Flowers in the dirt

diskusní fórum věnované osobě Paula McCartneyho
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Re: Flowers in the dirt

Příspěvek od verjan2 »

Park píše:,,Tak dnes Kytičky vyšly". Vážně ?
Samozřejmě. Stačí hledat. Třeba zde http://www.musicrecords.cz/catalogue/hu ... -dirt-2cd/ nebo na Amazonu. Vše skladem. V kamenných shopech už dlouho CD nekupuji, neboť jsou mnohem dražší.

Na webu je nejen demo k This One, ale také právě k Distraction.
"Congratulations, gentlemen, you've just made your first number one."
ZeroCZE
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od ZeroCZE »

Parku, jestli si chceš album před zakoupením poslechnout, tak na Spotify je klasická i special verze.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Díky za info, ale já si počkám na normální 2 CD fyzický nosič (už jen kvůli bookletu apod.). Jsem též zvědavý jak zvukově kvalitní je první CD.
to se vrací kolibřík
Onder
Krajská superstar
Krajská superstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onder »

Bontonland má 2cd na prodejnách.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Tak už mám 2 CD doma. Ale podrobnější popis, sem hodím až později. Nejdříve se věnuji v minulém týdnu pořízených rock n rollech (CD 100 Hits Rock´n Roll vč. Wholla Lotta Shaking Going On, Will You Love Me Tommorow- z Policejní akademie z motoklubu Modrá ústřice, Come Go With Me, Cumberland Gap, Be -Bop a Lula, Let´s Dance, Red River Rock a další hity Chucka Berryho a Jelly Lee Lewise a Carla Perkinse). Dále Billy Swam-Greatest Hits (vč. I Can Help, co proslavil opilý Ringo v r.1987 ), Elvis Presley - Greatest Hits (3 CD v plechové krabici), Elvis is Back (song Fever), Elvis Aloha in Hawaii 1973 (Fever-live), Frank SInatra- The Very Best of Lovin´and Swingin all Night Long (vč. September Song), Gene Vincent-4 CD six classic albums plus bonus singles (vč. Summertime i jeho LP z r. 1958 kde je též Summertime), The Essential George Gershwin (Summertime) i jazzové LP Gershwin pořízené v Hamburku v r.1958 , Gerry and Pacemakers -The Best of (vč. Summertime),4 CD Phil Spector 1958-1962 (viděl jsem film Phil Spector ze soudní síně s Al Pacinem docela pěkný, ale mě by se líbil o celém jeho životě, aspoň dabing byl dobrej), Ronnie Spector- The Best of (vč. Be My Baby, I Can Hear Music, Try Some Buy Some a její spolupráce s Bruce Sprngsteenem a E-Street Bandem). Dále musím přečíst knihy Vinyl- umění výroby LP desek (za 700 !!! kč, kdyby mě napadalo vyrobit si vlastní šelakovou desku na 78 rpm), a muzicko-detektivní knihu Poslední deska (shánění za vzácným vinylem-podobně jsem to zažíval já v Hamburku při marném hledání šelakové desky Summertime od Beatles na 78 rpm). A ještě musím shlédnou dokumentární filmové záběry lidí pořízené v Hamburku ryze z r. 1960 a to nejlépe z Reeperbahnu. Ale v nejbližších dnech sem Flowers in the Dirt napíšu. Možná už zítra. Zatím jsem rád, že ho vůbec mám.
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

Ale Parku, těch strašlivých překlepů (chyb)...
Whole, Tomorrow, Jerry, Swan, Sinatra, Springsteenem...
Upřímně, já už si s takovýmito výběry dávno nevystačím, potřebuju řadovky, ideálně v nějakých deluxe verzích s metrákem bonusů, nebo pořádně nadupané boxy.

