CHOBA B CCCP
CHOBA B CCCP
V roce 1988 bylo vydáno tohle album pro Sovětský svaz (písně nahrány v roce 1987). Je to první řadovka po skvělé desce Press To Play. Jak se vám líbí ? I když jde o převzaté rock´n´rollové věci, myslím že jde o kvalitní desku s duší rockera. Na desce je i Summertime, první píseň Beatles. Nejvíc se mi líbí Lawdy Miss Clawdy a Don´t get around much anymore.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Teda takhle zmršený zápis ruského názvu jsem ještě neviděl. Co to je "Choba"? NIC! Pokud to chceš napsat azbukou správně, tak to musí být "Cнова в СССР" Pokud totiž ruské velké "N" vypadá jako naše "H", neplatí to u malých. Stejný případ je i například i ruské V. Takže pokud se chceš pokusit o azbuku a neumíš na počítači napsat malá písmena, napiš to velkými, kde si vystačíš se znaky latinky:"CHOBA B CCCP". Jinak je už opravdu lepší to celé přepsat foneticky do češtiny:"Snova v SSSR". Někteří z nás se ještě učili ruštinu a ten paskvil v nadpisu jim rve oči 

Re: Choba B CCCP
Ruštinu pamatuju taky, a v případě potřeby si ještě na leccos vzpomenu, a tento přepis je skutečně šílený. Nicméně něco podobného nevidím poprvé. Koukni se třeba sem:
http://www.bootlegzone.com/album.php?na ... §ion=3
A jako bonus přidám ještě něco výživnějšího:

A jako bonus přidám ještě něco výživnějšího:

Try to see it my way...
Re: CHOBA B CCCP
Video k tomuto albu je i na VHS Put it there, ukázku najdete na youtube. Když jsem si CHOBA B CCCP (ruštinu neovládám a bootlegzone prohlížím často) koupil jako LP desku, překvapilo mě že barva na obálce je převážně bílá, zatímco na CD remasteru s bonusem je taková žlutá... Jen tak na okraj, věděli jste že ,,Chóbá" je název jednoho města, ale to jen ze zajímavosti, pominuli diakritiku.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
j.babel: Tak speciálně to druhé je opravdu síla! Kdybych nevěděl o co jde, fakt bych neuhádl, co to má znamenat "ioi makkartni". Mně to připadá neskutečné, ale je fakt, že dneska je už i u nás plno lidí, kterým azbuka připadá stejně srozumitelná, jako znaky čínské či hebrejské...
timothy: Malinký návrh, ale je to na tvém posouzení: Tak ten nadpis oprav, jsme přece fórum specializované na Beatles, kde ještě jinde by ty názvy měly být dobře? Abys nemusel vymýšlet, jak to napsat, stačí to z mého příspěvku zkopírovat známým postupem (označit myší, pak Ctrl+C, pak vložit na příslušné místo pomocí Ctrl+V, ale to určitě víš).
timothy: Malinký návrh, ale je to na tvém posouzení: Tak ten nadpis oprav, jsme přece fórum specializované na Beatles, kde ještě jinde by ty názvy měly být dobře? Abys nemusel vymýšlet, jak to napsat, stačí to z mého příspěvku zkopírovat známým postupem (označit myší, pak Ctrl+C, pak vložit na příslušné místo pomocí Ctrl+V, ale to určitě víš).
Tady nejsme v Sovětském svazu, máme se bavit o albu které mu je 20 let, ne o azbuce. Bez Timothyho byste si možná na toto album ani nevzpomněli. Cílem je hodnotit album, ne písmo.
to se vrací kolibřík
Ohledně chybných písmen azbuky - že je to zde na webu psáno nesprávně není moc důležité, ostatně mladší generaci přijde asi azbuka stejně skoro nesrozumitelná, takže název psaný malými písmeny bych omluvil, spíš mi přijde jako ostuda, že je to špatně napsáno na originálním obalu CD vydaném v USA a UK (resp. celosvětově) - místo "B", tedy ruské "vé" je tam v předložce znak pro ruské Bé, čímž název ztrácí smysl, sice je možná pro anglicky hovořící neznalce atraktivnější, když je tam i písmeno neznámé v latince, ale chyba je to ostudná. Přitom slovo "CHOBA" je na obalu napsáno správně.
