All things must pass
tak neco ode me
Cau sem tu novy tak asi takhle
)
clapton na bangladesh ...nahaneli ho celej den nakonec ho nasli jak je mu zle nadopovanej prasky
REMASTER proboha nezname ze puvodni kvlaiat utrpela do puv nahravek neni nic pridaneho jen to vycistili
a ty bonusy no proc ne az vse stoji jen ta jedna nevydana vecicka z bonusu
jinak ATPM a Livin in material world povazuju za jeho nejlepsi
je to jako 4 album jj spector

clapton na bangladesh ...nahaneli ho celej den nakonec ho nasli jak je mu zle nadopovanej prasky
REMASTER proboha nezname ze puvodni kvlaiat utrpela do puv nahravek neni nic pridaneho jen to vycistili
a ty bonusy no proc ne az vse stoji jen ta jedna nevydana vecicka z bonusu
jinak ATPM a Livin in material world povazuju za jeho nejlepsi
je to jako 4 album jj spector
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
Jen mě trochu mrzí že u těch písní a jejich překladů tady zmizely ty komentáře, jaké se vyskytovaly u písní Beatles. Protože někde jsem třeba četl, že Wah-Wah bylo cíleno na Paula. Ale komu jde teda George po krku v "Otravách z Apple"? Možná by nebylo marný to tam doplnit, ví-li o tom Rigby nebo někdo něco. Jo a taky nejsou úplně all songs přeložený, z tohoto alba.
Ty komentáře nezmizely, oni tam ani nikdy nebyly. A chybí i některé písně z dalších Harrisonových desek, ale to už jsem všechno psal. Tady máš něco k Otravám:
Apple Scruffs byla skupina fanoušků Beatles, kteří trávili čas před studiem Abbey Road nebo Savile Row. Jejími členy byly převážně dívky. Protože si vydávali i své vlastní členské průkazky, dochovala se jejich jména: Margo Stevens, Nancy Allen, Wendy Sutcliffe, Gill Pritchard, Carol Bedford, Sue-John, Chris, Di, Kath, Virginia, Dani, Lucy, Tommy, Jimmy. Když George Harrison napsal stejnojmennou písničku, pozval jednoho dne celou skupinu fanoušků do studia a zahrál jim ji. Fanoušci se rozešli někdy v prosinci 1973.
Apple Scruffs byla skupina fanoušků Beatles, kteří trávili čas před studiem Abbey Road nebo Savile Row. Jejími členy byly převážně dívky. Protože si vydávali i své vlastní členské průkazky, dochovala se jejich jména: Margo Stevens, Nancy Allen, Wendy Sutcliffe, Gill Pritchard, Carol Bedford, Sue-John, Chris, Di, Kath, Virginia, Dani, Lucy, Tommy, Jimmy. Když George Harrison napsal stejnojmennou písničku, pozval jednoho dne celou skupinu fanoušků do studia a zahrál jim ji. Fanoušci se rozešli někdy v prosinci 1973.
-
- Zlatý Slavík
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Georgův tvůrčí vrchol, jedno z nejlepších alb v historii.... poslouchám sice tvrdší muziku, ale Harrisonova tvorba mě skutečně zaujala. Má pro mě nějakou nepopsatelnou atmosféru, jako kdybych tohle album znal už dlouho ale přišel jsem k němu až nedávno a inspirovalo mě k tomu, abych poznal celou Georgovu diskografii. Ale k desce...
Začátek alba je až nezvykle klidný, ale navodí příjemnou a pohodovou náladu. "My Sweet Lord" je skutečně zajimavý kousek.Je to velmi jednoduchá a přitom doslova božská píseň. Po právu jeden z největších hitů Harrisonovi kariéry."Wah Wah" má náboj a i přes nesmyslný text to je jedna z mých nejoblíbenějších.Na "What is life" mě zaujal hlavně ůvodní riff a pěkný refrén. Následující songy jsou všechny klenoty, ale "Run of the mill" patří k vrcholům alba... zdánlivě nenápadná píseň má právě nejvíce onu nepopsatelnou atmosféru o které píšu výše.Skutečná lahůdka! Přes další tracky se dostaneme až k další perle, a to sice k titulní písni... trochu smutná, ale pravdivá skladba... jako velké finále přichází song "Hear me lord", který lehce evokuje předcházející "My Sweet lord", ale je více dramatická a má větší náboj. A na závěr nefalšované blues sessions, která odhalují další Georgovu tvář.
