MP3 a další nahrávky revivalů

diskusní fórum na téma revivalových skupin
Daimon Danone Terr

Brno-Babylon

Příspěvek od Daimon Danone Terr »

hanan: My jsme nezanevřeli na Brno, to neměj strach :-) Jenom je těžký se někomu vnutit na koncert, když kluci z Glassů mají skvělou pověst a spoustu příznivců - tj. zaručená návratnost investice ze strany pořadatele, víš ? My u vás hráli už třikrát (Mersey, Livingstone, Babylon), ale narváno nebylo teda nikdy. A Babylon to byl průser s propagací, pak jsme se pohádali s majitelem a bylo to :-(

Na TGO zajdu, jak to půjde, jenže zatím se nějak míjíme a TGO zas až tak často taky nehrají.

S těma bicíma to je skvělý. Jenom lituju Tvoje rodiče až si koupíš nějaký pořádný škopky a trochu se do toho opřeš ;-) No ale dobrých bubenic není nikdy dost, takže cvičit je potřeba.

DDT.
hanan

Příspěvek od hanan »

Daimon Danone Terr : hi,hi, to nebylo o mě, to o té bubenici... Já mám tyhlety ,,hříšky mládí,, už chvíli za sebou :( (škoda), to bylo o jedné mé ,,malé,, známé. Ale já jí to vyřídím..... :wink:
Daimon Danone Terr

Nové nahrávky PANGEY

RevivalMan: Tak ať máš zas co kritizovat :-)

Dal jsem na stránku nový nahrávky Pangey. Je to z živých vystoupení 2002-2003. Pro rejpaly - skladby 3-9 jsou mixy ze dvou až tří koncertů, kvůli zvuku, aby bylo slyšet všechny nástroje (zvukaři jsou občas natvrdlí a nahluchlí :-). A omlouvám se, že to nepůjde normálně stáhnout, ale OSA by to pak chtěla platit. Takže doporučuju nějakej Download Accelerator nebo něco takovýho nebo trochu prohlížení html.

DDT.
Los Trubkos

Re: Proti gustu ...

Příspěvek od Los Trubkos »

RevivalMan píše:Informace o koncertu - stránky klubu Olympia Hranice na Moravě (olympia.webz.cz):

"20. června
The Beatles Revival - The BUGLES (Praha)
živé vystoupení naší nejlepší Beatles Revival kapely The BUGLES"

Jak tohle může o sobě někdo nechat napsat ??
Na obranu The Bugles - sama o sobě neprohlašuje, že je nejlepší!To co píčí totiž píší kluby na svejch stránkách většinou neovlivníme
(snažej se přilákat lidi ) 8)
RevivalMan

The Bugles

Příspěvek od RevivalMan »

K Rock Cafe: Po těch nahrávkách jsem ani nebyl překvapen. Věděl jsem, co mám čekat. V dobrém i ve špatném. Zpočátku to byla hrůza, The Bugles by v prvé řadě potřebovali mít hudební sluch nebo alespoň ladičku. A nebo rovnou tři ladičky. Jestli to jsou zkušení hráči na smyčcové nástroje, tak asi také vědí, že je potřeba je mít naladěné. Proto byl dojem velmi špatný. A myslím, že by byl špatný, i kdyby nedělali ty chyby, co dělali. Závěr byl lepší, ale i tak mne to moc nenadchlo.

Pro Los Trubkos: Dobrá, ale pak se nesmíte divit, že je z toho spousta lidí zklamaná, když se nasadí tak vysoká laťka nejlepšího revivalu v čechách. Všichni to pak automaticky srovnávají s The Backwards a to dělá skupině The Bugles špatné jméno.
RevivalMan

MP3 - The Spiders

Když jsem s tím tady začal, tak tedy podrobněji o The Spiders.

Celkově: Chvílemi to snad ani není angličtina. Znám několik zpěváků, kteří neumějí anglicky, ale i přesto dokáží perfektně odposlouchat a naučit se výslovnost. Na internetu jsou přece k dispozici texty a neměl by být problém si to přepsat alespoň foneticky.

Nyní konkrétně a jen ty nejvýraznější problémy:
PPM - text, bicí. ISHKB - snad jen ten text. DML - to je snad vtip? klávesy,zpěv,úplně bez atmosféry.ID - text,zpěv,RnR atmosféra lepší než DML. WWO - trochu text.HJ - zpěvy,divná.OD - text,zpěv dobrý.HCTS - klávesy!!,zpěvy.Im - klavír nejistý.SBM - text!!.RL - klávesy podivné,text,akordy,zajímavé vokály,občas i sól.kytara.

Trochu my tu chybí Lupanec Bruk. Že by zůstával jenom na fóru The Backwards? Asi se jen chce zviditelnit a na seriózní kritiku nemá.

Zjistil jsem, že nové nahrávky má The Backwards a Pangea.To si musím stáhnout.Uvidíme s čím se chlubí tihle.
Lupanec Bruk

The Spiders a další srágory

Příspěvek od Lupanec Bruk »

Tady čtu, že mně někdo postrádá. Tak čirou náhodou jsem si CD Spiders koupil. Vůbec mi těch peněz není líto. Je to úžasný. Větší sračku jsem si snad nikdy nekoupil, akorát možná jednou jsem si koupil strašně shnilej meloun, ale tohle je horší. Nemám slov. Kdyby měl někdo zájem, tak to prodám dál, zadarmo. Úplně se mi u toho třesou vnitřnosti. nedá se to poslouchat.

Ta angličtina u Spiders není angličtina, to je nějaká zpitomnělá plzenština. Celá ta "deska" je hrozná. Jediný, co by šlo chviličkama poslouchat jsou písničky od Hollies. Ale opravdu jenom chviličkama. Vrcholem CD je neplatný pokus o Please Please Me a Oh Darling. Nějak bych to chtěl ztrhat, ale nevím, kde začít. Je to celý hnusný. Že těm dobytkům není hanba!!!!! Fuj, prasata rokycanský. A to si ještě udělali stránku v němčině. Kdyby něco takovýhleho předvedli v Německu, kde hrajou výborný Silver Beatles, ReBeatles nebo Beatles Four Ever, tak je tam okamžitě postavěj ke zdi!!!!! Možná by to bylo lepší. O pět zlodějskej dobytků by bylo hned méně.

Bugles, no to je ještě horší než Spiders, ale aspoň to neprodávají.

Pangea jsou idioti, že zveřejňujou ty hnusný živý nahrávky. Ty mrtvý nahrávky jim znějí pěkně. A taky si chudáci myslej, že když Hecl koupí nějaký starý sračkový bicí, tak že se z nich stanou druhý Backwards. To by Zita musel oholit ten svůj nevkusnej oplzlej knír. Takhle vypadá jako nějakej vietnamskej trhovec. A taky by to musel ostatním Pangeákům přestat kazit tím svým falešným vytím. Mohl by jít klidně zpívat místo Luxe do Tepla. Ten je na Teplo moc dobrej, Zita by tam s tím svým půltonovým alibistickým kolísáním hlasu pěkně zapadl a taky by nemusel nosit paruku jako slizkej Lux. A hodil by se k tomu vytlemenýmu Prasákovi z Tepla, kterej si myslí, že když dělá dřepy, tak vypadá jako Lennon. Zita je na koncertech taky hroznej s tím, že když zazpívá něco špatně, tak okamžitě chodí dál od mikrofonu a tím je to vždycky ještě horší. Kdyby v Pangee nebyl, tak by to byla výborná kapela.

Glass Onion mají ty nahrávky kupodivu docela slušný. Kdo někdy slyšel Orsáčka naživo bubnovat, tak mu nezbývá než se divit. Zabubnovat Twist And Shout je pro Orsáčka mnohem težší, než obletět měsíc v tom jeho hnusným korejsko-americkym autě.

Mrtvej Brouk, to je hodně parodie na western. Nelze hodnotit.

Teplo mají na stránce jenom kousky. This boy je falešnej jako prase. Please Please Me na Nově jim znělo celkem slušně. Zřejmě utratili milion za kurzy zpívání. Když utratěj ještě dva, tak to možná někdy bude dobrý. Jediný, co je na nich dobrýho, je asi manažer, protože jinak by s těma sračkama nemohli otravovat po celý Evropě, nestydy jedny. Hlavně, že se uměj na svejch stránkách pěkně pochválit. Dobytci to jsou! A taky si pánové myslej, že jsou mistři světa, když se nějakym podvodem dostali do Liverpoolu na Beatles Week. Rozesílaj o tom maily na všechny strany třikrát denně a myslej si o sobě, že jsou něco víc, než ostatní kapely. Jsou to normální dobytci, do Liverpoolu jezděj jenom ty nejlepší, takže tam měli jet Backwards. Pro mně ten festival tím ztratil prestiž. Ať si tam Beatles Bootleg strčej někam. Ten, kdo ty kapely vybíral asi o Backwards vůbec neví. Fuj!
luke_bunda
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke_bunda »

No to je nádhera.... konečně přišel někdo, kdo úroveň tohoto fóra trochu pozdvihl... :)))
Hanan.@email.cz

Re: The Spiders a další srágory

Příspěvek od Hanan.@email.cz »

Glass Onion mají ty nahrávky kupodivu docela slušný. Kdo někdy slyšel Orsáčka naživo bubnovat, tak mu nezbývá než se divit. Zabubnovat Twist And Shout je pro Orsáčka mnohem težší, než obletět měsíc v tom jeho hnusným korejsko-americkym autě.

VOLE!!!
Zkus zazpívat něco, zvláště tak dobře jako R. Orsáček, a k tomu pořádně bubnovat!!! :!: :!: :!:
Až to zvládneš, a když budeš dokonalej (což nebudeš, protože to není žádná sranda), tak pak můžeš kritizovat.
Já osobně se před zpívajícíma bubeníkama skláním :wink: )).

Jo, a zajímalo by mě, jak se teda podle tebe dá změřit, která kapela je NEJLEPŠÍ?????
Tomu fakt nerozumím, jak se to dá změřit! Popřípadě => čím? Decibely, počet najetých kilometrů, počet koncertů,.....????
Prohlásit to o sobě může každej, ale v hudbě jsou to jenom blbý kecy nafoukanců, protože tohle nejde nijak změřit, poměřit, porovnat,..., není to jako třeba sport :!:
Daimon Danone Terr

Kritika?

Lupanec Bruk: Mně tu rozhodně nechyběls. Moje křestní jméno asi znáš, ne? Pokud vím, knír měl i Harrison, že jo? A až si budeš chtít koupit něco u mých vietnamských příbuzných, zařídím, aby tě pěkně natáhli a dostals ten největší šmejd :-))

Je pro mě velkou poctou, že mě přiřazuješ k té slavné a úspěšné ČESKÉ kapele, která jezdí hrát nejprestižnější světový festivaly. Asi to o něčem svědčí ... Dřepy sice neumím, ale klidně se naučím třeba kankán. Ono nám to s L. bude pěkně ladit. A uděláme tím i něco pro zdraví :-)

Proč chodím dál od mikrofonu je věc hlasitosti ve vokálech a dynamiky zpěvu. Kdyby uměls zpívat do mikrofonu, věděl bys to. Každej dělá chyby a já se za to nestydím. Nedělám ze sebe hvězdu, protože to nemám za potřebí. Já hraju a "zpívám", protože mě to baví. Až dostanu do xichtu shnilým rajčetem (nebo melounem :-)) asi se na to vykašlu. Zatím to moje vytí všichni přežili a vypadá to, že i ty, pokud vůbec kdy byls na našem živým koncertu. Kapela není jen o tom, aby v ní byli nejlepší muzikanti na světě (z Šumperka) nebo nejhezčí a nejpodobnější kopie brouků, ale aby je to SPOLU bavilo a přežili dobrý i špatný časy. A vvvvo tom tttto jjjjje ;-))

K nahrávkám se klidně můžeš vyjádřit konkrétně. Takový kecy, že jsou hnusný můžu napsat kdykoli o čemkoli a má to nulovou vypovídací hodnotu. Ta tvoje kritika je vůbec víc destruktivní než konstruktivní. Víš, jak to myslím. Ale když tě to baví ...

Je nám nějaký podezřelý, jak můžeš vědět, že si Aleš koupil od Tepláků bicí a že jsou (podle tebe) starý a sračkový. To bylo jen mezi náma a Teplem a v době, kdy to psals, to nebylo ani týden. Máš příliš dobrý zdroje. Podivný, moooc podivný. A nějak moc osobně znáš revivaly a Robertovo "korejsko-americký" auto.

Ostatní revivaly mi nepřísluší hodnotit. Možná jen ... Na Bugles jsme byli s Johnem a vydrželi jsme až do konce. Asi bych to napsal jinak, než Revival-man, možná bych měl jiný výhrady nebo plusy, ale s těma rozladěnýma nástrojema měl pravdu.

Jo, a Aleš dostal při čtení tvýho "článku" opakovaně záchvaty smíchu. Aspoň literární talent, když už ....

DDT.
Lennonka
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lennonka »

DDT: lennonka: Ty teda ale splhas ! :)
DDT: Dokud šplhám, je to OK, horší by bylo, kdyby to vypadalo, že lezu : ))) NELEZU :mrgreen:
Jo a v Brně je i hafo jinejch dobrejch klubů, kde jste se ještě nestřetli s jejich majiteli :wink:
In Her Own Writings
hanan
Nováček
Nováček
Bydliště: Svět=>Evropa=>Česká rep.=>Morava=>Brno...možná.Prostě bydlím na této planetě.

jak se to pozná?

Příspěvek od hanan »

Zajímalo by mě, jak se dá změřit, která kapela je NEJLEPŠÍ?????
Tomu fakt nerozumím, jak se to dá změřit! Popřípadě => ČÍM?? Decibely, počet najetých kilometrů, počet koncertů,počet fanynek,.....????

Prohlásit to o sobě může každej, ale v hudbě jsou to jenom blbý kecy nafoukanců, protože tohle nejde nijak změřit, poměřit, porovnat,..., není to jako třeba ve sportu.

Buďto kapela hrát umí, a tudíž je dobrá, anebo neumí, a tudíž je špatná, ale kdo je nejlepší..... :?: :idea:
Taky - co člověk, to názor. Mě se třeba nelíbí kapela, která se dalšímu líbí a naopak.. Takhle se to snad ani nedá porovnávat.
Vždy je to pouze subjektivní názor. I ta hodnocení na různých festivalech... záleží na tom, jaká porota se tam zrovna sejde. Podle mě je hodnocení na festivalech neobjektivní a nefér vůči ostatním kapelám.

Nebo to někdo z vás umí změřit, která Beatles revivalová kapela je nejlepší? Poraďte.
Naposledy upravil(a) hanan dne čtv srp 07, 2003 9:02 am, celkem upraveno 1 x.
Nitty_Gritty

Příspěvek od Nitty_Gritty »

Opravdu nic ve zlým duchu, ale teď mě napadá, že lidi se zajímaj spíš než o pravý, nefalšovaný, originální BEATLES o nějaký snaživce, který je napodobujou. Toť myšlenka dne, hehe. Ale je to tak, ne? Mně osobně revivaly a všechen ten jazz okolo připadá jako dost ujetá záležitost, která a) nemá budoucost, b) nemá smysl. Nechci vám tady do toho kecat, ačkoliv je to pro mě úplně běžná činnost, ale jestli teď budete mít chuť mě umlátit k smrti za ty moje hemy, tak se velice omlouvám a stahuju se do ústraní a z kůže.
hanan
Nováček
Nováček
Bydliště: Svět=>Evropa=>Česká rep.=>Morava=>Brno...možná.Prostě bydlím na této planetě.

