* T R A V E L I N G * W I L B U R Y S *

diskusní fórum věnované osobě George Harrisona
EskiMO
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EskiMO »

Tak som si už aj ja kúpil toto nové vydanie :D Konečne, že to vydali - prvé šumy o tom, že to má vyjsť som totiž zachytil už pred takmer 4 rokmi...

K tomu umiestneniu na #1 - je to výborné, ale nepovedal by som, že prekvapujúce - ani v porovnaní s tým, že pôvodné vydania sa na vrchol rebríčka nedostali. Je tu totiž jeden zásadný rozdiel - kým v 1988om to bol album akejsi neznámej novej skupiny Traveling Wilburys, o ktorej nikto nevedel čo je zač a ani na obale neboli uvedené pravé mená jej členov, teraz v roku 2007 vyšlo dlhoočakávané vydanie 2CD+DVD superskupiny, ktorú každý pozná, resp. minimálne pozná jej členov... keď k tomu pripočítame neodmysliteľnú a všadeprítomnú reklamu, inak to snáď ani nemohlo dopadnúť... :wink:

Btw. zohnali ste niekto vydanie DeLuxe? Lebo na oficiálnej stránke Wilburys je "SOLD OUT" a aj predavač v obchode, kde som si kupoval klasickú verziu mi povedal, že vraj DeLuxe sa nikde nedá zohnať... všetko vraj vykúpili pre nemeccký a holandský trh a zrejme sa s tým chystajú kšeftovať, vydražiť na e-Bay za horibilné sumy a pod.

A ešte sa spýtam - tá verzia Runaway, čo je na CD3 je údajne nanovo remixovaná Jeffom Lynneom a Dhanim Harrisonom - ja som ale pôvodnú nikdy nepočul (samozrejme mám na mysli pôvodnú verziu od Traveling Wilburys, originál od Dela Shannona veľmi dobre poznám), aký je tam rozdiel? A čo je pravda na tom, že na Runaway od TW sa podieľal aj samotný Del Shannon?
It's all in the mind, you know...
bobophon
Nováček
Nováček

Příspěvek od bobophon »

Obrázek

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/40568018/WilburJeff.rar
pass:

Kód: Vybrat vše

bobophon
P.S. Ani bych netušil, že se takový CD vyrobilo u nás :)
marko herman
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od marko herman »

Já jsem naštěstí tu limitovanou verzi sehnal, ale jen proto, že jsem jí měl objednanou cca 2 měsíce před vydáním. V den vydání již údajně koupit nešla. :?:
Krokodýlek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krokodýlek »

Ahoj lidi, sháním od Traveling Wilburys jednu věc, doufám že to napíši správně - My Back Pages - dá se někde sehnat ve slušné kvalitě? a ještě něco - ve studiové verzi asi nevyšla, co? A nevíte co je to za koncert kde tuto skladbu hrají?
Jan K
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od Jan K »

No, Traveling Wilburys to teda nejsou. My back pages zpívají postupně: Roger McGuinn, Tom Petty, Neil Young, Eric Clapton, Bob Dylan a George Harrison. Kytarové sóla mají Eric a Neil. A muzikantů něurekom... Album, na kterém to je, se jmenuje 30th anniversary concert tribute, je to pocta Bobu Dylanovi k třicátému výročí na hudební scéně. Mně se tohleto album líbí, jinak bych si to nekoupil...
Krokodýlek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krokodýlek »

A dá se toto album sehnat u nás? To co jsi napsal je přesný název?
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Krokodýlek:

Je to koncertní záznam z Madison Square Garden 16.10.1992, oficiálně vyšlo na 2CD v roce 1993 pod názvem "Bob Dylan - The 30th Anniversary Concert Celebration".

Album pohříchu nepřináší kompletní záznam koncertu: chybí tam - bohužel - vystoupení Sinéad O'Connor, což mne osobně velmi mrzí.
Na VHS vydané paralelně s 2CD ovšem Sinéad je.
Silver sun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Silver sun »

EskiMO
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

DeLuxe verzia

Příspěvek od EskiMO »

Dobrá správa pre všetkých, ktorí nezohnali DeLuxe verziu - od 20. novembra budú na trh dodané ďalšie kusy! :D 8)

zdroj: http://www.travelingwilburys.com/pr2.html
rianyka
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Re: DeLuxe verzia

Příspěvek od rianyka »

EskiMO píše:Dobrá správa pre všetkých, ktorí nezohnali DeLuxe verziu - od 20. novembra budú na trh dodané ďalšie kusy! :D 8)