Tell me what is that life without this album?
Začátek alba je až nezvykle klidný, ale navodí příjemnou a pohodovou náladu. "My Sweet Lord" je skutečně zajimavý kousek.Je to velmi jednoduchá a přitom doslova božská píseň. Po právu jeden z největších hitů Harrisonovi kariéry."Wah Wah" má náboj a i přes nesmyslný text to je jedna z mých nejoblíbenějších.Na "What is life" mě zaujal hlavně ůvodní riff a pěkný refrén. Následující songy jsou všechny klenoty, ale "Run of the mill" patří k vrcholům alba... zdánlivě nenápadná píseň má právě nejvíce onu nepopsatelnou atmosféru o které píšu výše.Skutečná lahůdka! Přes další tracky se dostaneme až k další perle, a to sice k titulní písni... trochu smutná, ale pravdivá skladba... jako velké finále přichází song "Hear me lord", který lehce evokuje předcházející "My Sweet lord", ale je více dramatická a má větší náboj. A na závěr nefalšované blues sessions, která odhalují další Georgovu tvář.
Tell me what is that life without this album?
Mimochodem, všimli jste si, že když chce někdo kytarou učinit narážku na Beatles, často k tomu použije to slavné sólo z My Sweet Lord? Lidé pak zasvěceně pokyvují hlavami: "Jasně, to je ta slavná písnička od Beatles..." Nevím, jak k tomu došlo, že si to kdekdo takto spojuje. I na různých nahrávkách to v této souvislosti zaznělo, narychlo mě napadá třeba slavná disco směska Stars On 45, z našich pěvců například Dalibor Janda a píseň Když byli Beatles lavinou. Kupodivu třeba Imagine nebo Mull Of Kintyre nic podobného nepotkalo.
Re: All things must pass
Prolistoval jsem celou tuto sekci, a tak budu reagovat na mnohdy hodně letité příspěvky - což snad tak moc nevadí.
Toto album snad opravdu nemá slabší místo. Z něj se nedají vybírat nejlepší písně, protože nelze vybrat žádné nejslabší. To vše s plným vědomím, bez jakéhokoliv nánosu patosu, který popis zásadních děl někdy provází.
Vzato přísně podle práva, je George Harrison usvědčeným plagiátorem. S causou se později vypořádal po svém (tj. v jiné písni). Čistě ze vzdělávacích důvodů jsem si na internetu našel a stáhnul mptrojku He´s So Fine - no objektivně musím uznat, že to má dost společného. Nic moc, jen pár tónů, ale jak na potvoru těch, které po hudební stránce tu píseň dělají právě tou písní. Ale Harrisona snad ze záměru neviním - při jeho tehdejší invenci to opravdu neměl zapotřebí.
Dylanových "jeden a půl" příspěvku je velmi milých - If Not For You je věc, která mě chytne kdykoliv a v jakémkoliv provedení - ať už jako demáč nebo živé provedení při Bobfestu. Při něm zní Harrisonův hlas tak nějak naléhavě, že píseň prostě nelze jen tak přeslechnout.
Titulní píseň je doslova perla - nevím, kam zbylí Beatles dali uši, když ji neuznali za dost dobrou (nevíte, čí konkrétně to byla "zásluha" [Ringova asi těžko]?). Harrison na tom ale jen a jen vydělal. I když album by bylo dost silné i bez této písně, to se musí nechat.
Mám dojem, že někteří moc nemusí to, co původně bylo třetím LPčkem. Na tomto albu najdete opravdu leccos. Chcete rock? Máte ho mít. Folk? Je tam. Baladu? Vyberte si. Velký orchestr? Rovněž. Texty milostné i filozofující? No samozřejmě (že se vůbec ptáte). Fórek? I ten tam je. Co tedy zbývá? No přece trochu zajamování si. Ne, rozhodně před Apple Jamem nevypínám. Mně to vždycky uteče, že ani nevím, jak.
