George LIVE !

diskusní fórum věnované osobě George Harrisona
Odpovědět
DeaconJohn
Nováček
Nováček

George LIVE !

Příspěvek od DeaconJohn »

V knížce od Claysona je zmínka o oficiálním záznamu z Georgova amerického tour v roce 1974 (pozn.: jedná se o koncerty z turné k desce Dark Horse). Problém je v tom, že jsem o žádném živáku (krom Bangladéše a Japan tour) od Harrisona neslyšel. Nicméně na internetu se nachází dost ukázek z několika koncertů z této doby (YouTube) a přece i v klipu Any Road se objevují záběry ze zmiňovaných vystoupení, takže musí existovat i nějaký kvalitní záznam! Nevíte o tom někdo více? Nechce se mi věřit, že by v archivech něco z této éry nezbylo...díky za odpovědi
OHNOTHIMAGEN
Světová star
Světová star
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHNOTHIMAGEN »

DeaconJohn:

Pokud já vím, několik koncertů se opravdu natáčelo (komplet, včetně indické části), a údajně by měly existovat i záběry návštěvy George, Prestona a Raviho Šankara u amerického prezidenta Forda.

Ale proč to oficiálně nevyšlo, to ví snad jen George. Možná Olivia něco do budoucna pustí... stejně jako remasterovaná alba interpretů nahrávajících pro Dark Horse typu Jiva, Splinter nebo Shankar Family & Friends... :?

Samozřejmě jsou načerno pořízené záznamy, ale v dost mizerné kvalitě.

Ale to jsem Ti toho moc nového neřekl, že?
DeaconJohn
Nováček
Nováček

Pirátské záznamy jsou každopádně, jenže mě právě dostává, že na 99% existuje minimálně jeden profi nahraný/natočený záznam, který je použitelný a jak píšu výše, prý i vydaný, má to jedinou chybu - ještě jsem o takovém CD neslyšel....tak uvidíme, doufám že časem někdo tyto materiály vydá, podle mě to bude stát za to
DeaconJohn
Nováček
Nováček

Re: George LIVE !

Tak třeba tady ten seznam - je toho nejspíš dost, jen kde to sehnat..?
http://www.bekkoame.ne.jp/~garp/hari/gb ... tm#gs96009
Kvalita asi bude kdovíjaká, ale podle solidního záznamu např. For You Blue určitě existuje kvalitně nahrané vystoupení...
Odpovědět