Sentimental Journey

diskusní fórum věnované osobě Ringo Starra
Lennolog

Sentimental Journey

Příspěvek od Lennolog »

Tohle bylo Ringovo první sólové album bez Beatles.
Byli to hity z let 1920 a výš.
Skvělé album, ůžasné, perfektní.
Toto album je čisté, jak nejryzejší zlato, tak pěkně nazpívané album.
Kam se hrabou ostatni první sólová alba.
McCartney, Plastic Ono Band a All Things Must Pass se můžou jít zahrabat.
Toto album musela být v roce 1970 bomba.
Myslím že se mnou souhlasíte.
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od #47 »

ad. Lennolog: Tak tohle už je na mě opravdu hodně silný kafe...do teď jsem ty tvoje příspěvky bral s rezervou, ale prohlásit že je tohle nejlepší první sólový album ex-beatla...jsi normální????? All things Must Pass je jedno z nejlepších Harrisnových alb za celou jeho kariéru, Plastic Ono Band je podle mě nejemocionálnější Lennonova deska, album McCartney taky považuju za jedno z Paulových výborných...ale Sentimental Journey těmhle třem nesahá ani po kotníky!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Pollack
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pollack »

to Lennolog:Nejsi trošku divný?
Naposledy upravil(a) Pollack dne sob čer 24, 2006 11:19 pm, celkem upraveno 1 x.
Michal Fokt
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Fokt »

Aby to nebyl nějakej Ringův PR maker... :)
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

No tak je to taky názor, máš na něj právo, ale zajímalo by mě, co Tě k tomu vedlo, Lennologu?
Try to see it my way...
Lennolog

Příspěvek od Lennolog »

j.babel@seznam.cz píše:No tak je to taky názor, máš na něj právo, ale zajímalo by mě, co Tě k tomu vedlo, Lennologu?
Řekl bych že je to dokonce Ringova nejlepší deska, ale vy si to bohužel neuvědomujete.
Paulova první deska McCartney je sračka, Lennonova deska Plastic Ono Band ujde, ale na Ringa to nemá a Georgova deska je sice dobrá, ale není to ono.
Ringova deska je čistá a všechny Beatly tou deskou překvapil.
Když dávali na VH1 videoklip, tak jsem byl dojat, jak Ringo dokázal udělat takový pěkný videoklip.
I ten obal je udělaný perfektně zato ty další ex-beatlovské jsou sračky.
Na McCartneyho 1.LP jsou udělány na albu nějaké obyčejné kuličky nebo co to je.Na Harrisonovém LP je nějaký fousatý Harrison a tři trpaslíci.
A na Lennonovém LP je nějaký ubohý strom, který okoukala Yoko a udělala to taky.
Za to Ringo má album cover takový: Barák a lidi se dívaj z okna, to je nejlepší art cover, když se na něj pořádně podíváte tak vám dojde co tou deskou Ringo myslel.
A ještě k tomu se do toho alba nemotali ostatní ex-beatli.
Takže to všechno udělal Ringo sám a není tam žádný trapný doprovodný zpěv které to jen kazí.
Poslechněte si toto album od začátku až do konce a dojde vám proč jsem říkal že je to nejlepší ex-beatle debut.
luke_bunda
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke_bunda »

Mimochodem - takovej vedlejší dotaz - co zo znamená "Lennolog"? Že by znalec díla Lennyho Kravitze??
Onder
Krajská superstar
Krajská superstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onder »

Na Harrisonově albu je nějaký fousatý Harrison???!!! To je teda opravdu zvláštní, že? :)

A děkuji za upozornění. Vůbec jsem si neuvědomoval, že to je Ringova nejlepší deska.

