McCartney II
OK, takze kliknutim som si overil, ze ten link nie celkom dobre funguje (treba dat 2x reload aby sa stranka vobec zobrazila), tak to skopirujem aj sem
This was inspired by McCartney's Labrador Retriever puppy. It's not the first time McCartney wrote about a dog: when he was with The Beatles, he wrote a song called "Martha My Dear," which was about his Sheep Dog.
inak ked sa pozriete na tu stranku do sekcie Comments, najdete tam aj ine mozne vysvetlenia, ale ja osobne som najskor nachylny verit tomu oficialnemu...
This was inspired by McCartney's Labrador Retriever puppy. It's not the first time McCartney wrote about a dog: when he was with The Beatles, he wrote a song called "Martha My Dear," which was about his Sheep Dog.
inak ked sa pozriete na tu stranku do sekcie Comments, najdete tam aj ine mozne vysvetlenia, ale ja osobne som najskor nachylny verit tomu oficialnemu...
Re: McCartney II
Opět jedno z chladných a méně úspěšných desek.
Jo Coming Up je hit (ale lepší verze je na turné 89), dále si mi líbí Temporary Secretary (byť se mi líbí na albu Twin Freaks jo Praha), rytmická Nobody Knows. Když slyším Front Parlour představuji si bílé léhké letadlo na oceánem. Summer Day´s song mě nikdy neuchvátila, ale když jsem byl v Londýně najednou úplně zničeho nic se mi vloudila do hlavy. Od té doby ji mám rád. Bogey Music a One of These Days jsou taky dobré.Zde nechápu jak se mezi bonusy sólového alba dostal hit Wings Goodnight Tonight.
Jo Coming Up je hit (ale lepší verze je na turné 89), dále si mi líbí Temporary Secretary (byť se mi líbí na albu Twin Freaks jo Praha), rytmická Nobody Knows. Když slyším Front Parlour představuji si bílé léhké letadlo na oceánem. Summer Day´s song mě nikdy neuchvátila, ale když jsem byl v Londýně najednou úplně zničeho nic se mi vloudila do hlavy. Od té doby ji mám rád. Bogey Music a One of These Days jsou taky dobré.Zde nechápu jak se mezi bonusy sólového alba dostal hit Wings Goodnight Tonight.
to se vrací kolibřík
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší Paulova deska. Myslím to smrtelně vážně.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Tak to já mám trošku jiný názor.Deska není úplně špatná,nicméně já vidím pomyslné vrcholy Maccovy tvorby jinde.McCartney II nepatří k mým oblíbeným,poslouchám ji velice málo.Snesu Coming Up,Nobody Knows,One of These Days a ještě Bogey Music,toť vše.

-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Nepochybně odvážná deska, dělaná stejně jako ta první, ale samozřejmě úplně jiná. Vedle klidných věcí jako Waterfalls je tu optimistická Coming Up (skvělý klip), nadupadná Temporary secretary, a pak zajímavé experimenty jako lehce psychedelická elvisárna Bogey Music, nebo třeba Check my machine. A to nemluvím o tom, co se na album nevešlo (třeba Mr. H. Atom)...
Na konci června 2011 vyšly znovu alba McCartney a McCartney II.
McCartney II má na 1.CD základní album. Na 2.CD jsou bonusy včetně dosud nevydaných písní. Tento bonusový disk je delší než první disk.Bonusový disk obsahuje následující skladby:
Blue Sway (With Richard Niles Orchestration) 4:33
Coming Up (Live At Glasgow,1979) 4:09
Check My Machine (Edit) 5:50
Bogey Wobble 2:59
Secret Friend (Full Lenght Version) 10:30
Mr H Atom/ You Know I´ll Get You Baby 5:55
Wonderful Christmastime (Edit Version) 3:47
All You Horse Riders/ Blue Sway 10:10
Blue Sway je nevydaná věc ke které byl natočen i klip. Coming Up (live 1979) pochází z živého vystoupení Wings. Pravděpodobně je to b strana stejnojmenného singlu. Píseň Check My Machine jsem již slyšeli na předchozím vydání alba na CD. Bogey Woble je šílený song, zní jakoby Paul házel kladivem. Snaha o úplnost tehdejšího materiálu je tedy zřejmá. Secret Friend jsme již slyšeli na předchozím vydání. I když je u písně uvedeno Full Lenght version, není mi známo že by existovala jiná délka písně než je uvedeno. Tato poznámka v závorce je tedy nesmyslná. Mr H Atom je skvělý song, i když dosud nevydaný, většina lidí o ní ví. Poněkud zbytečně je song spojen v jeden track s další nevydanou skladbou You Know I´ll Get You Baby. Mezi těmito písněmi neni žádný spojení a je mezi nimi ticho. Kdyby písně byly rozděleny do dvou tracků asi by to bylo lepší. Singl Wonderful Chrismastime v tomto vydání nahradil původní bonusovou Goodnight Tonigh z minulého vydání. All You Horsides je jeden z nejlepších Paulových songů, vydán až nyní. Zní jakoby Paul byl krotitelem koní v cirkuse. Jediná chyba je opětovné spojení s jinou skladbou Blue Sway, která je v základní verzi bez zpěvu i orchestru.
