Koncerty Beatles aneb Beatles live!

diskusní fórum o skupině Beatles
luke_bunda
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Koncerty Beatles aneb Beatles live!

Příspěvek od luke_bunda »

Jakej koncert (resp. nahrávka z koncertu) Beatles se Vám líbí? Oficiálně vyšlo jen Live at BBC a Live at Hollywood bowl 1964 (to vyšlo snad jen na LP v 70. letech). Klipy z některých koncertů rovněž vyšly na Anthology CD a DVD.

Já osobně mám hodně rád nahrávky ze Star Clubu z konce roku 1962, pak vystoupení Beatles v Melbourne 1964 a Shea Stadium 1965.
Rigby
Manager
Manager
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rigby »

Co se týká obrazového záznamu, tak nejvíce se mi líbí Shea Stadium. Když vezmu živé nahrávky, hodně často poslouchám kompletní záznam vystoupení z Hollywood Bowl, které vyšlo na bootlegu jako 2CD v docela dobré kvalitě.
dr. Halíř
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od dr. Halíř »

těžko říct. hamburský koncerty z konce r. ´62 maj dokumentární hodnotu, ale kvalita záznamu bohužel dosti pokulhává. upřímně řečeno, nevim, takle jsem o tom nikdy nepřemejšlel...
správnej hardcore fanoušek by určitě prohlásil, že nejradši má ten půlminutovej záznam Putting on the Style z Wooltonu ´57. zní to, jako když si zpívá kotelník v práci... kéž by se někdy na světlo boží dostaly obě písničky tenkrát natočený...
j.babel

Příspěvek od j.babel »

Swedish Live Show - vystoupení před neječícím publikem v Karlaplanstudio Stockholm z 24.10.1963 je k mání jako bootleg. Sedm písniček, asi 19 a půl minuty celé věci. Nevím, jestli je to můj nejoblíbenější koncert, ale má to slušnou kvalitu a zvláštní náladu.
Rigby
Manager
Manager
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rigby »

Na záznamu ze Švédska mi chybí ta živost, která je na jiných záznamech. Kvalita je ovšem vynikající.
Keram

Příspěvek od Keram »

Celkem zajímavej je koncert z Japonska, kde hrajou Paperback Writer, při kterým se jim moc nepovedl začátek a tak na Georgeovo mávnutí rukou zaječí obecenstvo, takže se to celkem zamaskuje. Taky tam hrajou Yesterday v obsazení pro 2 kytary, basu a bicí (bez nastřiženýho kvartetu). Rovněž zajímavý podání. :lol:
Onder
Krajská superstar
Krajská superstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onder »

A navíc o tón výš. Od G. Dnes má Paul co dělat, aby Yesterday zvládnul od původního F :) No už neni nejmladší...
Keram

Příspěvek od Keram »

Byly i koncerty, kde naopak podlaďovali o půl tónu níž (v Show Eda Sullivana). Oni si takovýhle fígle mohli dovolit. Nutno říct, že Yesterday od G je docela výtěr hlasivek, a že i Paul měl co dělat.

Ještě mě překvapilo, že měl Paul celou dobu povolený mikrofon :( , který mu pořád uhýbal, takže ho občas nebylo slyšet. To mi k Japoncům moc nepasuje. :D
Onder
Krajská superstar
Krajská superstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onder »

To jo. Yesterday od G je drsný. Ale jak už jsem psal, dnes už by to Paul asi nezvládl. Připadá mi, že tak jak měl tenkrát namále od G, dnes má na mále s původnim F. Ale nic proti němu!!!

S tim podladěnim u Eda Sullivana jsem si toho taky všimnul. Ale na jiným koncertu ne. Je ještě nějakej koncert podladěn o půl tón?
Keram

Příspěvek od Keram »

Nevím. Ještě jsem neviděl :( všechny koncerty, které mám k dispozici.
Keram

OPRAVA

Příspěvek od Keram »

Musím opravit jednu chybu. Na již zmiňovaném koncertu v Japonsku, myslím hned ten první, mají Beatles podladěno o půl tónu níž, protože byli unaveni z předchozích vystoupení. Tudíž Yesterday hrajou ve Fis (Lennon sice hraje hmaty akordů do G dur, ale zní to o půl tónu níž tedy ve Fis dur). I tak měl McCartney co dělat.
j.babel

Příspěvek od j.babel »

Budu mít doma za pár dnů DVD, kytaru mám taky, tak to zkontroluju:-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

S tím laděním to může být taky trochu jinak. Ladění může být normál, ale rychlost záznamu může být jiná. Někde jsem četl, že na to má vliv frekvence v síti(v USA 60Hz,Evropa 50Hz). Třeba koncertní film stones Lets Spend tonight together jede taky o půl tónu doleji, ale jsou verze, kde to jede normál. johnny
luke_bunda
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

To s tou normou se ale týká jen filmů (24fps) převedených do PALu (25fps), ne? To se stalo např v případě VHS verze (možná i DVD) filmu AHDN. Proto mi vždycky She loves you z AHDN přišla "divná" oproti studiový nahrávce, ale ve skutečnosti je to ta samá verze, akorát puštěná v trochu jiný rychlosti...
j.babel

Příspěvek od j.babel »

To už jsou moc odborný debaty, tady bych musel sklapnout a debatu opustit... Ale pokud se sejdou odborníci na televizní techniku a barevný systémy, prosím, ať si klidně diskutujou.
Ale jednu věc mi to připomnělo: když jsem měl možnost sehnat DVD v NTSC a chtěl jsem vědět, jestli mi bude fungovat v mém přehrávači, dostalo se mi od prodejců, výrobce a dalších odborníků celé škály odpovědí, které by se daly shrnout asi takto: ANO-NEVÍM-NE. Nakonec jsem to zkusil a ANO byl osprávně:-)
No, je to tady o koncertech Beatles, tak raději z5 k nim, ne?
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Konečně se mi dostal do ruky oficiální živák Beatles At The Hollywood Bowl - když uvážím podmínky, za jakých to bylo nahráno, tak klobouk dolů před všema!
Try to see it my way...
luke_bunda
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Jo, Hollywood bowl... škoda jen že to tehdá nevydali hned.. Beach Boys něco podobnýho udělali a v roce 1964 tak měli první "živý" album v historii, který se dostalo na vrchol US hitparády :).

Taky je mi líto, že videozáznam z Hollywood bowlu 64 je v tak mizerný kvalitě... bejt to pořádně natočený, tak z toho mohlo dneska bejt perfektní DVDčko... :)
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

To DVDčko bych bral i tak, kdyby bylo... Ono to je tak mizerný? Nevím, kousek je z toho na Anthologii - budu to muset skouknout...
Obecně se musíme smířit s tím, že těmhle koncertům je 40 a více let... achjo...
Try to see it my way...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mně se nejvíc líbí vánoční a silvestrovský Hamburg 62. Tam teda hráli málo vlastních skladeb, většinou covers, ale ta muzika měla přes veškeré technické nedostatky záznamu, parádní odpich. Z pohyblivých obrázku se mi líbí Shea Stadium. Hollywood Bowl - to co mám já na VCD je podle mne amatérský film doplněný zvukem z ofic. živáku. Jen pro hardcore fans. Technicky nejlepší je asi to Tokyo, ale ten koncert podle mne už nemá moc tah na branku. johnny
luke_bunda
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

no co sem slyšel ze zvukovejch i video záznamů, tak koncerty z 1966 mi příjdou už hodně "unavený", jako by to pro ně byla jen povinnost.
Naopak živáky z 1964-1965 jsou většinou perfektní.
Odpovědět