Jinak originál ruské LP byl samozřejmě napsán dobře a opravdu byl i se sněhobílým pozadím, zatímco CD vydání má vedle té pravopisné chyby pozadí takové béžové... Pamatuju se, jak jsem na dovezenou LP ze SSSR narazil v jednom zapadlém obchůdku s knihami v Prachaticích - nikdo tam ani netušil, že je to album McCartneyho a stálo tenkrát asi 40,- Kč... na CD je potom o jednu písničku víc.
Na to, že celé album bylo nahráno prakticky naživo a najednou, jen ve dvou dnech, se mi dost líbí, písně mají šťávu a drajv:-)
Nejoblíbenější jsou pro mne Crackin' Up, Don't Get Around Much Anymore a I'm Gonna Be A Wheel Some Day.
PS - není to k tématu, ale ohledně ruských vydání alb Beatles - netuší někdo, proč byla z LP A Hard Day´s Night vydané v SSSR vyřazena 1 skladba (tuším že When I get Home - rozhodně to byla jedna písnička z 2. strany, kde jich pak bylo jen 5 oproti 7 na straně 1.) Tam byl vadný politický text nebo co??
) Když jsem to LP jednou dávno koupil na burze a byl šřastný, že jej konečně mám, tak mě pak dost naštvalo, že tam jedna píseň chybí... Naštěstí jsem pak za nějakou dobu sehnal album vydané v licenci Supraphonu u nás a to bylo OK:-)
Jinak originál ruské LP byl samozřejmě napsán dobře a opravdu byl i se sněhobílým pozadím, zatímco CD vydání má vedle té pravopisné chyby pozadí takové béžové... Pamatuju se, jak jsem na dovezenou LP ze SSSR narazil v jednom zapadlém obchůdku s knihami v Prachaticích - nikdo tam ani netušil, že je to album McCartneyho a stálo tenkrát asi 40,- Kč... na CD je potom o jednu písničku víc.
Na to, že celé album bylo nahráno prakticky naživo a najednou, jen ve dvou dnech, se mi dost líbí, písně mají šťávu a drajv:-)
Nejoblíbenější jsou pro mne Crackin' Up, Don't Get Around Much Anymore a I'm Gonna Be A Wheel Some Day.
PS - není to k tématu, ale ohledně ruských vydání alb Beatles - netuší někdo, proč byla z LP A Hard Day´s Night vydané v SSSR vyřazena 1 skladba (tuším že When I get Home - rozhodně to byla jedna písnička z 2. strany, kde jich pak bylo jen 5 oproti 7 na straně 1.) Tam byl vadný politický text nebo co??

Osobně mám raději jiné album v podobném duchu, a sice "Run Devil Run". U "CHOBA B CCCP" mi přijde nějak menší nasazení, i když výkonům nelze naprosto nic vytknout. Je to jen jakýsi pocit, který se těžko popisuje. Nelze nezmínit politické pozadí vydání alba - v tehdejším SSSR to musela být naprosto mimořádná událost.
Try to see it my way...
Vicino: Já jsem nikomu nic nevysvětloval, tohle album řadím mezi ty středně dobré. Zkus to vzít z opačného konce, bez těch chyb a následné (a velice zajímavé) diskuse by návštěvník, který si není jistý nadpisem, má to v této diskusi dobře objasněné, proto i něco špatné je pro něco dobré.
Timothy: Máš dobrej příspěvěk, piš další témata ať se diskuse rozhoupá.
Timothy: Máš dobrej příspěvěk, piš další témata ať se diskuse rozhoupá.
to se vrací kolibřík
Je to zvláštní mám tu 2 příspěvky a ani jeden neni zaměřen na album. Tak tady je můj přípěvek na album.
Mě připadá takové studené. Paul občas nedokáže vykřičet tak jak udělal na Run Devil Run. Mnoho rock n rollů nahráli Beatles i John Lennon. Pokud bych měl vyjmenovat ty lepší byly by to Twenty Flight Rock, Lawdy Miss Cowlly kvůli tomu dorbému pianu, Lucille (ale Paulova verze na originál Little Richarda vyjimečně nemá), Gerschwinovu Summertime oceňuji hlavně v tom že alespoň jeden z beatlů nám ukázal jak asi se hrálo poprvé s Ringem ve studiu v Hamburku 1960.
