Koncerty Beatles aneb Beatles live!
-
- Lokální hvězda
- Kontaktovat uživatele:
Koncerty Beatles aneb Beatles live!
Jakej koncert (resp. nahrávka z koncertu) Beatles se Vám líbí? Oficiálně vyšlo jen Live at BBC a Live at Hollywood bowl 1964 (to vyšlo snad jen na LP v 70. letech). Klipy z některých koncertů rovněž vyšly na Anthology CD a DVD.
Já osobně mám hodně rád nahrávky ze Star Clubu z konce roku 1962, pak vystoupení Beatles v Melbourne 1964 a Shea Stadium 1965.
Já osobně mám hodně rád nahrávky ze Star Clubu z konce roku 1962, pak vystoupení Beatles v Melbourne 1964 a Shea Stadium 1965.
těžko říct. hamburský koncerty z konce r. ´62 maj dokumentární hodnotu, ale kvalita záznamu bohužel dosti pokulhává. upřímně řečeno, nevim, takle jsem o tom nikdy nepřemejšlel...
správnej hardcore fanoušek by určitě prohlásil, že nejradši má ten půlminutovej záznam Putting on the Style z Wooltonu ´57. zní to, jako když si zpívá kotelník v práci... kéž by se někdy na světlo boží dostaly obě písničky tenkrát natočený...
správnej hardcore fanoušek by určitě prohlásil, že nejradši má ten půlminutovej záznam Putting on the Style z Wooltonu ´57. zní to, jako když si zpívá kotelník v práci... kéž by se někdy na světlo boží dostaly obě písničky tenkrát natočený...
Celkem zajímavej je koncert z Japonska, kde hrajou Paperback Writer, při kterým se jim moc nepovedl začátek a tak na Georgeovo mávnutí rukou zaječí obecenstvo, takže se to celkem zamaskuje. Taky tam hrajou Yesterday v obsazení pro 2 kytary, basu a bicí (bez nastřiženýho kvartetu). Rovněž zajímavý podání. 

Byly i koncerty, kde naopak podlaďovali o půl tónu níž (v Show Eda Sullivana). Oni si takovýhle fígle mohli dovolit. Nutno říct, že Yesterday od G je docela výtěr hlasivek, a že i Paul měl co dělat.
Ještě mě překvapilo, že měl Paul celou dobu povolený mikrofon
, který mu pořád uhýbal, takže ho občas nebylo slyšet. To mi k Japoncům moc nepasuje. 
Ještě mě překvapilo, že měl Paul celou dobu povolený mikrofon

-
- Krajská superstar
- Kontaktovat uživatele:
To jo. Yesterday od G je drsný. Ale jak už jsem psal, dnes už by to Paul asi nezvládl. Připadá mi, že tak jak měl tenkrát namále od G, dnes má na mále s původnim F. Ale nic proti němu!!!
S tim podladěnim u Eda Sullivana jsem si toho taky všimnul. Ale na jiným koncertu ne. Je ještě nějakej koncert podladěn o půl tón?
S tim podladěnim u Eda Sullivana jsem si toho taky všimnul. Ale na jiným koncertu ne. Je ještě nějakej koncert podladěn o půl tón?
OPRAVA
Musím opravit jednu chybu. Na již zmiňovaném koncertu v Japonsku, myslím hned ten první, mají Beatles podladěno o půl tónu níž, protože byli unaveni z předchozích vystoupení. Tudíž Yesterday hrajou ve Fis (Lennon sice hraje hmaty akordů do G dur, ale zní to o půl tónu níž tedy ve Fis dur). I tak měl McCartney co dělat.
S tím laděním to může být taky trochu jinak. Ladění může být normál, ale rychlost záznamu může být jiná. Někde jsem četl, že na to má vliv frekvence v síti(v USA 60Hz,Evropa 50Hz). Třeba koncertní film stones Lets Spend tonight together jede taky o půl tónu doleji, ale jsou verze, kde to jede normál. johnny
-
- Lokální hvězda
- Kontaktovat uživatele:
To s tou normou se ale týká jen filmů (24fps) převedených do PALu (25fps), ne? To se stalo např v případě VHS verze (možná i DVD) filmu AHDN. Proto mi vždycky She loves you z AHDN přišla "divná" oproti studiový nahrávce, ale ve skutečnosti je to ta samá verze, akorát puštěná v trochu jiný rychlosti...
To už jsou moc odborný debaty, tady bych musel sklapnout a debatu opustit... Ale pokud se sejdou odborníci na televizní techniku a barevný systémy, prosím, ať si klidně diskutujou.
Ale jednu věc mi to připomnělo: když jsem měl možnost sehnat DVD v NTSC a chtěl jsem vědět, jestli mi bude fungovat v mém přehrávači, dostalo se mi od prodejců, výrobce a dalších odborníků celé škály odpovědí, které by se daly shrnout asi takto: ANO-NEVÍM-NE. Nakonec jsem to zkusil a ANO byl osprávně:-)
No, je to tady o koncertech Beatles, tak raději z5 k nim, ne?
Ale jednu věc mi to připomnělo: když jsem měl možnost sehnat DVD v NTSC a chtěl jsem vědět, jestli mi bude fungovat v mém přehrávači, dostalo se mi od prodejců, výrobce a dalších odborníků celé škály odpovědí, které by se daly shrnout asi takto: ANO-NEVÍM-NE. Nakonec jsem to zkusil a ANO byl osprávně:-)
No, je to tady o koncertech Beatles, tak raději z5 k nim, ne?
-
- Lokální hvězda
- Kontaktovat uživatele:
Jo, Hollywood bowl... škoda jen že to tehdá nevydali hned.. Beach Boys něco podobnýho udělali a v roce 1964 tak měli první "živý" album v historii, který se dostalo na vrchol US hitparády
.
Taky je mi líto, že videozáznam z Hollywood bowlu 64 je v tak mizerný kvalitě... bejt to pořádně natočený, tak z toho mohlo dneska bejt perfektní DVDčko...

Taky je mi líto, že videozáznam z Hollywood bowlu 64 je v tak mizerný kvalitě... bejt to pořádně natočený, tak z toho mohlo dneska bejt perfektní DVDčko...

Mně se nejvíc líbí vánoční a silvestrovský Hamburg 62. Tam teda hráli málo vlastních skladeb, většinou covers, ale ta muzika měla přes veškeré technické nedostatky záznamu, parádní odpich. Z pohyblivých obrázku se mi líbí Shea Stadium. Hollywood Bowl - to co mám já na VCD je podle mne amatérský film doplněný zvukem z ofic. živáku. Jen pro hardcore fans. Technicky nejlepší je asi to Tokyo, ale ten koncert podle mne už nemá moc tah na branku. johnny
-
- Lokální hvězda
- Kontaktovat uživatele: