MP3 a další nahrávky revivalů

diskusní fórum na téma revivalových skupin
dr. Halíř
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od dr. Halíř »

tak jsem v sobotu čistě náhodou viděl v Sedmihorkách vystoupení Professorů. i když nemám rád revivalový kapely, docela to ušlo. akorát byl špatně slyšet zpěv.
Daimon Danone Terr

Pozvánka na koncerty

Příspěvek od Daimon Danone Terr »

Ahoj :-),
máte-li chuť na hudbu The Beatles naživo v podání šumperské Pangey, přijďte na některý z našich srpnových koncertů:

pátek 13.8. Praha - Rock Cafe, 20:30, 89 Kč
sobota 14.8. Černošice - Club kino, 20:30, 90 Kč
neděle 15.8. Vyškov - Den otevřených dveří v pivovaru, 14:00
úterý 17.8. Moravská Třebová - náměstí, 20:00
sobota 21.8. Sobotka - od 12:00 a 16:30

Více informací na http://www.Pangea-TheBeatlesRevival.com

No a jinak přejem krásnej zbytek léta a hodně hezkýho počasí ...

DDT de Pangea.
Lennonka
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lennonka »

Pangeaci byli super : )
luke_bunda
Lokální hvězda
Lokální hvězda
Kontaktovat uživatele:

Mp3 - I am Walrus

Příspěvek od luke_bunda »

S kapelou to zatim ještě nehrajem, ale doma jsem to nahrál zhruba tak, jak by to pak mělo znít i s Basketles...
http://pinkstones.sweb.cz/luke/walrus.mp3

Play it fuckin´ loud!!! :)

Luke

http://basketles.sweb.cz
Daimon Danone Terr

Nahrávky PANGEY

Ahoj lidičky :)
Koukám, že jsem letos nějak zapomněl si udělat reklamu na naše nové nahrávky. Tak tedy nové audio i video-ukázky jsou k nalezení na našich stránkách:
http://www.noise.cz/pangea/nahravky.htm

A samozřejmě uvítáme i konstruktivní kritiku naší práce - jak hudebních ukázek, tak i videoklipů nebo internetových stránek.

Pro fanoušky a studenty historie malý bonus: Archiv stále existuje, jen je trošku skrytý :wink: (stránku zaměňte za archiv.htm)
Marcela

The Backwards

Příspěvek od Marcela »

Myslím, že zatím nejlepší revival, co jsem slyšela, jsou The Backwards. Mají vývornou angličtinu,takový volnější styl hraní a když je vidím hrát, dýchne na mě taková ta Beatles atmosféra...Myslím, že to potvrdily taky Beatlefesty, které Backwardsi s přehledem dvakrát vyhráli. Jinak pro další info se podívejte na http://www.thebackwards.sk
SheLenka
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od SheLenka »

OHNOTHIMAGEN: Rýpavý jseš dost :)

Ehm, o té výhře Backwards, pokud vím, tak poprvé to byla jen reklama, ani v té Americe nebyli... podruhé už tam prý byli :wink:
Backwards jsem bohužel živě ještě neslyšela. A Pangeu bohužel taky ne. Když jednou hráli u nás, byla jsem zrovinka pryč :-(
Daimon Danone Terr

Backwards a revivaly

SheLenka: Tak to zase pozor! Tohle se nedělá! Já sice nemám potřebu jakkoli propagovat naše kolegy backwardí revivalisty, ale zpochybňovat jejich účast a vítězství v New Yorku je docela silný kafe.

Jednak mají na svý stránce fotky:
http://www.thebackwards.sk/show_gallery ... beatlefest
a paxem taky kdysi četl podrobnou reportáž včetně toho, kdo tam hrál, co kluci hráli, jak to probíhalo a tak. Takovou obrovskou mystifikaci by kluci určitě neprovedli.

Bohužel jsou jiné revivalové kapely, kterým podobné praktiky nevadí a tvrdí, a píšou na svých stránkách a promo-materiálech, že hráli tam a tam (nejlíp někde v zahraničí, což lze těžko ověřit) a přitom to v některých případech vůbec není pravda a napsali to jenom proto, aby to vypadalo, že mají spoustu koncertů, jsou žádaní a jánevímcoještě. Úspěšně si vydělávat na základě lží a polopravd - asi si berou příklad z některých politiků - účel světí prostředky.

A další takovej případ - určitě se líp vyjímá, že kapela "je nejlepší na světě, což dokázala vítězstvím na festivalu v New Yorku", než pravdivější "2 ze členů skupiny před x lety vyhráli s jinak se jmenující skupinou festival ..." atd. Asi víme o kom je řeč. A svalovat vinu na manažery a organizátory koncertů je jen výmluva. Pokud kapela chce jednat fér nejen vůči ostatním kapelám, ale hlavně vůči návštěvníkům koncertů, měla by si to pohlídat. A může hrát sebelíp, důvěru už nezíská ...
SheLenka
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od SheLenka »

Daimon Danone Terr: Nechtěla jsem nikoho takhle rozhohnit. Prodávám, jak jsem koupila. Myslím, že jsem dostatečně naznačila, že to mám pouze z doslechu, ale takového, kterému jsem zatím neměla důvod nevěřit. A není to někdo, kdo shazuje Beatles revivaly nějak programově. Třeba vás Pangeáky vždycky dost chválil :) Zkrátka ať si to každý přebere jak chce.

Bezpečně vím jenom o The Teplu v Liverpoolu v roce 2003 (kdo by kvůli propagaci crackoval stránky Beatlefestu a vyrobil 4hodinovou montáž na VHS, že jo).

Máte super nové stránky, už jsem na nich dlouho nebyla, až teď :-)
Bob D

???

Příspěvek od Bob D »

Daimon Danone Terr: rozčiluje tě, že někdo zpochybňuje něčí vítězství a ty děláš to samý. Viz tvá věta: "hráli tam a tam (nejlíp někde v zahraničí, což lze těžko ověřit)". :)
Nevim, jakou kapelu máš na mysli, v revivalech se nevyznám, ale asi ti dost ležej v žaludku. :) Take it easy!
Daimon Danone Terr

Daimon Danone Terr: rozčiluje tě, že někdo zpochybňuje něčí vítězství a ty děláš to samý. Viz tvá věta: "hráli tam a tam (nejlíp někde v zahraničí, což lze těžko ověřit)". Smile
Nevim, jakou kapelu máš na mysli, v revivalech se nevyznám, ale asi ti dost ležej v žaludku. Smile Take it easy!

Bob D: Jo, máš pravdu. Rozčiluje mě to. S těma Backwards si to přece každej může najít na netu. Než něco plácnu (promiň She...), stačí na to použít Google, Jyxo, Morfeo, Seznam, Atlas ... a hned je vidět, že tam fakt byli. Pokud někdo chce, ať zpochybní kvalitu těch dalších kapel, co tam soutěžili ... o tom se dá diskutovat. I když ... u nás na Opatově by Backwards taky s přehledem vyhráli, i kdyby tam byli všechny české a slovenské revivaly (jsem realista).

Nebudu jmenovat, ale co říkáš na to, když se na jejich stránce dočteš, že v den X hráli v zahraničí v městě Y, a o tom, jaxe jim jelo, jaká byla cesta, jakej byl koncert atd. a přitom se v ten samej den v hospodě potkáš s jedním členem té kapely a kecáte celej večer ... hmmm, tohle je přece vyložená úmyslná lež. A to nezmiňuju všechny to "polopravdy", co se objevují v nejrůznějších propagačních materiálech ...

Když tady x let poctivě dřeš a víš jaký to je v zákulisí revivalů, tak Tě to občas pěkně znechutí. Ať si mě klidně někdo obviní, že ostatním závídím úspěch nebo cokoliv. Houby, pro mě je třeba úspěch Backwards naprosto zaslouženej, ale ne všichni to dělají jako oni. Asi tak ...
SheLenka
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od SheLenka »

Daimon Danone Terr: Jenom poznámečku... když jsem před pár lety hledala zmínky o tom prvním velkém úspěchu, nikde jsem ho nenašla... No ale hlavně můj zdroj to měl přímo od nejmenovaného člena kapely. Nehodlám se hádat, protože spolehlivé informace nemám... a jak sám naznačuješ, to, co některá kapela napíše na stránku, nemusí být vždycky pravda (ať už je důvod jakýkoli).

Popravdě, je mi to dost jedno, na tyhle kapely se ráda podívám, pokud na ně nemusím někam do tramtárie a nedám za lístek několik zbytečných stovek. Stejně mě to bavilo nejvíc, než jste se všichni navlíkli do těch trapných oblečků... kvalitní Beatles revival třeba v zeleném roláku... proč ne. Zažila jsem takhle kolem roku 1999 - 2000 Boom a Teplo a byly to koncerty, na které vzpomínám nejradši (na Teplo samozřejmě ještě díky jejich repertoáru s Kinks, Who, Hollies a Rolling Stones). Člověk měl pocit, že to ty lidi dělají proto, že je to baví, nebyla vidět žádná křeč... Dneska je vás poněkud hodně a holt komerce žádá své. Chápu to, zvlášť když se jedná o obživu, ale už mě to tak nebaví. A hlavně není příležitost - normálních klubových hraní je jako šafránu :-(

To jsem trochu odbočila. Takže hodně zdaru!
Bob D

Příspěvek od Bob D »

Daimon: tak s tou hospodou a fiktivní cestou je to fakt hnusný. Docela by mě zajímalo, o koho se jedná. Proč to nezveřejnit? Jen ať všichni vědí, kdo se tak chová!!!
Ale nemůžu s tebou souhlasit ohledně Backwards. Nikdy jsem je teda naživo neslyšel, ale ukázky na netu maj jiné české revivaly o dost lepší. Backwards zněj křečovitě. Jestli se snažej držet takhle přesného podání (třeba kopírování nepřesností z originálních nahrávek) i na živých koncertech tak to musí být pěkná votrava. A pak bych věřil, že může nastat situace, kterou popsal OHNOTHIMAGEN.
Daimon Danone Terr

SheLenka:
> Stejně mě to bavilo nejvíc, než jste se všichni navlíkli do těch trapných oblečků... kvalitní Beatles revival třeba v zeleném roláku... proč ne.

Hehe, my jsme měli nejdřív bílý roláky (do roku 2001) a pak zase pro změnu černý (do 2004). O zelených :shock: jsme teda nepřemýšleli, přece jen by to vypadalo jako banda vodníků a ne Beatles revival, že? :)

> Zažila jsem takhle kolem roku 1999 - 2000 Boom a Teplo a byly to koncerty, na které vzpomínám nejradši (na Teplo samozřejmě ještě díky jejich repertoáru s Kinks, Who, Hollies a Rolling Stones). Člověk měl pocit, že to ty lidi dělají proto, že je to baví, nebyla vidět žádná křeč...

Já jsem se byl před pár lety na Teplu podívat v kladenským C19 - a souhlasím, že to tenkrát byla fakt dobrá pařba. Občas, jen tak pro kontrolu konkurence, na ně teď taky zajdu. Je to prostě jiný ...

Reakce lidí jsou taky různý. Hráli jsme teď v šedých oblecích tady u nás v Zábřeze a generace 40-50.letých byla z našich Beatle-kostýmů nadšená, blablabla samá chvála, a pak jsme náhodou slyšeli názor několika náctiletých holek a že prý v tom vypadáme jako "panáci". No, všem se asi nedá zavděčit.

> Dneska je vás poněkud hodně a holt komerce žádá své. Chápu to, zvlášť když se jedná o obživu, ale už mě to tak nebaví. A hlavně není příležitost - normálních klubových hraní je jako šafránu

Jojo, klubový hraní kapele na obživu nestačí :cry: Buď kapela musí hrát ještě zábavy a plesy a to hodně! nebo firemní a privátní akce a večírky. Byly to úlety hrát Helter Skelter, Opici, Birthday, Revolution, atd. ale to Tě na rautu vypískají ... snažíme se občas nějakej klub zařadit mezi koncerty, ale nedá se to dělat často a navíc teď Teplo s Backwards jezdí kulturáky a divadla, takže Tě stejně skoro žádnej rokáč nevezme ...
Daimon Danone Terr

OHNOTHIMAGEN:
> Mimochodem, domnívám se, že na Opatově 2002 by The Boom Backwardy s přehledem převálcovali, protože měli takové ovace, jakých se tam rok předtím Backwards nedostalo. Což někteří přítomní v sále nemohli rozdejchat.