Mnoho jsem toho nestihl vyjmenovat, ale to už by byla recenze.
Toto album snad opravdu nemá slabší místo. Z něj se nedají vybírat nejlepší písně, protože nelze vybrat žádné nejslabší. To vše s plným vědomím, bez jakéhokoliv nánosu patosu, který popis zásadních děl někdy provází.
Vzato přísně podle práva, je George Harrison usvědčeným plagiátorem. S causou se později vypořádal po svém (tj. v jiné písni). Čistě ze vzdělávacích důvodů jsem si na internetu našel a stáhnul mptrojku He´s So Fine - no objektivně musím uznat, že to má dost společného. Nic moc, jen pár tónů, ale jak na potvoru těch, které po hudební stránce tu píseň dělají právě tou písní. Ale Harrisona snad ze záměru neviním - při jeho tehdejší invenci to opravdu neměl zapotřebí.
Dylanových "jeden a půl" příspěvku je velmi milých - If Not For You je věc, která mě chytne kdykoliv a v jakémkoliv provedení - ať už jako demáč nebo živé provedení při Bobfestu. Při něm zní Harrisonův hlas tak nějak naléhavě, že píseň prostě nelze jen tak přeslechnout.
Titulní píseň je doslova perla - nevím, kam zbylí Beatles dali uši, když ji neuznali za dost dobrou (nevíte, čí konkrétně to byla "zásluha" [Ringova asi těžko]?). Harrison na tom ale jen a jen vydělal. I když album by bylo dost silné i bez této písně, to se musí nechat.
Mám dojem, že někteří moc nemusí to, co původně bylo třetím LPčkem. Na tomto albu najdete opravdu leccos. Chcete rock? Máte ho mít. Folk? Je tam. Baladu? Vyberte si. Velký orchestr? Rovněž. Texty milostné i filozofující? No samozřejmě (že se vůbec ptáte). Fórek? I ten tam je. Co tedy zbývá? No přece trochu zajamování si. Ne, rozhodně před Apple Jamem nevypínám. Mně to vždycky uteče, že ani nevím, jak.
Mnoho jsem toho nestihl vyjmenovat, ale to už by byla recenze.
Try to see it my way...
Silná deska, jedna z nejlepších (mám ale radši Cloud 9 - nejlepší). Není třeba rozepisovat, u každé bych napsal skvělý (no, možná až na ty instrumentálky), ale líbí se mi hlavně titulní (myslím, že ona je jedním z těch řady důvodů proč je to album tak dobré( viz Paulův koncert v Praze) bez této písně, no, asi by vznikl pocit že tomu albu něco chybí. A taky se mi moc líbí Art of Dying, dobré demo na CD Beware of ABCko, ještě lepší řadová na tomto albu. Ten námět a text, styl hudby...
A taky What is life, geniální skladba, aranžmá na nejvyšší úrovni.
A taky What is life, geniální skladba, aranžmá na nejvyšší úrovni.
this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
All things must pass je prostě nejlepší Georgeovo album pak přišlo max. tak Cloud Nine.
ATMP je především duchovní album (hlavně Isn´t It a Pity-ten chorál).
Mě se hodně líbí ta nová verze např. barevná obálka, I live for you, demo k Let it down, pouze saxofony k What is life - málokdy se mi líbí demo verze víc než studiová ale tahle si to zaslouží a hlavně nová My sweet Lord která mi připadá rafinovanější, aranžemější - zpočátku sitár a pak přijde 12 strunná a ne jen tak obyčejná 6 stunná kytará, vokálnější a slyšet Georgův hlas na studiové nahrávce od dob Poor Little Girl z 1989 je skvost sám o sobě.