Příspěvek od hanan »

Nitty_Gritty => já jsem si taky strašně dlouhou dobu myslela, že revivaly jsou na nic, příživníci na něčí slávě atd., ale tak trošku jsem změnila postupem času názor. Díky revivalům ta nádherná hudba, která by byla už jenom na cédéčkách apod. žije prostě dál. Znám dost /zhruba/ patnáctiletých, kteří ty písně Beatles objevili právě díky nějaké revivalové kapele a začalo je to zajímat natolik, že si časem koupili cedéčka originálů. A taky díky tomu ta hudba žije pořád dál a žít bude. A to je dobře, takže já osobně nemám nic proti revivalům (a to že je sama moc v lásce nemám, je moje osobní věc), kteří prostě hrají pro tu hudbu a ne pro prachy. Ale naprosto nesnáším, když si někdo začne vyřvávat, že je nejlepší a snaží se jenom nahrabat co nejvíc prachů!!! Takoví jsou pro mě sprostí příživníci!!!! :evil:
RevivalMan

Nové nahrávky Pangey

Takže jsem po dovolené a můžu zase něco napsat.Určitě z toho máte všichni radost.Podrobně jsem si poslechl nahrávky téhle moravské revivalové kapely, která se svým podáním prý snaží přiblížit více nahrávkám Beatles z desek, než jejich veřejným vystoupením. Bez jakýchkoli emocí (ve stylu Chlupatce Broka) a bez ohledu na zde přítomného DDT, asi tolik:
Pangea živě: And I Love Her je pěkná - bonga, dřívka - hmm, dobře zní nejen doprovodná akustická, ale kupodivu i ta sólová elektrická kytara. Prý teď mají dvě akustické kytary, tak to může být ještě zajímavější. You're Gonna Lose That Girl má navíc akustickou kytaru, ale chybí mi tam ty perkuse. Ale i tak to zní dobře, možná jen trochu problém s těmi zpěvy. A je to o něco rychlejší, než originální nahrávka. Aspoň mně to tak připadá.
Pangea remixy: To je dost odvaha vyrukovat s "experimentálním stereo-remixem živých nahrávek" jak to rádobyprofesionálně nazvali. Hmm. A navíc zrovna ty náročné písně z pozdějšího období tvorby Beatles. Ke zvuku - v některých pasážích to tvoří pěkný prostorový zvuk, v jiných se to docela "pere". Musejí si uvědomit, že ani na PC ani ve studiu se nedají absolutně sesynchronizovat různé nahrávky. Oceňuji podrobné informace jak na stránce, tak i přímo v MP3, i když je to možná trochu zbytečná práce, koho z obyčejných lidí to dnes zajímá.
In My Life - náročná píseň a je to na těch trojhlasech vidět, Sgt. Pepper's - zpěv obstojný, ale žádná velká sláva, WaLHfMF - nesmělý a nejistý "Ringův hlas" mne nevím proč zaujal, I've Got a Feeling - pseudorockové kvílení zpěváka a zvuky kytar nečitelné, nic moc, Octopus's Garden - průměrné, i ten Ringo-zpěv, Let Me Roll It - tak nevím, ten zpěv je slabší, ale slyšel jsem to živě i od Paula a to nebylo o moc lepší, Real Love - tahle mi připadá ze všech nejlepší, zpěvy i nástroje.
Na závěr bych rád ocenil, možná pro někoho nenápadný, přínos jejich klávesisty se stylovým jménem "Martin". Zvukově i přesností hry se to blíží nahrávkám Beatles. Kytary také nadprůměrné, zpěv slušný až výborný, zejména toho jejich konzervatoristy s opět revivalovým příjmením "John". Na to, že ze sebe nedělají další kopii Beatles a že se tím neživí (prý), to považuji za docela slušný revival a rád na ně někdy zajdu, až budou vystupovat v Praze.

Příště napíšu o slovenských Backwards. A asi Někoho nepotěším. Nebo ano ?
Lupanec Bruk

CD TheSpiders Vol. 2

Deska The Spiders Beatles & 60´s Revival Vol. 2 (cena 199 Kč + 50 Kč poštovné a balné)

Začal bych od obalu. Zřejmě parodie na Abbey Road. Pět právě propuštěných zločinců nebo možná oblečených striptérů přechází po přechodu nějakou, zřejmě rokycanskou, ulici. V textu na bookletu jsou pravopisné chyby - například panu Kozlerovi Spiders děkují za KOSTÝMI (asi podle vzoru HRADI)! Samotné cd je potištěno nevkusnou červenou barvou v níž se utápí divná fotografie skupiny.