Nicméně na rozbor Flowers jsem zvědav.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Za pravopisné chyby se omlouvám, ale snad každý rocker ví koho jsem myslel.
to se vrací kolibřík
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Tak 2 CD Flowers in the Dirt doposloucháno. Začnu bookletem po otevření se objeví ta fotka co byla už ve vydání na CD v r.1993, je též v modrém pozadí. Uvnitř bookletu jsou 4 černobílé fotografie. Na jedné z nich je Paul s Elvisem Costellem a poslední fotka je ze zadní strany singlu This One. Samotný potisk obou CD s kytkama je velice vkusný a obálka alba je velmi lesklá. Videa jsem si sestavil dle oficiálního tracklistu deluxe vydání tj. všechny klipy a hodinový dokument Put It There. K nim jsem přidal jen tato videa My Brave Face (Original Demo), Flowers In The Dirt (Unboxing video), Paul McCartney – Record Store Day 2017 (obsahující ukázky z Casette Demos - I Don´t Want to Confess, Shallow Grave, Mistress and Maid).

1. CD obsahující ,,remasterované" album, zní úplně stejně jako ve vydání z r.1993 a ke konci se mi zdálo, že nějak ztrácí (oproti verzi z r.1993) dynamiku.

2. CD obsahující jen demonahrávky Paula a Elvise Costella. Z nichž většina je pro fanoušky Paula naprostým překvapením, neboť většina z nich vyšla jen CDs Elvise Costella (ve studiových verzích) a na Paulových albech prostě nebyly. Je zde i The Lovers That Never Were a proto lituju, že Mistress and Maid je jen možné si pořídit si z internetu. Obě samozřejmě v demo verzích a obě pak byly dány na Paulovo CD Off the Ground již studiově upravené. A to je největší nedostatek tohoto druhého CD. Jsou to jen nahrávky s akustickými kytarami, případně klavírem. Trochu víc studiových verzích, které by byly doplněné bicími, varhanami apod. by neškodilo. Také zjistíme, že ne vždy se Paul a Elvis hlasově stihnou.

Nyní CD co jsem si sestavil, coby reakce na nedůslednost nového vydání Flowers in the Dirt, jsou to výhradně písně, patřící k Flowers, které se nedostaly coby fyzický nosič do nového vydání.

Mé CD:
1. Back On My Feet
2. Flying To My Home
3. The First Stone
4. Good Sign
5. This One (demo)
6. Loveliest Thing
7. Party Party
8. Paul McCartney – Record Store Day 2017 (dema ukázky3 songů z Casette Demos)
9. Mistress and Maid (verze z Off The Ground)
10. The Lovers That Never Were (verze z Off the Ground)
11. I Wanna Cry
12. Same Time Next Year
13. P.S.Love Me Do
14. I Love This House
15. Ferry Cross the Mersey
16. Lindiana
17. Return to Pepperland
18. Veronica
to se vrací kolibřík
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

