Concert For Bangladesh

diskusní fórum věnované osobě George Harrisona
Odpovědět
Pollack
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Concert For Bangladesh

Příspěvek od Pollack »

V létě 1971 vyšlo Georgovi živé album z koncertu v Madison Square Garden pro Bangladesh.

Na koncert přišli takové hvězdy jako je: Ringo Starr, Bob Dylan a
Billy Preston.
Nejvíc se mi líbí Something, While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun a od Ringa It Don´t Come Easy (podle mě to zazpíval líp než na albu "Ringo").
Co zrovna nemusím je Wah, Wah ; Bangladesh a písničky od Billyho Prestona.
Koncert konečně vyšel i remastrovaný na DVD.
Co si o tom koncertu myslíte?
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od #47 »

Tenhle koncert zbožňuju, hlavně proto že jsem měl možnost slyšet živé nahrávky toho nejlepšího co George kdy složil (alespoň podle mého názoru) tj. My sweet Lord, While my guitar gently weeps, Here comes the sun, Something. Dále se mi líbí Wah-Wah, Bangla Desh i třeba Awaiting on you all a Beware of Darkness. Prostě co se týče George samotného...100% spokejenost. Ringova It don't come easy se taky celkem povedla, takže jediné s čím jsem měl problém byl neposlouchatelný Bangla Dhun, to je záležitost opravdu jen pro úzký okruh milovníků idické hudby a pak písničky od Boba Dylana který mi přijdou všechny na jedno brdo.
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Bylo by vhodné zmínit tu nejen uměleckou, ale i lidskou hodnotu tohoto koncertu. Především v tomhle kontextu je potřeba chápat i písně jako třeba Bangla Desh.
A Bangla Dhun? Přiznám se, že indická hudba není přesně to, co bych pravidelně vyhledával, ale díky Harrisonovi nám zase nezní až tak cize, že? Navíc Ravi Shankar a spol. přišli na tomhle koncertě zahrát za stejným účelem jako všichni ostatní, a navíc - musíte uznat - to svoje ovládají bravurně.
Try to see it my way...
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od #47 »

Jistě, lidská hodnota koncertu by měla být na prvním místě...o to víc mě mrzí že se této akce nezúčastnil Lennon, ale búhví jak to tenkrát bylo :cry: ....pokud jde o Bangla Dhun...určitě se v rámci tohoto typu hudby jedná o kvalitní provedení...ale ruku na srdce...kdo z nás si Bangla Dhun pustí vícekrát než jednou :wink: (já jsem těch 17 minut nedokázal vcelku zkousnout nikdy)
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

No tak určitě to zvládnu snadněji a raději než jiný kousky, ale o tom snad v jiných sekcích tohoto fóra.
Teď vážně, opravdu to není hudba mé krevní skupiny, ale jsem schopnej to strávit v očekávání věcí příštích. Oblíbené kousky jsou na tomhle DVD jinde.
Try to see it my way...
DeaconJohn
Nováček
Nováček

Příspěvek od DeaconJohn »

Jak tu již někdo napsal, v podstatě výběr toho nejlepšího co kdy George napsal, verze While My Guitar... z tohoto koncertu byla první kterou jsem slyšel a naprosto mě dostala! Bangladesh také nemá chybu, George tu zpívá opravdu naléhavě a v celé skladbě je celou dobu takové zvláštní napětí. Jen škoda, že tu nazaznělo více songů z All Things Must Pass.
Co se týká hostů, tak mám určité výhrady... Ringo a Jim spolu s Klausem tvoří spolehlivý spodek, kytaristů je možná až moc, nicméně Clapton je samozřejmě nenahraditelný. Billy Preston a Leon na mě moc velký dojem neudělali, ale klávesy hrají oba skvěle.Jen vokalisté a vokalistky zpívali ne vždy přesně. Part Boba Dylana přeskakuji, jeho zpěv je pro mě neposlouchatelný.Přesto mám tento koncert moc rád a myslím, že je opravdu zásadní událostí v dějinách pop/rock hudby.
Monthy1990
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Re: Concert For Bangladesh

Příspěvek od Monthy1990 »

skvělý koncert,skvělé obsazení...Georgův part, snad až na My sweet lord která se tady moc nepovedla, je vynikající a to včetně Bangla Dhun,ale to je dáno tím že George mě Indií nakazil...
a co se týče zpěvu Dylana,škoda že letos v Ostravě mu to nezpívalo stejně jako tehdy...
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Mám konečně (!) objednanou dvojDVDčkovou verzi tohoto kocertu, tak doufám, že budu provedením a také nějakým bonusovým obsahem potěšen. Jistě někdo máte a znáte, podělíte se o dojmy?
Try to see it my way...
alladik
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od alladik »

Mám, nenechal jsem si ujít hned po vydání, a opravdu potvrzuji - vynikající! Dvojdvd verze mne nadchla:-) Skvělý koncert, skvělé provedení!
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

Tak konečně to mám doma a byl jsem také nadšen. Papírová rozkládací krabička je moc pěkně udělaná, i vkládací booklet, jen jsem v tomhle případě spíše přítelem klasiky - je prostě odolnější. Viděl jsem spoustu podobných balení časem docela odrbaných. Ale zatím vypadá dobře :D Tohle je ale jen kosmetická poznámka za okraj, je to skvělé. Obsah filmu samotného není samozřejmě nic nového, co bychom neznali, ale zvuk je moc pěkně udělaný a obraz mi připadal, jako kdyby to natočili před týdnem a ne před 37 lety (a něco). Bonusy jsou milé a zajímavé. Největší dojem na mě udělal Leon Russell v roce 2005 :lol:
Try to see it my way...
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

R. I. P. Ravi Shankar (92 let) zemřel 11.12.2012 v nemocnici v San Diegu na dýchací a srdeční problémy. :(
to se vrací kolibřík
Odpovědět