Tak už mám doma super deluxe vydání Flowers in the Dirt s DVD. Obsahuje 3 CD a 1 DVD. Obsah 1. a 2. CD je stejný jako v levnější variantě. Překvapením bylo 3. CD kde je úplně jiný hudební podklad písní než na 2. CD. 2.CD jsem kritizoval, že jsou to jen akustické kytary nebo klavír, 3.CD těmto písním dodává to správné ač úplně jiné aranžmá, jsou tam bicí apod. Je to opravdu hodně jiné arnažmá, takové nemá ani první ani druhé CD. Kniha o 120 stránkách je plná fotodokumentace nahrávání vč. hudebníků, producentů, Geroge Martina i Davida Gilmoura. Brožuora o fotovýstavě Lindy McCartney s tématikou obalu Flowers je pěkná. Další brožura je o obou verzích klipu This One. Pak jsou tam ještě rukopisy písní a plakáty vč. plakátu singlu Put It There. Balení obsahuje i kód, který jsem zadal a dostal jsem várku dalších písní, které nebyly součástí Flowers (b-strany singlů, 3 písně ,,casette demos" Elvise Costella a Paula). Prostě je to moc pěkné a hlavně drahé (přes 4 OOO kč) a navíc jsem musel pro něj jet vlakem do 120 km vzdáleného města (v Praze nebylo k sehnání) a přesedat vč. právě odjíždějících vlaků, které mě tam měly dopravit a které jsem viděl jen z okýnka a musel čekat na další. Strávil jsem sháňkou alba celý den. Samotné balení je pěkně těžké a je to moje vůbec první album v rámci Archive Collection v Deluxe verzi (s DVD). Samotné DVD je hlavní důvod sháňky alba, neboť klipy My Brave Face (Second Version), This One (Second Version), Party Party, Oue Le Soleil a We Got Married nebyly součástí klipové kolece McCartney Years a já ty klipy tak moc chtěl. Asi nejlepší klip je Figure of Eight. Klip Put it There je zde v černobílé podobě (tedy ne v té modré jak známe z McCartney Years). Škoda, že klip My Brave Face (First version) je tak známý protože i on je pěkný. V té tlusté píbalové knize jsou o těchto klipech podrobnosti vč. data pořízení, i fotodokumentace (z časopisu Club Sandwiches). Jediné co mi vadilo bylo, že každý klip se musel spouštět, není zde žádné play all. Ovšem pravý vrchol klipů jsou dvě verze This One. Ten Indický i ten kaleidoskopický. A protože ten kaleidoskopický dosud nevyšel a internetová verze klipu je nekoukatelná, tak nezbylo nic jiného než si pořídit ofitiální vydání. V té druhé verzi klipu This One bych si klidně zahrál, tancovat tam jak ty hudebníci nebo mít ten klobou jako Wix a v žádném jiném klipu není emblém loga MLP a navíc Paul nám ho znázorní navíc i s jablkem. Tato druhá verze klipu This One je natolik povedená, že bylo do boxu přidáno i video Making of This One. Pak na DVD je hodinový dokument Put it There v dost dobré obrazové kvalitě (bez titulků,všimněte si, že během Rough Ride se obraz stlačí na 16:9). Abych nezapomněl je zde i téměř půlhodinový dokument, ve kterém Paul a Elvis Costello spolu hrají a nahrávají vč. skladeb co nevyšly na původním albu a jsou na druhém CD. Docela zábavné sledování. Asi nejméně zajímavou kapitolou DVD je Producentská sekce (7 minut), ale i ona stojí za vidění. No mohu jen pět chválu. Sice drahé, ale dobré. (Už vidím ty reakce - o nové vydání Sgt. Peppera nemáme zájem, ale Flowers in the Dirt deluxe vydání bereme všemi deseti)