Ain´t That a Shame Paul zařadil na své turné 1989 (a album Tripping the Live Fantastic) a tam mi připadá lepší.
Traditional Midnight Special hrál na svých akustických koncertech na přelomu 80. a 90. let a tak zde máme i oficální verzi.
Mě připadá takové studené. Paul občas nedokáže vykřičet tak jak udělal na Run Devil Run. Mnoho rock n rollů nahráli Beatles i John Lennon. Pokud bych měl vyjmenovat ty lepší byly by to Twenty Flight Rock, Lawdy Miss Cowlly kvůli tomu dorbému pianu, Lucille (ale Paulova verze na originál Little Richarda vyjimečně nemá), Gerschwinovu Summertime oceňuji hlavně v tom že alespoň jeden z beatlů nám ukázal jak asi se hrálo poprvé s Ringem ve studiu v Hamburku 1960.
Ain´t That a Shame Paul zařadil na své turné 1989 (a album Tripping the Live Fantastic) a tam mi připadá lepší.
Traditional Midnight Special hrál na svých akustických koncertech na přelomu 80. a 90. let a tak zde máme i oficální verzi.
to se vrací kolibřík
R.I.P. Fats Domino (autor Ain´t That A Shame na Paulově albu CHOBA B CCCP), 89 let.
Jeho nejznámější song byl Blueberry Hill. Tento vynikající černošský zpěvák byl znám svou tloušťkou, stálým úsměvem, vynikajícím zpěvem a skvělou hrou na klavír. Byl také jeden z prvních zpívajících rock´n´roll (byť pomalejším stylem). S Beatles se setkal 16.9.1964 v New Orleans - USA (existuje fotka).
Jeho nejznámější song byl Blueberry Hill. Tento vynikající černošský zpěvák byl znám svou tloušťkou, stálým úsměvem, vynikajícím zpěvem a skvělou hrou na klavír. Byl také jeden z prvních zpívajících rock´n´roll (byť pomalejším stylem). S Beatles se setkal 16.9.1964 v New Orleans - USA (existuje fotka).
to se vrací kolibřík
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Pro pořádek upřesním, že Blueberry Hill v podání Fatse Domina byla coververze.
Sám (ve spolupráci se skladatelem Davem Bartholomewem) má na triku Ain't That a Shame (mimochodem, natočil ji i John Lennon na Rock'n'Roll - pro úplnost), I'm Walkin' (pamětníci z 1. poloviny 90. let si ji možná pamatují z reklamy na Aral), I Hear You Knocking (výtečnou coververzi natočil Dave Edmunds), The Fat Man a další dnes už základní učební pomůcky každé rock'n'rollové školy.
Paul při sessions pro Снова в СССР natočil ještě dvě Dominovy písně: I'm Gonna Be a Wheel Someday (na albu) a I'm in Love Again (skončila jako béčko singlu This One a později též na celosvětové verzi alba).
Dožil se pěkného věku.
(Mimochodem, Daveu Bartholomewovi bude letos o Štědrém dnu již 97 let.)
Sám (ve spolupráci se skladatelem Davem Bartholomewem) má na triku Ain't That a Shame (mimochodem, natočil ji i John Lennon na Rock'n'Roll - pro úplnost), I'm Walkin' (pamětníci z 1. poloviny 90. let si ji možná pamatují z reklamy na Aral), I Hear You Knocking (výtečnou coververzi natočil Dave Edmunds), The Fat Man a další dnes už základní učební pomůcky každé rock'n'rollové školy.
Paul při sessions pro Снова в СССР natočil ještě dvě Dominovy písně: I'm Gonna Be a Wheel Someday (na albu) a I'm in Love Again (skončila jako béčko singlu This One a později též na celosvětové verzi alba).
Dožil se pěkného věku.
(Mimochodem, Daveu Bartholomewovi bude letos o Štědrém dnu již 97 let.)
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Poznámka:
Tento nádherně "billyvaughnovsky" zaranžovaný slowrock sice hrával a proslavil Fats Domino, ale není jejím spoluautorem, jak uvádíš. Napsal ji sám Barholomew společně s Pearl Kingem, což je ovšem pseudonym samotného Barholomewa. Poprvé a se shodným aranžmá byla skladba natočena v podání Smiley Lewise už v roce 1955. Během let vznikala spousta cover verzí (včetně té Dominovy) a v roce 1970 ji po svém předvedl Dave Edmunds (jak správně uvádíš). U nás Edmundsovu verzi v roce 1973 natočila skupina Bacily s Václavem Neckářem a s parádním klouzavým kytarovým doprovodem - do té doby u nás neslýchaným - Oty Petřiny.OHNOTHIMAGEN píše:...I Hear You Knocking...