Mimochodem, už jste si všimli jak je blbej obal na Abbey Road? Jdou na něm nějaký Beatles (většina z nich je navíc fousatá) přes nějakej blbej přechod a ještě k tomu za sebou. Fakt ubohé. A navíc je ta deska plná trapnejch doprovodnejch zpěvů, který to jen kazej. Je to fakt blbá deska. Uvědomte si to!!!
luke_bunda
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke_bunda »

Měli by se oholit.
Michal Fokt
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Fokt »

LOL... :lol: co dodat
helterskelter
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helterskelter »

No, to teda jo, jediny, co je na tom Harrisonove obalu dobry je to, ze ten trpaslik byl vyroben v Ceskoslovensku :) Jinak je to fuj fuj, hnus fialovej..... :lol:
When the night is cloudy there is still a light that shines on me...
Obrázek
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od #47 »

Tak jsem ani netušil, že album McCartney je u vás docela v nemilosti...no prosti gustu žádný dišputát...mě se moc líbí, k tomu se ale vyjádřím jinde. Pokud jde o Sentimentel Journey...určitě nepatří k těm vyloženě slabým deskám, mě kdysi docela mile překvapila, je to ale úplně jiný typ hudby než poslouchám a už jenom to že se Ringo nepodílel na jediné písničce...možná jsem se nechal trochu unést, ale těžko zkousávám když se někdo takhle dotkne All things must past a o Plastic Ono Band ani nemluvě.

Co se týče obalů...faktem je že většina Ringových starších desek má ty obaly docela vtipné (4th, Bad boy, Stop & Smell The Roses, Good night Vienna atd...), ale právě ten dům na SJ mi vůbec nic neříká.

A jinak...bohužel Georgovi moc štěstí ten českej trpajzlík nepřinesl :?
timothy
Světová star
Světová star

Příspěvek od timothy »

Album se sice hezky poslouchá, má příjemnou melodii, ale pro vícenásobný poslech se vůbec nehodí. Ringo nám aspoň přiblížil staré hity, ale na frekventovanější poslech tohle album nejde. Takže melodie dobrá, ale tím to asi končí. Nehodí se pro běžného posluchače. A srovnávat tohle album s All thing muss past ? To přece vůbec nejde. Harrisonovo album je přece super. Plastic Ono Band sice není takový hudební poklad jako All thing muss past, ale má taky celkem dobré písně. Album McCartney se dá taky poslouchat, i když mi ta deska pořád připadá taková nedokončená, spíše jako demonahrávky. Takže kdybych je porovnal, tak jednoznačně u mě vyhrál Harrison s All thing muss past.
Eggman
Nováček
Nováček

Re: Sentimental Journey

Příspěvek od Eggman »

McCartney, Plastic Ono Band a All Things Must Pass se můžou jít zahrabat.
Toto album musela být v roce 1970 bomba.
Myslím že se mnou souhlasíte.[/quote]

Naprosto souhlasím, ba dokonce si myslím, že nejlepší a nejavantgardnější písničky od Beatles jsou Don´t Pass Me By a Octopus´s Garden, které předběhly svou dobu minimálně o dvacet let a jejich kompozice připomíná moderní vážnou hudbu :D
SheLenka
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od SheLenka »

Trochu se zpožděním jsem si přečetla celé Lennologovy příspěvky v této sekci a musím příznat, že mi od smíchu vyhrkly do očí slzy. Lennolog nám vlastně prodlužuje život tím, že se smějeme, ale zkracuje tím, jak nás naštvává (autocenzurou jsem vyměnila trefnější slovo za toto slušné).
Pollack
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pollack »

Máš pravdu.Taky jsem si přečetl ůplně všechny jeho příspěvky v celém fóru a brečel jsem smíchy.
Lennolog je buď blbec, nebo komik :lol: :lol: :lol:
alladik
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od alladik »

Na Ringově albu (a nejen tomhle) je nejhezčí ten jeho obal :lol:

