: "Na mor, co zabíjí matky mé ženy."
generál von Klinkerhofen: "Jestli se tohle rozšíří po Evropě, je s námi ámen! Rychle s ní do země!"
kapitán Geering: "Klap!"
Crabtree: "Odpojíte se od počasí mnichů v jedenáct čtyřicet pes a odvedete slepce na pole."
von Smallhausen: "Fialky, krásné fialky!"
Edith: "René! Co se tady muchluješ s tou servírkou?"
René: "Ty ženská jedna hloupá! Skočila mi do náručí, protože viděla myš! Pastičky jsou tvoje práce! To už ti nemůžu nic svěřit?!"
Edith: "Ach, René, omlouvám se ti, zase jsem tě zklamala."
Televizní signál nepřijímám, naštěstí jsem si již před lety stáhnul z Ulož.to všechny díly. Seriál mě naprosto uchvátil už poprvé, když jej ČT2 vysílala, což bylo v roce 1996, kdy jsem chodil ještě na střední školu. Byla to nádhera. Český dabing výborný, přestože opomíjí ty krásné přízvuky, které lze slyšet v originále, a třeba monsieur Alfonse je v angličtině s reálným francouzským přízvukem neuvěřitelný.
Po letech se oň začaly zajímat i moje děti, asi proto, že jsem si jej pořád pouštěl...

Je to pár let, co měl v Liberci poslechový pořad Jan Rejžek. Při dotazech z pléna jsem požádal, jestli by nezavzpomínal na výrobu české mutace (podílel se na dialozích), a bylo krásné ho vidět, jak se po této prosbě nadšeně rozzářil a ještě nadšeněji o seriálu vyprávěl.
Herr Flick: "Fmíte mě políbit."
Crabtree: "Celou noc jsem šukal v lese a blekotal bakterkou."
poručík Gruber: "Můj tančík!"
René: "To je matka mojí ženy. Umřela na mor."
generál von Klinkerhofen: "Na jaký mor?"
René: "Na mor, co zabíjí matky mé ženy."
generál von Klinkerhofen: "Jestli se tohle rozšíří po Evropě, je s námi ámen! Rychle s ní do země!"
kapitán Geering: "Klap!"
Crabtree: "Odpojíte se od počasí mnichů v jedenáct čtyřicet pes a odvedete slepce na pole."
von Smallhausen: "Fialky, krásné fialky!"
Edith: "René! Co se tady muchluješ s tou servírkou?"
René: "Ty ženská jedna hloupá! Skočila mi do náručí, protože viděla myš! Pastičky jsou tvoje práce! To už ti nemůžu nic svěřit?!"
Edith: "Ach, René, omlouvám se ti, zase jsem tě zklamala."
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Konečně je na YouTube ve výborné kvalitě záznam naprosto šíleného vystoupení Bonzos na festivalu v némeckém Bilzenu 22. srpna 1969.
Fakt to stojí za to.
https://www.youtube.com/watch?v=FClubknzYWY
Fakt to stojí za to.

https://www.youtube.com/watch?v=FClubknzYWY
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Včera mi z nějakého důvodu nešlo vstoupit na stránky i do fóra, tedy se zpožděním:
Pythony mám rád všechny, ale jednoho přece jen o trochu víc než ty ostatní.
ERIC IDLE oslavil 29.3.2023 osmdesátiny.
Pythony mám rád všechny, ale jednoho přece jen o trochu víc než ty ostatní.
ERIC IDLE oslavil 29.3.2023 osmdesátiny.
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Asi nejlepší Gumby (aranžující květiny), kardinál Jimenéz, cyklista Reg Pither, Pilát Pontský, pan Pudey s nedokonalou švihlou chůzí, rytíř Galahad Ctný, holič toužící být drvoštěpem, fackovač malými rybkami, Hilterův kolega Bimmler, vykrucující se prodavač ve zverimexu i sýrařství, autor nejsměšnějšího vtipu na světě, zákazník nedočkavší se objednané pře, tiskový mluvčí Rutles Eric Manchester, občanským jménem MICHAEL PALIN, nejmladší z celé šestice, oslavil 5.5.2023 osmdesáté narozeniny, byť z rodinných důvodů bohužel asi ve smutečním.
-
- Zlatý Slavík
Já jsem zase úplnou náhodou včera narazil na toto video. https://www.youtube.com/watch?v=vdkaI0zmGcM Je sice staré, ale mě pobavilo a potěšilo.