Park píše:Jsou to jen nahrávky s akustickými kytarami, případně klavírem. Trochu víc studiových verzích, které by byly doplněné bicími, varhanami apod. by neškodilo.
Protože to jsou demo nahrávky - u nich většinou nic jiného než ak. kytara nebo klavír ani být nemůže.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Tak už je to týden co vyšlo 2 CD Flowers In The Dirt. Popravdě jsem čekal, při té velké diskuzi co předcházela vydání, ještě větší diskuzi nového vydání poté co se objeví na trhu a my (uživatelé forum brouci.com) si Flowers koupíme a podělíme se zde o své zážitky. Možná je týden moc krátká doba. V každém případě se těším na další postřehy těch, co už nové vydání alba drží v ruce.
to se vrací kolibřík
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Jo, ty demáče jsou moc pěkné. Hlavně The Lovers That Never Were.
Jinak album mě pořád neuchvátilo. Polovina ano, polovina ne. A nepomohl tomu ani nový zvuk.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Tak už mám doma super deluxe vydání Flowers in the Dirt s DVD. Obsahuje 3 CD a 1 DVD. Obsah 1. a 2. CD je stejný jako v levnější variantě. Překvapením bylo 3. CD kde je úplně jiný hudební podklad písní než na 2. CD. 2.CD jsem kritizoval, že jsou to jen akustické kytary nebo klavír, 3.CD těmto písním dodává to správné ač úplně jiné aranžmá, jsou tam bicí apod. Je to opravdu hodně jiné arnažmá, takové nemá ani první ani druhé CD. Kniha o 120 stránkách je plná fotodokumentace nahrávání vč. hudebníků, producentů, Geroge Martina i Davida Gilmoura. Brožuora o fotovýstavě Lindy McCartney s tématikou obalu Flowers je pěkná. Další brožura je o obou verzích klipu This One. Pak jsou tam ještě rukopisy písní a plakáty vč. plakátu singlu Put It There. Balení obsahuje i kód, který jsem zadal a dostal jsem várku dalších písní, které nebyly součástí Flowers (b-strany singlů, 3 písně ,,casette demos" Elvise Costella a Paula). Prostě je to moc pěkné a hlavně drahé (přes 4 OOO kč) a navíc jsem musel pro něj jet vlakem do 120 km vzdáleného města (v Praze nebylo k sehnání) a přesedat vč. právě odjíždějících vlaků, které mě tam měly dopravit a které jsem viděl jen z okýnka a musel čekat na další. Strávil jsem sháňkou alba celý den. Samotné balení je pěkně těžké a je to moje vůbec první album v rámci Archive Collection v Deluxe verzi (s DVD). Samotné DVD je hlavní důvod sháňky alba, neboť klipy My Brave Face (Second Version), This One (Second Version), Party Party, Oue Le Soleil a We Got Married nebyly součástí klipové kolece McCartney Years a já ty klipy tak moc chtěl. Asi nejlepší klip je Figure of Eight. Klip Put it There je zde v černobílé podobě (tedy ne v té modré jak známe z McCartney Years). Škoda, že klip My Brave Face (First version) je tak známý protože i on je pěkný. V té tlusté píbalové knize jsou o těchto klipech podrobnosti vč. data pořízení, i fotodokumentace (z časopisu Club Sandwiches). Jediné co mi vadilo bylo, že každý klip se musel spouštět, není zde žádné play all. Ovšem pravý vrchol klipů jsou dvě verze This One. Ten Indický i ten kaleidoskopický. A protože ten kaleidoskopický dosud nevyšel a internetová verze klipu je nekoukatelná, tak nezbylo nic jiného než si pořídit ofitiální vydání. V té druhé verzi klipu This One bych si klidně zahrál, tancovat tam jak ty hudebníci nebo mít ten klobou jako Wix a v žádném jiném klipu není emblém loga MLP a navíc Paul nám ho znázorní navíc i s jablkem. Tato druhá verze klipu This One je natolik povedená, že bylo do boxu přidáno i video Making of This One. Pak na DVD je hodinový dokument Put it There v dost dobré obrazové kvalitě (bez titulků,všimněte si, že během Rough Ride se obraz stlačí na 16:9). Abych nezapomněl je zde i téměř půlhodinový dokument, ve kterém Paul a Elvis Costello spolu hrají a nahrávají vč. skladeb co nevyšly na původním albu a jsou na druhém CD. Docela zábavné sledování. Asi nejméně zajímavou kapitolou DVD je Producentská sekce (7 minut), ale i ona stojí za vidění. No mohu jen pět chválu. Sice drahé, ale dobré. (Už vidím ty reakce - o nové vydání Sgt. Peppera nemáme zájem, ale Flowers in the Dirt deluxe vydání bereme všemi deseti) :D
to se vrací kolibřík
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