I should have known better – na obalu uvedená jako I SHOULD KNOW TO BETTER, což trošku nedává smysl. Písnička začíná blbě zahranou harmonikou. Jeden tón v té notoricky známé melodii je blbě. Zpěv je poměrně slušný. Celá písnička nešlape a chvílemi to vypadá, že se zastaví. Sólo na rozladěnou dvanáctistrunnou kytaru je hodně špatně zahrané. Zvuk nahrávky je hrozný a nemá s Beatles nic společného.

We can´t work it out – kupodivu docela slušně zazpívané i zahrané. Tahací harmonika hraná na klávesy zní dost uměle. Zvuk nahrávky je hrozný a nemá s Beatles nic společného.

Here comes the sun – falešný zpěv, jak sólový, tak i ve vokálech. Muzika dost nešlape. Zvuk nahrávky je hrozný a nemá s Beatles nic společného.

Please, please me – opravdu síla. Harmonika zřejmě zahraná na klávesy, strašný zvuk. Zpěv falešný, že se to nedá poslouchat. Hrozné frázování. Na konci sloky místo PLEASE, PLEASE ME, OH YEAH LIKE I PLEASE YOU rokycanští umělci zpívají PLEASE, PLEASE ME OH YEAH I LIKE PLEASE YOU, což nedává smysl. A takových povedených jazykových oříšků je tento pokus o píseň plný. Kapela se v každém breaku na bicí rozpadá. Zvuk nahrávky je hrozný a nemá s Beatles nic společného.

I´m down – opět problémy s angličtinou. Docela slušně zahrané sólo na kytaru. Falešný zpěv na konci ve vokálech. Zvuk nahrávky je hrozný a nemá s Beatles nic společného.

Hey Jude – úplně strašně falešný začátek zpěvu vás téměř odhodí od reprobedny. Opět angličtina na nic. Falešný zpěv se podaří interpretovi udržet po celých šest dlouhých minut, které skladba trvá. Je to zajímavé, ale od Beatles mi ta písnička tak dlouhá nepřipadá. Vokalisté si se sólovým interpretem nezadají a zdatně mu sekundují při čtvrttónových variacích na dané téma. Zvuk nahrávky je hrozný a nemá s Beatles nic společného.

Oh Darling – začíná špatným akordem na piáno. Sólový zpěv je kupodivu hodně slušný až na strašné sípání ve střední části. Angličtina se opět mísí se Svahilštinou a dalšími jazyky dávno vyhynulých afrických kmenů. Zvuk nahrávky je hrozný a nemá s Beatles nic společného.

He ain´t heavy, he´s my brother – píseň od Hollies – když pominu, to že Spiders to všeobecně nešlape, tak tato píseň je asi nejlepší z celého cd. Zpěv je hodně slušný, vokály chvílemi ladí. Zvuk nahrávky je hodně věrný. Kazí to opět hodně slabá angličtina. Je to nepochopitelné, když texty jsou dnes snadno dostupné a výslovnost se dá odposlouchat z originálních nahrávek a ve studiu je mohou umělci při nahrávání číst z knihy či papíru.

I can´t let go – opět od Hollies – tentokrát je zpěv i vokály horší. I zvuk nahrávky je trochu horší než u předchozí skladby. Ale oproti zbytku „LP“ je i tato píseň skvělá.

Carrie Anne – opět od Hollies (píseň, podle jejíhož názvu je pojmenována představitelka Trinity v Matrixu Carrie Anne Moss). Pěkný zvuk nástrojů, škoda falešného sólového zpěvu, který přetrvává i ve vokálech. Nahrávka má docela pěkný zvuk.

San Francisco – od Scotta McKenzie – falešný zpěv a to tak, že hodně. Divný zvuk nahrávky, rozhodně nezní jako ze šedesátých let. Ale oproti písním od Beatles zní dobře.

Runway – Del Shannon – opět falešný zpěv a diskotékový zvuk.