Přední a zadní obálka jsou stejné jako na LP. K tomu nezveřejněné fotografie např. černobílé fotky Paula s knírem ve svém studiu a Linda ve stejném duchu jako Paul v moři. Texty písní jsou zde také. Jedná se pouze o texty písní na 1CD a tak to vypadá na všech současných Paulových reedicích. DVD je opět jen v luxusním a nedostupném ,,knižním" vydání. K písni Blue Sway byl udělán slabý nový klip, který je součástí toho DVD, na kterém nalezneme i další videozáznamy např. klipy Coming Up,Waterfalls apod. Nové vydání jako vždy obsahuje lísteček s informacemi o brzkém vydání alb Venus and Mars,Wings At the Speed of Sound, Wings Over America, Ram. N druhé straně lístečku je info o již vydaných CD Band On the Run a McCartney.
McCartney II má na 1.CD základní album. Na 2.CD jsou bonusy včetně dosud nevydaných písní. Tento bonusový disk je delší než první disk.Bonusový disk obsahuje následující skladby:
Blue Sway (With Richard Niles Orchestration) 4:33
Coming Up (Live At Glasgow,1979) 4:09
Check My Machine (Edit) 5:50
Bogey Wobble 2:59
Secret Friend (Full Lenght Version) 10:30
Mr H Atom/ You Know I´ll Get You Baby 5:55
Wonderful Christmastime (Edit Version) 3:47
All You Horse Riders/ Blue Sway 10:10
Blue Sway je nevydaná věc ke které byl natočen i klip. Coming Up (live 1979) pochází z živého vystoupení Wings. Pravděpodobně je to b strana stejnojmenného singlu. Píseň Check My Machine jsem již slyšeli na předchozím vydání alba na CD. Bogey Woble je šílený song, zní jakoby Paul házel kladivem. Snaha o úplnost tehdejšího materiálu je tedy zřejmá. Secret Friend jsme již slyšeli na předchozím vydání. I když je u písně uvedeno Full Lenght version, není mi známo že by existovala jiná délka písně než je uvedeno. Tato poznámka v závorce je tedy nesmyslná. Mr H Atom je skvělý song, i když dosud nevydaný, většina lidí o ní ví. Poněkud zbytečně je song spojen v jeden track s další nevydanou skladbou You Know I´ll Get You Baby. Mezi těmito písněmi neni žádný spojení a je mezi nimi ticho. Kdyby písně byly rozděleny do dvou tracků asi by to bylo lepší. Singl Wonderful Chrismastime v tomto vydání nahradil původní bonusovou Goodnight Tonigh z minulého vydání. All You Horsides je jeden z nejlepších Paulových songů, vydán až nyní. Zní jakoby Paul byl krotitelem koní v cirkuse. Jediná chyba je opětovné spojení s jinou skladbou Blue Sway, která je v základní verzi bez zpěvu i orchestru.
Přední a zadní obálka jsou stejné jako na LP. K tomu nezveřejněné fotografie např. černobílé fotky Paula s knírem ve svém studiu a Linda ve stejném duchu jako Paul v moři. Texty písní jsou zde také. Jedná se pouze o texty písní na 1CD a tak to vypadá na všech současných Paulových reedicích. DVD je opět jen v luxusním a nedostupném ,,knižním" vydání. K písni Blue Sway byl udělán slabý nový klip, který je součástí toho DVD, na kterém nalezneme i další videozáznamy např. klipy Coming Up,Waterfalls apod. Nové vydání jako vždy obsahuje lísteček s informacemi o brzkém vydání alb Venus and Mars,Wings At the Speed of Sound, Wings Over America, Ram. N druhé straně lístečku je info o již vydaných CD Band On the Run a McCartney.
to se vrací kolibřík
- makrelaman
- Lokální hvězda
Tieto nové vydania sú veľmi vydarené. Majú perfektný zvuk aj booklety. Na trojdiskovej verzii Band On The Run je úžasné DVD z nahrávania aj fotenia na cover. Mňam, mňam:
Postupne ich kupujem všetky. Najviac sa teším na Ram.