Boom udělali velkou věc. Nedá se jim upřít odvaha, nápad a originalita. Riskli na Opatově svůj maxi-koncert s hosty a povedlo se to - ohlas byl velkej. Bohužel zvuk za moc nestál a není se čemu divit. Když na festivale s výměnama kapel se bez pořádné zvukovky mají hrát takový náročný písně, je vždy riziko, že se nestihne udělat pořádnej zvuk a posluchači často bývají o něco ošizeni.

Viz naše hraní loni na Opatově: Hello Goodbye a Penny Lane, Something, Here Comes The Sun, Sgt. repríza + The End atd. a s kompletníma aranžmá, včetně klavírů, smyčců, trubek, fléten ... a pak přijde Jirka Svátek a Boom uvede slovy "a teď uslyšíme náročné písně, které jiné kapely ani nehrají, jako jsou Penny Lane s dechovou sekcí ..." grrr, za to ho kluci chtěli sežrat. Asi našeho multi-klávesáka zvukař vůbec nezaregistroval. Škoda. Navíc v časopise o nás napsal, že jsme hráli kompletní album Seržanta Pepře, což nás taky docela pobavilo. Když jsme totiž hráli ten náš druhý blok, taxe zrovna v zákulisí staral o Miro Žbirku a dělal asi rozhovor nebo co. To se pak vystoupení kapel dá hodnotit opravdu objektivně!

Sorry za dlouhý příspěvky, ale mám nějakou psavou náladu :wink:
Daimon Danone Terr

Nahrávky a atmosféra

Bob D:
Nahrávky revivalů jsou taky ošemetná věc. Backwards mají některé studiové, některé živé, takže je to tak potřeba brát. PANGEA to samý. Ale nahrávky se snažíme určitě dělat poctivě. Proto to někdy trvá delší dobu, než je všechno podle našich představ. Věřím, že Backwards to dělají stejně nebo podobně.
Ale v jiných revivalech jsou možné i jiné praktiky, třeba že nahrávku nazpívá jiný člen skupiny, než kdo ji zpívá ve videoklipu nebo to rovnou nazpívá úplně jinej člověk mimo skupinu, a pak se takové nahrávky dávají na Propagační CDčka a Internet a díky kvalitě takových "poctivých" nahrávek má kapela X koncertů a je úspěšná. Prostě je to byznys :evil:

V kulturáku je jiná atmosféra, než v klubu nebo na Opatově. V kulturácích a divadlech, kde se sedí, to může někomu připadat "strnulejší" a "chladnější" a je slyšet každá chybička. V klubu se naopak řádí a většinou je daleko lepší kontakt mezi lidma a kapelou a atmosféra totálně přehluší kdejakou nepřesnost, která třeba vznikne z špatného zvuku na mini-pódiu.

Každopádně se už moc těším, až si zajdu na nové hudební programy Backwards (s kostýmy a včetně dechů a smyčců) a Tepla (The Beatles Story 2 s pozdější tvorbou) a budu si moct udělat aktuální obrázek. A samozřejmě pro Vaše porovnání doporučuju i návštěvu našeho Pangeáckého koncertu :wink:
SheLenka
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Příspěvek od SheLenka »

Daimon Danone Terr: Jéžkovy voči, já nemyslela, že se všichni navlíknou do zelených roláků, chápeš? Myslela jsem civil - každý, v čem se cítí dobře. Žádná trapná uniforma :-) Takhle se mi to líbilo nejvíc :) Mám pocit, že se shozením oblečků se lépe shazuje křeč :-(

Na Pangeu bych někdy zašla hlavně kvůli tomu repertoáru z pozdější doby, ale není kam :(

Jinak není nad klubíky, kde hrají kapely nějakou pěkný repertoár ze 60. let... zdaleka nejen Beatles. Na to nedám dopustit a hotovo :) :)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj,
Já Backwards slyšel jak v sestavě 2001, tak po výměně basisty a i když si myslím, že jsem dost kritický a skeptický, dost se mi to líbilo. Měli taky asi svého zvukaře, což dělá hodně. Bohužel srovnávat můžu jen s brňáky Glass Onion - jak jim fandím, tak to bylo o 2 třídy níž a ještě neměli svůj den a dost to prasili-což se ale stává i větším kapelám.Díky však za každou živou kapelu, zvlášť když hraje to co máme rádi. john
SheLenka
Lokální hvězda
Lokální hvězda