Ten slavný 3 disk o kterém každý diskutuje a stejně ho nikdo neposlouchá (alespon ne tak zaujatě) je prostě něco navíc a kdo chce (George) ten si to pustí a kdo ne (drtivá většína světa) tak ne. Nikdo nikdy nenapsal že 3 disk je ten uplně nejlepší. Já vidím ten problém 3 disku někde jinde ATMP je především chorálové a posazené na textech. Tím pádem jsou instrumentálky předem odpálkovány ( mnohé přesahují přesahují 10 min-tak bych řekl že místo písní se jedna opravdu o jam).
ATMP je především duchovní album (hlavně Isn´t It a Pity-ten chorál).
Mě se hodně líbí ta nová verze např. barevná obálka, I live for you, demo k Let it down, pouze saxofony k What is life - málokdy se mi líbí demo verze víc než studiová ale tahle si to zaslouží a hlavně nová My sweet Lord která mi připadá rafinovanější, aranžemější - zpočátku sitár a pak přijde 12 strunná a ne jen tak obyčejná 6 stunná kytará, vokálnější a slyšet Georgův hlas na studiové nahrávce od dob Poor Little Girl z 1989 je skvost sám o sobě.
Ten slavný 3 disk o kterém každý diskutuje a stejně ho nikdo neposlouchá (alespon ne tak zaujatě) je prostě něco navíc a kdo chce (George) ten si to pustí a kdo ne (drtivá většína světa) tak ne. Nikdo nikdy nenapsal že 3 disk je ten uplně nejlepší. Já vidím ten problém 3 disku někde jinde ATMP je především chorálové a posazené na textech. Tím pádem jsou instrumentálky předem odpálkovány ( mnohé přesahují přesahují 10 min-tak bych řekl že místo písní se jedna opravdu o jam).
to se vrací kolibřík
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Georgeova tvorba měla více silných momentů, nejen ATMP a Cloud Nine.
Rozhodně Living in the Material World, George Harrison (to bych bral jako druhý vrchol), Gone Troppo, Wilburys (obě alba) a samozřejmě Brainwashed.
Rozhodně Living in the Material World, George Harrison (to bych bral jako druhý vrchol), Gone Troppo, Wilburys (obě alba) a samozřejmě Brainwashed.
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Jo předtím jsem se unáhlil, mám rád všechny alba George.
Ale teď malá výpomoc- česká skupina Synkopy 61 nahrála Georgovu My Sweet Lord pod názvem Malý Lord.
Jediné co vím , že v textu zpívájí něco ve smyslu...objevil jsem v sále, na maškárním bále..
Nevíte někdo kompletní text? Díky
Ale teď malá výpomoc- česká skupina Synkopy 61 nahrála Georgovu My Sweet Lord pod názvem Malý Lord.
Jediné co vím , že v textu zpívájí něco ve smyslu...objevil jsem v sále, na maškárním bále..
Nevíte někdo kompletní text? Díky

to se vrací kolibřík
,,Beware of maya "
(George Harrison-Beware of Darkness)
(George Harrison-Beware of Darkness)
to se vrací kolibřík
Viděl jsem ruské vydání 2LP All Things Must Pass. Vydání je z r. 1992 a obsahuje první dvě desky originálu, třetí deska není součástí tohoto vydání. Zajímavé je, že kromě jiné obálky (viz níže) je album zakončené písní It´s Johnny´s Birthday, která byla převzata z třetí desky (jako jediná) na konec druhé desky. Přemýšlel jsem o koupi, ale když už mám vydání alba na 2CD z r. 1987 i 2CD reedici z r. 2001 tak nemám zájem (jen kvůli jiné obálce) ji mít potřetí. Zajímavé je, že existuje jen málo fotografií z nahrávání alba v r. 1970, navzdory své obálce nebylo nahrané ve Friar Parku. Též je zajímavé si všimnout drobnějších rozdílů mezi vydáním z r. 1987 a 2001 např. u písní z Live Jam je ve vydání z r. 1987 podepsán jen George Harrison, zatímco v reedici jsou pod tyto písněmi podepsáni i ostatní hudebníci. Eric Clapton i Phil Collins nejsou zmíněni ve vydání z r. 1987, ve verzi z r. 2001 je to napraveno.