Je fakt, že tahle deska se nedá pořádně hodnotit. Bylo to LP nahrané "pro mámu", jak v nějakém rozhovoru Ringo zmínil, a obsahovalo šlágry, které jeho maminka a její generace poslouchala. Takže poslechnout se dá, posluchači navíc umožní nahlédnutí do jiné oblasti hudby, kterou asi obvykle neposlouchá, ale srovnávat ji s debuty ostatních Beatles (a zvláště All Things Must Pass) mi přijde nejen divné, ale vůči Ringovi i nefér. Vůbec myslím, že by se měla brát jako spíš taková Ringovka bokovka z doby Beatles, něco jako první alba G.Harrisona (Wonderwall Music a Electronic Sounds) - ostatně tak i vznikala, Ringo neměl moc práce, do rozchodu Beatles se nijak nemotal, naopak by si určitě přál, aby k němu vůbec nedošlo, a proto nahrál tohle. Jinak není pravda, že s touto deskou nemají ostatní Beatles nic co do činění - Paul McCartney je uveden u jedné z písní jako producent a aranžér (dašlími byli např. G. Martin, M.Gibb, E.Bernstein atd.)

Je taky pravda, že tohle album má určité kouzlo nechtěného - když vezmeme Ringův hlasový rozsah, k tomu velkolepou aranží písní... Omo to náhodou nezní vůbec špatně, lehce jako vtípek, ale míněno vtípek laskavý a v dobrém smyslu - ostatně některé aranže jisté "zábavnosti" nebo "vtipnosti" (prostě tomu, že to nebylo bráno zcela vážně) nasvědčují.
j.babel
Světová star
Světová star

Příspěvek od j.babel »

A víte, že si to album někdy docela rád pustím? Snad pro odlehčení, pro změnu, co já vím, někdy se docela i pousměju. Není to z mé strany výsměch desce, ale laskavé pousmání.
Lze snad souhlasit s p. Matznerem, když píše něco v tom smyslu, že Ringovy verze jsou jen matným odleskem verzí původních. To ano, ale Ringo je v pohodě a na swingaře si rozhodně nehraje. Chtěl jen natočit album písniček pro mámu, což může být u hudebníka jeho postavení samo o sobě dobrým důvodem ke vzniku desky. Stejně tolerantně ji přijalo i tehdejší publikum - umístění v hitparádách je na obou stranách Atlantiku až překvapivě dobré.
Jeho verze Stormy Weather zůstala nevydána (bootlegisté však jistě znají). Rozhodně ne pro Ringův slabší zpěv, ten nevybočil ze standardu celé desky. Aranžér tentokrát ujel trochu víc, než je zdrávo. Bráno samozřejmě optikou jiných verzí - ten škubavý rytmus se mi k té písni také nějak nehodí.
Try to see it my way...
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Tak vidím že každý tady hodnotí album globálně. Já to vemu podle písní. Album jako takové fajn. Kdybych měl vybrat jen jednu z těch lepších písních byl by to jednoznačne hned ten první song a to titulní Sentimental Journey. Klip k písni myslím režíroval Neil Aspinnal. No a ta skladba pod kterou je aranžensky podepsán Paul McCartney se jmenuje Stardust. Album produkoval George Martin. Byl jsem překvapen kolik slavných jmen je podepsáno pod Aranžmá vč. Richarda Perryho (hlavně si ho vybavíte s albem RINGO), Klaus Vormann, Paul,Maurice Gibb z Bee Gees. Stormy Weather jsem slyšel a opravdu by to byla slabší píseň. Které skladby se mi opravdu líbí: Sentimental Journey, Whispering Grass,Bye Bye Blackbird se svým aranžmá hodně odlišuje od ostatních-je mnohem lehčí, skoro spíš popěvek,Have I Told You That to Love You ta je hodně aranžensky bohatá snad vše na co si vzpomente já si ji pamatuju kvůli závěrečným houslím, Let the Rest of the World Go By ta se výborně hodí na konec alba. Na albu zpívá Ringo dobře a orchestr dává vynikající výkon.
to se vrací kolibřík
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Zůstala nevydaná i Ringova píseň When I Come To Town, nahraná během Sentimental Journey. Naštěstí zůstala zachována a my si ji můžeme poslechnout, svým stylem mezi rockabilly a country se vymyká stylu alba a asi proto nebyla na albu použita.
to se vrací kolibřík
Odpovědět