Recenze

Příspěvek od SheLenka »

Jet Beat aneb velké zklamání :cry:

Letos je tomu deset let, co znám skupinu Jet Beat. Za tu dobu prošla mnoha personálními změnami a posun nastal i v repertoáru. Nutno říct, že v obou směrech BOHUŽEL. Skupině se "podařilo" vyřadit z repertoáru většinu melodických písniček :cry: :cry: :cry: a spoléhá se čím dál víc na poněkud laciné burcování publika bustry a řevem. Chyby ve hraní nebo ve zpěvu dělá každý, ale u Jet Beatu se kromě nadprůměrného počtu kiksů stalo i to, že minimálně jedna celá píseň byla naprostý omyl, totiž ne ta píseň - nic proti My Generation, ale to provedení - od začátku až do konce čiré utrpení. :roll: (Kdeže skončil tradiční Substitute? To - ještě před pár lety - hrát uměli).

Ze staré (i když ne úplně původní) sestavy zbyl jeden zpěvák/kytarista a bubeník, kteří podávají celkem standardní výkony. Relativně nový (i když už pár let ve skupině působící) zpěvák/kytarista se moc neprojevoval a bohužel ani zvukař nepřál vokálům, tedy i přes občasnou snahu většinou z vícehlasů zbyl jen jeden hlas a šum. Baskytaristův zpěv zněl nejistě a trapně. Merseybeatovsky nezněl ani jeden z nich, ale dejme tomu, když už chtějí být univerzální... Naopak třeba CCR zní v jejich podání celkem věrohodně. Jenže jak po nich chtít vokály, když na to nemají :cry: :cry: :cry:

Co mě asi nejvíc štve je lajdáctví :x Do Satisfaction patří tamburína. Jednoduchý rytmus po celou skladbu. Klávesista Jet Beatu si asi skladbu nikdy neposlechl - bezduše improvizoval univerzálním rytmem, který občas změnil, takže místo dokreslení, které tam patří... zase jeden velký trapas. U několika skladeb se mi neustále honila hlavou čísi věta "šmajrá, dyť to hrajou jako ochotníci", a styděla jsem se za to, že jsem na Jet Beat vzala kamaráda (navíc hudebně vzdělaného, ajajaj), který má teď chudák asi dost zkreslené mínění o tom, co poslouchám. :(

Z celého večera mě potěšily jen 4 skladby: I'll Feel A Whole Lot Better, So Sad About Us, Painter Man a Victoria. Ještě u pár dalších písní mě potěšilo jejich zařazení (nikoliv provedení) - Kids Are Alright, Lola a dejme tomu i kousky od Beach Boys.

Minimálně deset let stejné "fóry" frontmana při uvádění písní (narážky na bratry Nedvědovy a Karla Gotta) by chtěly taky trochu oprášit - kam se poděla invence? A proč se tedy aspoň do uvádění nezapojují více ostatní členové? Víc hlav ví určitě víc než jeden samozvaný frontman :roll:

Když to shrnu, slyšela jsem Jet Beat zhruba po roce a půl, a minimálně stejnou dobu na ně nepůjdu. Spíš si myslím, že pokud neobmění sestavu a nevrátí se repertoárem k melodičtějším věcem, asi se mi na ně už vůbec chtít nebude. A to je velká škoda, protože 60's revivalových kapel, které nestaví jen na Beatles, je jako šafránu, vlastně se dají spočítat na prstech jedné ruky. :cry: :cry: :cry:

Zkrátka ať žije holé neštěstí :cry:
Paja777

Re: MP3 a další nahrávky revivalů

Příspěvek od Paja777 »

Mně se nejvíc líbí kapela The Teachers a konkrétně píseň "Tell me why" je v jejich podání fakt bezkonkurenční.Taky "Twist and Shout" je hodně dobrá............jinak docela dobří jsou i Beatles Revival......
Odpovědět