Park píše:Prostě je to moc pěkné a hlavně drahé (přes 4 OOO kč) a navíc jsem musel pro něj jet vlakem do 120 km vzdáleného města (v Praze nebylo k sehnání) a přesedat vč. právě odjíždějících vlaků, které mě tam měly dopravit a které jsem viděl jen z okýnka a musel čekat na další. Strávil jsem sháňkou alba celý den.
Nechápu, proč si to prostě neobjednáte přes inet, když je to pohodlnější, dostupnější a mnohem levnější.
Třeba tady za 3499 http://www.musicrecords.cz/catalogue/hu ... vd-deluxe/
nebo tady za 3398 http://www.filmnadvd.cz/mccartney-paul- ... ty=2246467
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Protože na internetu jsem nikdy nekupoval, neumím to. Já mohu nakoupit jen fyzické zboží a také tak to dělám. Jsem rád, že výjimečně bylo alespoň z řady Archive Collection deluxe Flowers k dostání. Ptal jsem se prodavačky, která byla velmi ochotná - divila se, že jedu navíc s těmi problémy s dopravou takovou dálku z Prahy jen pro tohle zboží, ale co jsem měl dělat ?- zda-li nemá v obchodě ještě nějaké jiné album Paula v deluxe verzi s DVD, ale neměla, nevadí, stejně bych na další neměl.
to se vrací kolibřík
Beaver
Krajská superstar
Krajská superstar

Příspěvek od Beaver »

OT: Parku, mohu vědět, kolik ti je let? Jak to, že nenakupuješ na internetu, vždyť je to strašně pohodlné?! Pošta ti to doručí až domů, zaplatíš dobírku a nemusíš vytáhnout paty z domu. Já skoro v 68 letech takhle nakupuju už léta letoucí.
Park
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od Park »

Není to sice tajné, ale ctím zásady ochrany soukromých údajů a proto neuvedu svůj věk, je to víc než 18 a míň než 68. Jak říkám nikdy jsem na netu nenakupoval a doufám, že ani nebudu. Já si vždy jen najdu v kterém obchodě a hlavně v které pobočce zboží fyzicky (!) mají a pak tam pro něj jdu.
to se vrací kolibřík
Beaver
Krajská superstar
Krajská superstar

Příspěvek od Beaver »

OT: Samozřejmě, je to tvoje věc. Přeji ti příjemné pátrání a cestování. :lol:
verjan2
Zlatý Slavík
Zlatý Slavík

Příspěvek od verjan2 »

Takže je ti 67. Na to, jak skvěle zvládáš(te) diskusní fórum je až s podivem, že neumíš(te) nakupovat přes net, což je stejně jednoduché, jako právě zřídit si účet zde na fóru :D Notabene, když se okrádáte o takový peníze. Nad tím někdy rozum prostě zůstane stát.
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

No, tak já si myslím, že je naprosto jedno, kdo, kdy, jak a kde nakupuje. Je to čistě soukromé.
Sám za sebe můžu říct, že i já si v x případech pro určité zboží nepotravinářského charakteru radši dojdu do kamenného obchodu, než abych použil internehtu. A někdy i na blind. Čili si tady v Liberci klidně obejdu tři, čtyři knihkupectví, než najdu to, co chci (a většinou stejně skončím u Fryče :lol: :lol: ).
Věk s tím nemá co dělat.
Beaver
Krajská superstar
Krajská superstar

Příspěvek od Beaver »

OT: No jo, my z Liberce si to oběhneme ve městě (starý Jarda Fryč je můj kamarád, takže i já tam většinou skončím), ale abych za tím někam jezdil a dělal si z toho celodenní výlet, to bych musel být ještě mladým nadšencem. Jenomže, ono to má i druho stránku. Já sbírám BD filmy v plechových krabicích (steelbooky). Jak by to asi vypadalo, kdybych pro tituly, které u nás nevycházejí jel třeba ke KimchiDVD do Koreje nebo do GB? To by mě to přišlo pěkně draho. Ale jak říkáš, je to každého věc.
Odpovědět