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Dík za upřesnění.
Neckář tuším Pár dnů prázdnin?
Neckář tuším Pár dnů prázdnin?
Ano, přesně tak, Pár dnů prázdnin. Jak moc Neckáře nemusím, tak tahle skladba mě tenkrát v 73. roce hodně dostala právě díky té kytaře. Tenkrát jsem vůbec nevěděl, že to je cizí skladba, natož abych znal nějakého Edmundse. Hold jsme v letech normalizace neměli šanci se seznamovat se světovou tvorbou.
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Nějak se mi popletla matematika, když jsem to loni psal. Dave Bartholomew se narodil 24.12.1918, čili v pondělí mu bude - přeju mu to! - rovných 100 let.OHNOTHIMAGEN píše:(Mimochodem, Daveu Bartholomewovi bude letos o Štědrém dnu již 97 let.)
Asi už víte z novinek, že se chystá opětovné vydání tohoto alba. Ve stejný termín má znovu a nevím proč vyjít Wings Over America, je to sotva pár let co znovu vyšlo v rámci Archive Collection. Také má vyjít znovu CD Paul is Live, bez jediného bonusového tracku. A rarita Amoeba Secret, která mě nikdy moc nebrala. Co mě vyloženě naštvalo, je úprava nového vydání CHOBA B CCCP (nejedná se o živé album). Na CD verzi z r. 1991 mám 14 písní a i když odečteme přidanou I´m In Love Again, tak mi to vychází na 13 písní. Nové vydání má obsahovat pouhých 11 songů-škrtá se všude. To ať si klidně nechaj, já se spokojím s dosavadní a kompletní verzí alba. Nejvíc mě asi rozčílilo, že mezi vynechanými songy je má oblíbená Summertime. Shodou okolností jsem dnes sehnal CD Beatles Juxebox, kde je mnoho písní co zpívali Quarrymen a Beatles ve svých počátcích (mj. Baby Let´s Play House, Cumberland Gap, Come Go With Me) - jsou to samé původní verze od původních autorů a mezi nimi i Summertime v podání Louise Armstronga a Elly Fitzgerald (ačkoliv se uvádí, že verze která ovlivnila nahrání písně Beatles je spíše od Gene Vincenta případně Garry and Pacemakers). Že by se snad něco ohledně reálné beatlesácké Summertime chystalo? Podle jedné netové verze je existence této 78 rpm v Japonsku, ale kdo jí má to se neví. Mé hledání v Hamburku přímo na místě činu (kde bylo Akustik studio) kýžený efekt nepřineslo. Prostě ať si tohle nově vydané CHOBA B CCCP strčí, až bude v obchodech, někam.
to se vrací kolibřík
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
https://www.discogs.com/%D0%9F%D0%BE%D0 ... se/2102776
Tolik k těm údajným škrtům.
Ohledně toho, co se chystá se Summertime: Parku, jsi Rádio Jerevan tohoto fóra. A mimochodem: nahrávka Summertime v podání Gerryho & The Pacemakers (nahraná v květnu 1963) jistě výrazně ovlivnila verzi Beatles z roku 1960. Hergot, to byli machři, ti marsdenovci.
Myslím, že sběratelé znají fantastické 10CD The Songs We Were Singing. Vedle toho je The Beatles Jukebox naprostou nickou.
Tolik k těm údajným škrtům.
Ohledně toho, co se chystá se Summertime: Parku, jsi Rádio Jerevan tohoto fóra. A mimochodem: nahrávka Summertime v podání Gerryho & The Pacemakers (nahraná v květnu 1963) jistě výrazně ovlivnila verzi Beatles z roku 1960. Hergot, to byli machři, ti marsdenovci.
Myslím, že sběratelé znají fantastické 10CD The Songs We Were Singing. Vedle toho je The Beatles Jukebox naprostou nickou.
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Dave Bartholomew dnes zemřel. Bylo mu sto let.