Postupne ich kupujem všetky. Najviac sa teším na Ram.
Dostalo se mi do rukou i jednodiskové vydání alba McCartney II z edice Paul McCartney Archive Collection. Je skoro stejné jako dvoudiskové, jen chybí druhý bonusový disk a zmizela fotka ,, Lindy v moři " i černobílé fotky Paula ze studia. Zůstaly tam fotky jaké jsou ve vydání alba z r.1993, k nim přibyla jen ta kde Paul drží v ruce Jamese a druhou má u cigarety. Texty písní, stejně jako v případě jednodiskové verze Band On The Run z Paul McCartney Archive Collection zůstaly.
to se vrací kolibřík
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Temporary Secretary živě (poprvé 23.5.2015 v Londýně)! Tak to je fantazie!
Jestli dovolíte, tak si trochu zaParkuju. Jednoho dne jsem se vydal na burzu vinylů, která se konala ve městě, kde přežívám. A tam jsem také nakoupil své první desky, což hned vyvolalo motivaci koupit něco, co by je přehrálo a tak se i stalo. Desek je pět, z nichž jedno tvoří Zappovo Absolutely Free, kompletní Traweling Wilburys a poslední dvě jsou Tug of War a McCartney II. Poslední zmíněné jsem si poslechl jako druhé a s poměrně velkým očekáváním, protože Temporary Secretary jsem měl ve veliké oblibě už dříve a věřil jsem, že deska samotná může obsahovat i jiné poklady. Ale stále jsem bral ohledy na smíšené názory lidí, kteří Maccovu dvojku moc nemusí. Poté, co jehla dojela na konec druhé strany, musím říct, že jsem se neměl vůbec čeho obávat. Klasiky (Coming Up a hlavně Temporary Secretary) nezklamaly a nové věci, které jsem neznal, zase náramně potěšily a to i obě instrumentálky. Tři tituly, které se mimořádně líbily jsou On the Way, Bogey Music a Nobody Knows. A teď se chystám na Tug of War a vám přeji pěkný zbytek večera.
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Výborně, vítej do fanklubu alba McCartney II.
U mě už dlouho drtivě vede Nobody Knows. Ta práce s hi-hatkou je neskutečná a třísknutí v 0:37 bych si mohl pouštět pořád do zblbnutí.
(To tak člověk někdy u něčeho má... třeba smích po větě "I just want a Yemenite hole" v Zappově Jewish Princess jsem slyšel za sebou snad tisíckrát.)
Na burzu jsi šel, nebo ses dopravil MHD či jiným prostředkem? Uvítali bychom podrobnější popis cesty.
U mě už dlouho drtivě vede Nobody Knows. Ta práce s hi-hatkou je neskutečná a třísknutí v 0:37 bych si mohl pouštět pořád do zblbnutí.

(To tak člověk někdy u něčeho má... třeba smích po větě "I just want a Yemenite hole" v Zappově Jewish Princess jsem slyšel za sebou snad tisíckrát.)
Na burzu jsi šel, nebo ses dopravil MHD či jiným prostředkem? Uvítali bychom podrobnější popis cesty.
Mě se také hodně líbí On The Way, poprvé mě zaujala až na kazetě. Poslední písničku One Of The Days mám hodně moc rád, takové příjemné zakončení alba. A Nobody Knows a Bogey Music jsou taky dobré. A Blue Sway se mi taky líbí. Mě také děsně zajímá, jak se tam dopravil ZeroCZE.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Dobrá, nebudu vás napínat, na určené místo jsem se dopravil pomocí auta a poté pár kroky pěšky. Všichni, od kterých jsem zmíněné desky koupil, byli štíhlí, chodili sem a tam, aby prohodili pár slov se zákazníky, k čemuž je záhodno říct, že všichni mluvili česky. Počasí bylo poměrně deštivé, ale bez větších komplikací jsem se stejným způsobem dopravil také domů.
...teplota, tlak, rosný bod? Byl jsi ve skupině A nebo B? Tankoval jsi cestou benzín? Co chladič, bez defektů?
Byl jsem skupina B, ale horké chvilky úzkosti, že budu trvale odříznut od zásob s pitnou vodou, což by bylo vskutku nepříjemné, možná bych to ani psychicky neunesl, jsem neprožil. Chladič neutržil jmelím žádný defekt, naštěstí, protože mě by žádná skupina A při tankování zachránit nemohl, protože žádná skupina bohužel se mnou nejela. Na příští cestu se ale vybavím lépe a poletím vzduchlodí a pro případ nouze se mnou poletí také skupina A, kdyby náhodou kiksl i dvanáctý válec, ale to bych dál nerozebíral, neboť to opravdu nemám zapotřebí!