Nevíte, jestli by se to dalo někde na netu zamluvit předem?
EskiMO
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Re: DeLuxe verzia

Příspěvek od EskiMO »

rianyka píše:
EskiMO píše:Dobrá správa pre všetkých, ktorí nezohnali DeLuxe verziu - od 20. novembra budú na trh dodané ďalšie kusy! :D 8)

Nevíte, jestli by se to dalo někde na netu zamluvit předem?
myslím, že táto nová verzia, označovaná ako Second Deluxe Edition sa zatiaľ ešte nedá objednať nikde... treba ale sledovať http://www.TravelingWilburys.com a spamätať sa minimálne mesiac vopred...

pôvodnú DeLuxe verziu je údajne ešte stále možné objednať napr. cez Amazon.com, aj keď samotný Amazon ju už nemá, avšak vie sprostredkovať predaj od iných "sellers" (po slovensky priekupníkov)... tu je link: http://www.amazon.com/Traveling-Wilbury ... 244&sr=8-2 Osobne si ale myslím, že lepšie je počkať na Second Edition...
rianyka
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od rianyka »

Díky za radu! :wink:
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Re: * T R A V E L I N G * W I L B U R Y S *

Příspěvek od Park »

Koupil jsem si tu limitovanou verzi (Second edition 2.verze) a pro srovnání jsem si koupil i normální verzi.
Rozdíly jsou minimální. Limitovaná má modrý obal. Normální šedivý. Booklet limitované verze je v tvrdých deskách a těžko se prohlíží(x normální booklet v normální verzi). Jedinou novou věcí v limitované verzi je spousta malých fotek na dvou stránkách. Tím chci říct, že pokud jste si koupili normální verzi a váháte zda si koupit i limitovanou, nekupujte limitovanou verzi. Případně pokud se rozhodujete zda koupit tu či onu. Normální verze je o hodně lepší a levnější.
to se vrací kolibřík
leon66
Světová star
Světová star

Re:

Příspěvek od leon66 »

Loraine píše:Od Traveling Wilburys jsem slyšela jen 2 písničky a to Anything You Want a Proud Mary. Je to stažený z netu, a tak jen doufám, že to je od nich, protože ani na jednom CD nejsou psaný... Jsou to celkem hezký písničky, až na smyčce v Anything You Want. :?
Nejsem tady moc dlouho,takže si pročítám starší diskuze a narazil jsem na tohle.Oni TW nahráli Proud Mary?Není to omyl?Doteď jsem si myslel,že TW mám kompletní a teď tohle...Nevíte někdo,jak je to doopravdy?
Obrázek
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Pochopitelně, že to NEJSOU Traveling Wilburys.
Nahrávka Proud Mary, kde se čirou náhodou zjevují i dva Wilburys, pochází z 19.2.1987, čili z doby, kdy se Harrisonovi ani Dylanovi o Wilburys ještě ani nezdálo... a tito dva zkrátka spolu s ještě dalšími (včetně autora Proud Mary Johna Fogertyho) vystoupili jako hosté na koncertě Taje Mahala v klubu Palomino. Toť vše.
Čekám, až nějaký chytrák začne vydávat nahrávky Rutles za ztracené skladby Beatles... :D
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
leon66
Světová star
Světová star

Příspěvek od leon66 »

Vřelé díky za informaci :D
Obrázek
Monthy1990
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od Monthy1990 »

konečně se mi dostalo do ruky první album této superskupiny a...jsem nadšen ! čiší z něj naprostá pohoda, uvolněnost, album jako celek skvěle drží pohromadě. Harrison tímhle počinem u mě hodně stoupl a uvažuju že si obstarám některé další solove projekty ( zatím mám jen ATMP a Concert for bangladesh ), případně i další kousky TW ( ikdyž Orbison mi bude scházet )
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Pořiď, pořiď, neprohloupíš! I když ten další kousek od TW je už bohužel jen jeden.
Try to see it my way...
leon66
Světová star
Světová star

Příspěvek od leon66 »

Oživuji tohle téma, protože bych se rád zeptal, nemá-li někdo ze zde přítomných k dispozici LP vydané Supraphonem. Potřeboval bych naskenovat sleeve-note k této desce.
Díky a tak podobně, že ano. :D
Obrázek
Beaver
Krajská superstar
Krajská superstar

Příspěvek od Beaver »

Jediné místo, kde jsem to našel je tady http://www.s-antikvariat.cz/lp-desky/lp ... -4079.html. Při troše dobré vůle to lze přečíst, ale možná chceš něco jiného.
Odpovědět