The house of the rising sun – lidovka proslavená Ericem Burdonem – falešný zpěv, hodně. Příjemné je použití hammondek. Angličtina je opět mizerná. Zvuk nahrávky až na hammondky není moc dobrý. Od Animals mi to opět připadá mnohem kratší než od rokycanských umělců, přestože obě verze jsou zhruba stejně dlouhé.

Stand by me – verze od Johna Lennona – docela slušný zvuk nahrávky. Zpěv je falešný, ale po poslechu předchozích skladeb to již přestává vadit a faleš se stává normou. Angličan by opět nerozuměl, o co řvoucímu interpretovi jde. Sólo na kytaru je hodně divné.

Be bob a lula – závěrečná skladba celého alba. Skladba absolutně bez výrazu, falešný zpěv už nevadí, protože po vyslechnutí všech předchozích průjmů je vám všechno jedno. Úplně zbytečná píseň.

Závěr: Vystoupení Spiders v nějakém klubu nebo na zábavě může být asi docela sranda. Člověk si zatancuje, vypije pár piv, dá si pět, šest cigaret a hned mu všechno připadá veselejší. Ovšem zaznamenat tuto kapelu na nosič je čirá troufalost, protože vyniknou všechny nedostatky, které se při živém hraní dají více či méně skrýt. A prodávat nosiče se záznamem této kapely za 199 korun, to už hraničí s trestným činem loupeže nebo minimálně krádeže. Pokud The Spiders nechtějí, aby jim někdo v dohledné době rozbil hubu, doporučuji cd neprodávat, ale dávat je zdarma nejlépe s lahví rumu a nebo je radši na nějakém opuštěném místě zakopat hluboko pod zem a to místo zapomenout. A také bych možná zvážil, zda by nestálo za to, přesunout se od písní The Beatles, které jsou největší slabinou skupiny, k repertoáru Hollies a podobných kapel, neboť ty v podání The Spiders neznějí tak tragicky jako nebohé skladby z autorské dílny Lennon/McCartney.
Kamil

Revival

Příspěvek od Kamil »

To Lupanec: Také se již dlouho pohybuji v oblasti revivalů Beatles, ale takovéhle hodnocení je fakt přehnané. Pochopil jsem, že se ti líbí pouze košický Backwards. Nevím, hudebně jsou možná slabě nadprůměrný, ale mě jsou strašně nesympatický. Rád mam revivaly, kde zní hudba "živě" a ne sterilně a nabiflovaně. Nebo máš ještě jiné oblíbence? (Apropos, být tebou, s pravopisem bych moc neoperoval, dokud si neopravím svůj příspěvek). :wink:
Hana

Příspěvek od Hana »

Kamil > mluvíš mě z duše.... :wink:
Lupanec Bruk

CD Spiders Vol. 2

to Kamil: Co je přehnané? Tys tu "desku" slyšel? Kdysi mě tu někdo (myslím, že to byl Jiří Zita ze skupiny Pangea) napadl, že neříkám nic konkrétně a že jen všeobecně plkám všeobecné nesmysly. Tak jsem vzal každou písničku zvlášť a pokusil se na ní najít konkrétní klady a zápory a myslím, že objektivně. Vůbec jsem do toho nemíchal nějaké emoce a srovnání a hodnotil jsem celkem hodnotitelné parametry jako ladění, znalost textů, zvuk nahrávek a když bylo něco dobré, tak jsem to zmínil. Jediné, co mi na to napíšeš, je všeobecné plácnutí, že hodnocení je přehnané. Jak se mám proti tomu bránit? Mohu napsat třeba, že to co píšeš je nesmysl, protože jsi nesamostatný magor, který většinu roku tráví pod dohledem statného ošetřovatele. To je asi tak adekvátní odpověď na tvoje zhodnocení mého pokusu o popis cd. Zkus mi tedy, prosím, napsat, co je konkrétně přehnané!!!
Kamil

Příspěvek od Kamil »

? Mam na mysli celé tvoje hodnocení, celé tvoje vystupování. Slizkej Lux, rokycanský prasata, zlodějský dobytci... To je přehnané, takhle psát o kapele.
A co si myslíš o nahrávkách Backwards?
Odpovědět