- Přílohy
-
- allthingsmustpassrussianedition.jpg (1.28 KiB) Zobrazeno 14299 x
to se vrací kolibřík
Píseň Malý Lord jsem už dohledal na webu a přepíšu sem text, na pár místech je text ve zpěvu těžko srozumitelný, píseň je coby cover hodně podobná originálu My Sweet Lord, v doprovodním vokálu zní písničkou Hallelujah
Malý Lord
Hmm, můj lord
hmm, můj lord
ideál všech dívek
vystupuje z knížek ven
hodlá držet s módou krok ta se mění každý rok
Můj malý lord
hmm, můj lord
hmm, můj lord
nebaví ho více
pudrovat si líce jen
ani starých varhan tón
s nimiž sdílí jen tichý chór
Malý lord
hmm, můj lord
hmm, malý lord
Objevil se v sále
na maškarním bále
řekli mu dále lorde
nestyď se a zpívej nám píseň kterou dřív jsi znal
Hmm, malý lord
můj malý lord
Nechce botník zpátky
lákají ho zábradlí
jak se patří zábrahám
půvabným tyká můj lord
Hmmmm
malý lord
můj malý lord
Hmmhmmhmm lord
můj malý lord
hmmm malý lord
hmmm
Ideál všech dívek
vystupuje z knížek ven
Uuoooou
můj malý lord
hmm malý lord
ááoouu
hmmm
hmmm
(fade out)

Malý Lord
Hmm, můj lord
hmm, můj lord
ideál všech dívek
vystupuje z knížek ven
Můj malý lord
hmm, můj lord
hmm, můj lord
nebaví ho více
pudrovat si líce jen
ani starých varhan tón
s nimiž sdílí jen tichý chór
Malý lord
hmm, můj lord
hmm, malý lord
Objevil se v sále
na maškarním bále
řekli mu dále lorde
nestyď se a zpívej nám píseň kterou dřív jsi znal
Hmm, malý lord
můj malý lord
Nechce botník zpátky
lákají ho zábradlí
jak se patří zábrahám
půvabným tyká můj lord
Hmmmm
malý lord
můj malý lord
Hmmhmmhmm lord
můj malý lord
hmmm malý lord
hmmm
Ideál všech dívek
vystupuje z knížek ven
Uuoooou
můj malý lord
hmm malý lord
ááoouu
hmmm
hmmm
(fade out)

this is what you need: Paul McCartney - If you wanna
Konečně někoho napadlo dát cover My Sweet Lord v podání skupiny Synkopy 61 pod českým názvem Malý lord na tvou trubku. 

to se vrací kolibřík
- OHNOTHIMAGEN
- Světová star
- Kontaktovat uživatele:
Tragédie. Jak provedením, tak textem.
Ty tuzemské coververze jsou někdy opravdu odstrašující...
Ty tuzemské coververze jsou někdy opravdu odstrašující...
Našli jste, že nejlepší bitů zbyl na bourárnu podlahu?
Že zvuk není až tak věrný (myslím tím srovnání s originálem), to by se ještě dalo odpustit, ale zní to tak nějak unaveně, a postupně stále otravněji. A ten text...
Od začátku hrůza, postupně čím dál tím víc ... prostě blbý, no. Jinak se to říct nedá. Já chápu, že se textař snaží zachovat určitou zvukovou podobnost s originálem, ale musí to mít hlavu a patu a nesmí vzniknout naprostá blbost. Což se tady povedlo spolehlivě. On taky není Lord jako lord, že...
Tohle fakt ne.

Tohle fakt ne.
Try to see it my way...
Protože, se mi píseň I Live For You z remasterovaného alba All Things Must Pass líbí čím dál víc, hledal jsem nějaký obrázek spjatý s touto písní. Měl jsem štěstí. Na oficiálních stránkách Petera Drakea, který tak skvěle natočil steel-kytaru do této písně, je fotografie právě z nahrávání I Live For You. Zleva Ringo, Pete Drake, Phil Spector, George.
- Přílohy
-
- Iliveforyou.jpg (19.47 KiB) Zobrazeno 12746 x
to se vrací kolibřík