Pro svojí velkou (velmi velkou) zálibu v Traveling Wilburys mě napadlo, že by bylo docela zajímavý odstartovat nový téma, jelikož by mě zajímalo, jak tohle geniální uskupení vnímáte vy, jaký jsou vaše oblíbený písně a kdo je váš favorit, kterej toho podle vás do Traveling Wilburys přinesl nejvíc, a podobně. Tak abych začala, já v Traveling Wilburys jedu už od doby, co jsem poprvý slyšela Georgeovo Cloud Nine, z čehož (údajně) tohle vzniklo; a vzhledem k tomu, že obecnej vývoj hudby v osmdesátejch letech mi už přestává bejt v drtivý většině sympatickej, zjištění, že existovalo i něco takovýho, bylo velice příjemný. Je to nesmírně vyvážená sešlost, opravdu klenot, jestli se to tak dá nazvat... mně to tedy osobně tak připadá.
Highlights dle mého úsudku: Margarita, Inside Out (to má mimochodem zajímavej klip), Wilbury Twist (tohle ostatně taky), Heading For the Light, She's My Baby, pochopitelně Handle With Care a End Of the Line, v jejich podání Nobody's Child (obzvlášť Bob Dylan v tomhle zní jako nádherně osiřelý dítě), a je docela možný, že jsem něco vynechala.
Ale teď už je řada na vás; prosím, vyjádřete se.
TW se mi dost líběj, je to naprostá pohodovka, dá se poslouchat kdekoliv a kdykoliv. radši mám první album, to druhý (nebo vlastně třetí ) už mě tolik nevzalo. možná je to tim, že už nebyli kompletní
Nikto sa sem nehrnie, lebo to najskor nikto nema...
Hudba by to bola pristupna, ak by bola pristupna. Naposledy to vyslo na CD este v osemdesiatych rokoch, a odvtedy to nikto nevydal. Ani v USA som to nezohnal, nie este tu.
Dlho som to nemal vobec, potom som si nahral zasumenu pasku vol. 1 a vol. 2 (myslim tym Tom Petty - Full Moon Fever) od kamosa, ktory to mal na starych platniach, tusim zo Supraphonu.
Prednedavnom som sa konecne dostal k nejakemu napalenemu CD a minuly tyzden som stiahol vol. 3 (ale este som to nepocul).
Nech zije Direct Connect!
Kdo to chce slyšet, ten si to vždycky nějak sežene. Nemyslím si, že by jejich desky byly nějak extra nedostupné. Podle mého stojí za to si je sehnat, je to fakt skvělá hudba.
Rigby píše:Kdo to chce slyšet, ten si to vždycky nějak sežene. Nemyslím si, že by jejich desky byly nějak extra nedostupné. Podle mého stojí za to si je sehnat, je to fakt skvělá hudba.
Dnes uz ano. Mal si to skusit u nas pred tromi rokmi
Já jsem vždycky cokoli od Beatles nakupoval v Marco Music v Praze na Náměstí republiky, ale sólovky ze 70´s tam nemaj (např.McCartney nebo Ram)...a pak byl ještě jeden krám u Bílý Labutě ale ten už asi zrušili. A v Kotvě měli akorát tak předraženou Antologii
Pani, ak tam maju original Wilburyovcov jednotku, tak zajtra sadam na vlak a prejdem tych par stoviek kilakov... Alebo mi ich niekto behnite kupit a poslite mi ich postou. Kludne si mozete dat 100% prirazku. Hrozne rad vam zaplatim.
Od Traveling Wilburys jsem slyšela jen 2 písničky a to Anything You Want a Proud Mary. Je to stažený z netu, a tak jen doufám, že to je od nich, protože ani na jednom CD nejsou psaný... Jsou to celkem hezký písničky, až na smyčce v Anything You Want.
TW jsou moc prijemna muzicka, jednoducha, takze posloucham tak 2x rocne. Mnohem radeji mam jejich videolipy...mimochodem jejich atmosefa se tahne i do Pettyho klipu.
Už mám celkem naposlouchaný obě jejich CD a musím přiznat, že se mi opravdu líbí. Těžko vybrat nějaký nej písničky, ale opravdu jsem si oblíbila Congratulations, Tweeter and the monkey man, Inside out, Wilbury twist a bylo by toho ještě dost. Jejich alba mi přijdou celkem jednolitý a tak je složitý něco vyzdvyhnout. Rozhodně je to pohodová a příjemná muzika!
Zkus WinMX, tam seženeš i to, o čem se ti v životě nesnilo A najdi si tam týpka, co se jmenuje wilbury9111, kterej ti to při troše přimlouvání dá ochotně stáhnout.
Jo, WinMX je vážně super! Včera večer se měly všechny klipy pěkně stahovat, běžel přes noc a nic jinýho jsem po něm nechtěla. Ráno jsem zjistila, že asi 5 minut potom, co jsem šla spát se zasek a napsal, že se musí vypnout! Pěkně mě to dožralo!
Ale zatím jsem viděla kousek Handle with care a nějak mě to neuchvátilo. Stáli tam v kruhu a zpívali, možná přijde strhující závěr. Je pravda, že to byla asi jen minuta a půl.
Handle With Care má super atmosféru... Taky vem v potaz, že se to nedá porovnávat s klipama současný doby, páč tohle je rok '88, což je, dá se říct, ještě takovej úsvit videoklipů. Ale osobně je můj favorit video k Inside Out.